Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

COVID-19

Deus
21:00 19.11.2021
Mul on ausalt öeldes jumala ükskõik... tahavad maski, paned ette ja käid nagu mees muiste, ma oleks iga talv tegelikult ennegi kandnud gripi jne asjade pärast ja peale sigarettide suitsetamisest ajutiselt loobumist läks lõhnatunne nii teravaks, et sain aru, kui rämedalt inimesed haisevad kohati ümberringi aga meil ju seadus keelas ära avalikus kohas maski kandmise et noh jah, pidin kannatama. Tahavad vaktsineerimist, savi, ei ole esimene ega viimane vaktsiin mu elus ja kui peakski elupäevad lõpetama, siis keegi sellest kahju ei saa va kohalik omaviletsus, kuhu sissekirjutatud olen, kes maksud kaotab minu võrra ja vb peab ca 5'le pensionärile nüüd vähem abi andma. Sama juhtub ka ilma "nõelata".
Tahavad, et kodus istun, no siis istun või sõidan garaaži "tööle". Ja pagan, kui sõita ka ei lubata, siis võtan küll varjupaigast koera, kellega sinna garaaži jalutan ja õhtal tagasi tulen!
qp
21:41 19.11.2021
Nii, lõuna Eesti suurim töötajate ja patsientide arvuga asutus ütles mu abikaasale(kah tähtis ja oluline spetsialist), et enne preemiat ei saa kui oled vaktsitud. (huvitav, kellele see küll kasulik oleks?). Kiire kõne personaliosakonda võimisiganes ja selgus, et oi, sinuga on kõik korras, sa ju läbi põdenud ja antikehad sees.
katmandu
21:59 19.11.2021
Veel natuke Covidi päritolust.

"The Covid lab leak theory just got even stronger.

Two years in, there is no doubt the Covid pandemic began in the Chinese city of Wuhan. But there is also little doubt that the bat carrying the progenitor of the virus lived somewhere else.

Central to the mystery of Covid’s origin is how a virus normally found in horseshoe bats in caves in the far south of China or south-east Asia turned up in a city a thousand miles north. New evidence suggests that part of the answer might lie in Laos.."

https://www.spectator.co.uk/article/the-covid-lab-leak-theor
y-just-got-even-stronger
Deus
22:25 19.11.2021
Lugesin läbi, lõppsõnaks öeldakse ikka, et "Veel ei tea, vist ikka kogemata lekitas labor" või siis nimme lekitas, seda ei tea me keegi. Lõppkokkuvõttes (jälle korduv tekst minu poolt) mis vahet seal on, kas tuli loodusest endast või laborist? Pandora laegas sai avatud ja perses on maailm ikka, hoolimata algallikast. Nõuame Hiina käest hunniku eurosid sisse kahjutasuks, mis teeme? Maksame heal juhul vaktsineerimise kinni aga vanaemasid ja vanaisasid kinni maksta ei saa, heal juhul aind nende matmiskulud.
k2rsss
23:54 19.11.2021
Irw@lamelinlane:)

# Kaja oli liiga pehme, andis järgi maskikandmise kohusele, andis rohkem
# liikumisvabadust ja pandi amokki igate pidi seda asja laiali vedada

Igasugune reegel on pointless ja töötab sageli lausa vastupidiselt, kui seda ei kontrollita või selle vajalikkust pole usutaval viisil lahti seletatud neile, kes seda täitma peaksid hakkama. Olen foorumis toonud korduvalt näite kiiruseületamise kohta: oleks tõsta linnas piirkiirus 60km/h peale ja nõuda selle punktuaalset täitmist, kui kehtestada 50 ja siis "lubada" kõigil kuni 10km/h+ ületamist. Kui tunneli/silla kõrgus on konkreetne, siis keegi ei mõtle, et pohlad, kui keegi ei näe, proovin minna ka 10cm kõrgema autoga. Niisamuti maskide ja distantsiga, et enne maskikohustuse kehtestamist tuleb vastata küsimustele, kes kontrollib, kus on see üldse kontrollitav, kes vastutab kontrolli eest ja kuidas pannakse vastutama kohustusele mitteallumise eest. Lollide inimestega teisiti ei saa - kui on teada teo tagajärg, siis valivad ise alati õigesti endale sobiva tagajärje. Meil räägiti aga trahvide suurusest samal ajal, kui kedagi ei trahvitudki:)) Rikkumist ei hoia ära mitte karistuse suurus vaid karistuse vältimatus. Ei suuda mina uskuda, et see kellegi jaoks üllatus oli.

Maski teemadel jahumine tundub üldse veider, eriti veel mingi hala hingamisraskuste jms-ga. Pool elu maskiga tööd tehtud, teisiti polnuks mõeldavgi, keegi ei pidanud isegi kontrollima, et lõikustel ikka maski kasutataks:)) Kurb näha, et paljude isehakanud spetsialistide arvates olid need kõik asjatud ettevaatusabinõud ja muidugi oleks mul ilma maskita mugavam olnud...

# Peavoolust tuleb vastastikune, mõnikord absurdne info.

Ajakirjanduse kohta ei öelda ilma asjata neljas võim. Ajakirjandus ei levita tõde ega tee tasuta propagandat õigetele asjadele. See on äri, nad müüvad klikke ja teevad ka propagandat ainult raha eest oma sponsoritele.

# mis vahet seal on, kas tuli loodusest endast või laborist?

Selles suhtes see "mis vahet" väide pädeb, et olukord on nüüd käes ja tuleb tegeleda tagajärgedega. Aga kui Sa teaksid, millega tegelevad viiruste uurimise laborid, kuidas neid uuritakse, mil viisil erinevat bioloogilist materjali manipuleeritakse, millistel eesmärkidel, kelle tellimusel jne... nii saab see "loodusest või laborist" küsimus täiesti uue sisu.

