Olen Tallinna Tehnikaülikooli 3. kursuse tudeng ja sel kevadel kirjutan ma oma bakalaureusetööd jätkusuutlikust toitumisest. Uuringu eesmärgiks on selgitada välja barjäärid, mis takistavad Eesti tarbijaid jätkusuutlikult toitumast.
Praeguseks on mul naiste vastuste hulk koos, kuid vajaksin väga meesvastajate abi valimi esinduslikkuse saavutamiseks.
Ankeedis kasutatud väited pärinevad Mäkiniemi & Vainio (2014), Paul et al. (2016), Sheoran & Kumar (2022), Ede et al. (2011) ja Liu et al. (2020) uuringutest.
ikka võib inimest aidata uurimistöös, aga proovisin seda ankeeti täita ja oleks abiks, kui näiteks siinsamas foorumis lahti kirjutada, milline on Sinu arvates jätkusuutliku toidu definitsioon?
Tere.
Tea, mis nurga alt teemaalgataja asja näeb, kuid netiavarusest leidsin säherduse loosungi:
„Toitumist, mis edendab inimese tervist ja heaolu igast küljest; mis ei põhjusta keskkonnaprobleeme ega avalda keskkonnale liigset mõju; mis on kättesaadav, taskukohane, turvaline ja õiglaselt toodetud ning mis on kultuuriliselt aktsepteeritav.“
... ''Toitumist, mis edendab inimese tervist ja heaolu igast küljest; mis ei põhjusta keskkonnaprobleeme ega avalda keskkonnale liigset mõju; mis on kättesaadav, taskukohane, turvaline ja õiglaselt toodetud ning mis on kultuuriliselt aktsepteeritav.“
Praktiliselt pole sellist toitu/tootmisviisi olemas, mis ei läheks ühegi nendest punktidest vastuollu. Aga selline see maailm juba kord on.
Miks peab ühes lahtris olema kolm ühesugust küsimust? Ja järgmistes need jälle korduvad. Kirjutasin, et mis ülevalt sisse, see alt põllule. Ja ring hakkab otsast peale. On selgusetu, mis juhtub toiduga kui neid lennukiga transporditakse?
Ants kirjutas: "On selgusetu, mis juhtub toiduga kui neid lennukiga transporditakse?"
Toiduga ei juhtugi midagi, sest reeglina transporditakse teda ettenähtud temperatuuridel.
Aga küsimusest aru saamiseks annan väikese vihje: enamusel lennukitel on mootorid :-)
Mootor... See asi on vist igal laeval, autokülmikul, autol endal, veduril, lennukil... Aga kuidas see jätkusuutliku toitumisega seotud on?
Minuarust on ka Brasiiliast lennukiga toodud külmutatud kanad jätkusuutlikud.