Tegemist on 4liitrise V6 4veolise automaatkastiga isendiga.
Käivitamisel kuulen sageli, kuidas miski relee teeb klõpa, aga starter häält ei tee, vedama ei hakka. Sain auto veebruaris, alul oli selliseid olukordi harva, aga viimasel ajal tuleb praktiliselt igal käivitamisel mängida, halvematel juhtudel on kulunud kuni pool tundi. Tundub olevat progresseeruv probleem.
Oletan, et tegemist on mingi käivitusrelee (Ignition Control Module?) probleemiga, millel klemmid enam hästi ühendust ei anna. Kas sellist asja võiks saada ka ise ravida (puhastada) või tuleks otsida uut juppi? Või võib probleem olla milleski muus?
Mnjah, mul sõbral oli 6'st massijuhtmest alles ainult 0,25
Kui probleem kordub, siis pista pea kapoti alla ja kuula, kas EEC ja kütusepumba relee ilusti klõpsivad.
Testriga massikaablit mõõta ei saa, kuna mõõtevool on olematu. Lihtsas keeles - voldid mahuvad suvalisest karvast läbi, aga amprid tahavad ristlõiget.
Kõige mõistlikum on lahti keerata ja ära puhastada. Kui väga kontrollida tahad, siis võimalikult võimsa tarbijaga - näiteks esitule pirniga ja siis pead ka vaatama, et kas põleb täie heledusega ja ühenduskohad ei tohi soojeneda.
Voltage drop mõõtmisest olete kuulnud, ehk siis kohalikus keeles pingelangu mõõtmisest. Mõõdetakse komponendi töö ajal palju on pinge. Kui pole pinget pole ka mingeid ampreid.
Mul just eile oli starterit vahetades juhus kus massijuhet lahti ühendades see irdus kinga küljest. Ühendust oli vist ainult paar kiudu veel andnud. Ma kahtlustan, et see sama asi põhjustas ka startreri harjade liiga kiire kulumise.