Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Usaldusväärsed töökojad

viki990
13:50 09.02.2022
Palun soovitage usaldusväärseid töökodasid Tallinna piires, kus ei koorita naisterahvast paljaks.
Varasemalt olen käinud iga kord erinevas kohas ning iga kord on olnud sama lugu ja ei ole jäänud teenusega rahule.
Viimane kord jooksutati mind edasi-tagasi 2 järjestikust nädalat, lõpptulemus oli see, et autot ikkagi korda ei saanud ning pealekauba pidin veel maksma kolmekordset hinda
Deus
14:02 09.02.2022
Mis autoga tegu on?
viki990
14:11 09.02.2022
Aastate jooksul on olnud 2012+ Toyotat,audit ja bmw-d
Deus
14:29 09.02.2022
Audi jaoks laki 21, mitsu jaoks kadaka tee 7, bmw jaoks ei meenu hetkel, toyota jaoks elke.
v6sa
14:54 09.02.2022
Mind täitsa huvitab, kuidas määrati töö õiglane maksumus, et küsitud hinda ebaõiglaselt kolmekordseks pidada:)

VAG-grupp -Forss; Toyota jaoks peale ELKE variante ei olegi. No igat karva maasturilised võiks ka Imedepõllult Ääsmäel abi saada, aga nad peenmehhaanikaga (üherattaveolised asjad) ei tegele:)

Lootus, et kusagil on tegelikult ka toimiv töökoda, kus kordagi keegi ei eksi ja kus hinnastamine on alati kliendi poole kaldu, on ilmselgelt naiivne. Kes teeb, sel juhtub.

ei tasu ära
16:39 09.02.2022
audiga võib ka seemne tn Flamekosse minna.
63amg
17:56 09.02.2022
no kes ei tahaks naisterahvast paljaks koorida.
mis on konkreetne mark ja mudel mida ei suudeta korda teha
Jajah muidugi
16:04 10.02.2022
Imedepõld.. Normaalne inimene läheb sealt peale paari minutit minema.
v6sa
18:56 10.02.2022
Ja kuhu normaalne inimene oma Toyota maasturiga läheb, kui ELKE vana auto peale vingumürgituse saab? Garantii läbi = vana.

Plähvida on lihtne, anna paremat soovitust.

Sellega olen nõus, et esinduse tööjälge sealt ei saa. Saab parema, kui neid mitte õpetama kukkuda.
siberia
18:59 10.02.2022
Kindlale margile spetsialiseerunud töökoda tuleks vaadata. See et jooksutatakse ja ei osata korda teha tulenebki mitte pahatahtlikkusest vaid et lihtsalt ei osatagi. See on iseloomulik töökodadele mis tegelevad igat marki autodega ja nende tase piirdub õlivahetusega või natuke ülespoole.

Margipõhised tegijad vähemalt teavad kust viga otsida ja varuosi on rohkem käepärast võtta.
Mul on aastaid VAG autosid olnud ja Forss on selle poolest hea et kui töö käigus midagi lisaks on vaja või katki läheb on see neil kohe laos olemas. Seevastu ükskord Autoexperti töökoda (nemad on kohe üks mis kõigega tegeleb) jäi isegi käsipiduritrosside vahetamisega hätta. Terve päeva auto hoolduses ja õhtul öeldakse süüdimatult et me mõlemat trossi ei saanud vahetada, kuller oli teiste maha unustanud. Tulge homme jälle. Head klounid ikka , läinud siis ise ja toonud teisest linna otsast ära.
Üleüldiselt mul ongi töökodade kohta alati mingeid märkusi. Nähakse sellist autot esimest korda aga võetakse töö ette; kalendrit, rääkimata kellast ei tunta; kella tuntakse küll aga ajapuudusel jäi midagi tegemata jne. Seesama Forss mis on küll kõik tähtajaks ja õigesti teinud hiilgab pisivigadega: mingid klambrid lahti või pistik ühendamata, kahel korral on järele tulles aku tühi olnud vms.

