Ostuabi

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Kas Kia Sportage või Renault Kadjar 2016-2017?

saakalsass
19:59 20.01.2022
Tütar soovib autot, aga ei oska kahe lemmiku vahel valida kas KIA SPORTAGE või RENAULT KADJAR-Soov diisel ja manuaal! Aastaks 2016-2017-Siit ka küsimus, kumba valida?
Ehk oskavad asjatundjad oma arvamust avaldada!

Muudetud 10.02.22 08:52

Nojah......
21:34 20.01.2022
Sportage kindlalt. Mugavam ja tõenäoliselt saad veel garantiiga isendi.
tiit_
21:44 20.01.2022
Endal on olnud bens Sportage tööautoks ja sai perre ka üks ostetud. Sees ruumi kõvasti ja istumisasend ka kõrge. Selle raha eest on autot kõvasti. Natuke häirib, et kõik kohad on seda täis. Kadjariga kogemused puuduvad.
x
05:07 21.01.2022
See on küll vähe kahtlane, kui autot omanud isik oskab positiivsena ainult välja tuua, et istumisasend on kõrge ja sees on ruumi.
teemaalgatajale
10:48 21.01.2022
Nendest kahest on üldpildi poolest Sportages rohkem autot, lisaks kehtiv garantii, aga sealgi tuleb tingimusi lugeda. Kadjar on ruumikam ja ökonoomsem, aga muus osas jääb alla.
Kokkuvõttes, maitse asi, eks peab ikka ise järgi proovima.
.
10:57 21.01.2022
ma püüan kuidagi aru saada inimestest, kes räägivad, et on rohkem autot, aga ainus võrdlus, mis mulle pähe tuleb, et taldrikul on rohkem toitu. võinoh siis volvo reka on suurem kui kia sportage.
Deus
10:58 21.01.2022
rohkem autot = parem minek, rohkem varustust, suurem seest ja väljast.
.
11:11 21.01.2022
arusaadav.
Sportages rohkem autot
Kadjar on ruumikam ja ökonoomsem
aga muus osas jääb alla

huvitav, milles? minekus? ekraani suuruses?
maaks
12:40 21.01.2022
Kui laisk saab olla? Internet on täis nende võrdlusi, piltidega, videotega jne. jne.
https://www.bing.com/search?q=renault+kadjar+vs+kia+sportage
KIA's on tõesti rohkem autot (sest tühikaal on suurem), aga kas see ilmtingimata eelis on .. :-)
.
13:37 21.01.2022
ma olen võimeline netist leidma kõike mida vaja, lihtsalt tahaks aru saada nende rohkem autot inimeste kõvatavast jutust. toogu siis ka mõni põhjapanev argument oma targutamistele, aga tundub olema sama seltskond nagu need osta autot mitte läbisõitu tegelased. igaüks otsustab siiski oma tagumiku ja silmade abil auto üle.
Kärss
18:47 21.01.2022
# ainus võrdlus, mis mulle pähe tuleb, et taldrikul on rohkem toitu

Su võrdlus pole vale, aga tegelikult huvitab Sind Su enda lause ainult olukorras, kus ostad 100g haaval kaalutoitu kiirsöögikohas või supermarketis. Reaalselt ei vaata mitte seda, kas on rohkem, vaid mis seal taldrikul on ja kui palju selle eest maksma pidi. Kui päris kääbusautode klassis võib see võrdlus veidi mõistmatuks jääda, siis alles üsna hiljuti veel sai odavaima Dacia Logani kätte alla 8K ja selle eest said endale üsnagi eeskujuliku vastupidavuse ja sõiduomadused, mida ei leia isegi kõigilt paar korda kallimatelt autodelt. See ongi "rohkem autot". Selle teema kontekstis siis Dacia Duster, mille 1.gen puhul näinud sõbral selle pidamist uuest peast kuni u 250tkm-ni - ongi palju autot, aga tervikuna mulle ei meeldi. Samas viimane versioon Dusterist meeldib, nimetatakse küll faceliftideks, aga reaalselt on tehtud auto inimlikuks ja meeldivaks, jätab postiivse tunde mitte ainult peale proovisõitu, vaid ka pikemalt (ise sõitnud ca 3tkm).

Minu silmis on uus Duster vägagi sobiv võrdlemaks moodsaid parketimaastureid - nii Sportage kui Kadjari puhul maksad rohkem ja saad rohkem. Küsimus on selles, et kui maksad 30% rohkem, kas saad ka 30% rohkemat või äkki mitte päris. Või äkki hoopis enamatki. Kadjaris olen sõitnud, aga Sportaget rohkem näppida saanud (paar fänni lähemas suhtlusringis). Minu silmis ongi tegemist suhteliselt võrdsete masinatega, et Kia puhul maksad rohkem ja saad rohkem, Kadjari puhul maksad vähem ja saad natuke vähem, aga Dusteri puhul maksad märgatavalt vähem, aga saad juba peaaegu sama palju. Pole ise huvi väga tundnud, aga midagi sarnast tuleb välja ka neist vähestest testidest, mis silma torganud ja mis tehtud minust mitme suurusjärgu võrra kogenumate ja laiema silmaringiga tegelaste poolt.

