Autoks tiguan 1,4 90kw 2012.
Külmalt mootor gaasi andes hakkaks nagu kakkuma või hüppama, lausa
kogu auto hüppab. See siis kohapeal.
Ka kohapeal pöörded kõiguvad.
Küünlad poolid vahetatud.
Sõidu ajal vigu pole.
Kui võtan õhulugeja lahti ei muutu asi hullemaks. Kas viga seal?
See siis turbo õhu surve lugeja või andur.
Juhe on mitu korda taga olnud ja kord jättis 1 silinder vahele, vahetasime küünlad poolid uute vastu välja.
Ikka ssma jama, teine kord näitas et 3 silinder jätab vahele.
Ostsin uue pooli ja küünls ilkka ei midagi.
Aga muidogi kuidas silindrite järjestust loetakse?
Nende mootorite puhul viga ilmselt sisselaske saastumises tahmaga. Vea kõrvaldamiseks vaja eemaldada sisselaskekollektor ning puhastada plokikaanes sisselaskeklappide piirkond. Otsepritse bensiinimootoritel saastub see samamoodi nagu ka diislitel egr süsteemist ringlusse lastud väljaheitegaaside tõttu.
Kaablit võid palju tahes taha panna, kuid põhiline on tunda asjade toimimist uurimise all olevas sõlmes. Muidu on nagu ikka, arvuti käis järgi aga peale seda ollakse veel lollim. Muide kehtib ka paljude töökodade kohta. Leia keegi tegelikult pädev ja saad vea teada. Probleemne ketiliin oleks esimene vihje, ka seda saab arvutiga kontrollida lisaks kõigele muule.
Nii... See on 2012 aasta masin. Tõenäoliselt on see läbi vuranud 200k+ km. Need otsepritsega ökomöko motod väga palju rohkem ei kestagi ju. Sisselaske pool tahmab kohutavalt kinni ja hakkab ülejäänud mootorit tapma. Turbokatega ei saa sellest ka kohe aru. Mina pakun, et see mootor on lihtsalt kulunud. Muidugi annab ka seda mõõta. Silindrisurved, lõtkud jne. Küünlaid võik ikka vahetada korraga mitte ükshaaval ja süütepool tuleks vahetada see mis on läbi
Ma ei küsinud, kas vigu oli või mitte, ma küsisin konkreetselt väärtusi nagu ka 63amg juba sajatas. Ütle väärtused või ütle, et olite natuke rumalad ja ei vaatand seda, sest ajasite taga ainult veakoode.
Seda kakkumist avastasin talvel külmadega.
Suvel nagu polnud.
Ja see kakkumine on ainult hommikul esmase käivitamisega.
Aga pöörded kõikusid madalatel pööretel ka suvel.
Suvel nagu polnud ja suvel ei olnud on diagnostika algandmeteks oluliselt erineva tähendusega muide. Lepi nüüd iseendaga kokku kas nagu oli või ei olnud.