Ainuke mille kohta mul küll midagi norida polnud oli Maasturid Roosna-Allikul. Nüüd mul pole enam sellist autot millega oleks sinna minna vaja. Wiru Auto Rakveres , oma 15 aastat tagasi kui nad veel VW esindasid oli ka täitsa OK.
BMW-d pole olnud.
imelugu
23:43 10.02.2022
toyota omanik läheb amservi,isegi olen endine elke klient...
maaks
17:42 11.02.2022
Auto korraline hooldus on jah "ulmekeerukas" ettevõtmine, ei tea kas ülikooliharidusest piisabki :-)
Tegevuste loetelu
-Jalamati kinnituse kontroll
-Tulede (ka salongi- ja armatuurivalgustus) ja helisignaali kontroll (lampide vahetus lisatööna)
-Salongi õhufiltri kontroll (vahetus lisatööna)
-Klaasipuhastite ja -pesurite (ka laternapesurid) töötamise kontroll
-Varuratta (olemasolu korral) õhusurve kontroll (vajadusel korrigeerimine) ja rehvi kulumise mõõtmine
-Rehvi remontgeeli "Parim enne" kuupäeva kontroll (vahetus lisatööna)
-Mootori abirihmade kontroll ja pingutus (vahetus lisatööna)
-Piduri- ja sidurivedeliku taseme kontroll
-Sisepõlemismootori jahutusvedeliku taseme ja külmakindluse kontroll
-Mootori õhufiltri kontroll
-12V Aku kontroll: vedelikutase, kinnitus, klemmide puhtus ja kinnitus
-Akutesti tegemine Midtronics akutestriga ja aku seisukorra märkimine kontroll-lehele
-Ketaspidurite kontroll (hõõrdkatted ja kettad) - (vahetus lisatööna)
-Rehvirõhkude kontroll (vajadusel korrigeerimine) ja rehvi kulumise mõõtmine
-Mootoriõli ja filtri vahetus API: SL; SM; SN (soovituslik 0W20) (vajadusel õlivahetusvälba nullimine)
-Ketaspidurite hooldus (puhastamine ja määrimine)
-Klaasipesuvedeliku anumate täitmine (lisatööna)
-Lukkude, lukupesade ja hingede määrimine ning uksepiirikute kontroll (remont lisatööna)
-"DTC Check" toimingu teostamine Toyota diagnoositestriga.
-Sõidutulede valgusvihu suuna kontroll (vajadusel reguleerimine sisaldub hinnas)
-Kütusepihustite puhastusaine (PZ463-00PB0-04) lisamine
-Mootoriruumi hoiatuskleebiste puhastamine ja kontroll, vajadusel asendamine
-Lõppkontroll: Salongipõranda vaiba ja mattide puhastus; vahetatud komponentide toimimise kontroll; lekete kontroll vahetatud vedelike/õlide korral; tööjälgede puhastus.
PS See on ELKE nimekiri 105kkm hoolduseks
Ise ma laisk ja seda teha ei viitsi ning seetõttu maksan neile selle raha mis küsivad :-)
ConnorFlint
12:03 13.02.2022
Pisut OT: On mõned korrad juhtunud, kus (minu) klient on orgunninud tegijad v teinud ise mingis tehases/jaamas töö, mille jaoks tegelikult ekspertoskused puuduvad. Pahatihti lennatakse tööle peale, et no mis see siis ära ei ole (seni pole keegi veel interneti õppematerjaliga oma tegevust vabandanud). Äpardusele järgneb kõne v kiri meie tiimile ning abipalve kiirele tegutsemisele, mis tavaliselt läeb rohkemaks maksma, kui algne töö tellimus.
Autodest: ise lähtun seisukohast, et igapäevase masina hoolduse ja remondi jaoks kulutan võimalikult vähe aega. Pigem olen nõus nö rohkem finantsi sisse panema, et igapäevane masin oleks kohe võtta ja et liiguks punktist punkti, ilma et peaks mingi jupi pärast "stanget" higistama, näit uue auto liisimine + sertifitseeritud diileri juures hoolduste jms tegemine. Teine asi on funmomilli v hobiautoga, kus protsessi nautimine omabki väga suurt emotsionaalset kaalu ning annab tulevikus tulemuse nautimisele hoopis toise vaatevinkli.
v6sa
12:15 13.02.2022
Siberia, Lesvenil ei ole MB elektroonse hoolderaamatu sissekande õigust, kui nad seda viimase poole aasta jooksul pole just saanud. Muidu remontida oskavad hästi, soovitan.

