Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Millist õlut joote ja miks

KARBUNKEL
16:19 02.04.2021
Ma joon ise rocki sest purk on ilus ja maitse parim
Uhh
17:25 02.04.2021
Mina joon õlle hinda,mis soodsam see kärab.
õluonelu
17:35 02.04.2021
Starõi Melnik Svetloje 5% /mitte segi ajada heleda ja rohelise lurriga.
Lihtsalt hea
Vahel ka Leffet nii heledat kui tumedat.
Eesti õlut kannatab ainult vaadist juua.
.
18:08 02.04.2021
Miks peab üldse seda laket jooma. Mingi põhiõigus või.
naabri vello
18:17 02.04.2021
ikke soe bock on parim !
ah et miks ? vot seepärast , et see hakkab mõnusalt sarve .
.
18:30 02.04.2021
Miks kommida, kui midagi öelda ei ole? Mingi põhiõigus või?
KARBUNKEL
18:33 02.04.2021
Lihsalt küsimus selles, sest olen proovind preemiumi ja aleksandrit, isegi originaali olen proovind, ja jube kehvad maitse poolest, rock läheb aga kulinal alla selles küsimus. mul muu õlu ülse ei lähe alla enam, kas ons maitses küsimus või milles
Diversant
18:54 02.04.2021
Minu lambis põleb iga õli, pole vahet mis manufaktuuris seda villitakse; esimene kuuspakk mis käeulatuses näppu ja kassasse
ConnorFlint
19:04 02.04.2021
KARBUNKEL - kui selja taga on tõsine kilometraaž õlle joomise alal, siis on isegi arusaadav, miks muu õlu ei lähe alla enam... Mõõt hakkab täis saama.
Pisut ka teemasse.
Ise, enne kui alkoholiga lõpparve tegin (mõõt sai täis, ei meki enam), üldjuhul selliseid nö mass-õllesid eriti ei tarbinud. Kuna töö on üsnagi reisivat laadi (no viimane aasta siiski mitte), sai erinevais maailma paikades ka sealseid õllesid proovitud. Eriti maitseka elamuse on jätnud L-Ameerika õlled, kuna pärast Teist Maailmasõda sinna põgenenud sakslased on oma märgi õlletootmise alal sääl maha pannud. Sakslaste teadmised ja kohalik tooraine annavad üsnagi kifti tulemi.
KARBUNKEL
19:39 02.04.2021
ai mul tuli üks hea õlu veel meelde, corona ,hea mõnuasalt kibeda maitsega, aga nipplid veits pisiksed mu jauks
BeeruPeer
19:52 02.04.2021
Joon ainult enda tehtud õlut. Sellepärast et kõik need SakLeCoq õlled on ühtemoodi maitsetud. Kui keegi pakub siis joon, aga poest ise osta.
Poes müüdavatest õlledest eelistan erinevaid IPA'sid. Hea maitsega on näiteks Tanker Reloaded aga kuna selliste õllede hind on üsnagi krõbedad siis ülearu tihti neid ei osta. Kääritan ise, villin ise ja joon ka ise. Sõpradele pakun ka kui külla tulevad.
x3
20:09 02.04.2021
Lõpetasin ka eelmine aasta perioodilise (masstootmise) õlle joomise ära.
Ei teagi täpselt miks, ju sai kopp ette.
Harva u. kord kuus proovin maitse pärast mõnda eesti käsitööõlut.
jormell
20:48 02.04.2021
karl friedrich ja tegelt verl mitmed eesti klassikalised heledad.
aga vot rock ei istu üldse- justkui mingi piirituse kõrvalmaitse minu jaoks juures.

