Kui palju võiks aega võtta Mondeo mk4 (diisel, automaat, 2010) nukkvõlli otsatihendi vahetus. Alt lekib, täpselt turbolõdviku kõrvalt. Lõdvik terve. Käigukasti poolt õline.
Ei mäletagi juhust kui nukkvõlli otsast õli lekib. Sel juhul peaks hammasrihm ikka väga pehme juba olema. Nagunii tuleb hammasrihma vahetus ja siis saab kohe nukaratta eemaldamisega tihendile ligi. Teine võll peaks ketiga olema.
Mul ilmselt sama diisel 500 th läbinud uuena ostetud ja ei leki ühegi võlli vahelt.
Ei olegi plaanis ise teha. Lihtsalt uurin, kaua asi võib aega võtta. Käigukasti maha võtmine vast suur osa tööst. Muidugi võib seal midagi muud ka lekkida, kuigi variante vist vähe. Täna sai puhtaks pestud kõik sealt , vaatan paari päeva uuesti. Panin pildi ka lekkest. Lõdvik on lahti ja veidi eemale käänatud...
mis see nukkvõll siia puutub? 100 prossu väntvõll ,pealegi kui ei tilgu vaid lihtsalt õline siis pole hullu. Ja seda tihendi vahetust tehakse ikka vastavalt vajadusele mitte aja järgi.
Püüa nüüd aru saada, et jõudiski kätte aeg tihendi vahetuseks, sest ta ei pea enam õli kinni. Ja kui lugeda natukene eespool olevaid kirjutisi, siis saad ehk aru, et teemaks siiski väntvõll.
Tööaeg 3-5 tundi, sõltub tegija liigutuste kiirusest.
Ma ei tea, kas teemaalgatajad saavad hiljem ka teema pealkirja muuta, aga kui see võimalik, siis võiks seda ka teha.
Selle pildi järgi (tegelik olukord võib hullem olla) ei hakkaks küll veel lammutama. Puhastaks/peseks piduri piiritusega korralikult puhtaks ja vaataks, mis elu toob. Mingi jutt käib ka lõdvikust(?), mis võib selle olukorra tekitaja olla. Variante on veel, aga kõike siin spekuleerida pole mõtet.
Teemaalgataja ju vabandas, et nuka ja vända segi ajas: ühed võllid mõlemad.
Tedmapealkirja muutmist/parandamist ei näe kuskil. Lõdvik leke oli esimene arvamine. Üldiselt kui midagi lekib või koliseb/logiseb, olen püüdnud võimalikult kiiresti korda teha.
To rundll: väga õige lähenemine, lihtsalt antud olukorras ei soovitaks kiirustada kuluka remondiga kui "viga" tuvastamata.
See võib olla mingi talvega kaasnev anomaalia, või mis iganes. Kirjutasin eelmises postis kuidas mina käituksin (brake cleaner). Ajutine-väike "leke" võib tekkida külmkäivitusel (mootor torud-lõdvikud, simmerid külmad), mis mootori soojenedes iseeneslikult kaob.
Tööks kuluva (norm) aja saad esindusest. Autodata antud ajagraafiku puhul tuleb alati lugeda kaasnevat töökirjeldust ja sellest ka aru saada, kuna mõnel juhul kasutatakse töövõtteid, milleks isegi meie esindustel töövahendid puuduvad ( näit. Kia Carnival- mootori rihma vahetus).
Ikka puhasta ära ja jälgi olukorda. Kaua üldse auto sinu käes olnud ? Ja kas varem polnud seda lekkimist? Oleneb kohast kus vahetatakse ja kes vahetab ja mitmekesi. Kui vastavad tõstukid ja riistad olemas ja üllatusi ei tule,näiteks siduri olukorda vaja hinnata, siis laisk mehaanik teeb tööpäevaga ära.