Porsche

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Porsche cayenne 3,0 180 kw

jubats
15:08 25.09.2021
Tervist.

Plaan seotada 2011+ aasta porsche cayenne ning mõtlesin et uurin eelnevalt maad, et millele peaks täpsemalt tähelepanu pöörama ning mis võivad olla murekohad, lisaks mahutavuse ning sõiduomaduste poolepealt, lisaks siis ka veidu juttu nt remondikulude kohapealt ?

Tänan

Muudetud 25.09.21 15:16

Ussrula123
20:33 25.09.2021
Ma ei ole kunagi aru saanud, et mis põhjusel neid VAG-i "maastureid" ostetakse. Nende remont on ju debiilselt kallis ja neid PEAB pidevalt remontima. Sõidumugavus on muidugi päris hea kui on õhkvedrustus, aga sama hea on ka näiteks mersu ML või bemmi x5. Ja nende masinate ülalpidamine pole päris nii kulukas. Bemmil muidugi oleneb mootorist.
Deus
20:48 25.09.2021
Cayenne suudab 3 või 3,5 tonni sappa võtta minu mälu järgi erinevalt muudest maasturilaadsetest toodetest. Peale murikamaalaste sellist reitingut naljalt ei leia kuudiga isenditelt.
Ussrula123
22:15 25.09.2021
3,5 tonni võib sappa võtta ka pajero, patrol, lc, ml, r, gl jne. Rr suhtes ma kindel pole
Deus
23:18 25.09.2021
Nu vaata üle selle aasta masinad, mida siin küsiti, ei ole enam see pilt nii ilus nagu vanasti, kus täisraamiga maasturid olid.
x
01:19 26.09.2021
Porschel saad lisagarantiid osta kuni 15a vanuseni. Garantii hind oli umbes 3000€ aasta, kui mu mälu ei peta. Tundub palju, aga ikka palju soodsam, kui ühe umbes samavana turboka aasta remondikulu oli.
Ussrula123
10:43 26.09.2021
Vaatasin huvi pärast veel üle mersu ml (nüüd siis gle) max treileri kaalud. Sõltuvalt mootorist on piiratud kuni 3200 kg, aga üldiselt on 3500 kg. Länkarit ei hakanud üldse vaatamagi.
Porchel see lisagarantii õigustab ennast kohe kindlasti. Isegi 5k aastas veel õigustaks. Aga kas see diisel ennast õigustab selle masina peal? Vähemalt q7 ja touaregi peal on asi ökonoomsusest kaugel. Ja ma mõtlen siis reaalseid kütusekulu numbreid mitte tehase näitu. Plus pane juurde ka disla suuremad remondikulud võrreldes bensakaga.
risky business
11:42 26.09.2021
Sellises vanuses (ja tihti ka suure läbisõiduga) Cayenne ostmine on niiehknaa loterii ja seda bensukate puhul. Diislitega on lood kahjuks veel hullemad. Omast kogemusest VW ja Audidega võin öelda, et 180kw diislit võiks igaljuhul vältida, kui just pole eelnev ajalugu 100% teada ja isegi siis peaks kolm korda järele mõtlema, et kas ikka on tarvis.

See Porsche "kuni 15 aasta vanuseni" lisagarantii on konksudega - selle saamiseks peab auto kõigepealt Porsche esinduses põhjaliku kontrolli läbima ja siis tuleb ka kõik väljatulnud vead kõrvaldada Porsche esinduses ja Porsche originaalosi kasutades. Juba ainuüksi see läheb pahatihti maksma üle 5K euri, naaberriikidest olen ka üle 15K eur arvetest kuulnud. Ja pea meeles, et kõik mida esindus remondinimekirja paneb, see ei kuulu vaidlemisele, kui lisagarantiid tahad. On sul selline raha kohe võtta nii et elujärg ei kannata? Kui on ja pole tõesti rahaga paremat peale hakata, siis jummala eest, lase käia.
Kui mälu ei peta, siis lisatingimused sellel pikendatud garantiil olid veel, et auto läbisõit ei tohi ületada 200 tuhat km ja lisaks pead siis kõik hooldused tegema selle lisagarantii ajal Porsche esinduses. Selline "tore" garantii, mille puhul on vist majanduslikult mõttekam juba uus Cayenne osta (liisida). :-)
Kui on vaja lihtsalt 3,5 tonnist haagist vedada, siis Touareg ja ML(GLE) teevad sama asja odavamalt ära.
niizzama
12:55 26.09.2021
Hiljuti tuttaval X5 salongiventika vahetus tähendas seda, et auto rool ja armatuur maha. Terve päev tööd. Hinnakass ka selline, et mõnel teisel autol oleks võinud vähemalt 5x sama tööd teha ja raha oleks üle jäänud. VAG-il sama töö puhul piisab kindalaeka eemaldamisest ja seegi käib lihtsalt.

Üleüldse sellise vana auto ost võib olla korralik rahakotimõrv.
Ussrula123
12:59 26.09.2021
See salongiventika teema on nii ja naa. Päris paljudel odavama otsa masinatel on selle vahetus ka kallis. Samas jälle osadel VAG-idel peab pirni vahetuseks pampri maha kiskuma.
Deus
13:09 26.09.2021
Ah, ärge rääkige siin mingit vaese inimese juttu. Tsiteerides Hiiu Auto müügiplatsi sepikut peale talle teada andmist, kui palju vigu scanner autost leidis: Pohhui kui palju vigu, kui ma lähen autot ostma ja see auto meeldib mulle, siis ma ostan selle! Tõmmake nhhui nüüd!
Nalja kah
22:35 26.09.2021
Tsapajev ja petka lähevad autot ostma. Tsapajev küsib kadaka autoturul: “vabandage, palju sellel isendil on läbisõit”

Müüja vastu: “a skolka nada?”
Ussrula123
22:40 26.09.2021
Tõestisündinud nali, audi omamine tegi mind nii vaeseks, et nüüd jõuan ainult mersut üleval pidada.
K
23:34 26.09.2021
Ei ole neil häda midagi.. Sillad ja kast lollikindel, vb kette peab vahetama. Kindlam on 4.2 tdi, kütueekulul 1 l vahet
to K
11:02 28.09.2021
Pole need kastid ja sillad üldse nii lollikindlad, kui neis õli ei vahetata ja kahjuks seda tihti ei tehtagi. Sai mõned aastad tagasi aidatud tuttaval sarnast masinat otsida svenssonite maalt kuna seal olid tol ajal hinnad palju paremad ja valik suurem. Praktiliselt kõigil kandidaatidel polnud mitte kunagi kastis või sildades õli vahetatud (v.a. remondi käigus), olenemata vanusest või sellest, et regulaarselt kaatrit veeti. V8 isendid olid alati paremas seisukorras, aga kuulujärgi "söövad" nad kiiremini sildasid ja käigukaste ja nende remont EI OLE odav lõbu, jutt on tuhandetest eurodest.
Ei näinud mitte ühtegi isendit, vahet pole, kas V6 või V8 disla, millel ei olnud kas käimakast ise või sildades midagi vahetatud enne 150 tuhande km läbimist. Kõik olid pre-facelift masinad. Võibolla faceliftiga on asju parendatud, ei oska lubada, kogemus puudub, kuna need jäid eelarve tõttu valikust välja.

Nagu ennist mainitud, et kui raha tagavara on piisav, siis võib ühe sellise võtta küll. Isiklikult Porsche puhul diislit ei vaataks, aga see on minu subjektiivne arvamus ja mõistan, et erinevatel inimestel on erinevad nõudmised autole.