Ford

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Ford Focus C-Max kati tuli

pek
17:15 26.10.2021
Kas Tallinnas on kedagi, kes suudaks aidata veateatega "Low catalyst efficiency", tegu 2004 1,8 bensukaga ja olen mõlemad lambdad ära vahetanud ning kati ära puhastanud, aga ei saa sellest veateatest lahti, lihtsalt maha oskavad paljud võtta, aga kas võimalik ka nii maha võtta, et tagasi ei tulegi?
.
19:02 26.10.2021
need mõlemad lambdad püüavadki sulle öelda, et katalüsaatori efektiivsus on vähenenud ja ta nõuab vahetust. mõttetu on vahetada juppe, mis iseenesest korras ja jätta alles jupp, mis vajab vahetust.
pek
19:13 26.10.2021
Kas kati puhastamisest tõesti ei piisa bensuka puhul...
Deus
19:13 26.10.2021
C-Maxil on peale katalüsaatorit kaks lambdat? Katalüsaatori efektiivsust mõõdavad nood nimelt, segu keeramisel osaleb see andur, mis on enne kat'i
pek
19:18 26.10.2021
üks lambda on enne ja teine peale katti ehk 2 on kokku ja mõlemad on vahetatud uute vastu
Marko
19:41 26.10.2021
Kas sa ahelast saad aru? Esimene lambda analüüsib segu, katalüsaator põletab jäägid ja teine lambda kontrollib, kas kat saab oma tööga hakkama.
.
06:51 27.10.2021
ja lõpetame lause niimoodi, et kui teine lambda saab aru, et heitgaasid ei ole vajalikul määral puhtaks saanud, annab see rikketeateid genereerivale ajule signaali, et kati efektiivsus on madal, st kat on läbi.
ehk nüüd jõudis kohale?
muidugi on lambdal ja lambdal vahe (hind), seega vahetatud lambdade töö tuleb lihtsalt ära kontrollida, et nad villast ei viskaks. sama oleks ka enne vahetust võinud teha.
pek
08:08 27.10.2021
Jah ma olen ammu saanud aru, et ju see katt vajab vahetust, aga te ei loe mu küsimust õieti. Mind huvitas, kas keegi suudab selle veateate süsteemist maha võtta nii, et see tagasi ei tule, kuna kõik toimib ja bensukulu tiptop, ei näe hetkel pointi nii vanale ja odavale autole hakata 300€st(+töö) juppi külge panema.
R.K.
10:08 27.10.2021
Teed auto korda ja saadki veateate maha. Silme eest ära saamiseks on mõned nipid olemas küll, aga ega need su autot korda ei tee. Ma ei hakka neid sulle siia kirja panema, kui huvi, otsi netist ise.
Aga, seda kuda katt odavalt ära vahetada, seda võin sulle küll öelda. Lased kati ära vahetada, küsid vana tagasi ja seda juba enne vahetust, et keegi ei hakka jurama, et viskasime juba prügikasti ja näe, prügiauto just sõitis minema. Ja nüüd vaatad vähe kokkuostjate kuulutusi ja müüd vana kati neile maha. Pakutakse kuni 500 euri, olenevalt katist. Jõudu!
ei tasu ära
11:42 27.10.2021
tipp ja topp on kuni ülevaatuseni.
Deus
11:45 27.10.2021
Vaata, esimene küsimus on, miks sa MÕLEMAD andurid ära vahetasid, sest seda veateadet põhjustab ainult PÄRAST katalüsaatorit olev andur. Vb on kat läbi, vb on anduri eelsoojendus läbi, ei tea. Kõige lihtsamalt saad sa seda teada ilusti ülevaatuspunkti või mehaanikute juurde minnes, kes mõõdavad heitgaasid ära.
Teine küsimus on, et kuidas sa saad aru, et kat läbi on? Äkki kisub sul eest pükstest (väljalaske kollektor) õhku peale lihtsalt? Auk võib olla vabalt kuskil sellises kohas, kus näed seda ainult peegliga või siis hoopis on väljalaske kollektoril mõni polt pooleks ja kisub suisa mootori vahel sisse õhku kuniks soojaks läheb mootor ja kinni paisub mootori väljalaske kollde vaheline osa. Sellist pisikest pragu ei kuule isegi suurenenud lõrina näol.
Mõõda heitgaasid suvalises ülevaatuspunktis ja käi väljalasketorustik sentimeetri haaval läbi enne kui hakkad katalüsaatorit välja lõhkuma ja sinna mõnda normi universaalset vahele toppima.
Üldiselt on katalüsaatorid igavesed, kui just segu kas liiga rikas või liiga lahja pole esimese lambda tõttu või õhulugeja tõttu, mõlemad seguolekud on katalüsaatori surm pikemaajalises perspektiivis.
deusile
12:08 28.10.2021
Natuke palju on seda tarkust sul tulnud siia teistele näha. Kui anduri "eelsoojendus"??? on läbi, saab C-Max-i juhtplokk sellest aru ja annab ka vastava veakoodi, mitte cat efficiency low. Enamus ülevaatajaid teavad ka seda nippi, kuidas vältida väikeste aukude mõju heitgaaside koostisele, sina seda miskipärast ei paku. Ja katalüsaatorid ei ole sugugi igavesed üldiselt.
Deus
12:58 28.10.2021
Minu autol oli täitsa savi, kui anduri eelsoojenduse juhe puruks sõidetud oli kuskil off-roadil ühe toru peal. Samamoodi hakkas loopima lihtsalt horrorit, et katalüsaatoritega jama majas. Lihtne jootekolviliigutus põhja all tegi selle korda. Kui sa ütled, et c-max saab sellest aru, ju siis saab, ei vaidle vastu. Ja nende väikeste aukude kohta avaldati päris pikk artikkel ühe Alfa kohta just hiljuti, samuti läbitud kaklus mul Fiatiga. Sa võid öelda, et ülevaataja teab aga kui ei tea? Vaatab oma mõõturi pealt, et hapnikku liiga palju, mida iganes ja tule homme tagasi, kui korras. Oletada võib siin igasuguseid asju aga mis tegelikult viga oli, ma loodan, et teema algataja kirjutab selle siia ka ülesse.
hakakb jälle pihta
13:18 28.10.2021
Minu autol oli täitsa savi , jääme ikke ühe asja juurde, pole mõtet tuua mängu teisi marke, lennukeid, laevu ja auruvedureid
kordamine on tarkuse ema
https://youtu.be/A5_eSplodUs?t=506
Deus
14:35 28.10.2021
Hetkel ma näen rohkem targutamist ja vähem seletamist. Eelmine kommentaar vähemalt ütles, et C-Max juhtplokk annab eraldi vea selle kohta aga viimane kommentaar? Mitte midagi. Hetkel ma panustaks aind lekkivale väljalaskele peale esimest lamdat ja siis alles mõtleks mõne universaalkati vahele kruvimise peale.
ei tasu ära
15:25 28.10.2021
kui ei eksi siis sel asub katalüsaator kohe kollektori külges. Nii et roosteaugujutu võid ära unustada. Kui tahta mootoritulest lahti saada tuleb uus kat lasta külge panna.
...
16:15 28.10.2021
Kui see 1,8 bensukas on 88kw, siis on tegu kurikuulsa Mazda mootoriga, mille õlikulu on peale 100k läbisõitu peaaegu võrdne kütusekuluga.
Sellel kati vahetada on mõtetu tegevus, õli tapab uue kati varsti ära.