Kadusid esituled. Õigemini lähi kaugtuled. Gabariit ja tagatuled töötavad. Kaitsmed kontrollitud, kõik korras. oskab ehk keegi soovitada kust viga otsida, ehk kellelgi sarnane probleem olnud.
Tere!
Ei jõua. Kontrollitud testriga. Ka armatuuris ei hakka märgulambid põlema, ainult tuled sisse keerates tõmbab tabloo tuled nõrgemaks ja hakkab undama kui uks lahti. Aga lähi ja kaugtulesid ei tule. Tagatuled põlevad mõlemad ilusti.
Samas ma ei tea kas kaitsmetesse jõuab. Pole elektri skeemi ja ei tea missugused kaitsmed on. Aga kontrollisin testriga kõik kapoti alla ja ka salongis asuvad kaitsmed üle ja kõik on korras.
Googel on jooniseid täis. Tundub et sellel polegi kaitsmeid, kas ei kaku moduli poole asi. Siis ei saagi testriga mõõta. Kas tõesti pole mõnda lampi millega mõõta?
Võimalik, aga kuidas kontrollida, kui ei tea mis kuhu läheb? Mõõtsin ära ja kahte pistiku pessa tuleb +12 sisse. Võtsin juhtme ja ühendasin sealt lihtsalt seda +12 edasi väljuvatesse juhtmetesse, et miski peaks reageerima hakkama. Absoluutselt mitte miski ei reageerinud. Ei tuled, ei suunatuled...
Kui eesti keelset ei tule, tuleb google translatorit kasutada, neid tuleb terve kilomeeter, ja pole veel masinat millele pole leidnud. Modul tahab talle vastavat tarbijat.
Ehk ma loll ja ei oska inglise keelt, aga panin otsingusse toyota avensis headlights doesn't work ja vastuseid ei olnud põhimõtteliselt. Andis mingi iirlase teema välja, kes kaebas, et pirnid vahetus läks 700euri maksma jne, aga muud midagi ei leidnud.
Johhaidii, pole seal mingit moodulit. Vana toyots on lihtne nagu sigull
Kaitsmed, releed, lülitid. Kui ei oska kaitsmekarbikaane pealt vaadata tuledega seonduvaid kaitsmeid, siis soe soovitus, anna see auto kellegi kätte kes veidikenegi matsu jagab elektrist.
No eks siis tuleb jah hakata mööda juhtmeid taga ajama, mis kuskilegi jookseb, ega teist varjanti ei näegi Läheb ehk paar nädalat, aga pole hullu, kui siin ainult kõvad targutajad koos, aga aitajaid pole ühtegi.
Üld tuled peaks töötama, kuna gabariit põleb, huvitakski kuhu sealt edasi asi läheb? Missugust releed peaks vaatama? Tõenäoline viga on relees. Aga pole ka kindel. Ma muidugi ei tea toyota ehitust, aga olen selliste vigade puhul kohanud ka vigasid süüteluku taga olevas klemmplaadis.
Kuna ei kujuta ette missugune relee midagi teeb ja kuhu täpselt asjad edasi jooksevad, siis olekski hea infot saada. Muidugi võin ka kogu armatuuri lahti lõhkuda ja juhtmeid jälitada ja ehk saangi kuuga hakkama.
Nagu öeldud, kaitsmed kõik takistust mõõtes kontrollitud ja lasevad voolu läbi. Kuna ei tea mis kaitse midagi teeb ja ka mis relee midagi teeb, sisi küsingi nõu, et ehk keegi teab. Ei õnnestunud netist elektriskeemi leida. Kui keegi teab, siis andke teada.
mati1222, kui sul on skeem, siis viita!
Kui ei viita, siis pane suu kinni!
Algataja, elektrikuna peaksid teadma, et tester tuleb tuppa viia ja proovilamp asemele tuua...
Leidsin neid kolmest kohast siiani lammutamise käigus. Tänud lõpuks joonise eest ja ega elektrik ei peagi parim googelldaja olema. aga leidsin sealt info kus kaitsmed asuvad ja nüüd peaksin hakkama saama. Veel kord suur tänu lingi eest.
