Tallinnas levivad üleskutsed viia tanki juurde lilli, Riias võeti juba üks noorsand sellise häbiväärse teo eest vahi alla, Berliinis aga on demokraatia https://youtu.be/feTGD0XTKn4 mida meil vist kahjuks ei ole? Või on? Või meie demokraatia tolereerib ainult "õigeid" seisukohti?
Ja naljakas on see, et eelmisel aastal nägi valitsus hirmsasti vaeva, et Narvast üks rauakolakas muuseumi saata, ja nüüd tuuakse kenasti üks teine rauakolaks asemele. Ja mis puudutab lilli, siis sõjas hukkunuid mälestada sellestsamast sõjast toodud lahingumasina juures ei peaks olema küll midagi halba.
Meil on demokraatia.
Demokraatia tähendab enamuse otsust.
Enamus otsustab, et selline teguviis pole õige.
Tee endale selgeks sõna demokraatia tähendus enne kui tuled siia segadust külvama.
Meil on valikuline demokraatia. Kui mängu tulevad igasugu kesksoolised ja muud taolised tegelased, ei ole enam mingit demokaatiat järsku. Mul tegelt savi mida nad kuhu topivad või fännavad kuni piisavalt kaugel on, kuid põhimõtte küsimus.
Ehk enamus otsustab, mitte miski üks pooletoobine või kasvõi külatäis pooletoobiseid. Mis sul arusaamatuks jäi?
Kui tahad siin ajaloos targutada, siis Demos on inimesed ja Kratia on võim, tuli sõna kreeka keelest.
Kulla Deus, oled loll või mängid lolli? Rahva võim, mitte enamuse võim. Ka tänapäevases Eestis on juhtunud, et võimul on inimesed, kelle vastu on enamus. Demokraatlikus Eestis legitiimses valitsuses.
Kulla kolm punkti, ma seletasin sulle ära, et rahva võim tähendab enamuse võimu ning miks see seda just tähendab ja valitsuses on meil siiski enamuse valitud tegelased ehk nemad esindavad enamust. See, et sulle ei meeldi see ja üritad siin õõnestada seda kuidagi, demagoogitsedes ja lihtsalt targutades, on su isiklik tragöödia. Kui tahad vastupidist väita, too eelmise valimiste tulemused siia protsentidena välja ja räägime uuesti.
Jätame need keerulised sõnad nüüd korraks kõrvale. Nädala pärast on selge, kas praeguse valitsuse vastaseid ikka on enamus, nagu seltsimees tõsimeeli väidab.
Iltalehti nope - poolakad lubasid hakata taga otsima Ukrainast varastatud lapsi. Väga hea uudis, keegi midagi teeb. Kontrollimata andmetel on juttu 6000+ kadunud lapsest.
Kurb küll, aga tuleb tõdeda, et Deusile on sama võimatu midagi seletada, kui punktile. Üks on lihtsalt loll, teine on haritud loll.
Kulla Marko, ma ei pidanud silmas praegust valitsust.
Offtopic:
Demokraatiat (osade arvates rahva võimu) saab edendada ainult valimistel osalemisega!
Nimelt jagatakse kohad AINULT valimistel OSALEJATE hääletustulemuste põhjal - tahad midagi muuta, siis mine valima. Kui ei lähe - ole järgmised 4a vait.
Hääleta juba TÄNA, aga ära ekret vali :-) :-)
Ilus False flag operatsioon ikka. Tibladele muinasjutud ju meeldivad.
Ma usuks, et tegelased lähevad ja lasevad elektrijaama õhku, see on täitsa arvestatav sihtmärk aga muu seal juures? Tulistavad liikuvat autot ja võtavad pantvangid? Milleks?
Tiblad võiks midagi usutavamat välja mõelda vähemalt.
Nii palju ma usun küll Ukrainlastest, et nad ei lange tiblastani tasemele ja ei hakka tsiviile näppima, pole mõtet lihtsalt strateegiliselt ja usun, et nii eetilised poisid on nad küll.