Õigus teha tehasgarantii alla minevaid sissekandeid on Hort Autol. Kah täiesti viisakas wärkstuba, aga krdi kitsa koha peal.

Muudetud 13.02.22 12:15

Deus
17:25 13.02.2022
Ameerika Auto näiteks on ametlikult MOPAR'i poolt sertifitseeritud esindaja eestis Dodge ja RAM autodele.
indrekn92
17:45 15.04.2022
Jah, enda kogemus ütleb samuti, et veermiku, pidurite ja lihtsama hooldusega üldjuhul saadakse hakkama, aga elektrooniliste seadmete rikke korral ei suudeta üldjuhul viga tuvastada, katsetatakse, proovitakse niiõelda katse-eksitusmeetodil midagi aimata üldjuhul, metoodiline lähenemine puudub.
Muidu soovitaks proovida Tõsturit Telliskivi läheduses Härjapea tänav, kõike ehk seal ei tehta, aga on usaldusväärne koht, ei olda koorimise peal väljas, tegeldakse asjaga ja niisama kapoti avamise eest raha ei küsita seal;), soovitaks sinna veakirjeldus ja hinnapäring saata;).

Muudetud 15.04.22 18:00

eelmisele
19:45 15.04.2022
miks siis sa oma audirapet sinna ei vii vaid iseenda ja tema aju kepid?
indrekn92
20:27 15.04.2022
Praegu mootor ei käivitu, starterit andes korraks tõmbab tuuri üles, ujutab küünlad ja siis surebvälja.
Puksiir maksab neli kümpi minimaalselt. Siis diagnoss ja seejärel on juba kuskil 80 ees, enne kui remont algab, ecu ülekirjutamine minimaalselt kuus kümpi.
Ecu, küll kasutatud, aga toimiv, saaksin kolme kümpiga, et uuringi, kas seal midagi adapteerida veel vaja või juhtmed külge ja korras, siis poleks mõtet viia kuskile servisesse.
Kia abs mooduliga näiteks polnud vaja midagi adapteerida, lihtsalt vahetus toimis. Kahtlustan, et ecu puhul sama teema.

Muudetud 15.04.22 20:33

.
20:53 15.04.2022
pane siis bensupumbale lüliti vahele ja las ta olla käivitamise hetkel vakka. kui pump eo löö, ei uputa ka miskit.
indrekn92
21:04 15.04.2022
Mõte on hea, aga ma olen juba 35 aastane, mul pole aega elektriku elukutset õppima hakata:).

Muudetud 15.04.22 21:05

.
21:24 15.04.2022
no siis jätka lambist juppide vahetamist ja nende eest maksmist kui tahad loll olla.
indrekn92
21:40 15.04.2022
Ei taha loll olla, tahaks selle ecu poolse kontrolli korda saada, ei jõua ju koguaeg ka neid lüliteid vajutada, et autojuhtimise kõrvalt siis sädet, kütuse ja õhuvoolu klõbistades reguleerida.
Mida siis tark oleks teha, kui ecu üle kirjutada, siis praeguse seisuga see vähemalt 150 läheks maksma.
Eelnev diagnoss on ka tehtud, veakoode vaadati, et päris lambist see vahetus ka poleks, kõik andurid on korras, aku on korras, starter veab võlli, säde on olemas, järelikult seal midagi muud häda pole kui kütusesegu üledoseerimine ja seda juhib ecu. 3 kümpi on kasutatud toimiv ecu, mulle tundub selle vahetamine mõistlik olevat.