KARBUNKEL
21:00 02.04.2021
mõni sommaljee üttleks et karl kuiva maitsega hele õlu, rock tummisem aga kui silme ees viinapudelit kujutada ette siis on nats piirutuse matsega küll, smas mina ei kannata pikalt üldse õlli juua nii, paar tk ja siis sujuvalt viskile üle. viski jälle omaette teadus kas ühe või mitmeteraline ta, ise vahet ei tee, aga mõ
ni taimetoitlane pidi ühe peale öökima aga teist armastama võta kinni
Marko
21:27 02.04.2021
Karbunkel läheb nagunii kohe pikemale puhkusele. Õlleteemasid on siin riiulis tükki kümme, seal saab edasi muljetada.
Näiteks see:

https://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=80597
Väga hea uus õlu
22:51 02.04.2021
Sakul on üks õlu mis on pastöriseerimata. (Teised tava õlled ju kõik pastöriseeritud) seega see uus õlle on super hea ja maitseb paremini kui teised õlled. See uus õlle on Saku Kuld Draught.

Saku ise ütleb:

Saku Kuld Draught valmistamisel kasutatakse pastöriseerimise ehk kuumtöötlemise asemel külm-mikrofiltreerimist, et säilitada vaadiõlle omadused, mis hoiavad endis ülimat maitsete ja värskuse kulminatsiooni.

Selku link näiteks:

https://www.selver.ee/et/saku-kuld-draught-500-ml-1

Õigem oleks loobuda alcost
23:17 02.04.2021
Üldiselt soovitan karsklaseks hakata.

Kaine olemise Plussid:

Paraneb aju töö võime (mõtlemine läheb kiiremaks)
Pea selgem
Serotoniini/dopamiini tase tõuseb (ehk oled õnnelikum)
Pole pohmelli
Pole peavalusid
Suhted lähedastega paremad
Rohkem vaba aega
Rohkem raha (raha muidugi kõige väiksem mure võrreldes teiste negatiivsete asjadega)

Õlle joomise “plussid”: õhtul on lahe 3 tundi omas elemendis olla

Rohkem nagu plusse polegi. Järgmine hommik on “kass” peal kuna alkohol on oma olemuselt depressant (googeldage, kõik info googles olemas)
Uhh
23:31 02.04.2021
Kui tahad lakku mine sakku , kui tahad juua lase slecoki tuua.
AntiOpel
01:09 03.04.2021
Heineken. Või käsitööõlled. Eelistan miskipärast Purtse omasid. Eesti õlledest, kui üldse, siis ehk A. Le Coqi toodangust Premium ja Alexander.
jee.kim
08:26 03.04.2021
Paraneb aju töö võime (mõtlemine läheb kiiremaks)- VALE!
Pea selgem- Jälle VALE
Serotoniini/dopamiini tase tõuseb (ehk oled õnnelikum)- alko vabastab igatsugu hormoone/fermoone
Pole pohmelli- KRDI udupea peab olema, ert nt 2st õllest või pitsist viinast pohmakas tekib?
Pole peavalusid- Vaata eelmist!
Suhted lähedastega paremad- äkki kaine peaga ei seedi üldse? Kui suhted on pees, ei aiata ka alko ega selle puudumine!
Rohkem vaba aega- paar õõlet kodutöö kõrval, saunas ei võta mingit aega!
Rohkem raha (raha muidugi kõige väiksem mure võrreldes teiste negatiivsete asjadega)- nuujah...
Johhaidii njah
08:37 03.04.2021
x3
10:31 03.04.2021
jee.kimil asjad veits sassis jah juba.
Kindlalt võin öelda, et peale aastast iganädalasest õllejoomisest loobumist on enesetunne oluliselt parem nii füüsiliselt kui ka vaimselt.
Lisaplussina võib veel välja tuua, et ka päris mitmed kilod on kadunud kehakaalust peale õllest (ja ka tegelikult muust alkoholist) loobumist.
jee.kim
10:39 03.04.2021
Miks Te jõite siis nii palju?

