Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Küsitlus autohoolduse kohta

Markkus456
18:29 13.02.2023
Tere!
Olen Saue Riigigümnaasiumi G2-1 õpilane Markkus Reinhold ning teen uurimistööd teemal "Elektriauto ülalpidamine võrreldes bensiiniautoga". Olen väga tänulik, kui leiaksite aega vastata minu küsimustikule, mis on anonüümne ja võtab sul vastamiseks vähem kui 5 minutit.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=bt_7FzFY
XEioHwpPyOseR32mMtGKVBtJlfR6DMhj2H9UQTZPN1VGQThITzU4OEFIOUFE
VkNBT1laWS4u
ddig
22:52 13.02.2023
Üleskutse sadalaadi küsitluste korraldajatele.
Märkige ära kus/kuidas kogutud infot kasutatakse ning kus/millal saab selle kohta kokkuvõtet näha. Oluliselt lihtsam on vastamiseks motivatsiooni leida kui on ka tagasisidet oodata.
Rallisõitja Jaan
09:34 14.02.2023
motivatsiooni võiks leida juba ka lihtsalt sellest, et noort inimest koolitöös aidata.
maaks
09:52 14.02.2023
Ei olnud teab-mis pingutust nõudev küsimustik, sai panus antud.
TeginKa2Ra
10:08 14.02.2023
Lihtne ja kiire küsimustik. enda panud antud.
Deus
10:18 14.02.2023
Ma oleks pannud veel valiku, et kui kaua see auto sinu käes olnud on. Viimase rea kulutused saab teha aastaga aga võib ka jaguneda 10 aasta peale näiteks.
maaks
12:42 14.02.2023
Et võtad aastase hoolduse arve 10-ks aastaks liisingusse @Deus või? :-) :-)
...
18:17 14.02.2023
Ma siin mõtlesin, et kui siiamaani olen käinud autoga hoolduses aastas korra, kuna ei sõida palju ja aasta saab enne täis, kui kilomeetrid siis on siiani rahaline väljaminek väike olnud. Kui aga töökoht asub 90 km kaugusel, päevas 180 km+ lisaks veel mõned sõidud. 5 päeva nädalas, siis pikaajaliselt oleks see kurnav. Isegi kui keskmine kiirus on 85 km tunnis ja sõidu peale kulub natuke üle tunni, siis ajaliselt pole just kõige hullem...või siiski. Sel juhul kogunevad kilomeetrid kiiresti ja korra aastas hoolduses käia ei tule kohe mitte kuidagi välja ja isegi 2 korda jääb väheks. Auto kulub ka rohkem, tankida vaja iga nädal( kuigi mootor on ilusti seest puhas ja kütusekulu madal), mitte kord kuus. Isegi kui palk oleks nii hea, et saan need kulutused tehtud ja autoga sõita meeldib, siis nii palju küll sõita ei taha.
Ma pole elektriautoga sõitnudki ja ei oska võrrelda ja pealegi on elektriato ikkagi nii uus asi veel, et mingeid järeldusi teha on veel vara. Õige aeg on 10 aasta pärast. Ei saa aru, miks sisepõlemismootoriga autot nii ebaökonoomseks peetakse.
..
22:09 14.02.2023
Elekriauto on jama
Deus
22:17 14.02.2023
Elektriauto jaoks on oma teema, mine sinna.

Maaks: üks aasta kütusepump, teine aasta ventika visco, kolmas aasta pidurisadulad, nii see raha kulub aga mitte korraga isegi mitte sama aasta sees. Aasta stabiilseks kuluks saab aind lugeda õlivahetust ja kojamehi ning pesuvedelikku koos kütusega. Isegi rehve iga aasta ei vaheta.
mati1222
22:43 14.02.2023
Aasta ja kojamehed, närite neid või? Meil saavad nad veel vähem tööd kui euroopas, 200k km ja null muret, õiged asjad peab panema. Pole veel isegi kaltsuga puhastanud. Või nagu üht nägin, auto sooja, ise lund lükkama ja kojamehed klaasi kraapima.
Deus
23:06 14.02.2023
Ma vahetan põhimõtteliselt iga kevad ja sügis. Minu põhimõte, pole vaja sellest aru saada ja kahtluse alla seada. Mind ei huvita, et mõned saavad 5 aastat ühtede ja samadega hakkama või tahavad iga kuu neid vahetada.
maaks
08:53 15.02.2023
Keda huvitab kui palju sul mingeid tükke remontida tuleb? Loeb parem mida küsiti:
"6.Mis on ühe hoolduse tasud kokku? (vastata numbritega)
7.Kas oskate eraldi välja tuua, kui palju hoolduses vahetatud osad/vedelikud eraldi maksid? (Õli, filtrite, vedelikude vahetus jne)"
EDIT: Võib muidugi olla, et mingitel autodel käib hoolduse alla ka sildade kapitaalremont või siis mootori rõngast/ tihendite täisvahetus koos uute nukkvõllidega, aga mul pole selliseid autosid kunagi olnud ja hooldused on piirdunud ainult vedelike/ õlivahetustega.
Pidurisadulaid olen 1x hooldanud (omal käel, pigem käiks siiski remondi/ renoveerimise alla) 2005a välja lastud autol, ja siis oli kulu ca 20€ (2-le sadulale) - muude kulude kõrval köömes :-)

Muudetud 15.02.23 08:59

Deus
09:30 15.02.2023
Maaks, käibki, ma ei viitsi siit foorumist üles otsida enda Infiniti ette nähtud graafikut. Jah, seal pole kirjas, et vaheta uksetihendid või kohanda aknaliugureid kuid igasugu piduritorud ja laagrid jne on loetud, et tuleb vähemalt kontrollida, vajadusel vahetada. 150k pealt igatahes said sadulad uued kolvid ja tihendid ning paar toru ka vahetatud ja see oli tehase juhendis kirjas!