Muudetud 15.04.22 22:03

koopainimene kivikirvega
22:46 15.04.2022
Endal oli üks 98. a A6 C5, seal vahetati ABS/TC ja turvapatjade juhtplokke. Plokke vahetasin ise, siis sõitsin proffide juurde, et neid autole tutvustada (45€, mitte 150). Sinu A4ga tõenäoliselt sama lugu, programmerimata ECU teise autoga koostööd tegema ei hakka. Kia pole siin mingi eeskuju, VAGid on teistmoodi autod.
Võrdluseks Clio lll - sõideti suure hooga seale otsa, rakendusid turvavööde pürovidinad (airbagid ja päris eelpingutid jäid kinni), auto avariirežiimis - SRS tuli põleb ja igal käivitamisel süttivad ohutuled. Rihmad vahetatud, romulast leitud sama koodiga juhtplokk peale, akuklemmid paika ja ongi kõik - auto toimib.
(Seevastu kannatab VAGi SRS-aju tootja andmetel kuni kolme avariid - saab reseti teha, Renault oma on esimese laksuga ametlikult pekis)
indrekn92
08:48 16.04.2022
Nojah, et see arvestuslik summa 150 on mul praeguse seisuga, kus mul oleks esmalt tarvis puksiiri, minimaalselt 40 eurot, seejärel uues kohas ju ikka hakatakse diagnoosima, see on minimaalselt 40 ja ühest kohast sain vastuse kus öeldi, et ecu ülekirjutamine isegi sada oli mitte 60, kui õigesti mäletan.
Variant on ka lihtsalt ecu kast viia kuskile ülekirjutamisele või chippimisele/seadistamisele. Aga nagu ma aru saan siis selline asi ei tohiks samuti toimida, kuna peaks olema ühendatud anduritega programmeerimise ajal?
Et siis see lahtiühendatud ecu, ilma andurite ligipääsuta, programmeerimine ju sama peaks olema, mis lihtsalt uue ecu panemine.
See küünalde üleujutamise probleem tekkiski pärast seda, kui sai pandud temp. andur, võibolla ongi asi selles, et ei tehtud resetti või adapteerimist pärast anduri vahetamist. Samas kõik parameetrid läksid korda ja hakkas näitama ka jahutusvedeliku temperatuuri armatuuril, mida enne ei näidonud kuna andur oli rikkis, aga ikkagimootor käivitus ja toimis siis.
Et sellesmõttes ma ei näe põhjust, miks pelgalt ecu vahetus ilma lisaprotseduurideta ei tohiks toimida.
Andurid ju kõik on toodetud vastavalt protokollidele, mis on programmeeritud vastava koodiga ecusse, et siis peaks ju ilma adapteerimiseta toimima asi.

Muudetud 16.04.22 09:16

Ants maalt
16:25 16.04.2022
See Renault pekkis... vms iganes. Ma Renool unustasin suunalüliti vahetuse ajal aku klemmi maha võtta. Airbag käis välja koos rooliga, uus suuna kang ja kõik tagasi. Süüte sissekeeramisel mitte mingit viga ei näidand ja asi toimis. Järgmisena ühendasin lahti 2003 aasta VW grupi masina airbagi, enne muidugi klemm maha. Jälle suunakangi vahetus ja tagasi pannes süüte sissekeeramise järel jäi airbagi tuli põlema... kuni tuli sõita lähima pädeva tarkuri juurde.
Td
07:20 17.04.2022
Kunagi sai enda vw 98a suunakang vahetatud ja kõik toimis midagi ei jäänud põlema.
uduk
09:18 17.04.2022
Kahtlen väga selles teoorias, et aju enda viga, aga eks igalühel enda lõbud.
indrekn92
09:54 17.04.2022
Ka tõenäosus, et sissepritse mehhanismidel mingi rike või vigastus, düüs katki või midagi sellist.
Ühendasin lahti eile temp anduri, selle kandilise rohelise, mis on jahutusvedeliku toru flantsil, mootori tagapoolsel käigukastipoolsel osal. Ja käivitus. Aga pritsib bensuvälja sumbutist. Küünlad kuivad ja ei tahma. Võibolla nüüd siis annab tugevamat sädet.
Üks kahest, kas mingi düüs katki või ECU kütusetabel vigane programm. Aga, jah pigem nüüd juba vigase düüsi poole kahtlustan.

