Tere.
Citroen Berlingo 2012a diisel.
Kübemefiltri juures on mingi imelik toru moodi jupp millel mingist kolmikust läheb kaks otsa. Ühel otstest läheb mingi toruke välja (või tuleb see hoopis sisse?), teise otsas on (oli) mingi punane kork.
Sügisel 2022 tehtud fotodel on ühel otsal näha see punane kork.
Mõned päevad tagasi avastasin et see kork on sealt otsast kadunud.
Küsiksin siis siin teadjamatelt et mis kork see seal on ja mis ots see üldse on? Mis eesmärki see toru moodi jupp üldse täidab?
Kas see nüüd ilma korgita olev ots peaks olema suletud? Kas sealt võib äkki mingi vedelik välja voolata või polegi see üldse vedeliku toru?
Kas see võib olla mingisugune ülerõhuklapp äkki? Ja et see punane kork sealt otsast kadunud on, siis äkki see näitab et see ülerõhuklapp on rakendunud ja korgi otsast minema puhunud?
Mootoriruumist tehtud fotol asub see jupp valge ringiga tähistatud piirkonnas.
Aitäh Teetro23 nüüd siis tean rohkem tänu sinule.
Ja ega ma ei paanitsegi. Arvatavasti olen ilma selle korgita läbinud juba päris mitusada head kilomeetrit.
Ja sügisel tehtud pildid on tehtud juhuslikult. Mul on komme teha auto mootoriruumis olevatest juppidest pilte et saaksin neid kodus arvutist uurida et enda autost rohkem teada saada.
Aga ma arvan et olen nüüd saanud siit piisavalt infot selleks et ise edasi uurida mille jaoks üldse on tarvis siduri töösilindrile õhutusniplit.
Väga põnev.