Volkswagen

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Dsg jõnksutab

mina2531
14:07 03.12.2022
Nimelt hakkas 2 käik jõnksutama madalatel pöörwtel. Vw passat 2017 bensiin 1.4 mootor, läbisõit 170000. Lähen küll diagnost, aga kas on kellelgi midagi öelda ka ka neti doktoritel
A66
15:47 03.12.2022
Sellel on eriti õnnetu dq200gen2 kast, mis on kuivsiduritega.
Valmistu suuremateks kuludeks. Mõningatel harvadel juhtudel saab ka kergemalt ravida, kuid seda juba neti kaudu ei tee, ei tee ka enamus töökodasid, kuna pädevus puudub.
mina2531
15:53 03.12.2022
Tänud siiski. Nimelt hakkas see jama järsku mõned päevad tagasi. Sai eile just dsg kasti õli vahetus ja peale seda kukkus väristama imelikult
A66
17:21 03.12.2022
Mis õli vahetus, sellel kastil polegi mingit vahetatavat õli. Seda liitrikest mehhatroonikas ei vahetata üldjuhul. Tundub, et järgmine kott pähe teema.
Üldse eiimesta, et töökoda keeras midagi lihtsalt peesse seal oskamatusest.
stammer
18:13 03.12.2022
kõige hullem on see kui hakatakse teadmatusest ise midagi parandama või antakse see "spetsialistide" kätte. Lõpp-kokkuvõttes on alati see oht, et midagi tehakse valesti, kuigi on olemas margifoorumid ja youtube õpetused. Nähtud küll ja veel "spetsialistide" remonti ja vahest on kliendist lausa kahju kui peab kordategemise hinna ütlema.
mina2531
18:35 03.12.2022
Ära saa valesti aru ega keegi ei hakka ise kuskil midagi parandama ja dsg-le ette nähtud 60000km tagant kasti õli vahetust. Pole sellel volkaril viga midagi ja näidake auto millel pole vigu. Olen omanud pea kõikki marke, mis meil liigub ja igal oma jama, lihtsalt vag grupi madinaga esimest korda jama või kulumine ja kui perses siis tehakse korda. Oleks tahtnud kuulda neilt midagi, kellel mingi sarnanemure olnud, aga nagu ise kirjutasin, siis võivad ka neti doktorid kirjutada. Kahjuks tuleb välja, et mul esumene auto, millel selline viga ilmnes kuna keegi pole öelnud et ka neil midagi sellist on juhtunud.
A66
19:11 03.12.2022
Tahan kuulda selle ettevõtte nime, kes dq200 "60000km välba" õli vahetas.
Tegelt ka, see pas..k ületab juba igasugu piirid.
mina2531
19:29 03.12.2022
Ma ei ole uurija ega selgelt nägija, aga seda tean kindlasti, et mingit hooldusvaba käigukasti pole olemas ja samuti ei tööta midagi ilma õlita ja kui on liiter siis vahetatakse see ära ja kui rohkem siis rohkem. Olen omanud volkareid ka ennem, aga selline viga esines esimest korda. Eelmisel vahetasin samuti esinduses nii nagu ette nähtud ja ma ei pea egahakka midagi tõestama nii, et kui kogemus puudub, siis saan aru et ei teata midagi. Millega need kõige targemad, siis ise sõidavad.
mina2531
20:01 03.12.2022
Tänud selle toreda sisu eest, aga mind pigemhuvitab, et miks ja mis asi hakkas jõnksutama ja kuidas sellest vabaneda. Ärge hakake ütlema, et vaja uus kast ja sedasi vaid kas kohe vaja midagi ette võtta vüi võib siiski liiguta ja kui vaja siis mingi ketas või hammasratas ära vahetada ja edasi elada. Kui läheb hammas rihm või midagi muud katki siis tehakse korda mitte ei hakata ädaldana, et selle mariga ei tasu sõitta vaid ainult sellega, sest mul selline noka müts, mõistate.