Markol on siinkohal natukene ikkagi õigus. Auto juures on vahel tester liiga segav faktor samal ajal kui täitsa tavaline pirn suudab asja paika ajada, ERITI kehtib see diginumbritega testri kohta, olgu või Fluke! Endal on sellisteks puhkudeks selline asi: https://cdn-img.powerplustips.com/krt409001/krt409001-1_1280
x720.jpg
Ja testriks seieriga analoog, saab vähemalt impulsse näha.
Eelnevalt mitu korda vihjasin et võtku lamp. Aga no kiitke endid omavahel. Ei ole mul mingit tähelepanu vajadust, aga päris põnev on vaadata sellist värki.
Ei ole põhjust lugeda läbi kogu eelnevat teksti. Sa ütlesid targutamine, lugesin siis, mida targutanud on, no ei ole, tõde hoopis rääkinud. Vabandust minu poolt, osaliselt.
Aitäh soovituse eest, eks ma hangin homme selle lambi, aga igal juhul muutsid joonised minu töö palju kergemaks, kui kõik lahti lammutada ja hakata ise elektriskeemi koostama ja vaatama, mis midagi teeb. Nüüd loodan, et saan homme hoopis asja korda, selle asemel, et asju päevade kaupa taga ajada. Minul kui elektrikul ei lähe auto kontroll lampi vaja enda töös. Autodel juhtub jamasid ehk korra kümne aasta jooksul ja mul tõesti pole seda kohe võtta. Ei mäletagi millal eelmine kord pidin autol asju tegema, ehk rohkemgi kui 10 aastat tagasi. Aga ei näe ka põhjust teenindusse vedamiseks, kui peaks enda mõistus ka üle käima. Kõik lihtsalt aja kulus kinni. Ilma skeemita midagi otsides on aja kulu kordades suurem ,kui siis, kui tead juba kust otsida.
Igast jutte kaitsmetest ja releedest ja kus nad kõik asuvad... Nii Mersul, Renool, Škodal, Audil, Volksul Pežool jne on põhjuseks olnud suunatule kang, mis vahetab või lülitab tulesid. Miks ei võiks isegi Toiotsil see asi umbe minna?
Ei saa aru mis jama nende kangidega, pole ühelgi masinal ühtki lülitilaadset toodet vahetanud, kuigi mõnega sõitnud pea 30a vanuseks ja mõnega pea 800k km. toodetud neid igasugustel mandritel. Selle kohta kusagil siin teises jutus maininud, laske tuppa rohkem sooja ja aken tiba lahti, välistab igasugused elektri anomaaliad.
Tegu järjekordse trolliga, kes püüab ennast lõbustada teiste üleskeeramisega. Juba eespool mainisin tuledelüliteid, aga sellest laveeriti sujuvalt üle ja luusitakse mööda autos asuvaid pistikupesi.
Konkreetselt ühel enda autol pani lähi-kaug lüliti näkku ja kui lükkasid kaugete peale, jäid alles vaid gabariidid ja pime maantee. Õnneks kauged maha võttes lähid taastusid. Kui nüüd mõlemad kadunud, siis ei ole teemaks kaitsmed, "pistikupesad" või mingi ajus paiknev tuledele eraldatud piirkond. Tavaline mehhaaniline viga.
Adminnid võiksid ka lõpuks õppida vahet tegema, kes on tõeline abivajaja ja kes troll.
sm. Mati, esmalt teeme vahet, kui mitu lülitust su auto ööpäeva jooksul vajab, lisame läbisõidu, mis on eelmisega seotud kui su autol pole automaatseid lähi või päevatulesid. Kui kasutad autot sihipäraselt nii päeval kui öösel, siis kindlasti peab kuskil mingi lüliti järgi lõpuks andma. Muidugi saksa autode probleem oli selles, et ei kasutatud releesid eriti kusagil. Iga lülitus tekitab sädemeid, lõpuks põlevad kontaktid läbi. Või sulab neid hoidev plastik kaugemale. Lihtsalt näide.
Ära aja mäda! Ja et teaks, kõigil kakun automaat lülitused maha muideks. Sa ei jõuaks neid lülitusi äragi teha. Ma isegi ei viitsi mõtlema neid kordade arvusid kuu jooksul. Vahel toimuvad 5 min välpadena. mõnel ka tundidena. Aga kui inimene tööle, poodi ja koju, nädalavahetus maale ja suudab ära tappa. No ei tea.