Tere, vigastasin ühe rehvi sõites äärekivi peale (vt. foto). Kas keegi spetsialist saab äkki konsulteerida - kas sellist vigastust on mõtet parandada ja üldse saab parandada, et hiljem ohutult sõita või peab ikka uued rehvid ostma? Rehvis rõhk 3 päeva jooksl ei ole langenud.
Kuna rehvid on suht uued, ei tahaks eriti põhjuseta veel korra uusi ostma.
Ette tänades,
osta üks uus mitte uusi. Seda enam et teised ka veel uued. Või jäta tagavara rehviks ja asenda tagavara omaga kui see sarnane või üldse olemas.
Samas uueväärseid üksikuid leiad järelturult päris soodsalt.
Igaks juhuks meenutan, et awd puhul kulumise erinevus mängib rolli ja teiseks seadusepügalat, mis ei luba ühel teljel erinevaid mustreid. Ehk siis heal juhul üks, kehvemal juhul kaks ja kui eluvalikuteks on subaru, siis kõik 4 vaja vahetada.
3. Sõiduki ühel ja samal teljel ei tohi korraga olla diagonaal- ja radiaalrehve.
4. Sõiduki ühel ja samal teljel ei ole lubatud kasutada erineva turvisemustri tüübiga rehve.
Ühe ja sama mustritüübi mustrijoonis võib olla erinev (vt joonis 11).
no mida sa helbeke tõmbled? kirjas oli arusaadavalt: Seadusepügal ei keela ühel teljel erinevaid mustreid.Rehvitüüp peab olema sama.
ehk siis kas suverehv oma suvemustriga või talverehv oma mustriga, aga mustrijoonis ei pea üksühele kattuma.
Iseenesest võiks ju olla nüüd küll jah,aga varsti tuleb keegi jutuga et näe:Mul 2 continentali suvekat aga üks 3 soonega,teine neljaga ja ei tohi ühele sillale alla panna.Muster ju erinev ja foorumist tema seda luges.
Ma soonte arvude koha pealt jään võlgu aga tundub, et kui sul üks ratas on V muster ja teine soontega, siis on natuke kehvasti, mis siis, et mõlemad suvekad. Tõlgendamise küsimus vist, ma jään vastuse võlgu ja tunnistan, et eelnevalt öeldu oli vist liiga tugevate piiridega öeldud.
usuga pole siin miskit pistmist. vaatame seda joonist eelmainit seadusepunktist ja joonise alla on kirjas: Joonis 11. Mustri tüübid (näited): a ja c – maanteemuster, b ja d – talvemuster (tähistus „M+S“,
„MS“, „M.S.“ või „M&S“), e – maastikumuster
seega asi on ju elementaarselt lihtne ja isegi sulanud jääkuubik peaks sellest aru saama- suvemuster, talvemuster, maastikumuster jne ning samal teljel peavad olema sama mustritüübiga rehvid ehk kas suvekad (seaduse keeles vist maanteemuster), talvekad, mudakad. muster sealjuures ei pea olema täpselt sarnane ja rehvitootja võib ka teine olla.
Tere!
Omadest kogemustest soovitan "defektne" rehv monteerida tagasilllale=veetavale sillale, oli esivedu ? (vedavale sillale ei tohi !!!) ja samas on ka koheselt selge kui kõlbulik vigastatud rehv on, siit ka edasine... .
Lugupidamisega T.
Reeglina on vigastus rehvi külgseinas oluliselt ohtlikum kui rehvi veerepinnal. Pildilt tundub küll rohkem pindmine vigastus olema (st. niidid terved) ja ka üsna velje lähedal, st. seal kohas ei deformeeru see külgsein eriti palju (sõites ja eriti kurvides).
Ühel ostetud autol oli kunagi nö. veljekaitse randist palju suurem tükk väljas ja oli näha, et vana vigastus - ei hakanud ka mina seda rehvi vahetama ja sõitis kenasti kuni muster ära lõppes. Tõsi küll, lisan toinoo heale soovitusele veel mõtte, et ma paneks selle rehvi sõltumata veoskeemist tagasillale - kui rehvi külgsein peaks katki minema, siis on rehv üsna hetkega tühi ja juhitavuse säilimise huvides oleks tagasild parem valik.
IMHO keeraks selle rehvi teistpidi et näha poleks või kui suunaga muster paneks teisele poole ja laseks tuimalt edasi. 99% juhtudel ei juhtu midagi. On endal selline või isegi hullemas korras all olnud ja sõitsin kuni traadid väljas.
Ülevaatuseks vast peab midagi muud alla panema.
Vanames, Sinu soovitus eeldab, et inimene teab ise, kui ohtlik on vigastus. Libe tee... Kui koordiniidid on vigastatud ja see rehv annab pauguga järele, siis keskmine tänane juht maandub otse Õhtulehe esiküljele ahastava pealkirja alla. Hea, kui üksi...
Remontida saab, aga selle maksumus on õigustatud ainult mingi erimõõdu korral. Ja ikkagi jääb küsimus, ega see koht kiiremal sõidul kuumema ilmaga ära poegi... Me ju ei tea, kus ja kuidas küsija plaanib oma autoga liigelda. Kodumaal lubatud kiirustel kaitslikult tiksudes ilmselt probleemi ei teki, kuid välismaa kiirteedele kuumaga piirajas paugutades on lõhkemine võimalik.
Isiklikult Eestis tiksudes ma ei põeks ja jätaks just vigastuse väljapoole - saab olukorda jälgida. Korduvalt tehtud, nii siledaks sõidetud kui pauguga lõhki lastud. Iga vigastus on siiski erinev...
On endal selline või isegi hullemas korras all olnud ja sõitsin kuni traadid väljas.
ehk jätaks sellised soovitused tegemata. kui endale sobib niimoodi, siis ei ole vaja, et kõik teised samamoodi poolvigastega ringi sõidaksid. ajad, mil rehvid tuleb traatideni ära sõita, sest uued olid kallid või ei olnud saada, on loodetavasti möödas.