Muudetud 17.04.22 09:56

uduk
10:14 17.04.2022
Kuidas sa näed seda, et bensu välja pritsib? Mõtled seda kondentsi ja veeauru, mis tuleb? See pill ei läheks elusees käima sul kui summutist bentsu lendab.
Deus
11:03 17.04.2022
Ära mine selle trollimisega kaasa, tegemist pole just kõige taibukama inimesega või teeskleb seda oma lõbuks. Las saab oma audi tööle ja küll siis tuleb juba mingi muu autoga sama tekstitkirjutama.
Nurmits aga saab varsti postituskeelu, kui nii tegevust jätkab, et loobib suvalised teemad oma jama täis.
indrekn92
12:01 17.04.2022
Audi juba töötab;).
Kui see seal kondenss on, mida summutist pritsib, siis ehk polegi kütust üleliigselt doseeritud.
Üks asjalik töökoda, mis selliseid probleeme suudab lahendada, vähemalt kirjade järgi, on speedster.
Nad seal samuti mainivad, et üldjuhul selliseid rikkeid kompuga ei tuvasta ja enamik töökodasid sellega ei tegele, sest põhjused on mehaanilised või hüdraulilised, hüdromehaanilised.
Siiski ma kahtlustan mingit ecu malfunctionit niiöelda, talle see temp andur ei tundu meeldivat.

Muudetud 17.04.22 12:02

Deus
15:09 17.04.2022
Sa oled kogu aeg siin reklaaminud, et küünlad märjad ja nüüd ütled, et kahtlustad silindrite üleujutust ainult seepärast, et katalüsaator tegelt teeb tööd ja tekitab rämedalt palju kondensi sumpsi? Võiks oma valede puhul vähemalt mingitki ühist joont hoida, mitte hüpata seinast seina.

Muudetud 17.04.22 15:16

indrekn92
16:43 17.04.2022
Ma kahtlustan sellepärast ecu riket, et tossab sumps ikka kõvasti, tahmab küünlaid samuti ja kütust kaob päris kiiresti.
Seega kütuse pealevool on ikkagi üleliigne ja ilma temp. andurita käivitub paremini, seetõttu kahtlustan, et ecus mingi programm ikkagi kokkujooksnud.
Vahepeal tossab sumps rohkem, vahepeal vähem, see annab ka tunnistust, et peaks olema mingi programmi rike, sest kui oleks mehaaniline viga, düüs katki, siis tossaks koguaeg samamoodi.
Et kütust jah ikkagi tuleb liiga palju, seda tunnistab ka see suur kondensaadi hulk, tossu on palju, kuumaga kondenseerub, pritsib vett välja ja lisaks veel hulgaliselt tossu sumpsist tuleb.
Millegipärast küünlaid enam ei ujuta, aga käivitub ikka suht vaevaliselt, pikalt on viiesaja pöörde peal, siis kerib üles 1200 peale. Et see viitab samuti, et mingi kala seal on süüte ajastamisel.

