Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Vererõhukell

jeepu
13:26 17.08.2022
Tere. Olen otsinud, aga rahuldavat tulemust siiani pole leidnud. Nimelt on soovi leida nutikell, mis mõõdaks vererõhku. Seejuures peaks olema mõõtmised automaatsed terve ööpäeva jooksul, mitte siis kui menüüst käivitada. Ja peaks ka salvestuma logi pärast telefonist/arvutist vaatamiseks. Olen kursis, et on olemas Omron firma mansetiga spets kell, aga mansetiga ei sooviks, lihtsalt anduritega. Kuna eri nutikellade kohta on siiski suht vähe täpset infot leida kuidas nad täpsemalt vererõhku mõõdavad ( kas ise automaatselt või käskluse peale), pöördun siia, et äkki on inimestel rohkem kogemusi. Ise olen siiani leidnud vaid mingi Halfsun kella netist, aga sellel pole ka päris kindel, kas mõõdab automaatselt (kuigi nii mõni väidab) ning kahjuks seda enam Hiinast ei saa ka - tootmisest maas.
herr_G
14:59 17.08.2022
Nii palju kui on silma jäänud, siis nutikellad sellega päriselt ikkagi hakkama ei saa. Mõõdavad küll, aga täpsus on selline, mille põhjal ühtegi järeldust teha ei saa.
Näiteks Galaxy Watch kohta hea video, kus võrdleb tulemusi:
https://www.youtube.com/watch?v=_DqnIhKqBZ8&t=222s&a
b_channel=TheQuantifiedScientist
PS
15:48 17.08.2022
Jah, mingid täppisseadmed need loomulikult pole, aga kui inimesel kõigub rõhk väga suurtes piirides ja ta on tablett-ravil, siis annaks ka selline seade mingigi aimuse hetke vererõhust - kas on väga kõrge või väga madal. Seejuures ei oma enam tähtsust täppisteadus. Ka kodused mansetiga spets-aparaadid panevad tegelikult villast...
Sama asi on ka veresuhkru mõõtmistega. Ega koduste vahenditega nagunii täpset veresuhkru numbrit välja ei võta, aga näed trendi ja hoiatusi kui asi äärmusesse läheb...
Vererõhk on nagunii pidevalt muutuv suurus, aga sobiv kell (mis-siis et valetab mõned protsendid) oleks üldjoontes abiks...
herr_G
16:59 17.08.2022
Kui ta valetaks mõne protsendi, siis poleks üldse probleemi. Pigem on erinevus ikka 20+% ja selle põhjal ennast ravida on ikka väga ohtlik.
Mansetiga mõõdikud ja veresuhkru mõõtjad näitavad ilmselt protsendi täpsusega ikkagi tulemust ning selle järgi on võimalik ennast juba ravida.
Marko
17:14 17.08.2022
Need andurid ei mõõda ju rõhku. Vaatavad läbipaistvust? (vist midagi taolist) ja siis arvutavad, see tähendab kaudsed tuletatud andmed on. Need ei saa täpsed olla. Mõõtmiseks on soontele suruda vaja kahjuks.
Lumehelbeke liuglemas
17:24 17.08.2022
Kellad mõõdavad pulsi sagedust ,rõhk on teine teema ja seda saab mõõta ainult soont sulgedes
...........
17:52 17.08.2022
Minul oli samuti vererõhuga probleeme ja sain abi perearstilt. Pani vererõhuaparaadi peale, koosmansetiga loomulikult ja see aparaat mõõtis ööpäev läbi vererõhku. Oli peal vist 1-2 päeva...täpselt ei mäleta.
Deus
19:53 17.08.2022
See vend, kes täpse optilise mõõtja valmis saab, saab rikkaks. Hetkel on küll mõõtmine olemas aga nagu eelpool juba öeldud, suht aiateibad.

Ööpäevase asja nimi on Holter, mõõtmise ajal peab kas istuvas poosis olema, käed laual või paigal seisma käed rippus, muidu saab ka aiateibaid.

Muudetud 17.08.22 19:56

...........
21:01 17.08.2022
Mina mäletan, et suurt pingutust ei tohtinud teha ja mõõtmise ajal rahulik olla, muud midagi ja kirjutama ei pidanud ma midagi, mida mõõtmise ajal tegin. Olen korduvalt selle uuringu läbi teinud. Just hiljuti umbes 1-2 aastat tagasi ja kunagi ammu samuti, kui veel alaealine olin. Eks see harjumatu ole, kuna ei ole igapäevane asi aga mind isegi ei häirinud väga. Ma isegi võtsin mingeid ravimeid natuke aega ja nüüd hiljuti, kui perearst vererõhku kontrollis, siis oli kõik korras ja enam ravimeid ei võta. Mina soovitan küll pererasti poole pöörduda oma murega. Temal on ikkagi õppinud seda asja ja teab asjast.
Deus
21:03 17.08.2022
Yeah, ma olen täitsa tuttav selle tehnoloogiaga. Ülemus mul on suisa üks selle aparaadi esiisadest. Seal lehel pole siiski kirjeldatud täielikult, kuidas olema peab mõõtmise hetkel jne kuid manual tuleb arsti käest kaasa või vähemalt peaks tulema.
lumehelbeke liuglemas
21:42 17.08.2022
öösel magad nagu iga inimene ja usu sa isegi ei tunne kui ta oma protseduuri teeb
Deus
21:52 17.08.2022
Ega ma öö kohta midagi öelnud ka, ainult päevase tegevuse kohta. Öösel oled juba ikka horisontaalis, parimas asendis mõõtmiseks.
lumehelbeke liuglemas
22:00 17.08.2022
päeval teed oma tavalisi asju,veega asjad on keelatud
jee.kim
22:33 17.08.2022
Holteri päevase mõõtmise ajal pead kirja panema, mis "olekus" olid!
Aga igatsugu BP võimekusega nutikellad on BS!
Pole mõtet ennast petta, kui rõhud kõrged, siis seda nad ka on!
Igapäevane mitmekordne mõõtmine ei anna peale perearstide tüütamise mitte midagi!
Cx6
12:33 05.12.2022
Minu Apple kell näitab nii mööda pulssi, et mai kujuta ette, mis ta veel vererõhu kohta kokku valetaks.Kõnnin mina pulsiga umbes 120 bpm, kuid kell näitab 196. Ükski nutikell ei suuda tõepärast vererõhku näidata. Olen proovinud igasugu kellasid. Kõige õigema tulemuse näitab ikkagi vererõhuaparaat.
luuser
11:51 27.12.2022
https://consumer.huawei.com/ee/wearables/watch-d/
Olen ca 1 kuu kasutanud ja siiani rahule jäänud. Testisin alguses mitmeid kordi vererõhuaparaadiga, kui kellaga mõõtmisel juhendeid järgid siis saad ka suht õige tulemuse. Vähemalt minul jäi eksimus lubatu piiridesse. Ühe laadimisega saab vähemalt nädala, tegelikult isegi rohkem.