Minu käes oli sellise mootoriga Galaxy 5a vältel, ostu hetke olil odokal tavapärane 180t.km :) Selle aja jooksul sai sõidetud üle 150t.km. lisaks, enamasti Tallinnas, suviti vahemere äärde, ainsad mured olid loomulikult DPF-iga seotud, mida sai alul remonditud, hiljem, viimasel aastal välja progetud. Korralikku hooldust ja parimat kütet sai. Ei esimestki probleemi mootoriruumist. Kahjuks läks masin mahakandmisele kuna rallimees tagantpoolt mu auto eesseisva maasturi alla proovis pista.
Need peaksid olema erinevad mootorid siiski. 2006 mondeo veel mk3 ja ketiga diislid. Alates 2006 galaxyl juba rihmaga diislid. Sama mis alates 2007 mk4 mondeol. Nendel see pihustite ja pumba majandus parem
Tegelikult oleks aeg fordi roostetamisest üle saada. Alates 2006 galaxy ja 2007 mondeo pole see enam üldse probleem. Ja vanemad polnud ka nii hullud midagi.
Fordil ongi alati hind paigas olnud ja on hea auto. Näiteks kui tulla fordi pealt näiteks vw peale siis esimene mõte,et kas auto ikka korras,et juhtimine nii vedel võrreldes fordiga .
Ainuke auto turul, millel esiklaasisoojendus on. See on päris hea põhjus selle ostmiseks juba, eriti tänasel talvel. 2006 aasta oma pagassil ei kummita ka uuema suguvenna probleem, et järsku lõpetab töötamise ära ja rooma seal pagassis, kuidas tahad, lahti pole seda võimalik ilma midagi lõhkumata kuidagi saada. Diisliga kogemus puudub nii vana isendiga aga jällegi uuemal vennal sai sõber 3k euri eest remonti teha mõned kuud peale ostmist. Bensukatel igatahes on päris edukas õlikulu, mis on normaalne nähtus. Külmaga võib juhtuda, et uks enam ei käi kinni või ei saa lahti, vesi jookseb klaasi vahelt lukusüsteemi peale ja tulemuseks on lammarist uue süsteemi toomine, õnneks neid seal lammarites jagub. Olemuselt üsna neutraalne auto, sõidab, pidurdab, miskeid emotsioone ei paku ja muidu täiesti muhe aparaat. Isiklikult eelistaks tegelt siinkohal 2001 aasta Avensist aga see mu isiklik arvamus.
Esiklaasisoojendus võib küll olla, aga mul olnud kolmel Mondeol pole ükski päris korras niitidega olnud, töötab osaliselt. Poole auto hinna eest ei tõuse käsi seda ka vahetama. Külmaga mõtled, et oleks võinud ikka soojale maale sõita, salong muutub inimväärseks suure surmaga - webasto oleks suureks abiks. Muidu hea ja ruumikas, mugav sõita. Manuaali kütusekulu on mõistlik, automaadil jätab soovida. Peale ostmist rahamatmise võimalus jääb üles igasuguste markide puhul. Üks nüanss veel, tagumistel reisijatel pole sõidu ajal kõige mõnusam, sügava raamiga klaaside tõttu(vist) tekib taga mingi imelik (infra)heli, ees seda otseselt ei tunne.