Olen varemgi soovitanud vaadata filmi Outbreak
https://en.wikipedia.org/wiki/Outbreak_(film)
Seal on muidugi juures ka "olliwuudi komponent", aga vähegi mõistusega inimestes võiks see film tekitada väga palju uusi küsimusi sellest, mis tegelikult toimub. Või toimus. Või võis toimuda. See filmgi pole mitte hüpoteetiline stsenaarium, vaid väga palju kordi aset leidnud sündmus - raske öelda, kas nii "viimase piiri peal", nagu seal just esitletakse, aga kui algul õpid ja pärast töötad koos inimestega, kes sellele terve oma karjääri on pühendanud, hakkad nägema ka alternatiivseid võimalikke seletusi sündmustele, mida meedia pidevalt kajastab üle maailma toimuvast ja üldse mitte koroona kontekstis. See koroonaviirus, mis hüpoteetiliselt laborist välja tuli, võis ju olla näiteks bioloogilise relva pooleliolev arendus, aga kindlasti oli see õppus, mis testis reaalselt ära kõik, mida on vaja neile, kes kunagi sellist (või teistsugust) bioloogilist relva kasutada soovivad. Kasvõi see, kui palju leidub eri riikides ullikesi, kui palju vastaseid, skeptikuid, lihtsalt paranoikusid, kui paljud alluvad valitsuste korraldustele kergelt, kui paljud hirmutades, kui paljud lendu lastud vandenõuteooriate peale, kui paljud ainult näiliselt avalikus ruumis, mil viisil ajada massid paanikasse eri viisidel suunamistega, kuidas käituvad erinevad majandusharud olukorda ära kasutades, kui kaugele julgevad minna võimsamad totalitaarsed rezhiimid oma ambitsioonidega jne. Üüratult suur hulk küsimusi, mida oli varasemalt vaid arvutiga mudeldatud, said korraga vastused, et modelleerimise täpsust tõsta. Ei ole vist vaja korrata, kui väga iina ise on sellest kõigest võitnud ainuüksi majanduslikult... Aga samad vastused on olemas nüüd ka kõigil teistel, kellel samuti on eri tasemetega viiruslaborid nii ülikoolide juures kui sõjaväe teenistuses. Ignorance is bliss!
Deus
00:12 20.11.2021
Ma olen läbi lugenud näiteks sellise igava raamatu nimega Biohazard, sealt sai päris hea ettekujutuse, mida venkud tegid juba aastatel 80 ning enne seda ja kuidas praegune viirus on nende teadmiste kõrval tegelt poisike ja miks ma tegelt natukene usaldan seda Sputniku vaktsiini kõige rohkem kuigi Moderna ja Pfizer oma revolutsioonilise lähenemisega ei jää kuidagi varju venkude kogemusele.
Siinkohal on muidugi tõsi see su viiamne lause, et parem mitte teada, kui teada, magad rahulikumalt.
.
07:36 20.11.2021
Ütle deus millise piirini on sul kogu aeg jumala ükskõik kui valitsus midagi käseb? Milline on see käsk mis paneb su ajurakud tööle ja tagajalgadele tõusma? Ega mõni ei tunnetagi silmust kõri ümber kui seda väga tasapisi koomale tõmmatakse- harjub ära...
Kas Austria eeskuju hakkavad järgima teised riigid? Pretsedent on loodud ja riigivõim, mille käsutuses on jõuorganid, on alati tugevam kui rahva võim.
Kässar
09:07 20.11.2021
Deus ja Kärss on hüsteeria üles kütjad. Ma mäletan väga hästi seagripi värki 10 või mitu aastat tagasis see juba oli. Lugesin tollal kommentaare hinnavaatluse foorumist, seal oli vastav mammutteema olemas. Ja seal oli samasugune hüsteeria üles kütja, SCART oli tema nimi, kes pidevalt postitas uudiseid, kuidas kohe-kohe muteerub, kohe kohe hakkab räigelt inimeselt inimesele levima, kohe-kohe hakkame kukkuma nagu kärbsed. Uudised puhangutest siitpoolt ja sealtpoolt. Kusjuures, tema hüsteeria üles kütmine tõmbas täitsa kaasa mind tollal, eks inimesed on ju mõjutatavad. Telekast tulid veel siis pildid, kuidas skafandrites onud haiglates ravisid haigeid kuskil Saksamaal ja kuidas lennujaamadesse pandi üles kehatemperatuuri mõõtjad ja kuidas mujal kõik maski kandsid.
Ma olen seda varem juba kirjutanud, kuid saksmannidel oli plaan kõiki massvaktsineerida. Kuid siis tuli väike möödamanek vaktsiinidega, nimelt lekkis info, et vaktsiinid sisaldavad NANO-osakesi ja enamus rahvast ei tahtnud neid nanoosakesi endale sisse süstida, kuna nende nanoosakeste toimet ega kõrvalmõjusid polnud varem eriti uuritudki. Ja kui rahvas sellest vaktsiinist keeldus vastumeelsuse tõttu, siis vajus see seagripi pandeemia mull ka sisinal kokku ja kadus nagu tina tuhka. Meedia lõpetas hüsteeria kütmise ja kogu lugu. Kuna osad aga lasid ennast siiski süstida, siis mälestuseks tolleaegsetest vaktsiinidest jäi aga suur hulk inimesi, kes põevad narkolepsiat. Kindlasti paljud surid ka vaktsineerimise tagajärjel, see on tõsiasi, mida ei ole mõtet salata - osade inimeste organism ei kannata vaktsiini välja ja kogu lugu.
Eks sellest eelmisest pandeemiast õpiti, et ei tohi inimestele mingil juhul rääkida, mis ained need on , mis süstis sisalduvad ja jumala pärast ei tohi öelda, et tegemist on geeniraviga, mis siis antud juhul tänaste vaktsiinide puhul on nö uudne ja uus asi.
Seagripi pandeemia õpetas mind niipalju, et pole mõtet minna kaasa hüsteeria üles kütjatega, ajalugu on näidanud, et hüsteeria ise ja inimeste käitumine selle hüsteeria tingimustes tapab rohkem inimesi, kui viirus ise.
Jutud suurtest biorelvadest kuskil laborites on jamps, mitte ühtegi viirust ei suuda keegi kuskil pandoora laekas kinni hoida. See oleks sealt ammu juba lahkunud. Tegelikkus on selline, et sellist viirust ei ole võimalik laboris kokku panna, mis kukub hirmsasti tapma. Kui see võimalik oleks, siis oleks seda ammu juba mõni terrorist kasutanud ja maakera rahvast tühjaks teinud. Kõik need raamatud ja filmid on toredada asjad, aga tegemist on ulmega ja tulebki võtta kui ulmet.
Kässar
09:30 20.11.2021
Kärss, maskiteemast on juba räägitud palju ning see on väga vana teema. Katseid on tehtud operatsioonisaalidse ilma maskita opereerides ja operatsioonijärgsete infektsioonide protsent sellest ei sõltunud , kas kirurgil oli mask ees või mitte. Postitasin kunagi vähemalt 3 uuringut selle kohta, 10 aastase vahega olid need uuringud tehtud. Vist 1970, 1980 ja järgmine veel 1990. Kordan veelkord, mingit vahet operatsioonijärgsetes infektsioonides ei olnud.
Ning tänapäeval profülaktikas isegi väikese haava nõelumine tähendab seda, et arst kirjutab igaks juhuks ka veel antibiotsid välja. Kui ma ütlesin pisted teinud arstile, et mina antibiotsi ei võta, siis ta kohkus päris ära ja küsis, et mispärast ja ma üritasin rääkida, et ma ei taha antibiotse kergekäeliselt võtta, kuna antibiotsid tekitavad kõrvalmõjusid, siis ta hakkas kohe uurima, et mis antibiotse ma olen võtnud ja et siis tuleb mingeid muid võtta. Igal juhul kirjutas ta antibiotsid välja, mida ma ei võtnud, kuna haav ei olnud tõsine.
rohud on saatanast
09:45 20.11.2021
tuleb süüa ravimtaimi, mett ja küüslauku, kõik haigused ja vaegused kaovad imeväel, proovitud, katsetatud toimib igal pool
Kässar
11:11 20.11.2021
Panen mõned nopped hinnavaatluse kasutaja Scarti kommentaaridest eelmisest seagripi pandeemiast. Kommentaaridest selgub, et ühest küljest oli ta suur hüsteeria üleskütja ja samas oli ta aga antivakser, kuna ei usaldanud uut testimata toodet:

"Tavaline gripp ei evi potentsiaali niita voodisse miljard või paar inimest. See tegelane evib. Kuues kord - tehke endale selgeks, mida tähendab pandeemia."

"Kas on sul on raskusi mõistmisega, millest nagu meie aja parimad ajud meditsiinis räägivad või lased niisama enda lõbuks iba?"

"Austraalia teeb jätkuvalt hämmastavalt adekvaatseid samme oma kodanike kaitseks."

"Erinevalt DHSi mõttetutest "terrorilevelitest", on WHO tasemed ülimalt selged ja asja olemust seletavad. Lvl6 puhul on täiesti 50/50, kas tekib reaalne ülemaailne litter või mitte. See, et me üldse seal leveli kandis praegu oleme, on piisav tõestus selle kohta, et olukord on enam, kui tõsine."

"Mõne tunni pärast WHO uus pressikas. Eks näis, kas lastakse uuesti maailmal rahuneda või kütavad level kuue ära."

"Kuna HIV esines enne inimesi just ahvipoistel Aafrikas, sai ülekanne ja muteerumine inimesi nottivaks haiguseks toimuda ainult nende liha süüa või siis nende peal lihakirge rahuldades."

"Ei. Tegu on täiesti testimata ja teadmata tulemustega tootega ning eelmine kord nõnda kiirustades lõppes see mitmesaja inimese jaoks eluaegse halvatusega."

"Mingit moodi on vaja ju inimesed vaktsiini täis süstida. Mida see testimata ollus aga teeb? Varsti näeb. Mina käiks sellest küll kaugelt mööda."

"Sulle on nagu sellest vähe, et teatud seltskonna meelest annab seagripp õiguse elimineerida inimõigused?"

"Kas mina kirjutan seaduseid, mis eemaldavad riikide kodanikelt nende inimõigused? Tasuks ikka vast natuke enne mõelda, kui näpud klaverile pannakse."

"Sa eeldad, et seagripp on looduses ise end kokku keetnud."

"Purjus oled kergelt või spämmisest umbes? Ma nagu päris selgelt andsin mõista, et minu arvates ei ole seagripp looduslik, vaid kusagil kellegi poolt kokku segatud ning lahti lastud. L2R või midagi."

"Kui see vaktsiin nii ohutu on - miks küll said Merkel ja seltskond spetsiaalse ilma elavhõbeda ja mürkideta doosi aga meie lihtsurelikena ei saa? Rääkimata sellest, et Obama, kes kuulutas reedel välja riikliku hädaolukorra, ei lase oma lapsi vaktsineerida."

"Seal on ikka täiesti plahvatus toimumas. Number kahekordistus juba kolmandat korda kuue päeva jooksul"

"Viiruste vastu vaktsineerimine on nagunii põhimõtteliselt mõttetu tegevus. Vaktsiin aitab ainult selle viiruse tüve vastu, millele on see vaktsiin tehtud. Näiteks tavagripi vaktsiin on tehtud eelmise hooaja gripi järgi aga see hooaeg on tegu täiesti teise haigusega ja selle vastu on kasu täpselt null."

"Millest te nüüd aru ei saa? H1N1 puhul on surma põhjuseks enamasti kopsude verd täis jooksmine, millele järgneb surm."

