Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

COVID-19

.
11:01 17.01.2022
Eks nüüd olegi keeruline- delfit lugeda ja tsiteerida ei tohi, telegramist või feisspuugist midagi lugeda ja järeldusi teha ei tohi, aga tõelisi teadusuudiseid paraku lihtinmene ei otsi või ei saa aru välismaisest keelest ja guugli tõlge on kah nagu on. Või kas see parasjagu kättejuhtunud teadusuudis on ikka tõde, kuigi tundub tõena? Seega olemegi kõik tavalise kollase peavoolu mõju all ning üks leer otsib sealt endale usutavaid lugusid ja teine leer kummutab neis lugudes oleva "usutava" teabe. Tegelikult on vaid aeg see, mis arutust annab, kuigi vahel võib see aeg väga pikk olla ja üks põlvkond võib selle aja jooksul juba loomulikku või vägivaldset surma surra. Eks siis ajalugu on see, mis peab tulevasi põlvi õpetama, aga on piisavalt näiteid, kus inimkond pole ka ajaloost õppust võtnud ja kordab samu vigu uuesti.
.
11:07 17.01.2022
ja puurid ise vee maa seest välja ning tarvitad seda enne kerget laboriuuringut tegemata

Ütle mulle, kustkohast need vanad eestlased selle labori võtsid kui omale kaevu valmis kaevasid? Ja kes nende lehmi lüpsis? Kuidas üldse inimkond on siiani hakkama saanud, st sai hakkama enne seda, kui esimene huviline üldse inimkeha toimimse vastu huvi hakkas tundma? Loomulikult oli suremus suur, aga see ongi looduslik valik- nii nagu ka metsloomad jäävad ellu karmis olelusvõitluses, on seda ka inimkond läbi eksistentsi teinud. Nüüd aga paraku muud võimalust enam justkui ei olegi peale pideva süstimise. Aga küllap need kümned miljardid jalakesed ka kunagi sirgu aetakse, sest lollus on see, mida loodus ei salli.
Deus
11:32 17.01.2022
Vanadel eestlastel polnud Kunda tsemenditehast lähedal ega ka venelaste maja jäetud lennuvälja. Arvasingi, et sa sellesse orki lendad sellise vabandusega :)
Pole hullu, kahtlema peab kõiges, piima pähe müüakse ammu juba mandli ja soja tissidest pigistatud emulsiooni, taevas pilved on tegelt mõttekontrolli kemikaalide mahutid ja arstid üritavad sind mõrvata igal võimalikul juhul, see on riigi arengukavasse sisse kirjutatud.
.
11:59 17.01.2022
Oi sa oled ikka jõle peene huumoriga ja ullikesi orki meelitav tegelane. Aga eks pead sinagi oma ego kuidagimoodi hellitama.
Deus
12:33 17.01.2022
Kesine lugu tõesti...
Kärss
14:18 17.01.2022
# delfit lugeda ja tsiteerida ei tohi, telegramist või feisspuugist midagi lugeda ja
# järeldusi teha ei tohi

Lugeda tohib kõike, lugema peabki. Järelduste tegemiseks on aga teaduslik info!
Aga Su palveid on kuulda võetud, siin kokkuvõte välismaakeeles:
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.01.12.476031v1?
rss=1"

Siin täismahus välismaakeeles:
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.01.12.476031v1.
full.pdf

Siin lühikokkuvõte eesti keeles:
https://forte.delfi.ee/artikkel/95654851/delta-vs-omikron-hi
ina-teadlased-avaldasid-esimese-pohjaliku-elusuuringu-ja-tul
emused-on-hammastavad-o-p-o-p

Lisaks tsiteerin kahte lõiku ka sellest artiklist:
https://forte.delfi.ee/artikkel/95658477/andres-merits-omikr
onilainest-eesti-on-sattunud-keerulisse-olukorda

# Meritsa sõnul on PCR-testid oma aja ära elanud. „Ma arvan, et PCR-test kui
# nakkusohutuse tõestus ei ole enam suuremat väärt. Omikroni (ja vähemal määral
# delta) peiteaeg on nii lühike, et 72 tunni jooksul, mil test kehtis, jõuab inimene
# nakatuda ja muutuda viiruse levitajaks.” Ta lisab: „Seega, kui rääkida
# kiirtestist, siis ainult kohapeal tehtud testid – nagu praegu koolides.”

# „On loogiline, et vaktsineerimata isikud, kes omikroni läbi põevad, jäävad haavatavaks
# delta- ja muude tüvede suhtes peale esialgse tugeva immuunsuse kadumist,
# ehkki kaitse raske haigestumise eest peaks püsima.”
.
16:00 17.01.2022
Teadlaste arvamused muutuvadki pidevalt ja eks see ole ka normaalne- uued faktid, uued uuringud jne- kõik see võib eilse tõe homme uueks muuta. Selle PCR testi ümber on ka kogu aeg igasugu vandenõusid olnud ja kui tõene ta siis lõpuks on, pole siiani aru saanud. Kiirtestid on ka väidetavalt ebatäpsed, seega ei sobi justkui ka need igaks elujuhtumiks. Ühesõnaga aeg oleks see jama maailmas lõpetada, aga ilmselt poliitikud vajavad seda.
möödaminnes
16:16 17.01.2022
.
17:24 17.01.2022
Ja mis riigist see maaler Adolf pärit oli?
möödaminnes
17:46 17.01.2022
Austria (a country in Central Europe).
möödaminnes
19:23 17.01.2022
Üks hea inimene seletab, kuidas vähendada CO2 saastet. Video lõpupoole midagi vaktsiinidest jahvab. Aasta 2010, muide.

www.youtube.com/watch?v=QeAmItX7Nmo&t=2s
qp
19:32 17.01.2022
Veidi mõtlemisainet teievahelisse vestlusesse. Kes teist julgeb seda tunnistada? Käsi piiblile... ;)
Sven Saarse ·
Keegi tõlkis oma ameerika sõbra mõtiskluse ...
"Kõigi vaktsiinide seas, millest olen oma elu jooksul teada saanud, ma pole kunagi veel näinud vaktsiini, mis sunnib sind kandma näomaski ja hoidma sotsiaalset vahemaad, isegi kui sa oled täielikult vaktsineeritud.
Ma pole kunagi kuulnud vaktsiinist, mis levitab viirust vabalt edasi isegi pärast täielikku vaktsineerimist.
Ma pole kunagi kuulnud, et enese vaktsineerimise eest pakutakse sulle mitmesuguseid soodustusi ja preemiaid.
Ma pole kunagi näinud nende inimest diskrimineerimist, kes täieõiguslikult valivad end mitte vaktsineerida (kui sa seda ei teinud, siis mitte keegi ei üritanud sind panna ennast halvasti ja süüdi tundma kui halb inimene).
Ma pole kunagi näinud vaktsiini, mis ähvardab täielikult rikkuda pere-, töö- ja sõprussuhted.
Ma pole kunagi näinud vaktsiini, mille abil ähvardatakse sinult võtta töö, sissetulek, haridus; mõnel pool lausa trahvitakse sind keeldumise eest.
Ma pole kunagi näinud vaktsiini, mis lubab kasvõi 12-aastasel lapsel teha vaktsineerimise otsus hoolimata vanemate otsusest.
Ma pole kunagi varem näinud sellist vaktsiini, mis diskrimineerib, lõhestab ja annab teravaid hinnanguid ühiskonnas.
On see ikka võimas vaktsiin, mis suudab teha kõike, VÄLJA ARVATUD IMMUNISEERIMINE viiruse vastu.
Kui te ikka veel vajate korduvaid tõhustusdoose pärast täielikku vaktsineerimist, negatiivset testitulemust, kandma näomaski, isegi sattuma haiglasse, siis on aeg aru saada ja tunnistada: "Meid on ikka korralikult petetud ja lollitatud."
möödaminnes
19:44 17.01.2022
#Ma pole kunagi kuulnud vaktsiinist, mis levitab viirust vabalt edasi isegi pärast täielikku vaktsineerimist.