passati omanik
20:15 03.12.2022
Soovitan pöörduda hõbenoole poole ja nende käest täpsemalt küsida ja uurida.
DSG200
20:25 03.12.2022
Ei usu et seal kastis nüüd peale mehhatroonika muud õli polegi.Ja midagi halba ei tohiks ka juhtuda kui kasvõi iga 10 tuhande km. järel seda vahetada.See esinduste eluaegse jutt on küll paras BS.
iseene
22:53 03.12.2022
segaseks jäi, et kas jamama hakkas kast mōned päevad tagasi ja eile vahetasid õli? või vahetasid õli eile ja siis hakkas kast jamama.
mina2531
23:23 03.12.2022
Mis siin segaseks jäi, kui kirjutasin selges eesti keeles, et vahetasin õli ja hakkas jõnksutama on sul vahet kuidas. Ma küsisin, et kas kellegil on olnud sana, aga mitte seda mida naabrimees on kuulnud ja mida ise olen foorumist lugenud. Lihtsalt huvitas.
Suitsujuust.
00:02 04.12.2022
Selges eesti keeles kirjutasid sa, et MÕNED PÄEVAD TAGASI hakkas teine käik madalatel pööretel jõnksutama. EILE sai tehtud õlivahetus ja peale seda kukkus väristama imelikult. Sellisel foorumist abi ja nõu küsimisel peaks suutma ikka oma tavapärase ülbuse maha suruda.
Marko
00:15 04.12.2022
Kriitika on igati põhjendatud, kronoloogia jäi segaseks. Samas on see probleemi mõistmiseks väga oluline.
daas
10:35 04.12.2022
Kui ise vahetasid, mis õli sisse kallasid?
Kui lasid ettevõttel vahetada, miks nende juurde tagasi ei lähe?
mina2531
11:15 04.12.2022
Nii kõva mees ma ei ole, et ise hakkan kastis õli vahetama. Ja kuna sai reedel tehtud, siis nädalavahetusel nad ei tööta ja tegemist ei ole mingi garaasi Guido juures tehtud vaid see ongi nende tööde osa. Aga ma ei saa aru, et kuidas kõik nii targad on kritiseerima, aga et ütleks keegi, et jah ka mi uautol oli selline viga ja sain ka selle korda ja maksin siis 1000või 2000, pole oluline vaid info mida jagada.
Marko
11:27 04.12.2022
Pole sellist viga automaatkastis, mis oleks täpselt sama nagu naabrimehel ja maksab kindla summa. Vastus selgub uuringute käigus.
lumehelbeke liuglemas
11:30 04.12.2022
Kuna viga pole teada, siis ei saa sa ka teada tema lahendust, mis kasu on kui tead et ühel vahetati mehhatroonika plokk aga sinul paneb paariskäikude sidur näkku, vaevalt sa ka tead jalka mm võitjat täna
wigry
12:11 04.12.2022
Netiavarustes on piisavalt videosid kus inimesed nii eksperimendikorras võtavad need mehhatroonikaplokid lahti. See mis vastu vaatab on paras raketiteadus - see pole mingi hüdrosiduriga Tiptronic. Kõik mis mehatroonika plokist väljapoole jääb on tavaline manuaalkast aga mehatroonikaplokk on ülitäpselt kalibreeritud klapimajandus mis vajab täpseid tolerantse, kulumata tihendeid ning õiget õlisurvet. Vähimgi kõrvalekalle toodud parameetritest väljendub veidrates käitumistes. Usun et ka siin foorumis on võimalik leida hulgim teemasid veiderdavatest DSG kastidest. Küll jõnksutavad käigud, siis ei lähe nad üldse sisse jne jne. Põhjus, et õlisurve ei liiguta enam klappe ja kolbe ettenähtud viisil ning arvuti satub segadusse. Igal juhul pole muud öelda kui et soovin palju kannatust ja paksu rahakotti selle DSG kastiga toimetamisel. Usun et ei jää see esimeseks ega viimaseks korraks kui ta sul veiderdama hakkab.

