on paar küsimust,
Kus kohast leida 2001a universaal mondeo kokkupõrke andurid ( diagnostika näitab ühe anduri viga ja srs tuli põleb )
küsimus 2
kas ja mis hinnaga oleks võimalik leida rooli kus on olemas ka püsikiiruse hoidja nupud ( taaskord, diagnostika ei suutnud leida püsika nuppusid )
Mitte et mondeo mingi uus klassik oleks aga ma nõustun selle viimase punktiga. Teie, tänapäeva liisingumehed, minge sinnasamusesse.
Ülejäänute tark nõu on alati oodatud.
Mondeot ma ei tea, aga mitmetel selle ajastu autodel oli kiirendusandur ("kokkupõrkeandur") auto keskel kardaanitunneli peal. Kindel, et SRS tuli just selle pärast põleb? Tavalisem on kõrvalistuja istme mati katkestus, sest keegi on sinna põlve/küünarnukiga peale litsunud.
Rooli hinna määrab müüja, kuivõrd neid enam ei liigu. Siis otsustad, kas see on vastuvõetav number...
ei pretendeeri mingile 100% tõele kuid srs tuli ja roolinuppude mittetöötamine võivad olla seotud läbi katkise rooli lintkaabli. üldjuhul kokkupõrkeandurid on suht töökindlad - ja tavalised vead on lintkaabel või siis istmealune juhtmestik.
kuna diagnostika näitas viga: ei leia püsikiirusehoidja nuppe. siis eeldan et on olnud.
muidugi müüja jutt oli hea:d et olnud vana inimese auto ja seisnud viimase aasta.
käies masinaga aga diagnostikas, leidsin suht palju huvitavat.
Kadunud püsika nupud roolilt vigane kokkupõrke andur ja mõni pisiasi veel.
Hakkasin kahtlustama, et masin on hoopis avarii teinud (lkf ei näita midagi)
viimase kinnituse sain, kui vahetasin juhiukse akna tõstukit, ukse sees olid klaasikillud
Polnuks vaja solvuda.
Minu jaoks jääb arusaamatuks, miks keegi raiskab aega ja raha nii levinud vana kurgikäru taastamiseks. Oleks siis olnud Sierra v Scorpio...
Ahjaa...sa siiralt lootsid, et said 21a vana avariivaba Mondeo, mida müüakse kilohinnaga? Mina jään jätkuvalt seisukohale, et püsikat pole seal olnudku. Ässam rool peal vaid.
Oli omal juhus kunagi ammu B3 Audi 80-ga. 5- käigulise nupp kangi otsas, kuid reaalsuses 4-ne manuaalkast...
siit küsimus. miks auto aju otsib neid nuppe. kui pole olnud.
ja hetkel peal oleval roolil neid ei ole.
kui lugeda esimest postitust, siis ma otsin rooli, kus need oleks.
miks peaksin otsima, kui need olemas oleks :D
vastuseks teistele küsimustele. ei otsi avarii vabat :D ja see umbes 25es auto kõigest ;)
Esmaseks teeks ikka vin järgi kindlaks kas ja mis varustus on tehasest olnud. Sellises vanuses autol võivad olla pooled asjad vahetatud või ära nullitud või mitmest autost kokku pandud. Samamoodi võib olla see aju vahetatud mille järgi hetkel otsid püsikat jne.
Mondeol on juba mudeli algusest 1993a saati paljude lisade valmidus olemas juhtmed , pistikud jne.mida enamus autodel pole.
ilmselt on olnud masin esiotsa kõksuga, mistõttu padjad lahti läinud ja eelmine omanik pani uue rooli külge (kuna vanal roolil läksid padjad lahti) seepärast ka vale rool küljes hetkel ja padjad võivad olla puudu