On juhtunud. Sellist vaktsiini nimetatakse "lekkivaks", ja tavaliselt kasutusele ei lubata/võeta.
Marko
19:55 17.01.2022
Kas pallipoisi kokkukukkumine peaks tõestama koroona ohutust või vaktsiinide kahjulikkust? Seleta ilusti lahti, oma sõnadega ja nii lihtsalt, et ka kõige lollimad aru saavad!
möödaminnes
20:20 17.01.2022
#Seleta ilusti lahti, oma sõnadega ja nii lihtsalt, et ka kõige lollimad aru saavad!

Seletan: lollid aru ei saa. Ülejäänud, kellel mõstus kodus, lahtiseletamist ei vaja.
Aga igaüks teeb omale sobiva järelduse.
mati1222
20:40 17.01.2022
Mantrale ikka adekvaatsemat juttu ka täna olnud.
möödaminnes
21:39 17.01.2022
#Voodihaige vanaisa, kes jäi neli aastat tagasi juhtunud õnnetuse tõttu halvatuks ega suutnud rääkida, väitis, et on pärast Covidi vastast vaktsiini imeliselt paranenud.

Miks ka mitte. Imesi ikka juhtub.
mati1222
21:51 17.01.2022
Naabrite juures juhtus ime! Peaministri TV-pöördumise ajal tõusis halvatud vanaisa voodist üles ja lülitas televiisori välja.
A!
21:53 17.01.2022
Viimane killuke arutelust kõlab sama usutavalt nagu määratlus "süütu vanaema" : )

Aga kas siis Saulusest sai nüüd järsku Paulus?
Kuigi võiks ka vastu küsida - kus sa tädi enne olid, kui siin skeptikud lehekülgede kaupa täpselt samu küsimusi esitasid ja seisukohti puistasid.

https://www.err.ee/1608468746/lutsar-massiline-pcr-testimine
-pole-meditsiiniliselt-enam-pohjendatud

möödaminnes
22:05 17.01.2022
mati1222, kuule, varem nagu adekvaatsem olid. Mis sul täna juhtus?
Deus
22:32 17.01.2022
"Ma pole kunagi kuulnud vaktsiinist, mis levitab viirust vabalt edasi isegi pärast täielikku vaktsineerimist. "

Muhkkatku vaktsiini toime oli 10 aastat, vaktsineerimine lõpetati 80te alguses ehk nüüdseks oleme kõik jälle nakkusaltid.

"Ma pole kunagi näinud nende inimest diskrimineerimist, kes täieõiguslikult valivad end mitte vaktsineerida (kui sa seda ei teinud, siis mitte keegi ei üritanud sind panna ennast halvasti ja süüdi tundma kui halb inimene). "

Kõikide lastevanemate käest tuleks lapsed ära võtta, kes loomset toitu ei anna ja kõikidest vaktsiinidest keelduvad. Pole aind minu seisukoht.

"Ma pole kunagi näinud vaktsiini, mille abil ähvardatakse sinult võtta töö, sissetulek, haridus; mõnel pool lausa trahvitakse sind keeldumise eest. "

Jah, KGB lasi nad maha koha peal, probleem lahendatud.

Jne.

Pole midagi mõelda, ju siis pole piisavalt vana või ajalooraamatuid lugenud.
Psühholoogilised tagajärjed on kõigest facebooki ja ülejäänud eluolude tulemus, mis ka ajalooraamatutes ja KA SIIN TEEMAS juba kirjutatud. 1960 ei saanud naabri META kontole kirjutada, et sa täisdebiil läksid endale raskemetalle sisestama jah (vaktsineerima siis, kui ei tea, mida vaktsiinid OHUTUS koguses sisaldavad)?! Naabriga ei saanud kokkugi. Sundisolatsioon.

Muudetud 17.01.22 23:02

möödaminnes
22:50 17.01.2022
Hmm...
Et siis austatud gp tegi "odava propaganda" siin. Ehk siis "kohendas" teksti sobivaks.
Oma vaatenurgast olen tema veeruga isegi suht nõus(tänapäeva kontekstis), aga sellisel näol asi ei toimi. Muidu varsti oleme tasandil "loll - ise loll".

möödaminnes
23:59 17.01.2022
... meenub, et Bill Gates midagi katkust pobises ... oli või möödunud aasta...
Kui tõesti läheb lahti, siis on jokk.
ddig
00:11 18.01.2022
Demagoogia hakkab täiesti uutesse kõrgustesse ronima, sest nüüd ei huvita enam kumbagi poolt, mida teine räägib ja vastuargumendiks sobib ka teemast täielikult mööda rääkimine :-)

Käesolev orjanduskriis on pannud mitmeid asju siin ilmas ümber hindama ning eks see puudutab otseselt ka inimsuhteid, kuid muuhulgas on mõned varasemalt hukkamõistu leidnud asjad muutunud vaat et hädavajalikuks. Näitena mikistani relvakultuur, mis varasemalt tundus täiesti debiilne ("ein´ nobaadi gonna tjell mii aa hääv nou rait to bee´ faie´aams"), sest väga palju relvi satub täiesti seaduslikult küllaltki vastutusvõimetute inimeste kätte ning mida rohkem on relvi ühiskonnas, seda lihtsamini on nad kättesaadavad nendele, kes neid kasutavad millekski muuks, kui oma pere ja vara kaitsmiseks. Täna ma soovin, et meil oleks samasugune relvakultuur, sest sunniviisilisele vaktsineerimisele kardetavasti paremat vastumürki pole kui tinavaktsiin.

Alternatiivina saab loomulikult lihtsalt alla anda ja minema minna, sest sellist Eestit, nagu meil praegu on, pole ma kunagi soovinud. Samas olen läbi elu olnud patrioot ning kuigi olen kaitseväeteenistusest vabastatud, olen siiski pidanud elementaarseks, et vajadusel tuleb kodumaa kaitseks välja astuda. Tänased väljavaated oleksid sellised, et teisel pool toru võib olla endine naaber, kolleeg, tuttav või sõber ...

Kõlab ilmselt üsna radikaalselt aga mul ei ole usku, et laulva revolutsiooniga on võimalik inimesed sellest stuuporist välja tõmmata ja kui see jama Austrias peaks läbi minema, siis on ainult aja küsimus millal ülejäänud geiliidu truud alamad sama sammu ette võtavad.