"Minu meelest on juba korduvalt öeldud, et tavalist grippi põhimõtteliselt see aasta ei olegi ja sellest ka fakt, et kõik grippi haigestunud loetakse automaatselt H1N1 kätte jäänuteks."

"Pandeemiline tüvi tõrjub alati sesoonse. Koolis ei õppinud või? Lõunapoolkera gripihooaja ehk meie jaoks suve käigus tõrjus pandeemne seagripp sesoonse gripi täiesti välja elik seda suht tsükli lõpuks polnudki. Täpselt sama on nüüdseks juba juhtunud ka meie tsüklis."

Ei hakka väga pikaks ajama postitust, aga hea on vaadata , kuidas ajalooliselt nende pandeemiatega ja hüsteeriakuulutajatega on läinud.

noppeid minu kuuldud väidetest
11:25 20.11.2021
vakstsiiniga muudetakse geeni
5g saab vaksineeritud mõjutada
kui vaksineerituse tase ei tõuse lastakse lahti kõvem viirus

naer saalinurgast on kohatu
Kässar
12:04 20.11.2021
Mõned läbisegi nopped tolleaegse pandeemia vaktsineerimise teemast( mis kokkuvõttes kukkus läbi ja enamus vaktsiini läks prügimäele meite maal):

"Esmajärjekorras vaktsineeritakse lapseootel naised, kõik poole kuni 2-aastased lapsed ja teatud kroonilisi või immuunpuudulikkusega seotud haigusi põdevad inimesed. Samuti gripihaigetega kokku puutuvad tervishoiutöötajad."

"Millal enne on rasedad olnud vaksineerimisel eelisjärjekorras? Siiani olen aru saanud, et neil üldjuhul soovitatakse kõikvõimalikest ravimitest-vaksiinidest hoiduda kui vähegi võimalik"

"Küsimus aga suurele ringile, et nagu ma aru olen saanud, siis vaktsiiniga on sellised lood, et saad oma süsti kätte, ning teist korda enam sellesse haigusesse ei jää. Mis saab aga kui tarbida suukaudsel manustavat ravimit Tamiflu ? Kas ka immuunsus haigusele, kui ravikuur läbitud?"

"Mina ei julge küll praegu mingit vaktsiini võtta. See nõrgestab nii-või-naa tervist ja kui nüüd mingi haiguse peaks külge saama (olgu see siis notsugripp või mõni muu levinud haigus siin piirkonnas), siis vist kriips peal. IMO pole pandeemia keskel mõtet vaktsiine teha, seetõttu surevadki inimesed vaktsiini kätte nagu scart meil siin väidab."

"On suur vahe kas süstitakse puhast elavhõbedat või mõnda ühendit. Etüülelavhõbe ei ladestu meie organismi.
Kalast sisse söödav metüülelavhõbe on mitmeid kordi "ohtlikum". "

"Ma rõhutasin pigem elavhõbeda immuunsüsteemi nõrgendavale omadusele. Jätsin meelega ladestumise osa välja, eriti kuna see pole mu jutu point praegu."

"Etüülelavhõbedal pole praktiliselt võimalustki immuunsüsteemi kuidagi nõrgestada. Isegi kui see ladestuks siis vaktsiinis olev kogus on liiga väike, et mingit kahju teha."

"Soome arst: vaktsiin on aidanud säästa elusid"

"Eesti hakkab seagripi vastu vaktsineerima ülejärgmisel nädalal"

"vaktsiin Eestis, keegi meist juba vaktsineeritud ka?"

"perearst helistas ja küsis kas teie pere tahab vaktsineerida "seagripi" vastu. Vastasin viisakalt ei, ja kõne lõppes "

"Keegi rääkis (NSR tüüpi jutt vist), et arstid olevat hädas, et keegi vaktsineerida ei taha."

"Nüüd saavad kõik end vaktsineerida, jookske!"

"tjah, et kõik doosid otse prügisse ei läheks, siis pumpame nad inimestesse"

"huvitav huvitav.. no miks teist karta kui esimenegi midagi ei teinud icon_lol.gif
Ei hull tsirkus käib ikka küll. Nüüd lükatakse-tõugatakse seda vaktsiini laadungit nagu kuuma kartult vist...
paras feil .. thumbs_up.gif
Pealegi meie maksame seda tsirkust kinni ja tellisime muusika. (isiklikult mitte)
Samas kuskilt jäigi mulje.. et riigil oleks pohlad old, see ming iarstide liit pushis peale et ikka ostaks."

"Ma mõlten et kogu see teema on tsirkus ja iniemsed kes paanikat külvasid tellisid nagu selle vaktsiini."

"seagripi vaksiinis pidi liiga palju elavhõbetat olema,mis pidi organismile ohtlik olema-on see tõsi?ise pole lasknud süstida ja ega vist lase ka.siiamaani terve kui purikas olnud.ja mis jutt see oli,et usas on vaktsiin kohustuslik aga obama ise oma perele pole lubanud teha .väga huvitav,president eirab omaenda seadusi. "

"nüüd siis leiti lahendus. Süstime käsukorras ajateenijatele sisse selle kuhjades tellitud ja seisma jääva jama, enne, kui realiseerimistähtaeg möödub"

"Kas siis need, kes on Vaktsiini saanud, need ei tohiks karta või on uus Vaktsiin selle mutatsiooni vastu juba?"

"Ikka uuesti tuleb vaktsineerida.
Kas Scart juba teab seda uudist?"

"miks peab viirus vaktsineerimata inimeses muteeruma????? Pigem siiski viirused muteeruvad just vaktsineeritud inimestes, kuna viirus peab leidma uue tüve et ellu jääda. Aga muidu see seagripp on 120 % BS, ja usun et nii suureks mulliks puhutud vaid sellepärast et vaesed ravimitootjad saaksid pisutki nutsu icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif . Eriti naiivne on arvata, et vaktsineerin ennast ära ja olengi kohe hullult kaitstud irwwwww, kui see asi niimoodi töötaks, siis ju varsti polekski maailmas haiguseid, vaktsineeritud inimsed elavad igavesti ja teised on juba viirustesse surnud, irwwwww. Mõelge sellele, et siiamaani on inimkond vaktsiinideta pysinud, nüüd järsku kui ei vaktsineeri, siis sureme välja, irwe"

"miski ei suuda mind veenda nende uuringute erapooletuses, liiga suured rahad liiguvad seal, et keegi tuleks ja ytleks et jah sorry tegelt need vaktsiinid ei tööta. Endal kogemus reaalsest elust, kooliajal oli kohustuslik vaktsineerimine (ise pääsesin), kuid mu klassivend täiesti tiptop poiss langes peale vaktsineerimist koomasse ja tänu tekkinud tysistustele on nüüd nagu 5 aastane laps (ise saab 30 see aasta)."

"Algusest peale oli mul kahtlus sees, kui ainsaks seagripi eest kaitsvaks asjaks kuulutati Roche grupi poolt valmistatud Tamiflu ning riigid ei tõstnudki seda firmat misiganes erakorralise õigusega nende tootest välja ja ei pannud kõiki ravimivabrikuid geneerilisi variante vorpima, vaid tõsiselt ostsidki jumal teab kui mitukümmend või mitusada miljonit doosi nende käest. Sh Eesti."

Kokkuvõttes siis, enamus ei läinud selle hüsteeriaga kaasa. Enamus ei süstinud ja täna oleme siin ja enam vähem ei mäletagi enam seda pandeemiat. Maailma rahvaarv kasvab vaatamata kõigile pandeemiatele jõudsasti edasi.
Kässar
12:33 20.11.2021
Mul üks tuttav põdes koroona läbi väga kergelt, kuid hullem asi on selles, et kogu hüsteeria ja hirmutamise tõttu kartis ta seda haigust nii väga, et nüüd on depressioonis ja ei saa öösel enam magada. Arvestades, et väga paljud inimesed lähevad hüsteeriaga kaasa, siis ilmselt väga paljud inimesed surevad juba lihtsalt stressi ja depressiooni tõttu ära. Kui keegi arvab, et depressioon ja stress on mingi nalja asi, siis võiks vaadata ringi loomariigis, kus on väga hästi näha , kui võtta mõni loom, panna ta luku taha ja ta on stressis, ei söö enam , siis lõpuks lõppeb see asi loomale fataalselt. Inimene on ka loom ja oma mõistusega hirmumõtteid keerutades kodudesse luku taha panduda võib ta langeda sügavasse stressi ning lihtsalt surragi hirmu kätte ära. See hüsteeria õhutamine on näide asjast, kus tehakse palju halba inimeste psüühikale ja nagu me teame , siis hakkab edasi rulluma lumepall, mis päädib väga halvasti väga paljudele inimestele.
Kässar
12:55 20.11.2021
https://eestinen.fi/2021/11/kuum-hollandis-oli-oosel-paris-s
oda-lahti-7-inimest-sai-vigastada/

