Tegu suht uue opel 2019 insignia sports tourer autoga,pole ju eriti raske kerega 1668 tühimassiga,aga jah 9,2 paljuvöitu vöi opeli mootor rüüpab linnas keskmst 9,2dislat?
Minul on puhas linn 8, siin sees on distants käivitused 3x päevas 15min enne sõitu. Vähe rohkem võtab kui õlid vahetamata 20k+ aga see võib minu luulu olla.
Suvel on puhas linn 6.5
Rakverre kütta normaalse tempoga ilma püsikateta on 6.5, kui 90-100ga tiksuda on 5.9.
Ehk oleneb kuidas sõita.
Tühikäigul tiksub soojalt 0.5-0.6, kui kliima taga 0.7-0.8 / põletades filtrit on ka ca 0.9-1.2 kui puhtad linna otsad tahab ta tihedalt põletada ennast.
mixmarko, sul sama mootoriga insignia või? Maanteel kuus nii 6l sajale on ikka üüratu tänapäeva diislitel. Teemaalgataja, 1600+ tühimass sellise suurusega auto puhul ei ole raske. Pigem kergete killast isegi. Minu uunikum Vectra C ka sama 1660kg tühimass, mootor vaid 88kw disla ja kütusekulu(maanteel 4,9), keskmine jääb alla 6. 110kw versioonil samad numbrid. Kas siis tõesti on uuematel kütusekulus tagasiminek? Insignia 4x4 154kw biturbo on veel eriti janune, kulu nagu päris maasturil juba.
Opeli omamise mõte võiks olla inimliku olemisega tuba näiteks? Kogu austusega, siis terve jaapanlaste plejaad ei ole ju pealevaatama, saati sisseistumakutsuv. Samas, ilu on vaataja silmades ja kellele sealne esteetika ning ergonoomika meeldivad, siis meil on vaba maa:)
Kuigi uuema aja sakslased on täpselt samamoodi kasutuspuudeliseks muutumas.
diiselmootorid peavad paremini vastu, see põhiline mõte. Uuemad bentsukad on kapriissemad ja lähevad pigem rohkem katki, diislid peavad kauem vastu. Kütusekulu polegi argument
See, et diislid paremini vastu peavad nüüd küll mingi pädev väide ei ole :-) :-)
Offtopic: Oman/olen omanud/pikalt kasutanud kokku 9-t sõidukit, millest 1 on olnud diisel (esimene ja samas kohe ka viimane diisel).
Mossel oli vaja klappe teha 1x (1 lekkis ja põles pragu sisse), ülejäänud bensukatega 0 (null) probleeme. Diisel (Renault) EI OLNUD probleemivaba :-) :-)
Autod muidugi enamuses uued (sh Mosse) või kontrollitava ajalooga (100...150kkm) vähesõitnud.
Kui osta "otse saksast", siis võivad kasutuskogemused olla teistsugused.
"Mosset" siia võrdluseks tuua on muidugi päeva pomm :)
Mul tööauto prantslane 1,6 turbodiisel ja praegu on kulu 7l/100km, mis tundub ka kuidagi palju kui muul ajal on kulu 4,8-5,6l/100km. Aga talvised olud nagu lühikesed otsad, kohapeal pikem mootori soojendamine, külm ilm, talverehvid ja lumised teed teevad omad korrektuurid kütusekulu kasvuks. Lisaks kompuutrile võiks kütusekulu arvutada täispaagi meetodiga.
2018a universaal on ja tühimass 1750kg. Võibolla kui kolonnis 90ga tiksuda võtab vähem aga .... pole proovinud.
2015a 1.8 universaal avensis oli mul kõrval näitena 8.5 trass. Insignial on sõiduasend kõvasti parem.
Automadid kõik siis ja remondis käivad kõik aegajalt tänapäeva autod peamiselt elektroonika jamadega.
Lugesin ühe auto arvustust ja margiesinduse esindaja kirjutas, et bensiinimootorid on üldiselt probleemsemad kui diisel, tõi välja ka bensiinimootori vead: vabalthingava V8 mureks on pihustid, õlilekked, valvetronicu vead, õlitusprobleemid. Marki ei hakka mainima aga eks see jah vbl mõne teise margi puhul ei pea paika see
Mul selline kohemus, et linnas tavaliselt seal 10 ja 11 aga mingi hetk lõi 20 ja isegi kuni 30. Ei saanud alguses aru mis toimub. Hakkasin vaatama siis et kiirendades kulu langeb ja vaikselt tõkutades hoopis tõuseb. Ei tundu nagu loogiline. Aga välja mõtlesin -> külmaga sai siin ükspäev aku tühjaks käiatud ja kompuutril oli vahetanud L/100km ära hoopis MPG peale (keel läks ka ing pealt saksa peale aga keele olin eelnevalt tagasi pannud). Ehk siis lambist hakkas miles per gallon lugema. Sättisin seadetest tagasi ja kulu jälle normis tagasi.
Kui sa universaal Avensisega said maanteel kuluks 8,5l/100le siis on see opeli kütusekulu täiesti OK sinu sõidustiili arvestades - autoga on kõik korras :-)
PS Vaatasin enda statistikat ja mul on (Avensisel, universaal) viimase aasta jooksul ainult 4-l paagitäiel keskmine 8-t suutnud ületada. Isiklik rekord 8,6 veebruar 2022 :-)
Sain keskmise kütusekulu ära nullida,proovsin uuesti söita,linn,maantee,nüüd 7,5,see enam vähem,algul 9,2 vöttis ikka köhedaks,Söita super,eriti maanteel!
Jah see 7,5 ok. Mul 1720kg autol 5,8l 100 tuhande keskmine.
Mõni inimene elabki ainult gaasi ja piduripedaali seljas. Neile räägi mis tahad ikka jäävad oma stiilile kindlaks ja samas kiruvad ,et auto on kütuseröövel.
Lihtsalt kui tahad ökonoomsust pead ajudega sõitma.
VAG grupi kompuuter valetab kütusekulu väiksemaks. Opelil suht täpne või valetab natukene suuremaks. Ei muuda suurt pilti, aga mu point on see, et liiter siia-sinna ei maksa küll kompuutri järgi näpuga järge ajada.
Kütuse kulu arvestatakse ikka täispaagi meetodil ja ka siis mööndustega- mõjutegurid on ilm, teeolud, auto koormatus.
To stammer: maaksi teemasse toodud "mosse" on päris hea tehnika arengu(peetuse) näide. Minu "natuke timmitud" (töö)mosse võttis keskmiselt 7 (seitse) liitrit 100 km. kohta, 50/50 linn/mnt. , kusjuures hommikul tööle oli "täis maja" ja päevased tegemised (majandusauto) peaaegu alati vähemalt 1 "hing" kaasas.
Tänane 2,0 Bensiin (2002)mondeo sai minu käes pikemal ringil (näit. Tallinn-Pärnu -Jurmala ring koos igas linnas "tuiamisega") tankimismeetodil keskmiseks 5,8. Piduriks kellelegi ei olnud, pigem +10 ja trassil "püsikas". Nendel võrdlustel tundub diisli 6L/100km. maanteel ikka äärmiselt palju.
50l paak, umbes 750km sõitu,ongi reaalne ju 6.5l. No ju siis pealinnas elamine ja sõitmine on nii palju kulukam. Aga et diislil nii suur kulu on,pole ikka päris õige. Nagu see oopel mingi luksusmasin oleks võrreldes skoodaga haha