Ford

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Signalisatsiooni eemaldus Ford Mondeo MK1

Jos001
21:42 29.11.2022
Tere
Kas keegi Tallinnas teab soovitada pädevat inimest, kes oskaks maha võtta /välja lülitada või eemaldada tõrkuva signalisatsiooni 1.8 85kw MK1 Ford Mondeol.
Auto ei käivitu, aku klemmi peale pannes hakkab signaal karjuma ja vilgub punane tuli (tuluke paigaldatud tulede kõrgusnupu asemele).
Tänan
stammer
17:13 30.11.2022
kõige lihtsam oleks, et paigaldaja ise võtab maha. Või siis minna sama marki signalisatsiooni paigaldajate juurde. Netis on info leitav ja mingi paari soti eest saad jamast lahti.
Willem0
22:25 30.11.2022
Jah, Stammeril õigus. Lase see liba signa eemaldada ja rahu majas. Sul pole seda ka vaja. Vargad ihaldavad palju kallemaid automarke.
maaks
08:46 01.12.2022
"..mingi paari soti eest saad jamast lahti"
Esimese põlvkonna Ford Mondeo kokku maksabki umbes paar sotti :-)
Tuleb ikka endal alarmi karp ülesse otsida ja vaadata millised ahelad sealt läbi käivad.
...
09:36 01.12.2022
Otsib kindalaeka ümbrusest väikest karpi, ühendab pistikud lahti ja korras.
Selle aja Fordil oli tavaliselt SPAL alarm.
...
17:51 01.12.2022
Mu auto seisab aastaringselt mitu päeva järjest ühe koha peal, uksed lukus ja signalisatsioon peal. Sõidan lühikesi otsi. 2 intensiivselt vilkuvat tuld 24/7. Üks näitab, et uksed on lukus ning teine näitab, et signalisatsioon on peal. Kuna generaator ei suuda akut täis laadida, siis on vaja teha lisalaadimisi aga mõtlesin, et nendel viluvatel tuledel ei ole mõtet ja needki kindlasti tühjendavat akut päris palju. Kui uksed panen puldist lukku ja signalisatsiooni peale siis ma kuulen, et uksed läksid lukku. Pole vaja veel mingit elektritarbijat, mis ei anna mulle mitte midagi. Sama on signalisatsioonitulega. Kas nii on võimalik teha et kumbki tuli ei vilgu aga uksed on lukus ja signalisatsioon peal? Aku võiks olla siiski ainult mootori käivitamiseks.
Mehaanik kuubis
18:02 01.12.2022
Lõika juhtmed läbi
...
18:24 01.12.2022
Lõhkuma ei hakka.
stammer
20:33 01.12.2022
ilmselt on need kaks tulukest LED-id ja nad võivad seal ilma mootorit käivitamata mitu aastat vilkuda enne kui aku tühjaks saab. Foorumimatemaatikud suudavad täpsema arvutuse välja tuua.
.
07:48 02.12.2022
see leed võtab vähem elektrit kui aku isetühjenemine. teine teema on signa omatarbimine, kus paarkümmend mA tunnis muutub ööpäeva jooksul paarisajaks ning kümne ööpäevaga paariks ampriks. mis on ka suht köömes. seega korras aku kestab talvisel ajal vabalt paar nädalat, vanake aku tahab lisalaadimist.
...
18:52 02.12.2022
Aasta tagasi pandi uus aku peale. Hiljuti vaadati aku üle ja öeldi, et aasta tagasi, kui aku oli uus, siis oli käivitusvool 640 A ja nüüd on sellest järel 604 A. Mul on kodus akutester, mis näitab ainult seda, kui täis aku on. Praeguste ilmadega on aku olnud kõige vähem täis natuke üle veerand aku. Panin laadima ja 1,5 tunniga oli aku täis. Mõtlesin, et selleks ajaks ei ole mõtet küll aku laadijat välja võtta ja laadima panna. Kui laeks vähemalt 3 tundi oleks mõttet aga alla selle pole mõtet, eriti veel seda arvestades, et kui aku on natuke üle veerandi täis, siis mootor siiski käivitub...aga ei tea, kuidas siis oleks kui väljas on rohkem miinuskraade. Mootor on vaja käima saada ikkagi aastaringselt ükskõik millise ilmaga. Praegu tundub, et selle aku puhul on oluline just käivitusvool ja kui natuke üle veerand aku on täis, siis see ei ole probleem. Samas murutraktori aku on samuti üpris uus ja eelmine talv ei olnud vaja seda laadida, kuna oli täis. Muidugi murutraktori akul ei ole seistes voolutarbijaid ka ja aku on ikkagi suhteliselt uus. Auto aku on isegi uuem aga sellel vist jah on see käivitusvool olulisem. Iga nädal 1,5 tunniks laadima panna ei ole mõtet.