Sõbralik idanaaber kindlasti ootab samuti huviga võimalikke arenguid.
möödaminnes
00:22 18.01.2022
# ja kui see jama Austrias peaks läbi minema, siis on ainult aja küsimus millal ülejäänud geiliidu truud alamad sama sammu ette võtavad.
---
Nojah, oleks kohutav. Ja ilmselt pressing jätkub. Kuni? Kõik orjadeks?
Deus
00:54 18.01.2022
Pfft, mõttetu hala aind Eesti suunal. Idanaabri juures on karmim kord, kui meil, moskvasse saad sõita ainult äärelinnast, kui on FSB luba olemas, Peterburgi MOW'st tüüpi saata tööd tegema on võtnud kolm kuud lubade muretsemist, minge te ka pikalt ausalt öeldes, mis pagana mullis te elate?! Mis te olete pimedusega löödud, et arvate, et meil sitt ja mujal nii hea? No ei ole, meil on ikka väga vaba olek võrreldes enamusega, ainuke ongi siin Rootsi ja veel mõned üksikud põhjamaad, mida saate eeskujuks tuua, kui veel vabamat riiki. Mul on täiesti siiber juba sellest olukorrast tegelt kuid hetkel on Eesti veel ainuke riik, kus saab vabalt inimesi saata ülesannetele, ka välisriikidesse, riikides endis on isegi siseselt keelatud igasugu liikumised aga seda te ju ei näe või ei taha näha!
möödaminnes
00:55 18.01.2022
No on ikka need ametite veebid... otsi end surnuks.

Kahjustusi arutavad küll. Näiteks:
https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2021-0475_
ET.html

Meedia aga vait kui sukk.

Ametlik "kriis.ee" küsimusele "Kas on tõsi, et USA haiguste kontrolli ja tõrje keskuse (CDC) andmebaas VAERSi andmebaasi järgi on USAs vaktsiini manustamise järel surnud ligi 1000 inimest. KKK-s seletab et ... Tegu on müüdiga. VAERS andmebaas sisaldab kõiki teatisi, mis sinna edastatakse ega kajasta vaktsiniide kinnitatud kõrvaltoimeid või neist põhjustatud surmasid.

noh, jne

https://kkk.kriis.ee/et/kkk/covid-19-vaktsineerimine/kusimus
ed-vaktsiinide-moju-ja-koostise-kohta

Taas lihtne küsimus: kellele kasulik?
... ja miks nad kõik valetavad? Kui keegi mu arvelt rikamaks saab, ei häiri eriti. Aga seda valetamist ei salli.
möödaminnes
00:57 18.01.2022
#meil on ikka väga vaba olek võrreldes enamusega

Selles osas absull nõus. Seni on hea...
Kärss
01:41 18.01.2022
# kui see jama Austrias peaks läbi minema, siis on ainult aja küsimus millal
# ülejäänud geiliidu truud alamad sama sammu ette võtavad.

Must huumor on see, et täna pole meil enam vaktsiine, mis oleks ligilähedaseltki sama elupäästvad kui varem, aga homme pole meil enam isegi mitte seda haigust (haigustüve), mille puhul sellist massvaktsineerimist massidele maha õnnestuks müüa. Mis variandid siis on? Jäetakse lepingud täitmata, makstakse ravimfirmadele hiigeltrahvid ja kirjutatakse maksumaksjate raha eest ostetud tohutud laovarud korstnasse? Või tehakse kiiresti uus "mutatsioon", mis oleks mõne vana "upgrade", et vanade vaktsiinidega vaktsineerimist kuidagi põhjendada? :)
möödaminnes
01:52 18.01.2022
Küll põhjendavad. "loll see,kes vabandust ei leia"
Teine asi, millal üks kord rahval "üle viskab".
plekkpea
13:42 18.01.2022
Nobeli preemia laureaadi arvamus koroona "vaktsiinidest"

https://www.italy24news.com/health/341301.html

Zerkan Bolat
14:10 18.01.2022
Meil on siin Nobeli preemikutest targemad moderaatorid , kes selle lamemaalase kohe maa alla taovad.
Deus
14:57 18.01.2022
Märtsi kuus olevat Luc Antoine Montagnier väitnud, et vaktsiini saanud surevad 2 aasta jooksul, mis osutus valeks. Kuidas see praegune tema nime alt esitatud jama teistmoodi usutav peaks tunduma?
.
15:14 18.01.2022
Ei ole ju veel vaksimisest kahte aastat möödas- kaks aastat on "pandeemia" algusest. Aga loomulikult- mida teab üks maapealne pisike kärbes jumala (Deus- ld. k) tegemistest ja plaanidest.
Deus
15:19 18.01.2022
Mängid lolli või lihtsalt lugemisoskamatu?
Luc Antoine Montagnier nime kasutati VALEUUDISE tegemiseks! Ta pole kunagi, mitte iialgi seda väitnud. Kuidas praegune olukord teistmoodi on või miks ma peaks seda artiklit kohe uskuma hakkama, kui juba ajaloos on näide olemas, kuidas lihtsalt tema nime kasutades üritati lihtsameelsetele kotti pähe tõmmata?
Deus
15:38 18.01.2022
Pead tõlkima mulle, ma seda vene keelt ei räägi väga.
FLOU
16:00 18.01.2022
hambakas/subtiitrid/russian/eesti
FLOU
16:24 18.01.2022
Väike äri suretatakse välja?
Küll kiirelt sai lapatud, mingi väga vesine mullivann.
ddig
19:07 18.01.2022
Miks peaks kedagi (otseselt) huvitama, kuidas elatakse idanaabri juures? Ühtegi kommunistliku riiki ma ei soovi isegi reisida mitte, rääkimata sinna elama asumisest. Kui on vähegi valida, siis ma ei osta ka sellistes riikides toodetud kaupu. Nt. ma ei osta vene viina.

See, et kusagil on parem või halvem ei õigusta mitte kuidagi seda selgrootut käitumist, mida meil viljeletakse. Valitsuse tasandil mõeldakse välja skeeme, kuidas moonutada fakte ja varjata tegelikke asjaolusid, et meelitada inimesed vaktsineerima. Aga mitte piirata viiruse levikut. Tehakse mida iganes, et püsida võimul - sest muidu tulevad Helmed :-)

Rootsi. Kõik on justkui tore. Tegid kunagi väga häid autosid (tõenäoliselt ühtesid autondusajaloo parimaid). Kas on veel midagi head meenutada?! Ahjaa, polaarjoon, lumised nõlvad. Midagi vast ikka leiab :-) Ja siis on meil Mälmö ja Stockholmi piirkonnad, kuhu päästeamet ilma politsei toeta välja ei sõida. Ning ka viimane ei sõida sinna kunagi ühe patrulliga.
Kohalikud inimesed arvavad sealsest elust ja valitsusest enam-vähem sama, mida mina arvan Eesti omast.

Liberastidele ja muudele igasugu rastidele meeldib rääkida inimõigustest. Meil siin räägitakse ka, aga kahjuks või õnneks pole osad kriisid meid nii valusalt tabanud kui (põhja)naabreid.
Ehk siis me räägime olukorrast, kus ühe euroopa tüdruku/poisi või naise õiguse kehalisele puutumatusele ja ennast oma kodus turvaliselt tunda, kaalub üles liberastide soov kõigile meele järele olla.
Selles valguses pole ka ime, et geiliidus nii agaralt sundvaktsineerimise suunas ligutakse. Kui pagulaste kamba poolt vägistatud ja vigaseks pekstud saamine on muutunud euroopa inimõiguseks ja kellegi "sildistamine" meheks või naiseks on avalik solvang, siis jääb vaid küsimus, et kas enam tohigi erineda?!