Nädalas paar õllet või pitsike ei tekita mingeid probleeme ega jääknähtusi.
Isegi arstid soovitavad.
looder23
10:44 03.04.2021
jee.kim ja alko loobuja räägivad erinevatest asjadest.

alco loobuja räägib enam vähem kooma tõmbamisest
jee.kim vast õllest toidukõrvale või õllest või paarist saunas ning jeek.imi jutust järeldan, et ta ei räägi 2L-st õlledest. nendest väikestest kogustest tekkis samuti küsimus, et milline ajakulu ja pohmakas ja kehvad suhted perega jne.

ise eriline õllegurmaan ei ole. selles mõttes, et ainult käsitööõlu ja muu on solk. olen neid käsitööõllesid maitsnud, aga ei mingit maitseelamust. eestis üldiselt vaatan hinda ja pigem ostan kui on soodukaga. väga üle euri poole liitrise õlle eest poes välja ei käi. 0,3-ste puhul vaatan ka pigem soodukat. nii vähe kui sinna õlleriiulite vahele satun, jääb enamus kordi õlle ostmata, isegi kui on hea pakkumised. käin kaemas, et äkki on miskit uut välja tulnud. tavaliselt tuleb sama targalt välja jalutada.

õlledest siis vast tavalised, originaal, premium, rock, sass. 0,3-ste puhul siis ice, tuborg, siis mingi on veel mida müüakse ka jalopeno maitselist. corona väga hea õlu, aga maitseelamuse, maitse jms väärtus ei ületa tolle õlle eurost väärtust. seega peale seda kui a1000 selle õlle hinda tõstis, on jäänud ostmata. eelmisel aastal sai veel 0,99-ga kätte.
saksas käies, vahest saab osta pigem kolme tüüpi õllesid, lager, landbier ja kellerbier ning eelistatult kohaliku tootja oma. need üle saksalised ja maailmsed õlled ei istu mulle maitselt. mingit maitseelistust markide puhul pole välja kujunenud, sest neid sorte seal saksas on ikka kuradi palju ja ei viitsi pudeleid üles pildistada, et milline see hea on. nagunii saab seal joogimarketites käia nii harva ja otsis siis galeriist seda pilti. samuti erinevates liidumaades. siis peaks juba juurde panema ka sildi, et kust liidumaalt ostetud jne. nagu ütlesin, et ei ole eriline õllegurmaan.

pigem eelistan õllet klaaspudelis ja lahjemaid. üle 5% hakkab maitse kehvenema. muidugi on ka erandeid. taanis proovitud 10,5%-ne õlle oli väga hea maitsega. suvel jälle sooviks veel lahjemaid õllesid. kunagi mekkis hästi saku 2,8. jumala hea suveõlu, kui saaks veel seda 0,3 ses suuruses. noh, enam ei saa suurmatki. prantsusmaalt tõin kunagi 0,25-seid õllesid, aga see petab tegelikult kogusega ja neid jood rohkem. nendega kipub nii olema, et 4 tk läheb nagu mutiauku. aga see on juba liiter. kui tavaliselt võtad õhtusöögi kõrvale 0,5 õlle ja kui avad vahest harva ka teise, siis teine läheb poole pealt vastumeelseks ja tihti juhtunud, et valad ka kraanikausist alla, nende 0,25-tega, pops punn maha ja pops punn maha ja pops punn maha ja ....mingi hetk tabad end järgmise õlle avamisel, et ooot...see juba 4-s või 5-s, sest psüholoogja mängib kuklas omi mänge, et see ju nii väike, et see pole midagi.

kõige väiksema õlle tõin prantsusmaalt 6-pakk, mis sisaldas 150ml pudeleid ning kõige suurema klaaspudelis saksast. suurust enam ei mäleta, aga oli vist alla 3 liitri natuke. noh neid 5 liitriseid plekktünne ka ostetud.

see oli siis teks, et milliseid õllesid joon, aga kui küsida, et miks, siis siin jään vastuse võlgu. vahest tuleb lihtsalt õlle isu ja jood, vahest sõpradega. aga miks, seda ei oskagi öelda.