Ma ise teeksin sellest järelduse, et võrdsetel tingimustel eelista(ksi)n Sportaget. Aga kuna jutt käib kasutatud autodest, millel erinev varustus jpm, ei ole need kunagi täpselt võrreldavad asjad. Nii võibki otsustavaks saada mingi labane istme omadus, mis on oluline ühe keha kujuga inimestel, kuigi mõnda teist ei häiri absoluutselt. Lõppkokkuvõttes jään samale arvamusele, et suht võrdseid asju võrreldes on kõige lihtsam minna välistamise teed ning järgmiseks vutt-vutt proovima.
.
07:32 22.01.2022
Tegelikult saab igaüks täpselt nii palju autot kui palju on ta valmis raha kulutama ja kompromisse tegema. Mõne jaoks on rohkem autot kümme aastat vana bemm, teise jaoks uus Dacia.
Spetsmen
20:55 22.01.2022
Vōta kindlasti Kadjar, Sportage on inetu ja ilmetu punnsilm. Prantslastel on alati hea autodisain olnud ja pealekauba kasutab Sportagesid hunnik asutusi ning seega jätkub neid iga nurga peale.
kindlasti kadjar
21:14 06.02.2022
aga ma ei saa aru miks ta manuaali tahab? diisel kadjar+autom on väga hea ja uskumatult öko. reaalselt 5.5 l /100le. uuem aastast 2021 võtab ca 0.l rohkem. lisaks on ta kindlasti suurem ja mugavam kui sportage. uuena arusaamatu hinnavahe neil ca 5000-6000 eur. kadjari diiselm on 1.5 l muidugi, aga hätta ei jäta.
63amg
08:50 07.02.2022
kas uskumatult öko on 5,5 liitrit sajale.
oletaja
13:33 07.02.2022
Rohkem autot saama sõltub vist ka inimese julgusest ja kogemusest prantsuse autodega.
Kui kellelgi on häid isiklikke kogemusi, siis julgeb ta vaadata ka kaugemale autotootja mainest ja hindabki siis sõidumugavust, stabiilsust, vaikust jms.
Kui aga prantslastega isiklikke kogemusi ei ole, siis tundub Kia iga turvalisem valik töökindluse ja jääkväärtuse osas. :)
Ants maalt
13:06 08.02.2022
Mis prantsuse auto, ta ju väike valge Nissan. Mootorid on küll prantsuse omad kuid neid peetakse ka parimateks. Mis puudutab Kia-Hyundai gruppi, siis koostekvaliteet teeb paljudele juba silmad ette, ise ei usaldaks veel nende mootoreid ja kaste.
Uhh
17:51 08.02.2022
Soovitan KIA on väga mugav ja ilus auto . Oman sportaget ja julgen soovitada, mine tee proovi mõlemaga ja siis näed.
marita57
08:58 10.02.2022
Antsule maalt:

Kui Hyundai kontserni mootoreid/kaste ei usalda, siis on see usaldaja, mitte auto probleem.

Olen ise peaaegu 200 000 läbi sõitnud 2011 1,7 CRD Hyundai diisliga (sama mootor ju ka KIA kapoti all) ning ainus probleem oli kollektori mootoriga teisel aastal - see sõitu ei seganud ja tehti loomulikult garantii korras korda.

Õli vahetasin nagu tootja ette näeb (ehk siis 20 000 tagant) ja loomulikult kahe hoolduse vahel peale valamisest ei pidanud isegi mitte mõtlema. Seda, et käivitus alati iga ilmaga ja kütust võttis tagasihoidlikult, pole mõtet mainidagi.

Aga iga mootori saab kotti ajada ja pärast kontserni mitte usaldada.
Khm
17:12 10.02.2022
Võrdluseks siis nii palju, et Kadjariga on mugavam ja pehmem sõita, KIA tunduvalt puisem ja klobiseb teeaukudes. Samsa oli Kadjaritel probleem talvel el. käsipiduriga, mis automaatselt peale jooksis ja kinnis külmus külmade ilmadega.
KIA -t ka kallim hooldada nagu ikka Korea autot.
Uhh
21:39 10.02.2022
Kia on ikka pariem . Kia on vaiksem ja mugavam hooldus on kah odavam kui renukotil.
Ety412
22:01 11.02.2022
Ei ole kummagi auto huviline aga kas keegi oskab öelda miks Aasia autodel on osa tulesid stanges ja osa tavalise koha peal. Tagant vaadates suhteliselt veider. Täna nägin just ühte kus suunatuli oli stange sees all. Täitsa ajuvaba.
Deus
22:08 11.02.2022
Oleneb autode kõrgusest. Tänapäeval üritatakse mitte liiga kõrgele tõsta tulesid, sest hoolimata isegi 1,3% kaldest, möödasõites lähituli vaatab ikkagi sulle silma otse katusejoonest, kui sina oled sedaaniga ja vastutulija on pärismõõdus maasturiga.
Td
11:26 12.02.2022
Minu arvates just hea kui tagatuled kõrgel.
Tagasõitjal tuled näha ilusti ,porised ilmad määrivad vähem,samuti lumised ilmad,nt focus,volvod väga mugav tagasõitjana.
Need jeepide stange sees tuled on veider tõesti,eriti kui arvestada, et stange on mõeldud pigem auto kaitseks.
Kõrgemal asuval tulel on ka oht katkisõitmisele väiksem.
Deus
11:43 12.02.2022
Asiaatide tagatulede kohta on mul veel parem küsimus, miks Mitsu Eneserahuldajal on tuled nii külgedel kui ka tagarauas ja töötavad ainult põrkerauas olevad?
Uhh
13:52 12.02.2022
Tuled on seal selleks, et oleks mille kallal teistel arutada.