Hea huumor. Päeva jooksul ilmub nii ukride kui ka venelaste allikatest mingi info diversioonigrupi kohta, kes kedagi/midagi tulistas, kedagi pantvangi võttis jne. Mitte mingit TÕESTATUD infot selle intsidendi kohta hetkel ei ole. Aga siin foorumis on juba 2 aktiivset lolli, kes teavad TÄPSELT, mis juhtus, kes korraldas jne. Lõuad pidada ja edasi teenida, tublid!
Loomulikult on pildil soos olev rauatükk. Artiklis oli pilt teedelagunemisest rääkiva lõigu sees kaunistuseks. Ajakirjanikel on komme vinti aegajalt tiba üle keerata.
See pilt uppunud tankist oli siia pandud lihtsalt foto enda pärast - tekstita ilmestab üht hetke ses jaburduses...
Kui selle juure veel too sulesepa kirjutis panna, siis jah... Kaob selle foto sügavus ära... - a tanki jaoks oli koht piisavalt sügav, et allmaa (vett ju väga palju pole, et ütelda "allvee") "rauaks" saada
Pakun ubinatelt ennustades, et järgmine selline Ukraina terroristigrupp jalutab Valgevenesse ning võtab seal hunniku pantvange, ise olles veel talvecamos keset rohelust. Selline kino pole meile mõeldud, see on oma rahvale tarbimiseks, lihtsalt põhjus mobilisatsiooni rohkemaks peale surumiseks.
Kolmas terroristikamp läheb Moldova kutsel neile külla, seal on ca 1500 tibla vaja ära eemaldada moonalao juurest ja rahuvalve ka vaja tänavatele saata.
Serbia mude täna ütles resoluutselt, et iga serblane, kes on Wagneris, pannakse koju saabudes kohe vangi kui terrorist. Väga huvitav kannapööre Serbia poolt...
Arutlevad pead peavad seda tavaliseks fsb aktsiooniks nagu oli seda ka enne tšetšeeniasse minekut paari kortermaja õhkulaskmine ja see andis venele põhjuse sinna sõtta ronida. ehk siis putleril oli vaja näidet, et ukr tegeleb ka terrorismiga, mitte et ainult venemaa kuulutatakse terroristlikuks riigiks. need tüübid ju tegid endast kohapealse video ilma igasuguse näovarjamiseta. ukrainal lihtsalt ei ole mingit vajadust sellise jamaga tegeleda, sest neil on jätkuvalt vaja läänest relvi, mitte esitleda end terroristidena.
nii ja naa- ungari näed paneb praegu käru nii eu-le kui natole. kõik laveerivad kuidas oskavad ja saavad ning kui näiteks kümne aasta pärast on keegi teine pukis, võib ka suhtumine muutuda.
Ungaril puhtalt rahanumbrid virvendavad silme ees ja nii võimalus välja pressida. Peaksime oma riigis ka sellest loost õppima meie oma orbanistide valguses.
Lühidalt: Venemaa vabatahtlikud ukrainas ehk siis Vabastage Venemaa võitlejad ehk siis Venemaalased, kes Ukraina poole peal madistavad, ragistasid paari piirivalvuriga.
https://www.delfi.ee/artikkel/120151728/ekre-kandidaat-elvis
-brauer-ukrainas-pole-mitte-soda-vaid-uue-majanduskeskkonna-
loomine-suudi-on-laane-suurkorporatsioonid
-
Ohjah...
Mis sa kostad v kus sa pistad.
Tsitaat artiklist:"Ukrainas ei toimu vallutussõda" - Sõda on sõda, nimeta kuidas tahad.
Tsitaat artiklist:"Jälle needsamad lääne suurkorporatsioonid, kas siis koostöös Venemaaga ja veel suuremate globaalsete jõududega, loovad Ukraina territooriumil praegu sobivaid tingimusi selleks, et tulevikus selle riigi taasülesehitamise arvelt teenida üüratuid kasumeid." - Lahe kompott on kokku sõnastatud...
Kurb, et see tüüp eetiraega saab ja leidub kahjuks ka jüngreid...
