Tere targad Mehed!
Lühidalt: talvega on auto Lexus RX450h panoraamkatuseluugi tihend hakanud iseenesest luugi vahelt välja irvitama, tihend mõraneb ja pudiseb käe vahel hõõrudes.
Autoesinduses öeldi, et see on üpris erakordne asi ja tihendit eraldi vahetada ei saa - tuleb kogu panoraamkatseluuk välja vahetada.
Pöördusin Kaskosse kahjukäsitluseks nendepoolse lahenduse/pakkumise saamiseks. Mis sai oli see, et nemad ei hüvita seda, kuna põhjused on teadamata, mis tihendile halavasti mõjusid - tõenäoliselt pesulates kasutatav aine jne.
Mul ei ole teada veel mingeid testreid, millega käia pesulates ringi ja tuvastada krokodill kemikaalid.
Peale Kaskot pöördusin taas esindusse, seekord Tallinnas. Autol Lexus Select garantii 2 aastat, mis ei laienevat samas millegi deformeerumise, lahtitulemise ja pragunemisele. Tehase poolt saaks taotleda kahju hüvitamist mingi protsendi ulatuses katuseluugi kogumaksumusest, aga ka see jääb alla poole isegi.
Fakt on see, et luuki ma talvel pole isegi avanud, ei sealt ka labidaga lund kraapinud, nagu mõned asjatundjad julgelt oskasid arvata ja loomulikult ei ole ka mina seda põhjustanud. Ja naisena oleksi hea nüüd teada mõne targa mehe ideid, lahendusi...Ise kinni maksta see "lõbu" oleks kaa vale ma usun.
Garantii on üldjuhul materjali- ja tootmisvigadele. Kui tänapäeval arvatakse, et 5aastane kummidetail on oma elukaare loomulikus lõpus, siis peaks ilmselt issanda või tarbijakaitse appi paluma. Normaalselt kestab selline tihend vähemalt 30 aastat.
midagi pole teha,kui garant on läbi,siis tuleb uus või kasutatud osta.võibolla on probleem selles,et autot pesti liiga harva.see hape,mida meil talvel maha visatakse tonnide kaupa,sööb kummi isukalt
Lõhnab selle järele, et valmistajal on kasutusel materjal, mis meie oludes (mis iganes see siis ongi) ei kesta. Vihje libeduse tõrjeks kasutatavale keemiale on üsna hea pakkumine. Ainult päikesest ei piisa, seda on mujal meist rohkemgi. Seda ära tõestada on aga kaunikesti lootusetu.
Mida võiks teha: panna kokku põhjalik kiri ja saata otse tehasesse, koos märkusega kohaliku esindaja suhtumatuse kohta. Halvimal juhul ei juhtu midagi ja oled alguses tagasi. Aga on võimalik, et just Sinu kiri on see puuduolev, et tehas hakkaks uurima juba õige mitmendat kurtmist teatud oludes pudenevate ümbrispaelade osas. Ei ole suur kulu, aga võita on tuhanded eurod.
Labidajutumehed võiks luugi juures näidata, kus on see vigastus näha, millest jutt käib. Mehaaniliselt viga saanud ümbrispael (see pole tihend, tihend on allpool raamis) on selgelt ühest/paarist pihtasaanud kohast katki ja ei murene sealt/mujalt näppides edasi.
Kui katuseluuk on klaasist, siis kasko jaoks on vaja selgelt põhjust kaskojuhtumiks. Öisel ajal autossekukkunud tellisest purunenud luuk seda ilmselt oleks, aga see lõhnab paratamatult kindlustuspettuse järele isegi siis, kui tõesti kukkuski kivi möödalendavalt tiibraketilt:(
Aitä Teile! Väga asjalik kommentaar ja vastus. Suutsite mind isegi naerma ajada selle nutuse asja juures. Taevasse vaadates läbi katuse olen mõelnud isegi tiibrakettidele...Mõtlen sellele kirjale ja vaatame siis, mis saab või saab :) Aitäh veelkord! :))
Jah, just niimoodi see luuk avaneb. Ma arvan, et kui praegu teda lahti üritaksin teha, siis kinni see vo ei lähe enam, või kui, siis hakkab vihma sisse sadama mingi hetk. Esinduses keegi mainis veel, et pidavat olema kaks eri sorti tihendit seal. Aitäh Teile!
Ei tea jah põhjust. Omast arust olen pesnud suht regulaarselt, aga ka mitte nii aktiivselt nagu mõned nö "lakuvad aktiivselt." Garantii ei ole veel läbi.
Ma ei soovita mitte midagi, aga pargi auto mõnda pimedamasse ja halva mainega linnaossa ilma kaamerateta kohta. Vajadusel saavuta kokkulepe mõne tellise omanikuga.
Mul oli sama mure oma Lexus RX450h-ga, auto aastast 2016. Esindus ei aidanud, öeldi lisaks, et kasko alla läheb siis, kui luuk katki. Eraldi tihendit tellida ei saa. Niisiis otsisin Leedust kasutatud panoraamkatuse, sain 300 euroga ja sealt võtsin katuseluugi ära. Sellel on tihend plastist ja ei tule kuidagi lahti.
Kui keegi on leidnud sobiva tihendi, oleks ka hea teada.
Tänud info eest, tellisin ka just leedust korraliku panoraamkatuse 400€ , oskaks soovitada , kes selle vahetusega hakkama saaks?
Mul vaja tervenisti see välja vahetada.
Ise vist ei julge proovida :)