Ehk siis me anname kodanikule õiguse ennast identifitseerida sootuna või kellena iganes ja sunnime kogu ühiskonna tema soovist lugu pidama, aga me ei aktsepteeri kellegi soovi oma tervise üle ise otsustada!?
Deus
19:16 18.01.2022
Üks homo teise homoseksuaalse inimesega lustimas ei ohusta naabreid hommikuti lifti astudes või lifti oodates, siinkohal ei räägi pedofiilidest, kes on lokaalne oht.
Nakkuse kandja aga ohustab kogu maailma nagu praegugi näha on.
mati1222
19:38 18.01.2022
Pole 2 a ohtu näinud, elatud nagu varem ja need kes positiivseteks tehtud, pigem tava tõbi. Ja minu jaoks nii jääb esialgu.
möödaminnes
19:39 18.01.2022
Kohe kogu maailma. Ehtne terrorist. Tuleb kohe maha lasta, jättes vahele hojatuse ja trahvimise protseduurid.

Marko
19:50 18.01.2022
Kuulge aga läheb ju rahulikumaks. Isegi suured valetajad ja salgajad on oma tabelites välja paisanud selle, et nakatumine laes, aga haiglates 300 piirimail. Kellel mälu on, leiab Kärsa jutu, kuidas viirus teoorias muteerub - nakkavamaks ja ohutumaks. See oli vähemalt pool aastat tagasi kui ta selle prognoosi kirja pani. Tundub tark mees olema :)
möödaminnes
21:15 18.01.2022
#Kuulge aga läheb ju rahulikumaks.

Väike reklaamipaus, ja "kino" jätkub.
Majandussektor juba ammu "toru otsas", koomas. Grippist pole tükk aega kuulda olnud. Rohepööre pole veel ära pööranud. CO2 säästmata. Ja veel palju-palju huvitavaid asju, millega valitsejad lihtsalt pole jõudnud hakata tegelema.
Kärss
21:24 18.01.2022
# Nakkuse kandja aga ohustab kogu maailma nagu praegugi näha on.

Õnneks eksid Sa ühes pisiasjas - ajavorm:)) Veel nädal tagasi olnuks sellest minevikus rääkimine liialdamine, aga tänasel päeval pole meil sellist viirust enam, mille puhul oleks põhjust kehtestada piiranguid, sundida vaktsineerima, piirata mõnel ametikohal töötamist sellepärast, et tõhustusdoos on tegemata jpm asju. See on arusaadav, miks piiranguid VEEL pole leevendatud, kuna siin on paar muutujat, mis teevad pandeemia edasise kulu raskelt prognoositavaks, aga veel nädal edasi ja see, millistes piirides need paar muutujat muutuvad, on juba palju paremini selge. Tänane epideemiline olukord ei ole midagi erilist iga-aastaste viirushaiguste hooajaga võrreldes. See muidugi ei tähenda, et nii jääbki... üllatusteks võiks valmis olla, nii halbadeks kui headeks;)

# Pole 2 a ohtu näinud

Mulle mängis loodus sellise vingerpussi, et ma pole kogu elu näinud kõiki värve nii nagu teised. Ei aita siin ka õppimine, et nägema hakata. Selleks on vaja siiski mõningat enesekriitikat, et tabada ära, kui palju avaram on maailm sellest, mida mul oma silmadega näha on võimalik. Aga ma oleksin täisdebiil, kui käiksin tegemas kusagil autofoorumis propagandat, et hoopis mina näen õigesti ja kõik teised näevad valesti... ja siis ignoreeriks kõiki fakte (ma oskan ka oma peaga mõelda!!), kui keegi mulle "mõistust pähe" üritab panna ja kõik "puust ja punaseks" ette valmis teeb:)
Deus
21:36 18.01.2022
Võrdus jääb kehtima ikkagi, üks ei ohusta liftikaaslasi aga teine on lahke ja jagab enda kraami lahtise käega laiali.
möödaminnes
22:03 18.01.2022
Mine tee kindlaks, kes on "teine" ka kes on "esimine". Võimatu.
Nii et mööda treppi vutt-vutt! :)
Kärss
22:14 18.01.2022
Võrdlus kehtibki otse loomulikult, jagabki liftis nagu kõiki teisigi toredaid viirusi. Ainult et kasvõi liftigrippi on tõenäoliselt juba rohkemgi põhjust karta. Ja kui mitte tänavuaastast liftigrippi (pole veel piisavalt infot), siis paljud varasemad ohtlikumad gripid meenuvad siit vast paljudele ja näeme veel ka tulevikus palju erinevaid piisk- ja aerosoolnakkusi, mis kulgevad raskemalt meie tänasest omikronist ja mis sellisena ei anna põhjust eriolukordadeks ega sellisteks piiranguteks. Eks selles kommentaaris on faktidele lisaks ka natuke optimismi, aga see sobitub teadusele seni tuntud hooajaliste viirushaiguste pildiga ja ega faktide muutudes tuleb ka olemasolevad teadmised võimalikult kiiresti ümber hinnata (faktide eitamise asemel!). Ka vabandada ja tagasi astuda, kui sellega kaasnevad otsused lähevad vastuollu endast targemate antud nõuga.

Kui vaadata suuremat pilti, ei anna mulle rahu pigem see küsimus, et kas äkki ei oleks mõistlik just nimelt nakatuda nüüd "liftiomikroniga"? Järgmise laialt levima hakkava mutatsiooni omaduste ette ennustamine pole võimalik ja me ei tea praegu, millist tüüpi immuunsust (ainult ogavalgu või ka teiste viiruse valkude vastu) on mõistlik omada tulevikus...
mati1222
22:21 18.01.2022
Algatuseks kuulata väheke mõtteid vikerraadio uudis+ 2. osa lõpust. Ja aina koomilisemaks läheb. 2 elavad koos, süstitu tõbine ja positiivne teine mitte kumbagi. Kuid kurguvalu ja muidu nagu ikka, kuid ühtki arsti ei huvita. Varem olid angiinid ja muud jutud, mitme nädalased ravikuurid- Nüüd test ja koroona ja istu kodus, kui gripist tüsistused ja kopsupõletikud hullud, ongi teekond haigla poole. Aga usume ikka seda jura, mis pähe määritakse.
Marko
22:22 18.01.2022
Vaadates portaali algusotsa, siis töörahu ilmselt niipea loota pole kahjuks. Skandaal skandaali otsa, klikid, reitingud, kommentaariumis toimuv jne.
möödaminnes
22:23 18.01.2022
To: Kärss

Kui omikron on tõesti ülinakkuv, ta leiab sind ise, ära muretse.
ddig
22:52 18.01.2022
Et siis vaktsineeritud inimene ei levita (liftis) viirust ning LGBT+ propaganda ja lõtvliberaalne maailmavaade meid kuidagi ei ohusta?
Deus
23:20 18.01.2022
see LGBTHDTV+ õnneks on samasugune 90'te MTV moeröögatus, mis vajub oma loomulikku surma nagu, vähemalt hetketulemustele toetudes, ka see viirus. Mõned surid, mõned ei surnud, levitamise kohta on siin tõenäosusest räägitud nii et kipitab, elu läheb edasi. LGBT propagandat saab õnneks ilma tervise tagajärgedeta pekki saata, va mõned üksikud, kes on ihunuhtluse osaliseks saanud oma liiga laia lõualõksutamise pärast. Praegu viiruse taustal on nad üldse kuhugi varjusurma ära vajunud, valitsused said aru, et raha on mujal vaja, kui miski propaganda toetamisel.
COVID-19 muide ei mõju ainult viirusena kehvasti. Soomes, Rootsis ja Eestis ja muudes riikides on muide hüppeliselt tõusnud alkoholi ja tubakatoodete müük, toetudes tänasele infole paari edasimüüjaga rääkides, on nad suisa 30% oma läbimüüki tõstnud paari aastaga, mida sa ikka kodukontoris teed, kui sööd ja jood ja suitsetad rõdul.
mati1222
23:39 18.01.2022
Siin sa eksid, müüginumbrid on suuremad kuna venest ei tule nii palju enam peale. Ja hinnavahe vähenenud.
Deus
00:10 19.01.2022
Nad müüvad ka venemaale.
Kärss
03:07 19.01.2022
Irw, just vaatan, et mõni minut enne mu eelmise kommentaari ära saatmist avaldas Haigusteameti hädaolukorra meditsiinijuht täpselt sama sisuga kommentaari:)

https://forte.delfi.ee/artikkel/95674445/urmas-sule-omikroni
-kollektiivne-labipodemine-voibki-olla-lahendus
.
08:11 19.01.2022
Taaskord üks ülepingutatud demagoogia.
"Kuigi vaktsiinid pole ideaalsed, on vaktsineerimata inimesel haigussümptomid raskemad, ta eritab viirust suuremas hulgas ja kauem ning seega on ta kaasinimestele ohtlikum kui vaktsineeritud inimene. Vaktsineerimata inimesed on need, kes haiglasse satuvad."

