Frod Mondeo MK4 diisel mootor käivitub külmalt hal
mocambo
00:40 10.02.2023
Frod Mondeo MK4 diisel mootor käivitub külmalt halvasti.
Käivitamisel auto üheks sekundiks võtab pööded üles, seejärel sureb kohe välja. Jääb mulje, justkui auto ei saa kütust kätte. Peale seda, kui olen autot püüdnud käivitada 20-30 korda, siis lõpuks käivitub normaalselt. Probleem esineb ainult külmalt käivitamisel ehk järgmisel hommikul peale seismist probleem kordub. Soojalt käivitub väga hästi.
Auto on Ford Mondeo MK4 2008 1.8Tdi 92KW
Olen vahepeal ka mitu korda tankinud ja lisanud kütuselisandit. Olen ära vahetanud ka kütuse filtri, kontrollinud üle pihustid ja veakoodid. Tulemus on sama.
Vaata üle plastikust kütusevoolikud kohast kus jooksevad üle mootori kütusefiltri poole, sealt võib vibratsiooniga pisikese augu sisse hõõruda vastu mootorit.
sõltub autost. Eelsüüteküünalde ja -relee viga ei pruugigi armatuuris näidata, kuigi tegelikult on viga olemas. Käima saamiseks 20-30 korda käiata on muidugi omaette tase ehk siis käiame võiduka lõpuni kuni saab lõpuks suurema remondi teha. Kui huvi on, siis soovitan pädevat diagnostikat, aga kui mitte, siis auto müüki ja murest prii.
Lugege ikka vea kirjeldust, ennem kui küünlaid pakute. Kui auto käivitub sekundiks ja sureb välja, siis ei saa kuidagi viga küünaldes olla. Viga on selles, et kütust ei tule peale, kas õhk süsteemis, või pihustid ei avane...