üks on kindel, et millist õllet ma ei joo. ma ei joo sooja õllet. enne jätan joomata. eriti õudne on vaadata, kui tüüp võtab suvel päev läbi pagasnikus vedeleva õlle ja joob seda. võehh...see on nii õudne.

x3
11:00 03.04.2021
Kellele palju, kellele vähe.
Tegin omad valikud ja muutused elus ja olen rahul sellega.
Arstide soovitust alkot juua kasvõi väheses koguses, tundub pigem kummaline ja ei pea seda eriti tõeväärseks jutuks.
PS! Ei ole iskiklikult mingi täiskarsklane ja samuti ei poolda ka täiskarsklust.
Trust me, i know
11:56 03.04.2021
Parim õlu on järgmine. :)
...............
12:12 03.04.2021
Joomisel ja joomisel on vahe. Inimese närvidele ja organismile on kasulik vahest "käpp maha panna", närvisõsteem puhkab. Pidev joomine tekitab hädasi ja depresiooni. Klaaspudelis õlu on parem kui purk(maik) taaraga rohkem janti.
Täis karsklased on jälle omamoodi, nagu usklikud.
ConnorFlint
13:17 03.04.2021
"No mis see pudel või pits mehele teeb?" kuuled kommenteerivat küsimust, kui olen ütelnud, et ei tarbi alkoholi. Pole 5a tarbinud, ei tunne mingit vajadust, tõmmet kiusatust. A pole ka usuhulluslikult aktiivne ja ei tüüta inimesi tänaval v netis, et ärge jooge jms. Laias laastus on suva, mida ja kuidas teised teevad, kuni nad mind ei sega. Kui mingis seltskonnas muutub jutt mõlaks ning käitumine töllmokalikult agressiivseks, lahkun.
Enese jaoks olen alkoholi mitte tarbimise juures leidnud vaid plusse, aga nagu eespool juba mainitud, siis joomise ja joomise vahel on vahe. Minul see vahe muutus marginaalseks ja tunnistan, et alkohol on tarkadele ning mina olen selles vallas loll.
A et oleks kuidagi usklikuks muutunud....!?
Ei tunne :)
Nii, et tarbige terviseks!!!
.
14:38 03.04.2021
Eks need kes joovad leiavad alati põhjuse ja õigustuse. Ei saa aru tegelasest kes võtab iga õhtu 3-x pudelit diivanil ette ja valab järjest sisse. Kaldun arvama,et haigus selline . Et mis see mõte nagu?
Üldiselt ongi raske kõiki mõista ja ei vaeva end sellega.
Sama nüri nagu 20a kuulata samu nalju peale paari jooki ja teha nägu et super vaimukas.
Priit 1965
15:32 03.04.2021
Perlendbacher 0,5l 4,9volti HIND 0,28 euri 08.2020 saksast tõin 10 kasti,täna 1,5 kasti veel alles.
Urmas 2000
16:02 03.04.2021
Mina joon ka hinda. Mida odavam on, seda paremini matseb :D. Mingit eelistust polegi, sest peale kolmandat enam nagunii maitsest aru ei saa. Tavaliselt ootan palgapäeva ära ja ostan kohe suurema koguse, et oleks lihtsam kulusid planeerida ja ei peaks kuu lõpus poes käies põdema. Nädalas kulub nii umbes 3 kohvrit. Kui mõni pidu ka on, siis oluliselt rohkemgi.
Kahju, et praegastt Lätti ei saa. Tuleb osta kallist. Samas bensu peale kulub õnneks praegu vähem ja see kompenseerib väheke.
Eeeeee jne jjj
16:10 03.04.2021
Carlsberg on üsna hea ja tegelikult Tuborg on mõnus sauna õlu sest kangus keskmine (4,6) ja maitse ja norm. Eks pudel ole parem jah, aga olulisem et jahe oleks. Ja liiga lurri (nagu saku on ice) ei saa väga palju juua. See aleksander filtreerimata ka norm
rullnokk aiku
16:11 03.04.2021
Haista Vänget läheb nagu leiba...
Deus
17:26 03.04.2021
Brewmeister's Snake Venomit aga ainult üks pudel õhtus.

https://i.imgur.com/5pT5sv7.jpg
õllmar
00:18 04.04.2021
Õlu sisaldab naissuguhormoone - östrogeene. Lihtsalt visuaalselt hinnates: kui lihtsalt kõht ees on siis on veel OK aga kui juba päästerõngas ümber kere siis on pizdets. Sellest august enam välja ei roni.
Võtke haljast viina või hädapärast veini.
Njah bljah
06:24 04.04.2021
Õlu sisaldab seda sest humal sisaldab. Seega IPA teeb rohlem naiseks, sest on humalasem.