EDIT: kiire otsing foorumist tõi esile 17 teemat kus mainitakse "dq200":
https://www.auto24.ee/foorum/index.php?q=dq200&s1=1&
un=&fid=0&make=0&s2=1&s3=1&s5=0&s4=0
&l=100

Muudetud 04.12.22 12:17

mina2531
12:52 04.12.2022
Ma tänan siiski kõiki, kes viitsisid midagi arvata. Veelkord, jõnksutamine teiselt-kolmandale käigule hakkas peale õlivahetus ja ei usu, et need kes igapäevaselt sellise tööga tegelevad mingi suva tavoti sisse pritsisid. Lihtsalt nagu aru saan seal palju liikuvaid osi nii kolbe, kui klappe, siis oli mingi aeg süsteem õlist tühi ja kui uus sisse pannakse, siis seda ei suruta hermeetiliselt sinna, et kõik avad korralikult täis sai ja kuni õli lõpuks sinna jõudis kuhu vaja jõudis ennem viga teha ja seda lähen sinna töökotta uurima. Tegemist suure tegijaga ja ei hakka niisama sappi nendepeale pritsima, kui asi selge.
OnuValdek
15:04 04.12.2022
Ei tea mis õli, mis koguses ja kas üldse õieti sisse pumbati. Kui on õige õli ja õieti vahetatud siis ei saa mingeid probleeme olla.
dsg200
15:52 04.12.2022
Ma tean ka ühte kohta, kus juba paarkümmend aastat tegeletakse auto remondiga aga siiamaani läheb nurgast vaadist üks õli (kusjuures üsna keskpärane) kõikidele autodele mootorisse.Mootori puhul ei pruugi probleemid kohe või üldse kunagi tekkida aga aut.käigukasti puhul ei pruugi nii hästi minna.Sama roolivõimenditega kus vale õliga latt lekib paari nädalaga.
Kawe15
16:57 04.12.2022
Käisid ikka esinduses vahetamas? Need Hõbenooled jms on küll viimased kohad, kuhu korras kastiga auto viia.
Ei tea kas julgebki oma DSG õlivahetuse ette võtta! Pole küll nii vana peldik, kui sul.
Marko
18:04 04.12.2022
## Need Hõbenooled jms on küll viimased kohad, kuhu korras kastiga auto viia.

Millel selline väide põhineb? Huviga kuulan...
..
18:34 04.12.2022
Kas vahetati kasti oli, või mehaka õli? Kui mehaka siis vaja eelnevalt arvutiga rõhud maha võtta ja pärast uuesti seadistada, kasti enda õlivahetus ei mõjuta midagi.
inspekteerija
19:22 04.12.2022
Lisaks on selgusetu, kas oli mingi algpõhjus ka, mille pärast õlivahetus üldse ette võeti. Või lihtsalt heast peast tavaline hooldusvajadus , kuigi seda tootja hooldusjuhis ette ei näe. Kõige lihtsam on pakkuda et küllap siis see viga õliga seotud on. Vana õli meeldis mingil põhjusel kastile rohkem. Võibolla tuleks kast uuesti algõppe rezhiimi panna ja hakkab uuesti õppima vms.
v6sa
20:02 04.12.2022
Hõbenoole kohta käivat kriitikat kuulan minagi huviga:) Arvestades neilt läbikäivat autode massi, siis peaks rahulolematuid olema nüüdseks juba sadades.

Kindlasti tasub käia valmistaja turundusosakonna sõnade järgi ja mitte teha asjatuid hooldusi. Nii kasutatakse kogu ressurss lõpuni ära. Tuletame meelde, et enamusel sõiduautodel lõpeb tootjale pretensioonide esitamise õigust odomeetrile kuuekohalise näidu ilmumisel. Kõik sealt edasi on puhas tootja kahjum. Kuna ka teemaalgataja auto on selle verstaposti juba selja taha jätnud, tuleb auto utiliseerida, mitte üritada selle agooniat vastutustundetult pikendada äärmiselt küsitava tulemuse andvate õlivahetustega. Uuel autol neid muresid ei ole.

:P

Huvitav, et töö tegemise masinatel vahetatakse õlisid perioodiliselt, aga vat sõiduautode käigukastides on eluaegne õli.

Kui aga tõsiselt rääkida, siis keegi ju ei tea, mille üle konkreetne kast üldse hädaldab. Kas viga on üldse mehaaniline? Kas adaptsioonid ikka nulliti? KÕIK tänapäevased käigukastid kohandavad oma toimetamist jooksvalt, seega õlivahetusega võivad kaasneda kontrolleri jaoks ootamatud järelmid, kui senihääkstõdetud juhtimisväärtused äkki enam ei toodagi soovitud tulemust...

Ühesõnaga: hakka otsast lahkama (esmalt arvutiga) ja kui saad veale jälile, oleks huvitav viga ja selle kõrvaldamist ka siit lugeda.