Kuulid hakkavad juba lendama. Ütlesin juba varem, et sõjaväe ja politsei vaktsineerimisnõue on seotud asjaoluga, et kui on vaja rahva vastu relv käiku lasta, siis vaktsineerimata pollarid või sõjamehed võivad rahva poole üle minna. Seetõttu on eriti oluline, et kõigil oleks süst sees ehk siis tegu oleks sama usku tegelastega.
Ma olen siiani olnud relvade vastane, kuid nagu näha, nüüd saan ma aru, miks ameeriklased sellised relvapeded on.
A66
15:50 20.11.2021
See austria tegelane shelleberg või mis iganes ta oli on ikka eriline tainas. Sellised avaldused korraga tähendab homme hommikul huvitavaid uudiseid. Poliitiline eliit on ära tõusnud totaalselt, näha saab mis saab.
Deus
15:59 20.11.2021
Punkt, mitte midagi. Kui teeks, siis ma koliks siit ära lihtsalt. Kässar, sa ära hakka jälle käest ära minema siin. Seakatk oli reaalselt olemas ja üritati vältida seda, mis väidetavalt tundmatul maal anonüümseks jääva viiruse poolt korraldati ehk koliti ühe liigi pealt teisele.
mati1222
17:00 20.11.2021
Seakatk ja seagripp olid 2 ise asja ja eri aegadel muideks. Ja huvitaval kombel said pihta farmid mida vetamet kontrollis ja müstilisel põhjusel jäid puutumata rakvere lihaka farmid, sellest oli ka vikerraadios saade, mingi poliitiline värk oli.
möödaminnes
19:20 20.11.2021
Eks ka see värk tundub olevat poliitiline.
Aga käsile võetud meid, mitte sigu.
Ja joosta ... kuhu? Igal pool sama jama.
------------------------------------------------------------
--------------------
Mul hakkavad lõhnad tagasi tulema. Ei saanud aru, mille poolest see korona nii hirmus on. Ei palaviku, ei miskit...
Deus
20:22 20.11.2021
Mida kopsupilt näitab?
möödaminnes
20:54 20.11.2021
Pole kopsu pilti tehtud.

Igastaes jooksulint väidab, et paremaks pole muutunud miski.
Sama tigu, nagu varemgi. :)
möödaminnes
21:01 20.11.2021
hmm...
oma arust nalja tegin, aga võib ka valesti aru saada.

Paistab, et kopsudele märgatava halba pole teinud.
Tegelikult väga kergesti pääsesin. Kergelt kare kurk ja pool päeva valusad silmalihased. Viimased on mul tunnusmärgiks, et haigeks hakkan jääma.
möödaminnes
21:06 20.11.2021
... ja lõhnad välja lülitatud. Absull mitte midagi, proovisin atsetooni purki: ärritus on, aga lõhna mitte.
möödaminnes
22:14 20.11.2021
... veel panin tähele et janu oli koguaeg.
Füüsilist pole teind, jooksulint oli kah "puhkusel".
Kas on seotud haigusega, pole kindel, aga vett läks palju.
Deus
22:45 20.11.2021
Loodame, et jääb ka siis puhtaks, nagu ma siin kirjeldanud olen, siis 5st haigestunud töökaaslasest aind üks on kergelt pääsenud.
jee.kim
06:46 21.11.2021
Kas märatsemine, põletamine ja rüüstamine on mingi lamemaalaste eriõigus, et Hollandi politsei peab seda rahulikult pealt vaatama?
Väga lennukad vandenõuteooriad siin, ma vaatan WACK!
.
07:48 21.11.2021
Keskmise nürida eestlase tüüparvamus, et kõik, kes on piirangute vastu, on lamemaalased, aga et need riigid on aastakümneid kauem olnud vabad riigid kui meie ja nemad on kauem "harjunud" elama vabadena, ei huvita meie mägimaalasi.
A66
09:28 21.11.2021
https://tv.postimees.ee/7388823/pandeemia-erisaade-kuidas-ja
-kuhu-edasi

Soovitan vaadata, oponendid polegi enam nii oponendid ja iga ajupestu peaks aru saama, miks valitsus on täiesti ebaõnnestunud ja millega on mööda pandud.
Kässar
10:12 21.11.2021
Mis lennukast vandenõuteooriast sa räägid, jeekim? Seda, et tuleb sundvaktsineerimine, on juba kaugelt ette näha ju. Austria tegi otsa lahti, nüüd meite omad jooksevad nagu ajudeta kanad järgi. Kontrollifriigid ei jäta enne järgi, kui vastane on vägivallaga allutatud.
Kui meil tuleb teade sunvaktsineerimisest, siis tulevad samasugused rahutused ja märatsemised. Kel võimalus, kolivad minema, paljudel seda aga ei ole.

.
11:14 21.11.2021
Haiglane pealkiri meediast: "Üksluine voodielu viis naise kõrvalsuhteid otsima: tänu vaktsineerimisele on muutunud ka seksi otsimine turvalisemaks “
Ehk siis minge süstima, saate rohkem seksi. Propaganda igal võimalikul viisil...
Kässar
11:19 21.11.2021
Või siis teine variant, et Rootsi teeb nö väikese katse ja vaatab, palju see passide kasutamine nakkust alla toob. Pärast on hea öelda, et näe, nii ja nii palju siis aitas või ei aidanud. Samuti võimalik, et selline passiesitluse võimaluse tekitamine on oluline mõnest riigist tulnud turistile, kes on muidu ju pettunud , kui ei saa oma passi lehvitada , kui mõnele üritusele tahab minna. Elame näeme ja tõesti loodame, et Rootsi ei läheks selle globaalse hullusega kaasa. Hetkel tänavapilti vaadates on seal BAU( business as usual) ja inimesed ei sure , nagu kärbsed, mida paljud maski, distantsi, deso, hügieeni jms usulised arvavad, et nagu peaks ju.
Kässar
11:22 21.11.2021
Hollandis vist sai lõbumaja teenuseid pool tundi tasuta, kui lasid ennast ära vaksida. Ei oska kommenteerida, kas see meede pani rohkem vaksima või mitte.
mati1222
14:31 21.11.2021
Ja nii ongi hea kõik jama koroona kaela ajada. Laseme aga kõigel kaugele areneda ja siis laiutame käsi. Kopitud jutt: Paluti jagada: Praegu on nii kus vaksimata inimene reaalset abi ei saa. Johannes Tartus küsis minult diagnoosi ja ütlesin südame lihaste põletik pöördu haiglasse kuna see laieneb ka mujale. Käis ka kiirabi kodus ja ei midagi. Siis läks ise EMO-sse, ei midagi. Nädal hiljem viis kiirabi haiglasse ja võeti sisse. Kahepoolne kopsu põletik ja 70% kahjustatud, oleks nädal varem pöördunud. Ta ju pöördus abi ei saanud. Kas eluga välja tuleb pole teada ja paigutati haiglast ümber õehooldusse, see tähenda ravi kui sellist ei toimu. Tallinnast on öeldud vaksimatudele ravi ei tohi teostada. Kui siin seda loete, siis varuge omale aspiriini ja hea kui see on südame aspiriin. Kui veri pakseneb siis migro veresooned umistuvad ja tekkib põletik. Aspiriin tuleb suus puruks närida ja veega alla neelata, taplett kutsub esile söövitava toime ja mao limaskesta tekkib haavand. Millegi pärast tekkib kõigepealt südame lihaste põletik ja siis kopsu järgnevalt. See pole viirus, on kaks võimalust kas on laboris kokku pandud või seda levitavad elavad laborid vaksitud. Tegu on seen-bakteriga mis hävitab vereloome kaudu kõik organid. Keegi kommenteeris ka FB-s teadlased on aspiriini soovitanud aga seda ei tohi kasutada WHO korraldusel.
marita57
14:47 21.11.2021
Kui eelmist postitust lugeda, siis ei saagi sõnumist aru: kas tegu oli lihtsalt naljaga, peene irooniaga või mõtleski kirjutaja täpselt nii.
Igatahes oleks väike postitaja poolne selgitus edaspidi abiks.
Deus
15:38 21.11.2021
Südamelihaste põletik läks kopsu edasi?!
möödaminnes
17:50 21.11.2021
Deus: põletik läks kopsu edasi?!
:) :) :)
Tõepoolest, suht segane lugu, selle eest emotsionaalne. Nagu seebika sari.

Tromboos, arvaravasti. Ehk siis "veri paks". Kannatada saavad kõik elundid. Märgatakse aga vaid need, mis hetkel mured tekitavad.