Võrreldes seda, kui paljud siiani testitutest on olnud positiivsed ja võrreldes seda arvu haiglasse sattunud inimeste arvuga, on suhe sisuliselt olematu. Kogu see artikkel jälle nõretab vaksilembusest. Kes neid jutukesi tellib- valitsus?
https://epl.delfi.ee/artikkel/95672365/irja-lutsar-vaktsiini
d-on-vaga-head-kuid-mitte-ideaalsed

v6sa
11:08 19.01.2022
Hea ddig, kuidas raskestileitav homopropaganda (ma tõesti ei näe neid väidetavaid pealesuruvaid reklaame, sest ma ei otsi neid taga) on seotud õnneks leebeksosutuva (loodame, et mingid huvitavaid hilisemaid järelmõjusid ei tule) tõve levikuga? Et koolis antakse mitmesuunalist haridust, on vaid hea ja see ongi kodu kohus anda lapsele maailmavaade. Huvitaval kombel oli meil eile murdealise tütrega jutuajamine lesbide teemal ja me mõlemad jõudsime õpikus kirjasolevast veidi erinevale arusaamisele.

Kes otsib, see leiab, aga pidada omasooiharust nüüd millekski maailmalõpuks on küll pentsik. Aga meil on vaba maa ja erinevus pidavat rikastama;)

Täitsa huvitav on lugeda heaolumaailmas (meil on elu ikka väga heaks läinud) elavate ahastust selle üle, et mugav ja plaanipärane elu tuleb kinni maksta reeglite järgmisega. Ning et reeglid ei olegi mitte igaühe erisoovide järgi koostet, vaid üldist heaolu arvestavad, seega indiviidi valikuvabadusi ahistavad.

Lugedes erinevate matide, . ja plekkpeade arvamisi tekib tõesti kurb meel, et märtsis 2019 ei istunud riikide juhid kusagil hämaras koopas ühise laua taha ringi ning ei leppinud kokku suures wandenõus: wiirust ei ole olemas ja ongi täiesti normaalne, et vanad ja vastuvõtlikud surevad selle kerge tõve kätte maha.

Praeguseks hakkaks õhk juba selginema;)

Selle asemel me loeme kodukootud idamaa tarkade kirjutisi sellest, kuidas asjad ei peaks olema.

Mo arust on asjad täna siinmail päris hästi isegi meid järjestikku valitsema sattunud ullikeste kiuste. Ehk kriitiline hulk inimesi ühiskonnas on siiski mõtlevad isikud ja mitte "oma peaga mõtlev" biomass.

Muudetud 19.01.22 11:26

.
11:39 19.01.2022
Tihtipeale on just mõtlemisvõimetu biomass see, kes kiidab takka kõiksugu valitsuste tegemisi ja tahab materdada neid, kes on säilitanud iseseisva mõtlemise. Loomulikult arvavad materdajad alati, et just nemad on eliit ja omavad mõtlemisvõimet.
Mida riigitruumat kodanikkonda õnnestub riigil välja drillida, seda lihtsam on valitseda ja seda truud massi ohjes hoida.
Kuhu tüürib osa ameerikast, saame lugeda allpool olevalt lingilt- nö avalikes koolides lõpetatakse matemaatika õpetamine ja asendatakse see sotsiaalse õiguse õpetusega. Misiganes see peaks olema. Lapsed muidugi aplodeerivad, sest matemaatika pole siiani just väga paljude lemmikaine olnud.
Seega asi on lihtne- mida vähem inimene peab mõtlema, seda lollimaks ta jääb ja seda ustavam ning manipuleeritavam ta on. Samas ei lõpetata matemaatika õpetamist erakoolides ja et sinna pääsevad tavaliselt rikaste vanemate lapsed, siis ongi loodud uue eliidi pealekasv- vaesed muutuvad tuimaks tööjõuks, rikkad aga tegelevad jätkuvalt sellega, mis neile kõige rohkem kasu toob.
https://www.nytimes.com/2021/11/04/us/california-math-curric
ulum-guidelines.html

Meie eliit muideks ei suuda praegu isegi elektrihinna kompenseerimist mõistlikul viisil käima panna.
Deus
12:29 19.01.2022
See ei tööta päris nii. Kui ei usu, siis tuleb ikka ajalukku jälle vaadata, sedakorda Venemaale. Eestit ma ei taha näiteks tuua, sest siin tõusis kohalik võõrvõimu vastu kuigi oli samasuguses eliit-tööjõud suhtes nagu sa kirjutasid USA tulevikku tulemas.

USA on üldse sisemiselt problemaatiline praegu, Hollywood toodab "The Message" filme, staarid kiidavad takka va mõned vanakooli mehed, Netflix üritab noortele suunitletud seriaalidega sama teha, diversity probleem ja hetkel röövel, hiljem vb ajukirurg ja vähiravi leiutaja surmamine politsei poolt järjekordse poeröövi takistamise käigus.
Nende leiutised ja eesrindlikus tehnikamaailmas on juba 80 aastat olnud ajude import.
Elektri hinna kompenseerimine on kahe teraga mõõk, ma panin oma vanematele raha pihku lihtsalt ja pohhui see kalkulaator. Kui siiski peaks nüüd kompenseerima seda elektrit, siis võiks kompenseerida ka näiteks maffiale võlgu oleva tegelase võla, molemad on isiku tehtud minevikuvead. Viga on ka tinglik tegelt, muutumatu summaga tegelased maksavad aasta lõikes rohkem ikkagi ja kui börs odav, siis on börsimeestel ige paljas ja näpuga teiste suunas näitamas, et näe, loll, maksad rohkem kuid kui börs laes, siis häda majas. Tühja sellest. Norra lõi ühe lipiga kõiki, me siin üritame võrdselt kohelda, et rikkad ei saaks riigilt midagi tagasi ja et rikaste suuremad maksud vaesema pensionärini jõuaks. See kalkulaator ja asjaajamine on õudus kuubis tegelt küll...
Jutt läks pikaks ja liiga laialivalguvaks, tähtis osa on siiski esimene lõik.
v6sa
14:42 19.01.2022
Hea ., kas me oleme vahepeal kuulutanud USA-le sõja, kapituleerunud ja muutunud 52. osariigiks? Või mis on põhjuseks, et taas kord siia toppida ühe kitsa ringkonna katset sealmaal taas kord koolisüsteemi reformida?