Muudetud 04.12.22 20:06

Marko
20:44 04.12.2022
Homme on nädalavahetus läbi, loodame kiiret tagasisidet vea kohta ja jätame edasised oletused ära!
Masinas
23:38 04.12.2022
Sellel kastil on üks tüüpviga mida mujal Euroopas ja saksas remonditakse ootetööna.Mehhatroonika plokk on nõrk ja seal on üks kopsik kuhu max 60 bar surve sisse läheb,korpuse kinnitusse tulevad mõrad sisse ja hakkab lekkima läbi.Hakkas ka pihta jõnksutamistega jne kuni ükspäev oli kõik ja masin enam ei liikunud,kogu remont läks 250.- eur.Sellele on lihtne lahendus ja suht lihtne ka diagnostiga selgeks teha.Youtube on videosi täis ja võtmesõna Kinergo.Ise tellisin sealt selle remont komplekti ja mehhatroonika ploki kaanele uue tihendi,mehhatroonika plokki pole vaja isegi maha võtta,mõned asjad eest ära,vana kopsik küljest ja rem.komplekt sisse ja VCDS-iga väike adaptsioon ja kast toimetab juba mitu aastat ideaalselt.Muidugi võib ka olla,et mõni muu solenoidi tihend või midagi laseb läbi,aga seda saab VCDS-iga diagnoosida.Kui on muu viga siis on ka mehhatroonika ploki rem komplekt saadaval ja eestis mitu ettevõtet müüvad neid.Kui ise ei tee siis Forss,hõbenool jne. taastavad neid justnimelt nende rem.komplektidega. ca 900.- eur oli see hind millega korda teevad.
mina2531
20:59 05.12.2022
Sain aja kolmapäevaks diagnostikasse. Õli vahetusele tulin tänu sellele, et soovitatakse 60000 tagant kasti oli vahetada ja muud ei midagi. Ei olnud ennem mingit muret, aga nagu hea oleks ennem talve aastas korra ikkagi mootori õli vahetada, siis otsustasin heaperemehelikult ka kasti õli ära vahetada. Ise hakata köögilaual kasti remontima ja kuskilt remondi komplekti tellima, no kuulge kes teist sellega hakkama saavad ma ei usu.
Marko
22:14 05.12.2022
Olen enda autode kastid kõik ise remontinud. Tõsi küll, see oli ammu, praeguseks olen erus.
Masinas
07:21 06.12.2022
Selle DSG kasti remont on ülilihtne ja enamlevinud vea korral pole vaja mehhatroonika plokki mahagi võtta.
Aga kui pole tegijat siis polegi midagi teha 2000.- lauale ja pannakse uus mehhatroonika plokk külge ja korras.
Videod on selgitavad,et milles see üldlevinud viga(konkreetne disaini viga) seisneb ja kuidas korda saab.
Ussrula123
07:30 06.12.2022
Mina2531, üldiselt autofoorumites pole inimesed nii saamatud, et ei saaks ise mingi kasti remondiga hakkama. Enamus siinsest seltskonnast vist ikkagi teavad kuidas autod toimivad.
..
19:18 06.12.2022
Antud kastil ei soovita mitte keegi õli vahetada 60000 km tagant, järgmine kord ikka süvene mis kastiga tegu on.
..
19:22 06.12.2022
Ja kes iganes selle õlivahetuse ette võttis juhul kui ta kuidagi autoremondiga seotud on, oleks pidanud seda teadma.
lumehelbeke liuglemas
19:48 06.12.2022
viimasele, terve nett selle kasti õlivahetuse videosid täis, paistab et lollpäid lademes
A66
06:29 07.12.2022
