Oleneb, mida sa selle infoga pihta kavatsed hakata? Enda teadmiseks pole vahet mis seadet kasutad. Kui aga soovid mingit ametkonda kaasata siis ütlevad nemad milliste mõõtmiste tulemusi aktsepteeritakse.
Olukorra hindamiseks piisav riist, aga mida see teadmine sulle juurde annab? Kui õhukvaliteet ei ole selline nagu ette kujutad, siis kas kolid mujale?
CO2 monitooringu saad teha tasuta ja see on põhimõtteliselt ainus parameeter mille muutmiseks saad ise midagi ära teha :-) https://kodukliima.ee/tooted/ohukvaliteedi-mootmine/
No plaan on vaadata kui "tahmane" st heitgaase täis mu õhk on ja siis ostav vastav õhupuhasti. Aga oma olematute teadmiste põhjal juba aiman, et kui ma oma õhku tõesti tahan puhtaks saada maksab see seda tuhandeid ja selleks mul raha pole.
Elus ei ole vaja kõike teada ja ei jõua ka kõike teada..., elu on selleks liiga lühike isegi siis, kui inimene elaks 300 aastaseks. Mõnikord millegi teadmine võib olla väga kurnav ja siis on parem mitte teada. Mina soovitan pühenduda iseendale, mitte mingitele mõõteseadmetele. Usalda enda sisetunnet. Aknad ja ukse saad ära vahetada, potililled saad tuppa panna--need puhastavad õhku. Akende lahti hoidmine tänava ääres õhutamiseks... vot sellist probleemi mul ei ole olnud, kuna ei ole kunagi sellises kohas elanud ja ei oskagi nõu anda. Ma tean, et müüakse ka õhuvärsendajaid aga need tarbivad elektrit. Jahh..., ma maainimene ja maja ümber on õnneks muru, puud ja põõsad ning tee jääb kaugemale ja õhutamise probleemi mul pole. Küll see elu on ikka naljakas... igaühel oma raskused. Linnainimestel on ühte moodi raske ja maainimestel teistmoodi raske.
Aga kui hommikuks välja ei puhka, siis on CO2 sinu suurim probleem. Peenosakesed mõjuvad pikemal perioodil ja nagu siin öeldi, kui ei tea, siis pole ka probleemi. Sama pidi olema ka Tšernobõli veteranidega- need kes muretsevad, tekitavad endale ise haigusi. Ja loomaaias elavad loomad kauem, kui looduses, kuigi linnaõhk on rohkem saastunud.
Potililled ei kuulu magamistuppa.
Kui väsinuna ärkad korduvalt, võiks perearstiga konsulteeruda, et ra uneuuringutele saadaks, äkki vanusega uneapnoe tekkinud lihtsalt.