Tekkis küsimus targematele, et teadupärast on Skoda ja ka teiste VAG gruppide väiksemad bensumootorid probleemsed (söövad õli, kolvid kuluvad jne).
Kas see kehtib ka 2.0 147 kw bensiinimootori kohta? Mootori tähis on CCZ.
Oman 4 aastat vana Octaviat, mille mootor 110kW TSI (vist 1.4L).
Ostetud uuena, läbisõit 130 000 kanti.
Pole pidanud kordagi hoolduste vahel õli juurde lisama
Minu teada on juba viimased 15 aastat kõiki VAG turbomootorid ehitatud nii, et võtavad kuni 1l õli 30 000km peale.
Juhendis peaks ka olema kirjas, et mis see lubatud piirmäär on.
Kui on 30 000km hooldusvälp, siis on suht tavaline, et tuleb vahepeal ise õli juurde valada.
Naisel oli tööauto 1,4 110KW Octavia.
Uhas tollega 150tuh km läbi ja pold küll kuulda olnud, et oleks õli pidand pääle valama.
Sõbra naisel on hetkel 2.0TSI Octavia, vist 140KW ja pole kah miskit õliteemat old...
Õli võtavad konkreetsed EA888 mootorimudelid, üldistades gen2. Kui kodutööd ei tee, langed ohvriks niiet arugi ei saa. Väga üldistades võib öelda, et pisikesed bensukad 1,2 kuni 2,0 on probleemsed vahemikus 2009-2014.
Samas kui õlipudel pagassis on, siis ehk ei häirigi väga, et pead paari kuu tagant peale valama nagu klaasipesuvedelikku. :)
See olevat tehtud selleks, et saaks kohe külma mootoriga sõitma hakata.
Siin on nagu telefoni mäng.keegi esmapostitaja küsimust ka luges? 2,0 bens endal probleeme pole olnud.vahetad õigel ajal õli 15000km ja sõidad.30000meie kliimas on liig.
Sõidan teist aastat Octavia 4X4, 2.0 - 147 kw, LS 55 000 km
umbes 3 liitrit õli olen selle ajavahemiku sees juurde valanud
Põhjuseks pidi olema raske jalg ja väga vedel õli.
Pane siis viskoossem õli. Minu autol ford on soovitatud panna 5w30 a5 õli aga mina olen kasutanud 0w40 õli. (sobib ka dpf filtriga autole). Ja nuud lugedes mingeid välismaa lehti, kus oligi soovitus kasutada isegi veel 0w50 õlisid. lexus gs 300 võttis minul 1l õli 1000km kohta, algul olin küll mures aga mingeid probleeme see ei põhjustanud ja heitgaasid oli väga head, siis lasin lihtsalt edasi.