Fraseerides Kalju Laidi, siis sõna on vaba. Igasugu arvamuspiidrid võivad tänu sellele kõivõimalikku jama genereerida. Siin keskkonnaski mitmeid näiteid. Samas - elu olekski muidu liiga igav, kui neid poleks.
see ongi venelaste mõistatuslik omapära- nad oskavad sellist p@ska suust välja ajada ja ei teki neil selle peale mingisugustki piinlikkustunnet ja lõppkokkuvõttes usuvad seda ise ka. ja p@sandavad niimoodi ka rahvusvaheliselt ja mõni tondiriik aafrikas isegi usub, sest see tondiriik näeb samamoodi usas vaenlast, seega minu vaenlase vaenlane on minu sõber.
sama teema tsaari kummardamisega, kus mingi väeosa tondid tegid video ja kaebasid putlerile, et väeosa komandörid on lollid ja elu on s.tt ja putja tule aita meid. tüübid tõsimeeli usuvad, et kui tsaar teada saab, siis muutub kõik heaks. tegelikult käituvad samamoodi ka tavalised venelased kui kuskil kolkas mingi põhjatu tee tahab remontimist või koolimaja keskküte ei tööta ja kohalikud ülemused on vargad- saadetaksegi kiri putlerile ja loodetakse, et nii saab kõik korda.
Vene on välja selekteerinud mõned oma sõbrariigid, milled kodanikud võivad tulevikus viisavabalt venesse sõita- bahrein, saudi araabia, bahama, barbados, omaan, malaisia, mehhiko, sambia, trinidad tobago, kuveit, haiti.
ehk siis saab olema nagu vanasti kui aafrika tudengid vene ülikoolides marksimi-leninismi õppisid. https://www.m24.ru/news/politika/05032023/556090?utm_source=
smi2&utm_campaign=video&utm_medium=exchange
Tuleb tunnistada, et "marksimi-leninismi" mujal ilmselt ongi keeruline õppida, kui siis ehk ainult Kuubal, aga see oleks neile justkui eestlasele Soome õppima minek - igav :-)
Tema inglise keelsed sõnad olid: "I am 100% Russophile and 1 million percent Russian".
Päritolult kuskilt vanavanematest vms peaks ta valgevenelane tegelt olema. Vähemalt pole ta üks neist, kes sõimab USA't aga keeldub sealt ära kolimast vms. Venemaa on samas päris hea koht, kuhu maksuameti eest põgeneda.
Tegelased olid pannud hunniku raudtee jälgimise kaameraid ülesse, et mis abi saadetakse UA'sse läbi Poola ja teine potensiaalne, kuid kinnitamata võimalus, on see, et ka lõpuks käsu korras oleks selle tee ka õhku lasknud.
Peale seda muidugi oleks Artikkel 5 jne jutud tõenäoliselt, hetkel on nad lihtsalt sioonid.
Huvitav tähelepanek: Kuna aasata aega on rä@gitud, et meil on sõda, siis on kõrgemate riigyametnike palgatõus kohatu ja rakendama peaks hoopis teist §-i.
Kõrgemate riigiteenijate ametipalkade koefitsientide vähendamine kõrgendatud kaitsevalmiduse ja sõjaseisukorra ajal
(1) Kõrgendatud kaitsevalmiduse ja sõjaseisukorra ajal, kui riigi julgeoleku tagamise huvides on vaja riigieelarve seadusesse teha muudatus, mille tagajärjel vähendatakse riigi eelarvest makstavaid töötasusid, on Vabariigi Valitsusel õigus teha Riigikogule ettepanek käesoleva seaduse § 3 lõigetes 1, 3, 4, 6–10, 12, 14 ja 16–21 sätestatud koefitsientide ajutiseks vähendamiseks.
(2) Vabariigi Valitsuse ettepanekus esitatakse koefitsientide vähendamise ulatus, võttes proportsionaalselt arvesse riigieelarvest makstavate töötasude kogusumma vähenemise ulatust.
(3) Riigikogu otsustab koefitsientide vähendamise, vähendamise ulatuse ja otsuse kehtivuse aja esimesel võimalusel Vabariigi Valitsuse ettepanekust arvates.
(4) Riigikogu otsus jõustub otsusele järgneva kalendrikuu esimesel kuupäeval.