Vanaisa veel õpetas, "kui haigus keres, viska supilusikas vaarikamoosi, sada gr. samakat, roni teki alla, ja varsti oled terve!". Kõlab naljakalt, aga toimiv retsept. Kasutan u. paarkümmend aasta juba, tablette pole vaja olnud. Seejuures peab mainima, et grippitaolised haigused tavaliselt kaovad max 10 tunniga. Et ei pea "nädal, või seitse päeva" põdema.

Muide, südamelihased väidetavasti ei taastu. Ok. Aga trenniga südamemass suureneb. Ja süda ongi üks lihas. Selle koha peal minu loogika jookseb kokku.
Kas on keegi pädev sel alal, kes seletab asi lahti?
Kässar
18:21 21.11.2021
Lihas kasvab ehk rakud paisuvad, aga rakke juurde ei tule. Ja südame suurenemine , mida paljudel kulturistidel esineb, tood teinekord kaasa südame rütmihäireid ja infarkte.
möödaminnes
18:43 21.11.2021
Kässar - Sain aru.

Aga kulturistid pahatihti ajavad sisse igasugu kemüüsi, gormoone, ei tea veel mis solki, nii et see näide on suht mööda.
Kässar
19:01 21.11.2021
Näide oli lihtsalt selle kohta, et neil süda suureneb, kuid suurenemine võib kaasa tuua probleeme. Ka ilma droogideta valesti treenides , näiteks ilma aeroobset baasi ladumata, võid oma südant suurendada rauda sikutades, kuid see on kahjulik, muudab südameseinu paksemaks, kõrgeneb vererõhk, tekivad rütmihäired jms.
Ja seesuur ka veel, et puhast sporti ei ole olemas, kõik sportlased laksutavad tänapäeval dopingut.
möödaminnes
20:24 21.11.2021
Eks nemad on teadlikud, millega riskivad. Aga enesetõestamine, kuulsus ja raha on ülekaalus. Olgu nendega, pole meie teema.
-----------------------------------
Lõhnad on seni vaevalt-vaevalt, tajupiiril. Ja kopsuh vahete vahelt köhivad batsillide luukered välja. Muidu nagu terve inimese tunne. :)
Kässar
21:40 21.11.2021
Siis on tore, kui kõik korras ja ära rohkem muretse selle pärast. See pole viimane nohu ja köhaviirus, mida sa põed , neid tuleb veel, selles võid kindel olla. Järgmisest aastast hakatakse jälle grippi ka rohkem testima, nii et gripi laine tuleb järgmine aasta kindlasti kõvem, kui sellel aastal. Ühesõnaga, grippi tuunitakse järgmisel aastal ülesse ja koroonat alla, eesmärgiga näidata, et koroonaviiruse vastasest võitluses oleks justkui suur edulugu.
möödaminnes
21:55 21.11.2021
See asi teeb kurvaks, aga viimasega olen päri...
Deus
22:02 21.11.2021
Vist liiga palju viimast Bondi filmi vaatand...
jee.kim
22:20 21.11.2021
To: .

Et kui demokraatia ja vaba ühiskond on veelgi vanem, siis võib "vaba" kodanik suisa päris relvade ja muude sõjavahenditega korrakauitse vastu astuda?
Huvitav mõtteviis...
möödaminnes
22:44 21.11.2021
To: jee.kim

Õigus, ei tohi. Üldjuhul.
Aga kui "korrakaitsja" hoiab käes ametliku paberi, et sind tuleb "utiliseerida"?

Kogu see kära, kisa ja sundimine viitab sellele, nagu oleks kõik meie kelmuse ohvrid.
Mõni näeb seda, mõni ei näe midagi, keegi suisa jookseb kaasa. Aga tappa, kui tõesti läheb hapuks, saavad kõik.

Selline vigur.
.
06:56 22.11.2021
Vaat jeekim, kui riik ajab inimesed viimase piiri peale, siis tekivadki rahutused, revolutsioonid, vahel ka verised. Ei oleks ka meie hetkel "vabad" kui üheksakümnendatel oleks kõik olnud sellised kaasanoogutajad- ah meil n liidus hea elu, mis siin ikka kakelda... Paraku on siiski nii, et kui jõustruktuurid on veel riigitruud, siis saab tavainimene tina.
A66
07:25 22.11.2021
Olge rahulikud, kui peaks kasvõi keegi piuksatama kohustuslikust vangistusest ilma kohtuta või süstla otsa sundimisest, saab see riik u. Pool miljonit inimest, kes ei ole nõus sellise riigikorraga. Mõistusega vaktsineeritud kaasa arvatud. Sest sealt edasi on juba vaba tee, tehke inimestega mis tahate, riigiisad. Kindlasti toob see rahutused ja probleemid. Tehke parem med. süsteem korda, raha sinna ei kulu palju võrreldes kogu jamaga ja lähme eluga edasi. Kes jääb haigeks, saab ravi ja nii ongi. Kahjuks puudliku ja KajaKa arunatuke sinna ei küündi. Ikka vaja oma inni ajada ja suruda, €CCP ju sunnib üle aasta tagasi kehtestatud lollustega.
jee.kim
08:01 22.11.2021
KRT, isegi Tallinna kodutu saab aru, et vaktsineerimine on vajalik ja tervisele kasulik aga näe, "vaba" kodanik ei taha!
mati1222
08:39 22.11.2021
Mille vastu vaximine? Iga päev juba kuulad-näed seda hala et need vaxitud tõbised pidevalt ja mingid jamad. Miks on need vaxitud haiglates siis?
R.K.
08:43 22.11.2021
jee.kim, aga sa tead, mis on kodutute varjupaiga uksele kirjutatud? Mina ei tea, aga vabalt võib seal kirjas olla, et suppi ei saa, kui vaktsineerimata oled.
Ja mis vaesel kodutul üle jääb? Kõhutäie eest on inimesi tapetud, asi see sutsakas õlavarde saada pole.
Sarnast survestamist kasutati ju ka meie jõustruktuurides- kui ei vaktsineeri, kao minema. Kuigi ma ise olen ammu vaktsineeritud, ei pea ma sellist survestamist õigeks.
mati1222
08:53 22.11.2021
Ja nagu korduvalt maininud saadavast vaimsest kahjust. Siin on ka kirjapildis ilusasti näha, kas ikka ärritunud, ajab oma mantrat ja tema jutt ongi ainuõige. Huvitav miks need süstitud lärmavad, on ju nii kuulikindlad. Ja nüüd jäävad meeleavaldajad ette. Mõni ongi harjunud elama ainult käsuliinil. Aga nagu näha, neid kraane keeratakse aina koomale, proovile pannes taluvusepiiri. Nagu isegi austriast meedia ütles, piirangud ainult süstima sundimiseks, ei sõnagi tervisest. Kas muud ravi ka surutakse nii peale?
A66
09:10 22.11.2021
Sa jjekim loe nüüd uuesti seda https://www.postimees.ee/7389339/kohus-pani-esialgse-oiguska
itsega-negatiivse-koroonatesti-taas-kehtima

artiklit ja eriti vaata numbreid. Ütle üks põhjus, miks na peaksin põdemisega saadud hea kaitse vaktsiiniga rikkuma? Numbrid ei valeta, küll aga teatud inimesed.
v6sa
13:34 22.11.2021
Hea A66 mismoodi vaktsineerimine rikub läbipõdemisega saavutatud kaitset?
A66
13:47 22.11.2021
Seda ütleb loogika. Ku artiklist selgub, et vaktsineeritud haigestuvad 10 korda sagedamini, kui läbipõdenud, siis siit oskab juba ajuga inimene järeldusi teha. Ja oleme ausad, miks seda vaja on, kui kordades parem kaitse peal? Proovin, kas saab rikkuda seda? Ei proovi ja tegelt ei tea seda päris täpselt keegi, seda on tunnistanud ka targemad, kui meie. Minu jaoks on see piisav argument, et mitte katsetada. Miskipärast on tedlased üldse vait jäänud miskipärast, ainult see reovee vana on pildil. Miks? Liiga palju avasid tõeseid fakte, ma arvan.
Deus
13:53 22.11.2021
Kui sul on ühe ja sama tootja tulemüüre kaks tükki ees, siis tootjapoolse vea leidmiselt tullakse mõlemast sahinal läbi. Kui paned erinevate tootjate omad, siis ühe tootja viga teisele ei rakendu ja peab vaeva nägema hakkama, et sealt läbi tulla. See on loogika, mitte see ulme, mis sa just kokku kirjutasid....
A66
13:58 22.11.2021
Vahest peaks lisama ka seda, et olen ise puutunud kokku viimase kuu jooksul mitme haigusekandjaga seoses tööga (loomulikult öeldi seda hiljem igaks juhuks, et teaksin arvestada) ja külge pole midagi hakanud. 7,5 kuud möödas oma pödemisest.
Deus
14:05 22.11.2021
Ja ma olen vaktsineeritud olnud sama kaua või kauemgi ja täpselt sama tekst, külge pole hakanud ja laiali pole ka tassinud. Võta sa nüüd siis kinni. Kui vaid lotos ka veaks peavõidus saamisel nii hästi, siis oleks elu hea aga peab kahjuks leppima niisama vaene olemisega.
A66 to deus
14:08 22.11.2021
Sinu loogika on, et kivimüüri taha peaks igaks juhuks küprokist plaadi panema? :)
-
14:13 22.11.2021
Tulemüür kaitseb seni tuntud viiruste eest, leiutatakse uus viirus ja tulemüür ei saa sellest aru ning arvuti nakatubki. Nutiseadmetes liiguvad pidevalt igasugu uued viirused, mis kenasti ahvatlevatesse äppidesse peidetud.
Keegi pole siiani väitnud, et on olemasolevaid vakse tuuninud uute tüvede vastu, ka sellesama ülinakkava india ehk delta vastu- lastakse vana rasva pealt kõiki neidsamu vakse sisse mis siiani toodetud ja arvatakse, et läbipõdenule on see ülihea lisakaitse.
v6sa
14:39 22.11.2021
A66, oled kindel, et läbipõdemine on tellis ja vaktsiin on küprok? Kust selline info? Ikka väga julge väide, mida asja jagavad inimesed endale ei lubaks...