Ja kuidas on see seotud sellega, et meil on üks äärmiselt vastik viirushaigus liikvel? Et kui peast ruutjuurt 1764 võtta ei oska, oled kohe riigitruu mõtlemisvõimetu biomass valmis?

Iseküsimus, kas funktsioonikõveratele ikka peab nii palju aega kulutama olukorras, kus labane protsentarvutuski üle jõu käib märkimisväärsele osale täiskasvanutest...
Kärss
14:52 19.01.2022
# Tihtipeale on just mõtlemisvõimetu biomass see, kes kiidab takka kõiksugu valitsuste
# tegemisi ja tahab materdada neid, kes on säilitanud iseseisva mõtlemise.

Nagu joodik üritaks seletada, et ma pole tegelikult nii purjus ja võin küll sõita...

Mõtlemisvõimetu biomass on see, kes elab illusioonis, et ta saab oma küsimustele vastused google (Delfi, Telegrami, youtube, faecesbooki jne) kaudu. Mõtlemisvõimeline inimene võtab kätte raamatu, tutvub esmalt tähtedega, seejärel õpib sõnu kokku veerima ja omandab esmalt kirjakeele, enne kui läheb kuhugi deklareerima, et ta ka loetust aru saab. Aga kui "aabits" läbi loetud, siis saad ka juba aru, et osalist tõde on võimalik sõeluda välja neist kõigist, isegi lamemaalaste lehtedelt, ainult et saad ühtlasi aru ka sellest, et lamemaalaste lehtedel ajavad omast arust tarka juttu just need, kes pole aabitsatki viitsinud kätte võtta. Täpselt sama tase nende Delfi ajakirjanikega võrreldes, kes ei tegele teadlaste info vahendamisega, vaid kes omi seisukohti seal esitavad. Keegi ütles kunagi tabavalt, et näitlejate probleem on see, et kuna nad esitavad igapäevaselt päheõpitud tarkade ja intelligentsete inimeste tekste, tekib neil illusioon, et nad on seda ka ise.

Tagasi teemasse: Google eesmärk ei ole anda vastuseid. Google eesmärk on müüa reklaami, aga mitte Sulle ega mulle, vaid nendele, kes maksavad. Meie oleme vahendid ja meile söödetakse ette seda, et me sööksime nende abil peo pealt seda, mida reklaami eest maksjad soovivad. Inimest, kes selle konksu otsa mitte korraks ei satu, vaid sinna jääbki, on väga raske nimetada millekski muuks kui mõtlemisvõimetuks biomassiks.

Kui ikka veel aru ei saanud, siis tarbides mingit sisu (vahet pole, kas Delfi või Telegram) söödab google ette erinevat infot ja seda ka hiljem edasi lõustaraamatus, bänneritena ja veel kümnel muul erineval moel. St kui me kirjutame sama otsingusõna, siis ma ei saa Sulle öelda, et vaata google kuuendat vastust, kuna see on meil erinev, sest meile üritatakse müüa erinevat reklaami ja selle reklaami eest maksavad erinevad ettevõtted.

Kõik on hästi nii kaua, kuni see on meelelahutus, aga kui keegi hakkab kasutama vaidluses argumentidena sisuliselt Miki-Hiire multikatest nähtud propagandat (mille eesmärk on püüda ullikesi ja neid selle konksu otsas võimalikult pikalt hoida), siis ise selliste lollustega tegeledes pole üldse enam vahet, kas oled valitsuse või lamemaalaste vandenõu ohver.

Sellepärast ma räägingi algusest peale, et isegi teadlastel pole piisavalt infot ja seda tuleb pidevalt juurde, aga inimesed lingivad siia mingeid uhhuumeedia valeuudiseid vaheldumisi propagandaartiklitega. See on ka google peamine erinevus teaduskirjanduse andmebaasidest, et viimastest saad ka päriselt seda mida otsid. Aga ainult õigest kohast otsimisest kah ei piisa, neid peab ka lugeda "oskama" - esiteks üldse viitsima lugeda täistekste, valdama terminoloogiat selle mõistmiseks ja lugema piisavalt palju, et tekiks oskus panna loetu õigesse konteksti. Vastasel korral juhtub nii, nagu palju kordi juba siingi teemas, et tsiteeritakse teadusuudist, mis tõestab tegelikult täpselt vastupidist. Minul on muidugi lõbus siin teemas algusest peale vaadata sääskede tõsimeelset argumenteerimist selle üle, kes elevandi endale saab:) Eeldan, et teiste erialade esindajatel on lõbus jällegi kusagil mujal, aga lõbus on ikka täpselt selle sama biomassi tõttu, kes lahmivad ega süvene, kuid omavad seejuures väga jäikasid seisukohti ja teavad juba täpseid vastuseid seal, kus teadlased ja erialaspetsialistid alles küsimusi küsivad.
möödaminnes
00:26 20.01.2022
#57 aasta vanuses on surnud
Riskigrupp. Tädi mängis "vene ruletti". Peavõit käes.

Teps ülespoole, mati postitatud:
# 99% koroonaga surnutest omasid kaasuvaid haiguseid
Ehk vanemad inimesed,enamuses, tõestab sedasama.
möödaminnes
00:44 20.01.2022
Seda enam ei saa teada, aga huvitav, kas tädi sai koroona looulikul moel, või "lakus ukselinki". Teise variant kipub juba enesetapmise poole.
kupu3
19:07 20.01.2022
See lauljanna suri mingi seljavigastuse tõttu. Paranenuna juba covidist. Pole kuulnud, et c19 oleks selga roninud.
Siiski on imised kõik erinevad ja igaühele mõjub ta omamoodi. Igat juhtumit tuleb eraldi vaadelda.
Muidu rõõmus ja terve Palle Kõlar ka väitis, et talle mõjus koovidi põdemini raskekujuliselt. Oli vist kuu aega haiglas. Imelik on just see, et miks siis mina põdesin läbi 2 päevaga...
Deus
19:30 20.01.2022
Ma arvan, et peaks teid kahte Tü kliinikumi tassima ja natukene geene ja eluviise kaartistama, küll siis varsti selgema pildi saab.
Hetkel on igatahes kolm asja, mis covi19 elu raskeks teeb: kange kärakas, tubaka suitsetamine ja kanepi tarvitamine. Vähemalt USA teadlased väidavad nii.

Eks see selline maffia värk ole kah, kui vereringe koosneb viskist, siis miski võõrkeha saabudes alkoholi molekulid vaatavad, et mida ****** ja peksavad viiruse kohe välja.
kupu3
19:52 20.01.2022
Sain aru nii et päris karsklane ei tasu olla? Et ei võta kanget, ei tubakat, ei vaata ega pane naabrinaist, ega narkot... Sellest nimekirjast tarbin vaid esimest ja eelviimast ;) No muidugi juurde tuleb veel kogu suguvõsa pikaealisuse faktor. Kõik on elanud veidi alla 100 või üle selle. Ise mõtlen praegu, mida ma selle vaba ajaga küll peale hakkan pensionile minnes?