[RT I, 12.03.2015, 1 - jõust. 01.01.2016]
Vaata, mati, nagu ma olen juba öelnud tegelikult, siis seadust tuleb lugeda tervikuna, mitte sealt endale lihtsalt sobivaid paragrahve välja noppides ja neid esitades, kui puhast kulda ja tõde ja vankumatult ümberlükkamatut.
Sellist rakendust oleks saanud teha, kui Keskerakond koos Isamaa ja EKRE'ga kuulutas välja eriolukorra meie vabariigis ja isegi siis oleks kahtlane olnud, sest eriolukord polnud sõjaga seotud.
Toon näite:
Põhiseaduse needjad ütlevad, et meil on põhiseaduse vastane olukord X ja selelga rikutakse inimeste isikuvabadust.
Nad jätavad ALATI lugemata selle lause, mis tuleb peale seda ehk "välja arvatud juhtudel, mis on seadusevastased"
Kui keegi viitsib, siis palun tooge reaalsed paragrahvid välja, millest ma räägin, ma peast ei mäleta täpset sõnastust.
Mul savi, kes kisab aga kas MEIE oleme sõjas või mitte? Ma toon sulle vastuse välja:
Eesti Vabariik EI OLE sõjas mitte kellegagi! (veel)
Selletõttu sinu "huvitav tähelepanek" on täiesti kehtetu ja ei oleks pidanud üldse välja toomagi ehk ei oleks pidanud/tohtinud isegi postitada. Esiteks on su postitus seadusevastane elik ja teiseks eksitav. Saad aru?
Uhuuu.... uhuuu...“Me kõik saame aru, et Ukrainas võideldakse ka meie vabaduse eest. Kui Ukraina langeb, siis tullakse järgmiseks meie vabaduse järgi,” ütles EKRE esimees Martin Helme vabariigi aastapäeva tõrvikurongkäigul. See jutt oli ESIMESEL sõja päeval. Nüüd on loomulikult jutt sootuks teine...nende puhul ju nii tavaline.
Kust nüüd need masinad välja ilmusid, pidevalt väideti et neil ainult vanaraud: Venemaa kaitseministeerium teatas, et Vene instruktorid valmistavad „sõjalise erioperatsiooni“ tagalatsoonis tankide T-90M Prorõv meeskondi ette võitluseks lääne tankidega.
Sellistesse sõnumitesse tasub üldiselt suhtuda teatud reservatsioonidega. Aga - vaadates, kui suur oma pindalalt-ressurssidelt see russkaja pederastija on siis pole ime, et nad ikkagi omavad rohkemat ja nüüd oma põhjatutest ladudest strateegilised varud välja kraabivad.
Pealegi - see, et alles nüüd hakkab ork lääne tehnika vastu sõdimist harjutama näitab, et nad on varem ikka väga puusse pannud oma planeeringutes.
mati1222, mismõttes välja ilmusid??? Need tankid ju ammuilma Ukrainas, lastud neid ukride poolt puruks, saadud kätte ka tervena. Kah uudis. Uups, vene kamin pole nendest ju kirjutanud :)
Svaboda avaldas 6. märtsil Planet Labsi tehtud uued satelliidipildid Valgevene harjutusväljast Obuz-Liasnouski, Bresti piirkond, mis jäädvustas Vene mobiliseeritud sõdurite rotatsiooni polügoonil.
Nad võrdlesid neid piltidega 23. veebruarist ja detsembrist 2022.
Võrdlusest on selgelt näha, et osa varustusest, vähemalt 200 tükki, lahkus harjutusväljakult ning telklaager muutus vähemalt poole väiksemaks.
See on otsene kinnitus Vene mobiliseeritud sõdurite rotatsioonist Valgevenes.
Iga telk mahutab ~30 inimest, nii et minimaalse tühjade telkide arvu korral osales Baranavitši lähedal asuval polügoonil vähemalt 1000 Vene sõdurit.
Venemaalt saabus Valgevenesse 80-200 ühikut tehnikat ja ~600 mobikut.
Rotatsioon tähendab, et Valgevenest suunatakse lahingutsooni väljaõpetatud Vene üksused ja Venemaalt tuuakse uus hunnik mobikuid.