No samas soja kaste ka tõstab nais sugu hormoone, aga ikka süüakse sushit
Turgenev
08:16 04.04.2021
Mina joon õlut üle keskmise, aga ei ole mingit probleemi, et tissid ja kõht kasvaksid või nii. Iseloomult olen Alfa isase tüüpi.
Õllmar
11:02 04.04.2021
Ei ole kuulnud et keegi sojakastet omale liitrite viisi sisse kallab :)
V
15:32 04.04.2021
Ostsin huvi pärast venelaste Baltikat ja Žigulit ja täitsa head olid.Ostan kindlasti edaspidi ka..lääneomadest Zipfler,Grimbergen jne. Häid on palju :):):)Ainult koduõlu ei meeldi,sest teeb hullu pohmaka :):)
1
13:51 24.04.2021
Eesti õlledest on minu lemmik Saku "Pühadepruul" 5.4%, kahjuks ainult jõuluaeg saadaval...vene Ziguli ja Melnik käivad ka
AntiOpel
21:52 24.04.2021
Pühadepruuli alles nägin ükspäev Mustamäe Prismas müügil. Ja ei ole jõulupühad nagu...
A. Le Coqi special edition õlled on ka päris okeid.
1
14:19 25.04.2021
Äitah vihje eest
Sidorov
18:53 25.04.2021
# Õlu sisaldab naissuguhormoone - östrogeene. Lihtsalt visuaalselt hinnates: kui lihtsalt kõht ees on siis on veel OK aga kui juba päästerõngas ümber kere siis on pizdets. Sellest august enam välja ei roni.
Võtke haljast viina või hädapärast veini.

Teeme nüüd niimoodi, et kuigi tegu on teemaga, mida mõni kaine peaga ei aruta, siis päris rumalat juttu ei aja. Ei õlu, viin ega vein ei sisalda ei nais- ega meessuguhormoone! See, et pikaajaline alkoholi liigtarbimine tekitab organismis hormonaalseid muutusi, on tõsi, aga see protsess on pisut keerukam.

X3 on ses osas ka õigus, et alkohol ja liigsed kilod käivad kokku. Võtke kudapidi tahate.
1
18:52 13.05.2021
Ostsin täna vesse coopist saku Koduõlut, paistab päris uus väljalase olema...
Mida.
22:19 13.05.2021
Saku ekstra hele 4.7% on hää.
Nunehh
15:35 14.05.2021
Tehaseõlledest joon heledat Saksa ( Löwenbräu, Paulaner, Späten ) või Tsehhi õlut ( P. Urquell, Gambrinus, Vamberg- super õlu, soovitan proovida! ). Hea on lätlaste hele Valmiermuiza.
Mis puudutab Eesti ''kahe suure'' poolt toodetud õlut, siis see on lõviosas halb või erakordselt halb ning madala kvaliteediga peavalu. Viimati sai siis proovitud superpuper üleshaibitud Saku õlut Karl Helles... no ma ei tea, mis see oli, aga õlu see küll ei olnud. Mingi toores jook, millele oli näpuotsaga lisatud õllemaitseainet.
No kui tõesti relva ähvardusel tuleks Saku või Alekoki õlut juua, siis oleks need Kuld Draught või Alekoki filtreerimata Aleksander. Kuigi tegelikult hiiliks ka neist mööda ja valiks Karksi Kuldse Köstri. ..
Nunehh
15:42 14.05.2021
Lisan veel, et õlut joon vaid õhtusöögi kõrvale, 1 pudel ja mitte rohkem.
KARBUNKEL
19:46 22.05.2021
sai just poest võetud alexandrit. aga kuradi paberkuuspakk läks puruks ja purgid maas, üks lõhki kah veel. mingi rohemökupaberist vist vorbitakse neid.rocki kuuspakis müügilt kadunud miskipärast konsumsis
vanames
10:34 15.08.2021
Millegipärast viimasel ajal enam üldse õlu sisse ei lähe, pole juba üle poole aasta võtnud, lihtsalt vastu hakkab.
Nüüd võtan laupäeva õhtul selle:
https://www.megaturg.ee/limonaadid-karastusjoogid-toonikud/s
tepan-timofeevits-kali-2lpet/11861