Muudetud 20.01.22 19:54

möödaminnes
19:57 20.01.2022
Eks ka minu geenid vajavad uurimist. Käraka ja suitsu sõber küll, aga põdemises niipalju oli, et ainult lõhad läind kaotsi paareks päevaks. :)
Tõesti on inimesed erinevad.
A66
06:19 21.01.2022
Äkki oleks juba aeg normaalsete riikide kombel kõik piirangud tühistada ja see pask unustada? Aga juu eneseuhkus ei luba meie otsustajatel oma seisukohti muuta, igasugu riigipalgalised tolgused arvutavad välja, kuidas see valimistel mõjub ja mis "sõnum saadetakse". Hale, tülgastav suhtumine. Krdi mugav on ju piirangutega rahvast nööri otsas hoida, igas mõttes.
mati1222
10:06 21.01.2022
Kuidas siisselline kole lugu, peaks ju enamus torgitud olema, ohvitserid kõik torgitud ja neid ka meeletult niisama vedelemas. Aga sunnime ikka torkima edasi, kuid ei tea mille vastu isegi. https://www.delfi.ee/artikkel/95696535/koroonakolle-tapa-kai
tsevaelinnakus-nakatunud-pea-12-protsenti-ajateenijatest
.
10:45 21.01.2022
enam ei ole olemas sellist mõistet nagu terve inimene vaid öeldakse, et "osa põeb koroonaviirust ka sümptomivabalt".
aga jah, lahinguvalmiduse peamine tegur oli ju vaktsineerimine, vaksimata sõdurid ja teenistujad olid ohuks riigi julgeolekule, kuid välja kukkus nagu alati.
v6sa
11:01 21.01.2022
Hea A66, millised on need normaalsed riigid, kus piirangud on tühistatud?

., kui inimesed oleks vastutustundlikud ja ei töllaks tõbisena ringi, siis poleks meil esimestki piirangut vaja.
Deus
11:19 21.01.2022
Meil enamasti kooserdatakse selle pärast, et esimesed kolm päeva ju ei maksnud keegi haigusraha aga lihtsama viiruse läbi põdemine võtab aind kaks päeva. Mõnel inimesel on selle kahe päeva saamata raha päris suur auk eelarves. Nüüd koroonaga läks lihtsamaks, test positiivne, maksti kohe esimesest päevast, et jumala eest linna peale kooserdama ei läheks inimesed ja töökohta muid tegelasi nakatama.

Normaalsed riigid on tema kirjelduse järgi hetkel, mis läbi Eesti ajakirjanduse on tundunud kui vabad riigid, Rootsi ja Taani. Nu tegelt see elu nii lihtne ei ole, peate ikka natukene kohalikku kirjandust lugema ametlikult valitsuse kodulehelt, mitte kuskilt roboti poolt kokku kirjutatud sopaplakatilt.

Mati vist muid sõnu ei tunnegi enam kui torkimine, kahju lausa inimesest, kui ükskõik, kuhu vaatad, vaatavad nõelad vastu....
.
11:48 21.01.2022
kuidas seda v6sa juttu nüüd mõista- vaksipassi omanikud ka ei tohi ringi kooserdada?
tänane seis: Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 13 086 testitulemust, millest 4480 osutus positiivseks.
ilmselt istutatakse need 4480 nüüd kohe isolatsiooni ja kõik need eelmiste päevade ja nädalate positiivsed ka istuvad isolatsioonis, aga kes siis eesti majanduskasvu edasi viivad kui kümned tuhanded tööjõulised inimesed isolatsioonis istuvad?
mati1222
12:11 21.01.2022
Kui asjast mingit kasu pole peale ravimitööstuste, kuid ainult saadavad tervisekahjud. Siis ongi lihtsalt mingi mõttetu torkimine.
x3
14:35 21.01.2022
"Hea A66, millised on need normaalsed riigid, kus piirangud on tühistatud?"

Näiteks Inglismaal:
https://www.gov.uk/coronavirus

Kaovad nii maskid kui ka nn koroonapassid.
Deus
14:54 21.01.2022
Vot, mida väljaspool EU'd asuvad riigid teha saavad, mõne päeva pärast võtavad piirangud maha.
Vaatame, mis saab, meil võeti piirangud ainult üheks õhtuks ära ja nakkatunute numbrid teevad raketti veel kolm nädalat hiljemgi.
Deus
16:07 21.01.2022
Kooruma mida täpsemalt siis? Äkki kirjutaks natukene pikemaid lauseid kui kahesõnaline poolik lihtlause?
Marko
16:18 21.01.2022
Kas Suurbritannia tegi selleks midagi väga hästi või on neil juhuslikult vedanud?
Nad tegid mõned asjad ka väga hästi. Nad olid esimene riik Euroopas, kes vaktsineerimist vanemast elanikkonnast AstraZenecaga alustas. Suurbritannias on kultuuriline erinevus: neil on kambavaim suurem (mis väljendus ka teises maailmasõjas mobiliseerumises Natsi-Saksamaa vastu) ja nad suutsid end koondada pandeemia vastaseks võitluseks, suhtumine oli üksteist toetav. Teiseks on neil usk teadusesse Euroopa üks parimaid, kui mitte kõige parem. Teadlased on väga respekteeritud ühiskonna liikmed. Suhtlus on ka avalik.

Kolleeg Glasgows käis vaktsineerimas ja seal oli kohaliku terviseameti direktor ise inimesi tõhustusdoosiga süstimas.

Riskigruppidel tuleks mõelda N95 või FFP2 tüüpi maskidele kindlasti.

Tõhustusdoosid tulid neile kohe omikronilaine aegu ja väga lühikese ajaga said riskigrupid doosi kätte, mõnel pool olid 24/7 avatud süstimispunktid. Ja seda kõike teevad nad ilma ID-kaardita.

Selline nope. Artikkel ise siin:

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/95691499/suur-intervjuu-v
iroloog-margus-varjak-suurbritannia-saab-pandeemia-loppenuks
-lugeda-sest-tegi-paar-asja-vaga-oigesti

Soovitav muidugi terve artikkel läbi lugeda!
Deus
17:30 21.01.2022
Ehk siis mati kardetud nõelumine ikkagi toimib, kui see korraga ja terve kambaga ära teha... Hämmastav tulemus!
mati1222
18:00 21.01.2022
Miks neid nõelutuid nii palju tatiseid on aina enam? Ei mõtle seda testi näol vaid tegelikult. Ja kopitud jutt ka: selle tõusu on põhjustanud süstimine. vaata mis kaitseväes toimub kus 100% on vaxitud. haiglas on 80% süsti saanud (kohtu toimiku andmete põhjal) see, et statistikaamet ei tunnista enam vaktsineerituks neid kes on kolmandast süstist loobunud ja neid kes alles ühe on saanud. Tallinna koolis on suuremad puhangud Nõmme. Kesklinna ja Pirita koolides kus on kõige suurem vaxineeritute osakaal (seda ütles Kõlvart intervjuus) Lugege ridade vahelt ja saata omad järeldused teha.
jee.kim
18:09 21.01.2022
KV's ajateenijad ei ole 100% vaktsineeritud!!!
vaba mees
18:55 21.01.2022
Miks vaktsineeritudhaigestuvad, oli vist niisugune vanasõna ,,kes ennast ise hoiab, seda hoiab ka jumal´´. Kui ikka kõikvõimalikud viiruse hankimise võimalused ära kasutad, küllap siis lõpuks ikka trehvab.
Kärss
19:01 21.01.2022
# Mati vist muid sõnu ei tunnegi enam kui torkimine, kahju lausa inimesest, kui
# ükskõik, kuhu vaatad, vaatavad nõelad vastu....

Liblikas näeb igal pool lilli, kärbes näeb igal pool s!tta - igaühe oma valik, kummas seltskonnas ennast hästi tunneb, kellega end samastab ja suhelda soovib.