Vaktsiinikandidaate olla katsetustes praegu tükki viiskümmend. Esimese vaktsiini said eriloaga turule lahja aastaga. Nüüd ilmselt peab kandidaat end veidi rohkem tõestama, et saada kasutusluba, kuivõrd mingi toimiv asi on juba võrdluseks olemas. Seda te ju tahategi: et oleks ikka põhjalikult läbi uuritud ja ohutu. Kui paljud selle aja jooksul kannatada jõuavad (tuletame meelde: COVIDist eluga pääsemine ei tähenda veel muretut elu), keskmist ajukääbikut ei koti - TEDA see ju ei puuduta.

Kui ta just mõnda vastikut järelmõju ei saanud.

Sama suhtumine on viinud lääneriigid olukorda, kus kosmosesse saab ainult vene kosmoseraketi reisijana.
A66
14:39 22.11.2021
Just, inimorganism on targem kui ükskõik mis vaktsiin. Peale pōdemist ta jääb n.ö. ootele ja tundes ohtu, aktiveerub. See on keeruline ja hoomamatu tavainimesele. Ja see ma olen. Nagu ütles Peep Talving otse ETV ekraanil koos Popoviga, et ainus mure on ellu jääda. Ja ma olen elus, vist? Kaitse on laiapõhjaline ja toimib ka uute tüvede vastu. Terviserisk on nii põdemisel, kui vaktsiinil. Ja tõde selgub alles aastate pärast. Miks ma pean mõlemad riskid võtma? Ei võta. Kui kunagi peab uuesti põdema, siis see on kergem ja mitte hullem kui vaksitutel. Kui mitut pidi seda veel seletama peaks? Ei viitsi enam.
A66 to võsa
14:44 22.11.2021
Jah olen kindel, sest seda räägivad vastavad numbrid artiklis, mida eespool linkisin. Ja veel hunnik artikleid. Oma kogemus räägib seda, teiste oma ka.
Marko
14:55 22.11.2021
"Sinu loogika on, et kivimüüri taha peaks igaks juhuks küprokist plaadi panema"

Antud kontekstis on loogika see, et küprokiks kulunud müürile vaja uus müür kõrvale teha. Parem kui tellida mõne teise firma oma.
A66
15:00 22.11.2021
Tahtsid vist öelda, küprokist on järgi paber, nagu jällegi numbrid näitavad.
maaks
15:04 22.11.2021
Kivi- ja kipspeadele infoks:
2 töökaaslast said nakkuse, 1 oli vaxitud ja 1 ei olnud - mõlemal kulges suht kergelt.
See kes ei olnud vaxitud sai nakkuse juba 2. korda - kevadel oli olnud palju hullem (noor inimene).
See kes oli vaxitud plaanis just teha III süsti (oli üks esimesi kes sai vaktsiini), aga ei jõudnudki.
A66
16:00 22.11.2021
Kes ikka veel aru ei saa ja lugeda ei viitsi, siis tsiteerin paar olulist kohta:

Kohtu hinnangul näitab statistika, et läbi põdenud haigestuvad harva ega satu üldjuhul haiglasse. «Covid-19 haigusesse kolmanda laine ajal nakatanutest on terviseameti andmetel (1. juuli kuni 10. november) varem haiguse läbipõdenute arv oluliselt väiksem kui eelnevalt vaktsineeritute arv – vastavalt 623 ja 27 342.

Sümptomaatilise Covid-19 haiguse tõttu hospitaliseeritutest on aga varem haiguse läbipõdenuid ja eelnevalt vaktsineerituid vastavalt 0 ja 1007, selgitas kohus terviseameti andmetele põhinedes.

Vabandan maaslamajate löömise pärast :(.
Deus
16:17 22.11.2021
Vaata see "harva haigustumine" on see osa, mis on puudu nii vaktineeritud kui ka läbipõdenute statistikast. Keegi ei lähe arsti juurde, kui üks õhtu korra kõris kripeldab.
Huvitav, kas siis jookseks kõik amokki tohtri poole, kui misket Ebola laadset möllaks, mis mõne päevaga maha tapab, mitte mitmekümneks aastaks pooliku kopsuvõimega vinduma jätab...
A66
17:34 22.11.2021
Siiani oli vist igast august tuleva info põhjal neie suurim probleem haiglate koormatus. Läbipõdenud seda ei suurenda, mida ilmestab number 0 (null).
Kui argumendid otsa saavad, pole mõtet tühja lükata..
Ma võtan seda kui väikest väitlemise harjutust, ei midagi isiklikku.
Marko
18:16 22.11.2021
Minu postitusele antud vastusega oleksid väitlemisvõistlusel kohe kaotanud. Ma ei rääkinud efektiivsusest poolt sõnagi, selgitasin tõkete loogikat.
k2rsss
18:16 22.11.2021
# siit oskab juba ajuga inimene järeldusi teha

Sellele eelnev tekst oli vist genereeritud pükstes oleva ajuga, sest isegi seljaaju ei ole nii rumal ja lähtub oma tegevuses reaalsetest sisenditest oletuste asemel. Need isehakanud spetsialistid on vist õppinud kusagil teisel planeedil ja mingit teist tüüpi organismide immunoloogiat, sest kõik vastused on juba olemas. Samal ajal kui teadlased alles uurivad, miks nii paljud põevad kaks korda, mõned ka kolm korda ja alles otsivad vastuseid neile küsimustele. Aga eks faktidel põhinevaid vastuseid ongi keerulisem leida kui usupõhiseid. See, millega tegelevad poliitikud teaduse taustal, on muidugi omaette ooper... nemad mõtlevad vist väikajuga.
Marko
18:25 22.11.2021
https://epl.delfi.ee/artikkel/95187527/jurgen-ligi-mis-oleks
-kui-peaminister-oleks-andrus-ansip

Siin on poliitikute teod ja tegematajätmised nüüd veel kord ilusti lahti seletatud.
Kässar
19:13 22.11.2021
Head uudised kõigile vaktsiiniusulistele. Saksamaa järgneb Austria eeskujule ja teeb vaktsiini kohustuslikuks.

Uudiseid ka Austraaliast. Sõjavägi viib jõuaga elanikke karantiinikeskustesse:

"The Australian army has begun forcibly removing residents in the Northern Territories to the Howard Springs quarantine camp located in Darwin, after nine new Covid-19 cases were identified in the community of Binjari. "

https://www.zerohedge.com/covid-19/australian-army-begins-tr
ansferring-covid-positive-cases-contacts-quarantine-camps

mati1222
19:38 22.11.2021
Deus
20:16 22.11.2021
Mis seal nüüd siis sassis? Läbi lugesid ikka? Mõttega? Aru saades, mis on kirja pandud ja mis infot edastatakse? Jumala ausalt ja tulevikuvaateliselt öeldud võttes arvesse hulleimat stsenaariumi...
mati1222
20:21 22.11.2021
Seal polegi midagi enam midagi mõttega lugeda. Kõige odavam hirmutamine. Imelik et rahvas sellega kaasa jookseb. See Merkel ja teised tegid ise parajad komöödiat oma maskinaljadega, kuid rahvast paneme täiega. Väga kahepalgeline. Ja aina koomilisemaks läheb see asi: https://vk.com/video-18797028_456245406
Deus
20:46 22.11.2021
Puhta lolliks läksid? Mine võta miskid rohud ära või ära enam peale joo aga ära siia täna enam postita!
Marko
20:54 22.11.2021
matikene, see artikkel on ju konstanteering, kuhu asi liigub ilmselt. Kus on sund, hirmutamine või mingi veel koledam asi?
Mulle hetkeks juba tundus, et siin on võimalik väidelda, argumenteerida, seisukohti selgitada. Ilmselt eksisin, ainult tatti pritsib.
mati1222
21:21 22.11.2021
Mis siin väidelda? See asi võtab aina koomilisemaid tuure. Pigem on juba mõnel vist neist paranoia. Kus on isegi meil eelmise aasta liigsuremus, enne seda nn vaxi tulekut. Ja jälle, aina kuulen kuidas jälle keegi mingi tõvega hädas. Süstimatud elavad rahulikult oma tavalist elu edasi ja ei midagi. Mis rohud ma võtma peaksin, mul ei ole vaimuhaigusega probleeme, ja pole end soodaks süstinud. Nii lihtne see ongi. Aina enam hakkab nalja saama.
Marko
21:27 22.11.2021
Aga ehk on surmasid piirangutega välditud/vähendatud? Kas selline variant üldse võiks mahtuda su peakolusse? Ja vaktsiiniga? Ja vastutustundlike kodanike abil, kes ei loe oma esmavajaduseks iga päev kõiki vastutulejaid kallistada?
Ehk on hoopis nii?

Muudetud 22.11.21 21:30

mati1222
21:27 22.11.2021
Ja jälle kinnitus, kes muutuvad ärevaks ja ja ajavad oma ainuõiget teemat. Vastake siis targad, miks haigestuvad süstitud igasugustesse jamadesse pidevalt. On hädas peavalude ja muuga? paljud ei julge tunnistada seda lihtsalt et läksid seda teed ja nüüd vaevlevad.
mati1222
21:32 22.11.2021
Jah, nagu kõikjal korduvalt, see viirus ründab valitud kohtades ja valitud aegadel.Ja enamus surmad on vanemas eas, kas need on kõige suuremad ringi tuuritajad? Nüüd et saigi nende piirangutega nooremate elusid säästetud. Ei imestaks.
Deus
21:44 22.11.2021
Ma pole kaks aastat isegi labases külmetuses olnud. Muidu ikka iga aasta sai oldud nädala siruli. Mis ma nüüd mingiks üliinimeseks saanud kogemata tänu süstidele nagu miskes koomiksifilmis kus tavainimesed kõik haiged aga üks väljavalitu saab ülivõimed? Ei saa öelda ka midagi enda osakonna kohta kellede haigestumised jooksevad kõik mu nina alt läbi, see aasta aind õppepuhkusi poisid võtnud ja paar pohmakapäeva. Täielik bullshit on see, mida sa ajad, mati. Lisaks sellele, et lugeda ei oska.
mati1222
21:44 22.11.2021
Aga noh, eks ma olen mingi aeg vait ja naeran pihku. Kui miskit põnevat, siis jätan mõne rea.
mati1222
21:59 22.11.2021
Ok, korra veel. Nagu tuttav taksojuht ütles, ta pole ka süsti saanud, et oleks pidanud juba mitu korda surnud olema. Kuid pole isegi viimased 2a isegi paar päeva tatisena põdenud. Pigem on ikka asi selles et igasugu tatised ei julge enam rahva vaenu hirmus väljagi tulla. Ja muide, kõik oma ringkond, elame ja käime kõik samamoodi, va piiratud kohad, sinna nagunii eriti asja ka ei olnud, ja keegi pole peale tatisena oleku muud põdenud. Isegi kui positiivse mõni saanud. Nii lihtne see ongi. Hirmul on suured silmad. Ja nagu meil keegi ütles raadios, tegelikult 0 gruppil polegi vaja vaktsineetida ei puugi ega selle vastu, sest neid ei puuduta asi. Miks sellest ei räägita, meil vaja kõik valimatult torkida ja miks need torgitud nii hirmsalt terveid inimesi kardavad, nagu mingi vaimuhaigus oleks.
Deus
22:17 22.11.2021
Jälle keegi kuskil tekst. Nüüd vaikid paar päeva sunniviisiliselt.
Kässar
07:25 23.11.2021
Ainus mõte piirangutel tundub olevat aidata hädist meditsiinisüsteemi, et see kokku ei kukuks, kuigi see oli juba ilma selle koroonata kokku kukkunud, järjekorrad olid juba siis pikad, pikad, pikad. Muud mõtet seal ei ole, ainult kahjulikult mõjub, kuna ei lase tekkida nn karjaimmuunsusel. Rootsis käib tavaline elu edasi ja mingit dramaatikat seal ei ole, kuigi mõne arvates peaks seal koroonakatastroof olema ju praegu, sest maske, sots distantsi, deso , koolide sulgemisi ju ei ole.
-
08:09 23.11.2021
Väited, et meid on päästnud vaid piirangud, maskid ja vaktsineerimine, on pehmelt öeldes bullikaka, sest ainuke, mis seda väidet tõestaks, oleks olukord, kus mingeid piiranguid ei oleks olnud ja kõik oleks haigestunud ning surnud. Samamoodi võin ma väita, et mööda kiilakat sõites päästis mind see, et sõitsin 70ga ja oleks ma sõitnud 80ga, oleksin kindlasti kraavi lennanud. Aga et ma ei proovinudki 80ga sõita, siis ei tea ma ka seda, kas oleksin kraavis lõpetanud või ei. Põhimõtteliselt võiks siin näiteks tuua Rootsi, kus suhtuti asja natukene teistmoodi kui mujal euroopas ja imede ime- Rootsis ei surnudki kõik ära. Tegelikult elasime ka meie esimese ja teise laine ilma vaksideta üle ja haiglate seis oli põhimõtteliselt sama mis nüüd, kui pooled on juba vaksitud. Loomulikult hakkame kohe väitma, et viimane tüvi on kõige nakkavam, aga sellest hoolimata ei ole ikka veel eestimaal kõik ära surnud. Või vähemalt need vaksimata lamemaalased. Need hirmujutud, mis praegu saksas aetakse, et kõik haigestuvad ja surevad millalgi, on ka meil olnud, aga ei ole need jutud tõeks osutunud. Isiklikult minul oli viimane tõsine nohu, kus pea oli kaks päeva üsna paks otsas, 2018a. lõpus ja sealt edasi täielik viirusevaba elu kuni siis nüüd oktoobris sain oma positiivsuse teate kätte. Niiet tabas see lõpuks ka mind, aga surnud veel ei ole. Niiet analüüsige natukene fakte, enne kui tüüppropagandat levitate.
Iisraelis muideks hakatakse nüüd vaksima lapsi vahemikus 5- 12a. Edu neile eksperimenteerimisel, aga ilmselt jõuab see trend varsti ka meile, sest eesmärgiks on ju elanikkonna vähemalt 80%-line vaksimine. Muu pole oluline.
jee.kim
08:17 23.11.2021
Kui luba antakse lähen kohe oma lastega vaktsineerima, juba nende endi tervise pärast.
Siiani nendega kõik vektsineerimised tehtud, ainult ühel korral, rotaviirus, ei tekkinud vajaliku kaitset. Arstid teavitasid kuhu vaja, neil oma süsteem selleks.
Ja mis "eksperimenteerimise" jutt see on, pole veel pihta saanud...
-
08:27 23.11.2021
Lapsed on siiani käige vähem sellest viirusest mõjutatud- kui haigestuvad, siis väga kergelt ja enamus ei haigestugi. Seega nende vaksimine on eksperiment, sest ka vaksituna võivad nad viirust levitada. Niiet mis eesmärk nende süstimisel on? Aga ega kõik ei peagi sellest aru saama.
-
09:46 23.11.2021
Väike arvamusavaldus tekkinud olukorrast. Kuna tasuline, siis kopin.