Muudetud 17.04.22 17:13

indrekn92
17:04 18.04.2022
Eijah, selle speedsteri puhul oli kah hõiskamine enne õhtut, reklaam on kõva, muud midagi.
Helistasin, ja tegelane räägib, et ecus kindlasti olla ei saa asi, ja et pole aega rääkida, bemm on ees, helistab paari tunni pärast.
Siis helistas ja ütles, et võin nüüd tulema hakata:).
Ma küsisin kui palju maksab diagnoss, ei tea.
Siis tahtsin veel üleujutamist ja viga veel kirjeldada, ütles, et võime õlut juua ja pikalt rääkida sellest, aga kui tahan, siis toogu sinna, ta hakkab vaatama.
Jõudsin veel öelda, et eikäivitu ka hästi, et infoks, siis ütles, et no siis võib küll ecus olla asi:).
Keegi võiks selle mehaanikute bande siin laiali lüüa, tarbijakaitse, märulipolitsei või midagi sellist, no ei saa niimoodi rallit sõita.
Oled mehaanik, räägitakse ära sulle, et vahel ujutab küünlad üle, veakoodid on testitud, parameetrid kõik on korras, selle järgi, siis peaks ju selge olema, kui palju diagnoss maksma läheb, et remondi hinda teada saada, lisaks muu info mis on olemas mootori seisukorrast, ei taha teada, tahab ise uurima hakata. Kaua see jama kestab siin. Vaja on seda teha raha eest mida teha on vaja, mitte oma lõbuks suvaliselt testida mis on juba testitud.

Muudetud 18.04.22 19:19

uduk
20:25 18.04.2022
Ei taha siin kedagi solvata, aga kui sulle räägitakse, et too auto siia, siis viigi. See indreku ümmargune jutt ei kõlba kuskile, tegin seda ja toda. Olen ise asjaga piisavalt tegelenud, et kliendi jutu järgi kõik kontrollitud aga ikka katki. Sitasti kontrollisite siis! Kehtib ka teiste töökodade kohta, et kõik kontrollitud.

Mina kui diagnostik küsin kliendilt, kas sa tahad, et diagnoosin vea ja teen korda või kui klient on oma ajudiagnoosis nii kindel, siis vahetan aju, vajadusel õpetan immo ja lõpuks diagnoosin ikka mis viga on tegelikult :)

Ise audidega ei tegele, et mulle pole mõtet pakkuda seda tööd
indrekn92
20:46 18.04.2022
Noh, siis ongi ju, et kui üks töökoda ei usalda teise töökoja diagnoositut, siis ongi see teenus null siin ju.
Kui servised oleks siin tasemel siis ikka usaldataks ühtede serviste poolt teisi, aga servised ise ka teavad, et nad s.tta kokku keeravad, selle pärast ei usaldagi nad teiste serviste poolt antud infot.

Muudetud 18.04.22 20:47

indrekn92
20:55 18.04.2022
Noh, siis ongi ju, et kui üks töökoda ei usalda teise töökoja diagnoositut, siis ongi see teenus null siin ju.
Kui servised oleks siin tasemel siis ikka usaldataks ühtede serviste poolt teisi, aga servised ise ka teavad, et nad s.tta kokku keeravad, selle pärast ei usaldagi nad teiste serviste poolt antud infot.
Mul talle oli konkreetset infot anda, et veakoodid on ülevaadatud, andurid on korras, küünlaid ujutab, seisukorrast, et plokikaanetihend on uus, süütejuhtmed on uued, kollektorit on lapitud, teda ei huvita selline info, hakkab kohe raiuma, et ecu ei saa heitgaase mõjutada.
No see pole normaalne olukord, et mehaanik ei soovi kõikvõimalikku probleemi puudutavat infot.
Tal pidi seal veel hooaeg algama, et juba varsti tekkib järjekord, no soovin jõudu kõigile mehaanikutele ja õigesti teete, et koolis ei õpi, raha ju jagatakse ka niisamagi;):)

Muudetud 18.04.22 21:04

uduk
21:11 18.04.2022
Enamik kliente on sellised, et tegin seda ja seda ja vahetasin kõik ära aga ikka katki. Ütle, mis viga on ma teen ise korda. Aga miks ma pean oma teadmisi ja kogemusi tasuta jagama? Mine lase see aju ära vahetada, küll pärast näeb, kas oli õigus või ei.

See, et töökojad üksteist ei usalda on täiesti normaalne, välismaal on täpselt samamoodi, pole Eesti mingi erand.
indrekn92
21:18 18.04.2022
Ma ostangi kolme kümpiga selle kasutatud ecu x dalysest, krutin peale ja vaatan, mis saab.
Kui paremaks ei muutu midagi, siis hakkan jooma.