Mul on sõber omikroniga üle 3 nädala juba voodis, hapnikku jagub vetsu või köögini loivamiseks. Füüsilise vormi kohta räägib see, et mõned aastad tagasi sai kätte musta vöö. Siiani on veel palju küsimärke õhus geneetilise taustaga seoses, miks ühel on see haigus hull olenemata vaktsineerimisest ja teised saavutavad immuunsuse asümptomaatiliselt "põdedes" ka vaktsineerimata. Kuna see küsimärk on püsinud õhus algusest peale... kas vaktsineerimispassi asemel meeldiks äkki rohkem kohustus geneetika kontrollile, et teha kindlaks, keda on üldse mõtet vaktsineerida ja kelle puhul oleks see nagunii pointless? See täidaks ju õiget eesmärki, enamus ühiskonnast ei vajakski "nõelumist", samal ajal kui vähemuse leivalt mahakirjutamist ei elaks samuti ühiskond üle. Ma ei suudaks kuidagi uskuda, et need, kes nagunii ilma argumentideta vaidlevad ja telegrami poolt ajupestuna ja analüüsimata oma võitlusi peavad, ka selles mingit vandenõud ei näeks:)). Mina eelistan küll pigem praegust olukorda, kus vaktsineerima "sundimine" (st töökoha kaotamise hirmus, mitte kohustusena) puudutab ühiskonnast vaid väikest murdosa.
,,,
19:53 21.01.2022
Deus kirjutab-Meil enamasti kooserdatakse selle pärast, et esimesed kolm päeva ju ei maksnud keegi haigusraha aga lihtsama viiruse läbi põdemine võtab aind kaks päeva.
Tegelikult ei maksta ainult esimesel päeval,2-5 päev maksab tööandja ja alates 6-ndast maksab haigekassa.
Lihtsalt täpsustuseks,muidu korjab keegi selle siit üles ja valeinfo hakkab levima.
v6sa
21:07 21.01.2022
Vaktsineerimispass ei kaitse mitte kedagi mitte millegi eest. See on ainult paber/pilt. Kaitseb vaktsineerimisega saadud immuunsus. Aga ka see vaid vähendab nakatumist, mitte ei hoia seda ära. Kui inimene ikka kaitsevahenditeta igal pool ringi kooserdab, küll ta siis piisavalt ka üles korjab. Lihtsalt vaktsineeritul tuleb selleks rohkem korjata.

Iseenesest on muidugi kurb, et isegi viletsuse tasandil viskab vahel sisse säärast valet, nagu vaktsineerimine päästaks nakatumisest. Ei ta päästa, aga leevendab järelmeid küll.Kui palju, seda praegu veel keegi välja arvutanud ei ole. Küll on statistika selgelt näidanud, et vaktsineerituid sureb hulga vähem.

Mida peab tunnustavalt ütlema: aastavahetuse eksperiment onmöödunud leebemalt, kui ma loota julgesin. Nakatunuid on palju, aga esialgu haiglad löövad vastu. Mis on hea. Loodame, et nii jääbki ja Oomikron annab kõigile soovijatele immuunsuse ilma raskete järelmõjudeta.

Oma tähelepanek on olnud viimastest kolmest kuust: neli korda on lähedalt haigestutud. Iga kord on (tagasi mõeldes) olnud õhtul ninas sügelus ja kahel korral ka kehva olla. Olen tõmmanud Fervexi hinge alla ja põhku pugenud. Seni pole kahte triipu kätte saanud. Ptui-ptui-ptui.

Mind hämmastab, kuidas nähakse vandenõud vaktsiinide taga, aga täiesti võltsitavad kiirtestid (selle tulemuse tõepärasus sõltub proovi võtmisest VÄGA palju) ja ränkade kõrvalmõjudega kõrge hinnaga ravimid on OK...

Muide, Inglismaa ei ole veel kaotanud piiranguid. Seal alles plaanitakse. Ning olles mõned kuud sealmaal elanud (ning ka kuujagu Taanis), siis sealne inimene reeglina saab aru, mis on vabaduse hind ja kuidas igaühe tegevus mõjutab ühist hüve.
Deus
21:19 21.01.2022
,,, tänud täiendamast, ma pole selle osaga kursis väga, sest pole elu sees haiguslehte pidanud võtma.
Kärss
00:54 22.01.2022
Ega see polegi tööl käiva inimese jaoks oluline täpsustus. Oluline on selle jaoks, kes palka maksab ning vastutab saba ja sarvedega, et töö tehtud saaks. Kui need kaks nüüd ühes isikus juhtuvad olema ja reservid pole nagu suurfirmadel, siis juhtubki nii, et kunagi haiguslehte ei võeta - jätad kliendi (klientide!) juurde minemata, maksad lisaks ka trahvid lepingu mittetäitmise eest ning tuleb tekkinud auk täita hiljem perega koos veetmiseks mõeldud aja arvelt. Riik nõuab samal ajal oma maksud juba siis, kui arve välja kirjutan, teadmata kas see kunagi üldse laekub... ja lõpuks imestatakse, miks on ettevõtjad huvitatud ümbrikupalkade maksmisest ja miks võtab enamus töötajaid meelsamini vastu suurema ümbrikupalga. Riik seevastu üritab lahendada enda tekitatud ümbrikupalkade probleemi selle asemel, et soosida ausat ärikultuuri ning sellega elu lihtsustades tõsta maksulaekumisi. Covidi puhul on sellistest näidetest üsna palju artikleidki olnud, millest siia teemasse vist ainult mõni üksik jõudnud.

Omikroni kontekstis oleks samas üsna imelik põhjendada seda nii tööandjale, kliendile kui ka enda peegelpildile, kas hommikune köhatus, aevastus või õues lume lükkamise järel tilkuv nina on ikka põhjus koju jäädes kõigi teiste osapoolte kokkulepitud plaanidele vesi peale tõmmata ning paar päeva (nädalat) hiljem järgmine kohtumine kokku leppida. Kas suhtuksid sellisesse klienti, töötajasse, ülemusse, äripartnerisse jne kui vastutustundlikkusse või pigem kui paranoilisse inimesse? ;)
möödaminnes
04:06 22.01.2022
Omikroni kontekstis oleks õige lubada kliendil, tööandjal, või muu osapoolel nende endi otsustada, kas nemad soovivad sinu nohuga tutvuda.
Aga noh, päriselus kõik on testmoodi...
.
07:30 22.01.2022
väike parandus siiski. ligi pooled ajab kah asja ära.
Täna õhtul, mõned tunnid pärast artikli avaldamist, selgus siiski, et terviseamet oskab hinnata ligi poolte viimase kuu jooksul haiglas viibinute viirusetüve.
Protsentides välja tuues – 93,2% olid delta tüvega ja 6,8% omikroni variandiga.
Kärss
11:42 22.01.2022
Möödaminnes, kuni pole üheselt mõistetavaid reegleid, käitub igaüks oma suva järgi. Sageli majanduslikest kaalutlustest lähtudes, aga selle tagajärjed maksame kinni solidaarselt. Tagajärg on ka nakatumisnäitajad, kus mingi piiri ületamisel terve ühiskond lukku läheb ja paljud ettevõtted toetusi vajavad.

https://arileht.delfi.ee/artikkel/95696851/murelik-eesti-suu
rfirma-tootaja-minu-kodune-nakatus-aga-ulemus-kaskis-lahikon
taktsena-toole-tulla
.
12:40 22.01.2022
kõik on ju seaduslik- vaksitud lähikontaktne ei pea isolatsiooni jääma. samas ei saa aru, miks reikop ja lõbu kodus passisid.