Putin lisas, et Põhja-Atlandi allianss püüab tungida Aasia-Vaikse ookeani piirkonda ja anda oma tegevusele globaalset iseloomu.
Putini arvates „püüavad mõned jõud järjekindlalt jagada ühist Euraasia ruumi „eksklusiivsete klubide“ ja sõjaliste blokkide võrgustikuks, mis on suunatud meie riikide arengu takistamisele ja huvide piiramisele“. Putin väljendas veendumust, et saavutada seda kellelgi ei õnnestu.
---
Ukraina häkkerid kontakteerusid sõdurite naistega ning teesklesid nende meeste ohvitseri ning palusid teha grupipildi samas üksuses teenivatele abikaasadele. Nüüd on teada vähemalt 12 kurjategijat, kes on seotud Mariupoli pommitamisega.
Ka leidub minu sotsiaalses perimeetris selliseid...
Mõned hoiavad madalat profiili, mõni paneb somesse oma pildi juurde pisikese vastava trikoloori, mõni kiidab valjult, et kostub ka kaugele...
Ja kui aktsiooniks läeb, siis tuub need "süsteemis sees" kõiksepealt maha võtta, sest kuram, kunagi ei tea, millal väike mädapaise võib organismile palju pahandust teha...
-
Mängib ikka palju rolli, millises info- ja kultuuriruumis sa üles kasvad.
Pold minulgi elu esimestel aastatel esimeseks keeleks eesti keel, kuid ellu toonud inimesed, eriti ema, otsustasid, et nii on ikka parem, kui keel ja kultuur on selge ning elad ja oled nonde reeglite järgi, kus sa ruumis viibid...
Ja kõige nõmedam on asja juures see, et meie kohus annab sellistele esialgse õiguskaitse ja nad jõlguvad siin rahulikult edasi.
Tuleb meelde kaader šuriku seikluste filmist: elagu nõukogude kohus, kõige humaansem kohus maailmas.
Praegu on päramine aeg riik sellistest elamislubadega tegelastest puhastada, aga ei toimu miskit. Teada on, et ukrainasse olid infiltreerunud ettevalmistatud seltskonnad "operatsiooni" eduka läbiviimise tagamiseks ja ülim lollus oleks arvata, et meil neid ei ole. Arvata võib, et nad ei laiuta oma lõugu igal tänavanurgal, elavad oma igapäevaelu vaikselt ja märkamatult, aga on valmis kohe tegutsema kui käsk antakse.
Peterburgis käis pauk, surma sai ka eestist välja saadetud tibla. Huvitav, et kolm punktikest pole seda siia pasundama tulnud, et näed, ukrid on terroristid jne. Ennetavalt ühest artiklist väljavõte:
---
Kas seda, et tapmise korraldas Ukraina sõjaväeluure, te ei usu?
See versioon tuleks pärast viit tõsist versiooni alles kuuendana. Välistada seda ei saa, aga see on vähetõenäoline. Tõenäolisemad kahtlusalused on Vene eriteenistused, Jevgeni Prigožin, mingid Kremli ringkonnad, Putin ise ja Vene vastupanuvõitlejad. Ning alles nende järel kuuendale kohale paneksin Ukraina luure.
---
Deus, mingil määral ma Hiina ideoloogiat ikka jagan ja arusaadav et miks tõmmati ka Tallinni-Helsinki tunneli ehitamisele pidurit. Kes ehitama hakkab ja kas see tehissaar Soome lahe rahvusvahelistes vetes saab olema Hiina territoorium?
Aga nii üldistatult pean ma Hiina, Korea ja Jaapani ideoloogiat efektiivsemaks kui EL või Usa meetodeid. Seepärast ka suht irooniline torge "ostame sisse Eesti" suunas kes juhendab vägesid ilma omamaise tööstuseta. Kuidas see "ostame sisse" reaalses maailmas toimub sai näha juba koroona ajal kui valitsuse lennuk saadeti Hiinast maske tooma :)
Nii üldharivalt ka et ma ei peida end soomlaste selja taga vaid soomlastel on oidu rabada endale neid kes mingit lisaväärtust oskavad luua. Lihtsalt ringi jõlkuvaid neegreid nad väljaspool ametlikku retoorikat ei taha kuid oskajad on alati oodatud.