Aga olen kuulnud ka sellest, et vaktsineerimata inimestega ei taha suhelda enam nendele olulised inimesed. Rindejoon ei kulge enam mööda asutuste uksi, vaid jookseb juba pere- ja sõpruskondade seest ning lähedaste seast.
Pavlik Morozov oli nõukogude propaganda loodud tegelane, kes andis kollektiviseerimise käigus üles oma isa, sest too olla varjanud vilja. Kättemaksuks Pavlik tapeti. Tegelikkus oli küll teistsugune, aga nõukogude ajalookirjutajaid ja propagandiste see ei huvitanud. Pavlik Morozov on sealtpeale muutunud oma perekonna mahamüüja sünonüümiks. Ja nagu me teame liigagi hästi, soodustas nõukogude võim üksteise peale kaebamist, sest nii sai rahvast ohjes hoida. Kulakud, pursuid jne olid vaenlased, kellele suunata rahva «õiglane» viha.
Ka natsidel õnnestus panna sakslased juutide peale kaebama ja neid ühiskondlikust elust välja tõrjuma. Sest juudid kujutasid natsipropaganda järgi ohtu sakslaste julgeolekule ja tulevikule. Tarvitses vaid 1990. aastate algul vägivalla džinnil pudelist välja pääseda, kui Balkanil asusid seni sõbralikult üksteise kõrval elanud eri rahvusest külad üksteisel kõrisid läbi lõikama.
On mõistetav, et valitsus peab koroonakriisis midagi ette võtma ning et piirangud on vajalikud. Samas jääb küsitavaks, miks ikkagi lõigati vaktsineerimata inimesed ära füüsilisest ühiskondlikust elust, kui kehtivuse kaotas kiirtest, mis ometi on selge ja kohene tõend kellegi nakatumise/mittenakatumise kohta.
Eesti poliitikas on ka kasutatud nn Vene kaarti, kuid see pole viinud mingisuguse Vene vihani. Eestlased ja venelased elavad küll peamiselt segregeeritult, kuid see segregatsioon on vabatahtlik, mitte peale sunnitud.
Nüüd ei tohiks lasta tekkida uuel segregatsioonil. Riik on küll tegelikult segregatsiooni hädaabinõuna kehtestanud koroonapassi juurutamisel, aga me ei peaks laskma koroonapassil tekkida oma peas. Muidu hakkame varsti uksele kriidiga joonistama teateid, et «siin elab vaktsineerimata inimene». Nagu SS joonistas kriidiga ustele, et tegemist on juutide äriga.
Demokraatias tulebki valitsuse vastu meelt avaldada, kui midagi ei meeldi. Kuid meil peaks olema kodanikena nii palju oidu, et tõmmata piir riigi ja oma elu vahele. Riigi tegevust ei pea matkima isiklikus elus. Pavlikmorozovlus on midagi, millest ühiskondadel on ainult kaotada. Katsugem oma lähedastega suhelda, mitte neid tõrjuda.

https://arvamus.postimees.ee/7391264/erkki-bahovski-pavlikmo
rozovlus-meie-peas
Deus
09:52 23.11.2021
https://www.err.ee/1608411248/ecdc-juht-lopuks-muutub-koroon
a-tavaliseks-hingamisteede-viiruseks

Vahelduseks siis pärisportaalist ka üks artikkel. Enamjaolt korratakse seal muidugi juba siit teemast läbi käinud ütlusi ja siinkohal ma ei mõtle METAallikate jamasid ega oma välja mõeldud luulusid.

Üks asi veel, et palun ärge kopeerige kinniste uudiste sisu siia, kui siis mõni tsitaat või lõik ainult, muidu läheme natukene vastuollu autoriõiguste jne asjadega.

"Samas jääb küsitavaks, miks ikkagi lõigati vaktsineerimata inimesed ära füüsilisest ühiskondlikust elust, kui kehtivuse kaotas kiirtest, mis ometi on selge ja kohene tõend kellegi nakatumise/mittenakatumise kohta." - Pikk peiteaeg endiselt põhjuseks. Kui kiirelt areneks ja välja tuleks ja tapaks, siis meil poleks sellised küsimusi ega ka probleeme.

Muudetud 23.11.21 09:54

-
10:04 23.11.2021
Ok, ei kopi, aga tasuline artikkel ei ole tasuline autorikaitse eesmärkidel vaid ainult lehe rahakoti paksendamiseks ja avalikult levitatav kirjatükk on ilmselt ka avalikult tsiteeritav või kopitav ja see ei tohiks autorit häirida.
Aga peiteaeg ajal, mil ametlikult on teada, et passiga inimesed levitavad viirust? Kui kohvikusse läheb seltskond, kus kaks vaksitut ja kaks ei, siis võime ju eeldada, et vaksimata inimesele on need vaksitud ohtlikud ja võivad teda nakatada, aga et vaksimata inimesel on mingi peiteaeg ja ta ei teagi, et võib viirust kanda, siis mida peavad kartma vaksitud? Nemad on ju kaitstud? Või taaskord toome ettekäändeks, et need vaksimata satuvad haiglasse ja koormavad süsteemi? Seega mis on siis tegelik põhjus- ikkagi vaid meditsiinisüsteemi puudulikkus?
Deus
10:16 23.11.2021
Loe see artikkel nüüd läbi, mis ma andsin, seal on ka testi osa lahti seletatud inimkeeli.

See, et ajakirjanik, kes mingi asja kokku kirjutab, tahab ka palka saada ja suurkorporatsioonid Schibsted (Eesti Meedia aka Postimees Group) ja AS Ekspress Grupp (Delfi jne) tahavad kasumit teenida, ei ole auto24 ettevõtte asi. Me siiski peame lähtuma siin seadusest ja eetikast ja ma ütlen siin selgesõnaliselt, et tasulistelt lehtedelt siia avalikult täieliku teksti kopeerimine ei ole esiteks eetiline ja teiseks ka lubatud tegevus meie poolt, palun seda osa jälgida.
jee.kim
10:24 23.11.2021
✴Koroonaviirust pole olemas. Välja arvatud juhul, kui see on vajalik lastel läbi põdeda, et nad saaksid loomuliku immuunsuse.
✴Pandeemiat pole olemas. Välja arvatud juhul, kui tuleb hoiatada, et pandeemia ajal ei tohi vaktsineerida.
✴Ogavalk kandub läbi õhu ja vaktsineerituga kõrvuti olles hakkab väga halb. Välja arvatud siis, kui see vaktsineeritu on Mart Helme või Edgar Savisaar.
✴Vanade inimeste surm on elu loomulik käik. Välja arvatud siis, kui nad on vaktsineeritud.
✴Big Pharma on saatanast. Välja arvatud siis, kui toodab ivermektiini.
✴Küberkius ja mõnitamine on väga halb. Välja arvatud siis, kui mõnitada saab Tanel Kiige või Irja Lutsari välimust.
✴Raskemetallid on väga ohtlikud. Välja arvatud MMSi sees.
✴PCR annab 95 protsendil juhtudest valepositiivseid tulemusi ning pole üldse mõeldud testimiseks. Välja arvatud siis, kui testiti vaktsineeritud inimest.
✴Maskid on kasutud ega takista ühegi teadaoleva osakese läbipääsu. Välja arvatud hapnik (sissehingamisel) ja süsihappegaas (väljahingamisel).
-
13:09 23.11.2021
Lollus kuubis või teisisõnu sihitu tõmblemine jätkub. Mille põrgu päralt te neid siis siiani testisite? Teste oli palju ja tuli ära kasutada ja nüüd hakkavad testid otsa saama ning tuleb koomale tõmmata? Kas enne oli vaksitud laps kellelegi ohtlik ja nüüd on järsku ohutu või mis kamm on? Kas annab keegi asjale demagoogilis-loogilise selgituse?

Muudatus koolides: vaktsineeritud lapsi ei pea enam kiirtestima
https://www.delfi.ee/artikkel/95203259/muudatus-koolides-vak
tsineeritud-lapsi-ei-pea-enam-kiirtestima
Deus
13:53 23.11.2021
Mõtle nüüd natukene iseenda küsimuse peale ja proovi sellele ise vastata. Pane vastuste versioonid siia ja miis ütlen sulle, milline õige on. Tõenäoliselt pole vaja öelda isegi, saad ise ka aru, milline õige vastus on.

Ja jätame hetkel välja 2 nädalat karantiini ja reisilt tuleku, kus pidid alguses ja pärast karantiini testi tegema enne kui rohelise tule liikumiseks said. Selle vajalikkus on loodetavalt kõigile arusaadav üheselt.
-
14:02 23.11.2021
No ütle siis välja, mis mängid salapärast kõiketeadjat. Minu küsimus oligi selleks, et keegi vastaks.
Deus
14:07 23.11.2021
Ei, ma ei mängi, ma üritan sind ennast mõtlema panna ja asju vaatama rohkem kui ühe nurga alt. Kui sa ei suuda ennast häälestada erinevatesse vaatenurkadesse, pole mõtet sulle öelda ka õiget vastust, sest sinu ühe vaatenurga vastusega see nii kui nii kokku ei klapi ja omaks sa seda ei võta. Pole mõtet rääkida inimesega, kes põikpäiselt ühte asja tambib ja pole nõus mida uut ja teistsugust vastu võtma, vastu seina jooksmine kõigest.
-
14:15 23.11.2021
Vau, nüüd olen mina ühekülgne? Arusaadav, et sa ise ei oska midagi öelda, aga vajadus tarka panna ei luba seda tunnistada.
Deus
14:16 23.11.2021
Ma kustutan su viimase kommentaari ja lasen sul natukene aega nüüd järgi mõelda vastuste üle.