Tere
Kas oskate soovitada korrosiooni tõrje tegijaid Tartus või Lõuna -Eestis peale Krowni. Vajaks midagi põhjalikumat ja kvaliteetsemat . Ei tahagi odavalt.
Kõige odavam ja kindlam on roostetõrjet ise teha. Lihvpaberit ehituspoest osta rooste maha hõõruda ja siis kruntvärviga algul üle teha ja siis hiljem õige värviga üle värvida. Värvi saab autovärvi poest ja kui kompressor ja värvipüstol olemas siis lihtne teha, ega need ei maksa ka palju. Pintsliga saab ka tegelikult ära teha.
Ei ole see maalritöö midagi nii lihtne. Olen enda tehtud töid enda masinal pidanud ikka iga kevad üle käima enne kui asi korralikult (mitte ilusalt aga toimivalt) käppa sai. Ei saa sa lihvpaberiga seda roostet lõpuni välja ja ussitab sul selle tavalise kruntvärvi all edasi ja järgmine aasta ust kinni lüües kukub kogu värvitu sul maha silme all.
Mul on õnnneks ainult positiivsed kogemused ise värvimistega olnud. Olen lihvpaberiga ilusti haljaks metalli lihvinud ja siis üle kruntinud soojade kuivade ilmadega. Siis paar korda õige värviga üle ja tehtud tööd nüüd 15 aastat hiljemgi vaadates ikka sama ilusad kui tegemise ajal ja usu või mitte aga pole roostetama ka hakanud ega värv maha kukkunud. Ma ei tea äkki olen siis juba nii proff värvimise alal või on värvid paremad olnud seda ma ei tea.
Ei hakka uut teemat tegema. Autoks Mazda 6 2007. Eelmisel aastal ülevaataja ütles, et auto põhja alt üsna ühtlaselt üleni roostes, kuigi läbivat pole ja arvas et sel aastal enam läbi ei laseks. Üks tuttav tegi Mazda 3 mingi õlisarnase möginaga kokku ja sai teisel katsel läbi. Mingit päris tõsist kogu põhja rooste-eemaldust ei kujuta ette 1500 eurosel autol.
Mida teha? Auto muud osad väga heas korras, auto vähe sõitnud ja kahju Kuusakoskisse ka juba viia, paak ka veel kõrini täis 64 liitrit.
Kui nüüd niisama proovima lähen, siis korduv tuleb ju samas kohas teha. Vb leidub kohti kus põhjaroostega niiväga ei norita - kõik mõõdetavad suurused eeskujulikus korras.