Päris lahe teema välja kukkund nagu ikka :). Ma siis nüüd küsin lõpuks võluküsimuse, mitu kw ja mis veoskeem 1,4 tsi on? Sellest sõltub, mis kast seal on. Variante on mitu. Ja sellest omakorda sõltub, mis probleemid esinevad. Need masinisti lingid eespool on BS, kuna tegu on vana dq200. Kui abi tahate, on täpsed auto andmed OLULISED. Seal võib ka vabalt olla dq381, millel hoopis muud mured kui dq200 mqb kastil. Ja märjad sidurid…, keegi seda paraku läbi ei hammustanudki. Nelikvedusel võib ka dq250 MQB olla, mis tihti tahabki asjatundlikku õpetust jne.
Ootaks huviga diagnostika tulemust :). Arvan, et tulemus on ”veakoode pole” (naer). Ja mis kast TEGELIKULT peal on. Luban, et rohkem ei provotseeri, kuid vihale ajab, kui inimene ütleb 17a. 1,4 passat ja täts itt.
..
06:58 07.12.2022
Arvan, et jutt käib ikkagi esiveolisest ja kuiva siduriga passatist
mina2531
10:55 07.12.2022
92kw esivedu. Praegu hoolduses ja ootan huviga mida öeldakse. Jõnksutamine on samahästi, kui kadunud.
mina2531
11:39 07.12.2022
No nii käidud ja diagnost viga ei tuvastanud ja mehatroonika korras, aga üks siduriketas hakkab otas saama ja survelaager teeb häält. Ei vaja kohest sekkumist, aga võib arvestada 1,5 kilose rahaga. Lööme selle asja lukku
to mina2531
12:17 07.12.2022
Ehk siis DQ200 kuiva siduriga kast, mida poleks vaja torkida olnud
wigry
12:30 07.12.2022
Hmm, huvitav, ennem kui hooldusest auto tagasi said, väitsid, et jõnksutamine samahästi kui kadunud? Ehk siis kui täna auto hooldusesse viisid, enam ei jõnksutanud? Samuti ei leitud diagnostikast midagi peale mehaanilise kulumise? Mille peale see jõnksutamine siis järgi jäi?
mina2531
12:54 07.12.2022
Ei tea ja et selgulele jõuda peaksid nad kasti laiali võtma või vähemalt kettad kätte saama, et näha seda lähemalt. Või siis mingi sitatükk kuskil hakkas liikuma. Nad ütlesid, et samuti ühtlasel sõidul väike urin sees ja selles kahtlustasid survelaagrit.
kaader
13:52 07.12.2022
Mul on sarnane viga, et paaritud käigud (1-3-5-7) justkui libiseks ja kiirendades vibravad väheke. Diagnostika midagi ei näita ja hoolduses öeldakse, et kõik on korras. Olengi vaimselt paar tonni valmis pannud, et ühel hetkel üks siduritest annab otsa. Aga siiani on 20k km sellisena vastu pidanud.
mina2531
14:24 07.12.2022
Minu autol just vastupidi, et paaris 2,4,6 tegid vibra.
A66
14:40 07.12.2022
No nüüd vähemalt selge, millega tegu. Huvitav, mitu liitrit õli ka vahetati seal :). Kas diagnostik seda ei teadnud, et kui mehhatroonikat ja selle õli näppida neil, tuleb arvuti ja oskustega mõned tegevused teha? Arvatavasti saaks selle kasti ilusti sõitma, pead vaid õige inimese leidma, kes teab, mida teeb miks mingi asi on vajalik ning kuidas töötab. Nagu eespool mainisin, siis enamus töökodasid seda ei hooma kuigi tehakse tarka juttu ja ilusaid arveid.
mina2531
14:53 07.12.2022
Töölehel 1L kastiõli ja 1L hüdro õli roheline nii oli kirjas
lumehelbeke liuglemas
15:02 07.12.2022
A66 (registreerimata) palun leia koht kus juttu arvutist https://www.upload.ee/files/14727083/dsg.pdf.html