Ma olen küll juba aegsasti hoiatanud et ei kavatsegi jääda teie pensionisüsteemi koormama vaid olen läbisõidul. Lükkan veel mõne aasta raha kokku ja siis on minek. Muidu pole häda midagi aga rämekülm on ikka. Tšiili ja Argentiina (tuntud migrandiriik) oleks vähe muhedam. Ei näe kusjuures põhjust et miks ma sealgi hakkama ei peaks saama.
Üldse on see väga piiratud mõtlemine et Soomes elav inimene on mingi alamolend kes Eestis hakkama ei saa aga Belgia (Brüsseli) elaniku kohta õhatakse käsi kokku lüües et küll Mede-Kersti on ikka kaugele jõudnud :)
Kulla Deus, kui sind niiväga huvitab minu arvamus, siis palun - ma arvan, et lollidega vaidlemine on mõttetu tegevus, eriti, kuna mainitud terroriakti tellijaid ei saa me tõenäoliselt kunagi teada.
Nüüd on ametlikult, piltidega kinnitatud kaotused vene poolel 10 000 masinat. See hõlmab suurtükke, veokeid, tanke, soomukeid jne.
Ukraina sõnutsi on nad juba 7000 soomukit kaotanud aga rõhutan, et ülemine number on piltidega kinnitatud ehk kõige konservatiivsem number, mis maailmas olemas.
Meie põhjanaabri pealiskaudne seletus, kuidas trollifarmid töötavad ja kuidas nad sisse imbuvad, nagu meile siin see "kolm punkti" üritas teha kuid ebaõnnestunult.
Loll inimene on juba iseenesest raske juhus, aga kui loll juhtub veel ka aktiivne olema, nagu praegu, siis on juba päris jama majas. Kas sa, kulla Deus, oled märganud, et sa siin teemas oled viimased paar-kolm nädalat üksi iseendaga suhelnud? Mis sinu postituste mõte on? Tõestada iseendale, et sinu maailmavaade on ainuõige?
Foorum ei olegi jututuba. Siia teemase tiksutan järjest infot juurde, inimesed loevad ja võtavad teadmiseks. Loll minu kohta ei saa aga öelda, doktorikraadiga inimeste poolt verifitseeritud, et ei kuulu sinna seltskonda.
Kollasekivi suhtes on tal tegelikult õigus, igavene jama tuleb!
Samas võivad venkud enda vallutusambitsioone põhjendada Permi piirkonna megakatastroofiga :D
Kas tiblad mitte ise ei ähvardanud Yellowstone supervulkaani üles äratada tuumapommiga mingi hetk? Supervulkaani ellu ärkamine ei ole ainult USA probleem, see on ülemaailmne jama. Õnnetul kombel on mõlemal ameerikamaa mandril need olemas aga ei ole puutumatu ka venemaa ise, neil seal Kamtšatkal pesitseb ka üks ja viimased teadusjäljed on näidanud ka, et Siberis oli üks kunagi väga ammu, kartku seda parem.
Vabalt võib olla sõjaudu tekitamiseks. Meie optimistid kirjutavad selle peale juba aasta tuttavat teksti, et järgmine kuu on laskemoon otsas jne tekstid. Kohapealsed ukrainlased pole mingit laskemoona puudust täheldanud. Viimasel ajal see kokapoiss esineb ja näitlebki maru palju.
Tiblastan üritas ka kuidagi väga ebaõnnestunult lavastada pürotehniliste vahendite, kahe drooni ja hunniku erinevate nurkade alt moblaga filmivate gru agentidega, kuidas Kremli kuplid rünnaku all. Kodumaiseks tarbimiseks vast käib kah, siinpool piiri ei usu keegi neid.
Ta rõhutas, et venelastel ei ole mürskude puudust, mida Wagneri PMC juht Jevgeni Prigožin iga päev hädaldab. Okupandid pommitavad linna intensiivselt, üritades AFU-d tõrjuda.