Muudetud 18.04.22 21:18

lumehelbeke liuglemas
21:32 18.04.2022
mõistlik oleks ka ecu maksumus lasta maksale kütuseks
Deus
22:07 18.04.2022
Ma pooldan ka seda maksa teemat rohkem kui ECU vahetust, vb alkohol suretab need nõrgad pühvlid ajus välja ja hakkab miskit loogilisemat teksti ka tulema, kui niisama lahmimine, millega ükksi mehaanik ei viitsi tegeleda.
indrekn92
06:33 19.04.2022
Ma hakkan vett jooma, pidavat tervislikum veelgi olema.
v6sa
16:49 19.04.2022
Indrekn92 võib ju juristide jama ajada, aga reaalsus on õnnetuseks see, et elektrisüsteemi diagnostika on kuradi keeruline ettevõtmine ja siin mingit siduvat hinnakalkulatsiooni nõuda saab vaid asjatundmatu. Või peast miilits.

Väike näide, kus kuumalt auto ei üritagi käivitada:
https://www.youtube.com/watch?v=vl9U_pQzKfo
63amg
18:19 19.04.2022
kuidas te ükskord aru ei saa,et tegelane jätkuvalt tollib! pange see teema kinni!
lumehelbeke liuglemas
18:24 19.04.2022
las trollib , trolli vastu, tee huumorit ka natuke
indrekn92
19:43 19.04.2022
Einoh, sellesmõttes asi on suhtumises.
See on ikkagi koostöö värk.
Sa ei saa niimoodi teha seda tööd, et sina nüüd teed mis tahad, täpselt eitea, mis variandid on, sel teemal infovahetuses osaleda ei soovi, tahad omasoodu susida ja pärast esitad sellise arve nagu soovid.
See on umbes samamoodi, nagu minna juuksuri juurde, ta ütleb, et ta ei viitsi soiguda nende soengute teemadel, et see on lõputu jutt, lõikab mingi sinka-vonka käkerdise kokku ja siis küsib tuhat eurot.
Kui sa tegeled ecu remondiga ja sissepritse probleemidega, siis seal on ülekirjutamise hinnakiri, düüside ja muu mehaaniliste osade vahetamise hinnakiri,. Kui sa ei tegele sellega, siis võta telefon vastu ja ütle, et sa ei tegele sellega, nii lihtne see ongi.
Jah, võtan omaks, olen loll inimene, aga ma tean kuidas elu toimib, see palk tuleb välja teenida.
See ei ole mingi lõputu arutelu või abstraktne teema kui sa oled ka tegelikult mehaanik mitte paberi peal, võtta seisukoht heitgaaside üleliigsuse põhjuses, seal see elementide arv mis võib rikkis olla praeguses situatsioonis, mis selles protsessis osaleb on ühe käe sõrmedel loetav. Kuipalju läheb diagnoss maksma ja juba panna tõenäoline rikke põhjus kui andurid on testitud, veakoodid on loetud, ülevaade mootori seisukorrast on olemas ja veakirjeldus on kandikul üksikasjalikult iga nurga alt toodud.
Ma olin tüürimees konteinerlaeval, seal Elbe jõel näiteks aastate jooksul käisid läbi lootsid, kes mitte polnud kolmkümmend aastat pelgalt merel redutanud, vaid kolmkümmend aastat lootsina sõitnud ja mina tean väga hästi, kuidas suhtub teisesse inimesse ja kuidas suhtleb teise inimesega inimene, kes elust midagigi jagab, mitte pelgalt paberi peal olemas pole.