info pärit elaswinist
A66
16:24 07.12.2022
Helbeke, siin loevad kogemused, mitte see mis etkas kirjas on. Ja arvesse tuleb võtta asjaolusid, eriti kui probleem algas peale näppimist. Sidur 2 kulus äkki ära mehh. õlivahetuse käigus? Etkas näpuga järge ajades jäetakse näiteks osad olulised asjad tegemata, näit ZF ja Aisini kastides AL551, AL600, AL750, 1000 jne. kastides õli vahetamata, kuna ei nähta ette autotootja poolt. Sellistest asjadest võiks raamatu kirjutada, sest tihti on detaili tootja ja auto tootja omavahel konfliktis ja mitte vähe. Selle porri maksab muide kinni teine või kolmas omanik kuskil siinmail. Ja siis on autod halvad..Ja naabrimees soovitab veel tagatipuks aku juhtme maha võtta ööks, tema datsunile kunagi mõjus juuu.
A66 to mina2531
16:28 07.12.2022
No see vähemalt õige, liiter mehhatroonikasse ja liiter diffrisse. Päris täpseid koguseid ei viitsi hetkel otsida aga suurtes piirides ok.
stammer
16:29 07.12.2022
see huumor läheb kalliks maksma.
lumehelbeke liuglemas
16:51 07.12.2022
ennegi nähtud targemaid mehi kui vag insenerid
Marko
17:01 07.12.2022
Tehaselahenduste ülevaatamine ja parendamine oli tavapärane 30 aastat tagasi, küllap ka praegu, ma ei näe siin olemuslikku vastuolu. Ford, Audi, Mersu, ZF, Aisin jne, kõigi nende kohta käib esimese kiirotsinguga oma ajus. Meeriklasi polegi vaja mainida ilmselt...
lumehelbeke liuglemas
18:39 07.12.2022
ei väidagi ei täiendatakse, aga üks tark viskas väite õhku arvutist, aga ei seleta mis sellega seal tehakse, 6 käigulisel tõesti võeti arvuti appi, aga ainult õli tempsi jälgimiseks et see oleks 40 c juures kui üleliigne õli välja lasta.
A66
19:40 07.12.2022
Ma saan aru, et sinu jaoks on see küsimärk mida seal tehakse. Las ollagi, tegele temp. jälgimisega, see on juba parem, kui mitte midagi.
Mehaanik kuubis
20:21 07.12.2022
Jube häma viimaselt,midagi teab aga välja käia ei julge,äkki jääb naerualuseks
Marko
21:05 07.12.2022
Teadjad, kes on oma teadmised higi ja verega hankinud, mitte nuhvlit kratsides, nad ei jagagi oma teadmisi lihtsalt niisama.
lumehelbeke liuglemas
21:24 07.12.2022
Tubli Marko, edasi läheme siin foorumis siis nii et teadmisi ei jaga mis endal hangitud, seega edaspidine soovitus pöörduda töömeste poole ei tohiks kedagi pahandada, sama on muidugi et ei jagata lollusi mis keegi ei kuskil kolkas välja on genereerinud
Marko
21:35 07.12.2022
Ehh sind, mudu tundud ju tark mees olema. See ei ole soovitus või dogma, lihtsalt selgitus, kuidas selline situatsioon tekib. Ma pidin titaajal ühte kasti 3X maha kruvima enne kui aru sain, mis valesti läks. Kui praegu keegi trambiks jalgu ja nõuaks, et ütle sinder, sa oled selle läbi teind, siis ma mõtleks ikka mitu korda asja üle.
OnuValdek
08:16 08.12.2022
Kas viga oli siis selles, et õlivahetuse käigus sattus mustust käigukasti või õlivahetus ajas
kastis oleva mustuse ringlema? DSG käigukastide probleem ongi selles, et on vajalik tihedam hooldus ja remondivajadus. Ühesõnaga ebaõnnestunud ja kehvad on need käigukastid.
OnuValdek
08:25 08.12.2022
Normaalsed käigukastid peavad vastu pidama remondita vähemalt 500 tuhat km.
mina2531
09:49 08.12.2022
Milline see normaalne käigukadt olla võiks! Palun ära tule rääkima mingi mersu 124 kolmekäigulisest kastist. Dsg-d kasutavad enamus margid ja kui vaatad nende läbisõitte ja teades millisest värvilisest traadist neid valmistatakse, siis pole siin midagi halba. Manuaalil vahetatakse samuti õlisi ja kettaid, aga ikka peetakse paremaks.
v6sa
09:52 08.12.2022
OnuValdek, sellist läbisõitu saab eeldada kas:
A) vanadelt käsilülituse ja kaldhammastega sünkrokastidelt, millest ei ole raamatupidamise nõudmisel kogu tugevusvaru maha viilitud (tänased kastid on üsna õrnaks optimeeritud juba) või;
B) iga 60-100 kkm järel õli ja filtrivahetust saavatelt "vanadelt hüdraulilistelt" automaatkastidelt. Isegi uuemad, solenoidlülitusega hüdrokastide solenoidiplokid veavad harva poolt miljonit täis ilma probleemideta.

DSG on natuke õrnavõitu juba sünnist ja mida rohkem kastid "käiku vahetavad", seda kiiremini need ikalduvad.

Mina1234, 124 pole kunagi saanud 3-käigulist automaati! Seal oli tavaliselt neljakäiguline surematu, mida lõpuaastatel täiendati ebaõnnestunult viienda käiguga. Viimane kolmekäigulise kastiga mersu oli I seeria W/S/123. Kupee kolmekäigulist ei saanudki.

Muudetud 08.12.22 09:53

Srs'
20:48 28.12.2022
Kuulge mehed, DSGl on juba mitmes generatsioon. Sõidavad kõik selle DSG kastiga siiamaani ja saavad hakkama. Ei kujuta ette, mis käigukast teie arust perfektne on?