Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

KAS AUTO TEHN.PASSI KOOPIA ON LUBATUD?

laup2ev
14:38 03.05.2023
Äkki keegi teadajamatest lugejatest teab täpselt öelda et kui ma näiteks viin auto remonti ja remont kestab mitu päeva või enamgi ning peale remondi teostamist on vajalik teha proovisõit, siis kas ma pean jätma autosse tehn. passi originaali või tohib selle asendada ka originaalist prinditud koopiaga?
Juhul kui koopia on lubatud siis mina küll ei jätaks oma tehn. passi originaali võõraste remondimeeste kätte.
Ja kas selle koopiaga tohib minna testsõitu tegema?
Kas see on üldse seadusega reguleeritud, et kas tohib olla autos hoopis tehn. passi koopia sel juhul kui auto omanik ise ei viibi selles autos?
Mina ei leidnud kiiree googeldamisega küll selle kohta mingit infot.

Ja kui keegi teab ja viitsib siia trükkida, siis võiks kirjutada ka sellest, millised ohud võivad tulla siis kui auto omanik jätab oma auto tehn. passi originaali autosse ning usaldab auto kellegi võõra kätesse.
Marko
14:49 03.05.2023
Milleks sa peaksid sinna teh passi jätma? Proovisõit välismaal?
maaks
15:14 03.05.2023
Mingit passi (ei koopiat ega originaali) ei ole vaja kuhugile jätta - kui remondiettevõttest selline info, siis jookse sealt ruttu kaugele, kui ise välja mõtlesid, siis on keerulisem lugu - broom, suhkruvesi, kummelitee jne :-)
Eestis on kõik andmed 24/7 saadavad online keskkonnas ja kui politseil tekib vajadus sõiduki omanik tuvastada, siis see saab ka kiirelt tuvastatud.
laup2ev
15:14 03.05.2023
Ei ole välismaal. Siinsamas Tln külje all on.
Mõtlesin seda et kui auto remontijal tekib vajadus peale remondi teostamist minna kusagile testsõitu tegema, siis peaks tal ju selle auto tehn. pass kaasas olema. Ja kui ma ei jäta autosse oma tehn. passi, kas ta siis ei saagi testsõitu teha?
Et siis, kui tal peab olema selle auto tehn. pass, siis kas peab olema originaal või kõlbaks ka koopia?
Deus
15:15 03.05.2023
Mul on vahepeal isegi 100km juurde kerinud, kui olen hooldusesse läinud ja nad seal mingit viga taga ajavad. Täitsa normaalne käitumine minu arust.
Ei pea tehnilist passi kaasas olema.

Muudetud 03.05.23 15:15

laup2ev
15:17 03.05.2023
Aa, okei, nüüd on selge. Niikaua kuni trükkisin vastust esimesele vastajale, on vahepeal uus vastus tulnud mida ma trükkimise ajal ei märganud.

Aga aitäh, selge pilt.
Lähen siis nüüd suhkruvett tegema:)
lumehelbeke liuglemas
15:30 03.05.2023
mehed olete asjast valesti aru saanud:
Registreerimistunnistus peab Eestis sõites kaasas olema juhul, kui auto omanik või kasutaja ei viibi sõidukis. Kuna volitust enam ei ole, siis registreerimistunnistus tõendabki, et te omate õigust seda autot kasutada.
lugege ls § 88. Mootorsõidukijuhilt nõutavad dokumendid

Deus
15:33 03.05.2023
Politsei helistab omanikule lihtsalt ja küsib üle ja kogu muusika. Seaduse järgi jah peab, kui pole just dokustaadis kasutajana kirjas, reaalsuses pole veel käsi raudu pandud mul.
maaks
16:22 03.05.2023
Õieti oleme aru saanud! :-) Mingitel õlituukritel ei olegi õigust võõra varaga kontrollimatult "ringi paarutada" - selle hoiabki ära see tehnilise passi puudumine. Nüüd kui tehakse reaalselt proovisõitu ja satutakse politsei huviorbiiti, siis saab olukorra telefoni teel lahendad.
lumehelbeke liuglemas
16:44 03.05.2023
kurat teil raske passi anda, mul ta 100% ajast autos, kuigi ei peaks üldse kaasas olema. ei pea ükski ment helistama kuhugi, tahab ajada sirget joont, siis juhil käed raudu, auto treilale ja siis jaoskonnas uurija hakkab asja lahendama
Deus
16:49 03.05.2023
Ära varastatakse koos passiga, siis on halvasti. Ilma kaskota masinas, millest mul ükskõik on mõnes mõttes, on ta tõesti kogu aeg olemas aga teenindusemehed ei tea, kus kohas. Pole kunagi helistatud ega küsitud ka va ülevaatusele minnes... Õnneks kõik mendid pole peast väikelinnamendid.
63amg
19:09 03.05.2023
mis kasu sellest on,kui pass autos on.politsei kontrollib nagunii arvutist järgi,kui vaja on.esindus pole minult kunagi passi küsinud,kui testsõitu neil vaja teha on
lumehelbeke liuglemas
19:26 03.05.2023
63amg (registreerimata) - saa ikke teemat lugesid ? Võõras võõra autoga!
,
20:40 03.05.2023
Seaduse järgi peab teh,pass sel juhul kaasas olema.Punkt!See kuidas keegi siin foorumis arvab ei tähenda midagi.Ja mis siis saab kui omanik pole passi puudumisel kättesaadav,selle peale need arvajad ei tule.
ALELAKS
20:40 03.05.2023
Algul vist ei olnud seaduses kirjas, aga nüüd on 100% kindel, et piisab autopassi koopiast. Laena sõbralt kasvõi kerghaagist, aga pass või selle koopia peab kaasas olema, kuna see ei kuulu sulle.
lumehelbeke liuglemas
21:07 03.05.2023
ALELAKS siis jutt autost, ära jahu haagistest millel lubatud kaasas kanda haagise reg tunnistuse koopiat mille mnt on väljatanud, mitte sinu koopiamasin
Deus
21:17 03.05.2023
koma, teame ikka, on ka seda juhtunud, nagu ütlesin, käsi raudu pole pandud veel. Jah, õigus on sul, seaduse järgi peab olema, kui võõra autoga oled.
lukutaja
21:43 04.05.2023
Parim " autolukk" ongi passi mittejätmine! See paberitükk välistab igasuguse auto väärkasutuse!
Revalis
22:30 04.05.2023
Ära muretse, pane auto dokumendid rahulikult kodus sahtlisse ja võta välja ainult välismaale sõiduks, ülevaatuseks või müügiks. Ükski remondifirma ega esindus ei nõua auto tehnilist passi. Ja kui isegi peaks tekkima juhus, kus konstaabel võtab proovisõidul remondimehe rajalt maha ja nõuab auto dokumente (mis iganes põhjusel), siis võetakse sinuga ühendust, räägid loo ära ning kõik jätkavad rahumeeli oma päevaste toimingutega.

Kunagi oli mul üks volkar sellise häbeliku veaga, et diagnostik võttis auto mitmeks päevaks enda kätte. Sõitis tööle-koju 40km otsad kuni lõpuks viga end arvutis ka ilmutas.