Muudetud 19.04.22 20:15

lumehelbeke liuglemas
20:20 19.04.2022
Normaalses remondikohas saab klient suhelda ainult klienditeenindajaga, remondimees teeb ainult tööd ja tema asi ei ole kuulata mõne diivanimehaaniku heietusi kes omaarust on kõva teoreetik aga praktikas tuleb isegi miinusmärk teamistele ette panna.
indrekn92
20:53 19.04.2022
No kui selline asi normaalne on, siis ega mina ka kedagi kasvatama ei hakka, aga minu arvates selline asi ei ole normaalne.
Deus
21:54 19.04.2022
See asi on jumala normaalne, et inimest töökotta ei lasta. See on läbitud teema siin, pole vaja kordama hakata ja suht nii ongi nagu lumehelbeke ütles.
On PISIKESI erandeid aga need on rämedad erandid, kui lendad näiteks töökotta, kus oled oma liikuritega viimased 10 aastat juba käinud, nemad tunnevad sind, sina neid ja tead, et sul on üks süütepool ära surnud ja küsid lihtsalt, et ega neil nurgas vedele, visake tangid ja paar padrunit, ma vahetan kähku õue peal ära. Sellise personaalse vastutuleku eelduseks on aga sügav usaldus ja arusaam, kas inimene ikkagi tunneb tehnikat või läheb töötaval mootoril rihma vahetama.
Spiido
22:56 19.04.2022
shipsik
10:03 02.05.2022
Mitmes töökojas pean mina niikuinii oma autoga garaazhi ja välja paarutama. Saan aru, et jätan vtmed klienditeenindajale ja hiljem tulen ise järgi ja vaatame auto koos temaga üle. Aga ei ole ju nii.
Karll123456
09:52 03.05.2022
Tere!

Mul on uuem BMW. Olen lasknud hoolduse teha esinduses ja suuremad asjad (pidurikettad, laagrid, puksid jne) sellises kummalise nimega kohas nagu Kraav auto. Tutvuste peale leidsin koha, kuna mootori tuli hakkas põlema ja oli vaja ruttu midagi ette võtta. Poole päevaga diagnoositi viga, vahetati mingi andur ära ja õhtul sain kätte. Hiljem käisin nüüd ka suuremate asjadega. Asub mugavalt Peetri Motor Centeri tagumisel küljel. Smartservice kõrval. Üsna soodsalt ja kiirelt on kõik tehtud. Kohviruumi vms sellist neil pole.
indrekn92
18:06 03.05.2022
Tutvuse peale ongi ju kõik teistmoodi, seda ei saa ju siis võtta nagu laiatarbe teenusena, astub mittetuttav tüüp sinna sisse ja saab hullema diili kui Tiit ja Teet omalajal võsapetsile pakkusid.
jabbajabba
20:50 03.05.2022
Eelmine postitaja viis lihtsalt auto kohale ja tehti korda. Sina lihtsalt tahad, et keegi sul need klapisääretihendid ära vahetaks ja garanteeriks, et kõik saab korda. Tegelikkus on selline, et sa oled ise sellest audist igapoolt üle käinud ja vigasid juurde tekitanud. Diagnoosimise eest sa maksta ei taha. Selline klient on iga sellise koha "unistus"
stammer
17:37 04.05.2022
usaldusväärsetes töökodades käivad usaldusväärsed kliendid. Mul on omal 1 kogenud mehhaanik, kes remondib autosid ainult omadele või siis teistele läbi kellegi omade soovituse. Päris võõraid ei võeta jutulegi. Ja tööd tal jätkub.
Ja alati saab remondi ajal juures olla ja küsida küsimusi. Kuigi enamjaolt viid auto kohale ja ütled, et vaata üle, mis viga ja tee enam-vähem kalkulatsioon.
Helistab, toob jupid, vahetab ära. maksad raha ja saad korras auto kätte. See on usaldusväärsus ja selliseid kohti on kindlasti veel, aga ilmselgelt nad ennast väga ei reklaami.
.
17:48 04.05.2022
Palju neid omasid on? 10, 50, 100? Kui tal kogu aeg tööd jätkub, siis kas teeb kehva tööd või on omadel nii kehvad autod, et ainult lagunevadki.
nõnnamuudu
18:44 03.04.2024
Sveik tundis asja.maailmas on palju püstoleid, see pidi ikka üks hea püstol olema, millega sai ferdinandi maha lasta.