Olen vist vanaks jäänud ja surm lähedal.
joodikas60
09:26 24.08.2021
Joon 4,3-4,7 õlut ei hakka marke välja tooma. Asi hoopis selles et kogused on suureks läinud ja mure kuidas sellest välja tulla. On häid soovitusi kellelgi.
vänto
09:57 24.08.2021
Ära lihtsalt joo enam - lihtne
fdghfgh
18:11 23.05.2024
Vahetevahel sai kunagi maitsevahelduseks saku heledat ostetud, sest oli selline paraja teravusega humala mekk manu, nüüd paar aastat pole ostnud ja et poes oli soodukaga, siis võtsin mõne purgi, aga vastik üllatus ootas ees- see õlu ka pekki keeratud ja vesiseks mittemidagiütlevaks lurriks muudetud.
ddig
22:59 23.05.2024
Minu jaoks on Saku Hele juba aasta(kümne)id peamine õlu mida (üldse/sageli) tarbin ning mulle teadaolevalt ei ole seda kunagi purki villitud.

Kahtlustan, et eelkõneleja on õlletehase turundusosakonna poolt üllitatud jälkuse ohvriks langenud mille kaubastamiseks legendaarse toote head nime püütakse ära kasutada.

Purgis pakutav toode peaks olema Saku Ekstra hele ja võin kinnitada ka omalt poolt, et maitseelamus on pehmelt öeldes pettumust valmistav.

Pole ise seda väidet kontrollinud aga kunagi räägiti, et Saku Hele on kõige kauem tootmises olnud retseptiga õlu selle tehase valikus.
Njah b
23:17 23.05.2024
Mul on olnud läbi aegade paljusid lemmikuid, näiteks Carlsberg, Saku on Ice, A.LeCoq Special, Heineken jne. Viimased 5 aastat on aga üks vaieldamatu lemmik: Tuborg. Maitse on väga paigas ja tasakaalus. Seda võib saunaõhtul lausa 7tk ära juua ilma, et vastu hakkaks. Pole vahet kas purgis või klaas. Lidl ja Rimi teevad suuri soodukaid. Kui seda parasjagu pole siis Saku Kuld muidugi ka okei, aga veidi kange, saku kulda (5,2%) ikka ei joo 10tk järjest, jääb vinti. Parim tuborg green 0,33L klaas. Vahest saab seda 0,99€
mati1222
23:18 23.05.2024
Õlle hakkab peale pudelist.
fdghfgh
05:29 24.05.2024
ddig-l on õigus, järjekordne loll tarbija tõmmati haneks purgile pisikeses kirjas trükitud sõnaga ekstra. No tõesti ei hakka ma poes ega pärast tähthaaval uurima, mis sildil kirjas- kui kaugelt paistab saku hele, siis nii ongi. Igatahes seda solki ma rohkem ei osta, saku turundusosakond võib end premeerida kaotatud kliendi lahtrisse risti tõmbamisega.
Willem0
22:51 29.05.2024
Meeldis kunagi Tõmmu Hiid 4,7 volli . Aga hetkel 5-6 aastat juba Starõi Melnik Tjomnõi 4,2 . Aga eks maitsed ole erinevad ja kui me kõik oleks ühesugused oleks maailm palju, palju igavam

Muudetud 29.05.24 22:53