Just. Tavainime, sellest kõigest kaugel, näebki vaid udu.
Eks neid, kes kaugemal olles ka asjaga päriselt kursi, ole kah, kuid nagu ikka, kõigest rääkida ei saa (ja eks mõnikord ei taha ka).
keda huvitab eilne paraad moskvas (video artikli lõpus) https://www.m24.ru/news/politika/09052023/576110?from=smi2ag
g
ikka ülilahjalt esinesid just tehnika poolest ja marssijatest ka enamus sõjakoolide õpilased. ainult üks tank, vanake t-34 suudeti platsile tuua. putler istus tribüünil mingite väsinud veteranide vahel täielikus üksinduses, st ei ühtegi sõpra a la lukašenka või mõni selline. niiet üsna pekkis neil see seis seal.
Mis ei pruugi tähendada, et tegelt ka on pekkis. Ma olen veits skeptiline, et äkki taheti maailmale näidata just seda, mida maailm näha tahtis? Usklik võib palvetada selles suunas, et neil ongi pekkis, oblastitel kirstude tõttu rahad otsas (eilne tiblauudis), tehnikat ei saa üle riigi kokku vedada paraadi jaoks, sest seda pole või kõik rindele rakendatud, Putja sureb kohe ära ja asendub normaalse sepikuga, keda huvitab reaalselt ka koostöö, mitte vallutamine jne...
Võrreldes möödunud aegadega, kus erinevat (soomus)tehnikat kolonnide kaupa, putler ümbritses end tribüünil "lähimate sõprade ja võitluskaaslastega", lisaks lääneriikidest külalised, oli seekordne ikka hale vari. Mitte et ma pidev paraadide jälgija oleks, aga varasem pompöössus on asendunud haleda läbikõnniga. Ei hakka spekuleerima, mida näidati või taheti näidata, aga ainuüksi see, et putleril polnud mingit säravat kaaskonda ümber peale raugastunud sõjaveteranide, näitab miskit. Tõenäoliselt vedeleb seda paraadideks mõeldud tehnikat ladudes nagunii (ei pruugi üldse olla lahinguvõimelised, peaasi, et sõidavad ja säravad), aga ju siis oli põhjust, et neid mitte välja ajada.
Võrdluseks 2012 paraad. https://www.youtube.com/watch?v=zR7756NTD9c
Ärge kartke puutjat. Temal, Venemaal ja Ukrainal on mingi omavaheline keiss. Eesti sinna keissi ei kuulu. Kaja ajab ise omavoliliselt meievahelist vaenu. Nüüd oletatakse, et prigoošin tahtvat vene valitsust kukutada. Kui see juhtub, siis tõesti me enam nii julged olla ei saa.
Just üleeile oli film Vene linnast kus hakati vastu nõukavõimule aastal 1962. Ametlikult vaikiti kõik maha. Laipu oli palju. (Nii nagu ka ülehelikiiruselise Tu 144 allatulek. Ma juhuslikult sain kohalikelt selle kohta teada kuna olin seal komandeeringus hiljem.) Ainukesed, kes kohaliku rahva tulistamise vastu olid, olid sõjaväe kindralid ja muud ohvitserid. Nüüd ei teagi enam kuidas hetkel olukord on...
jah see link, mul kiire hommuku oli. Teenin riigi kontorirottidele leiba. Mul MSN microsoft Edges millegi pärast tõlgib eesti keelde kuigi ma seda palunud pole. Kasutan seal peamiselt ilmateadet. Ja tõlge teeks lugemise halvemaks. Kahtlustatakse omade tulistamist.
Keegi irvhammas saksa kommentaariumist arvas, et viimased vene lennumasinad olivat...
Mäletan veel juttu kui Sikorskil kästi kodumaale tagasi pöörduda ja Nõuka liidu heaks tööle hakata... Ta keeldus kategooriliselt. Aga vnlased nii lollid, et isegi tegid Bulgakovi romaanidest(Koera süda, Meister ja Margarita) filmid sügaval nõuka ajal kus neid, riigikorraldust ja komparteid mõnitati lausa otse näkku.