Nuhtluseks nimetasin jupi hanget, üks ja teine töökoda on sõimand, et seda pea võimatu saada. Masin ise muidugi tore, eks sai ostetudki vanem, et poleks plinkivat ja piiksuvat elektroonikat :)
Saabus iseenesest väga õige märkus, et mu eelmise postituse esimese lause järgi toimetamine koormab üksjagu käigukasti ja kindlasti ei ole võimalik vaakumit moduleerimata saavutada tehasest ette nähtud sõidusujuvust. Kas üldse ja kui, siis millises ulatuses vähendab täisrõhuga käikude sisseraiumine kasti eluiga, ei oska keegi ennustada, aga tõenäoliselt eluiga lüheneb. Ei saa enam miljonit kilomeetrit sama kastiga, saab 749 000:( Ebameeldiv see muidugi on, kui II-->III käib kogu jõuülekandest paras pauk läbi, kui gaasi järele ei anna käiguvahetuse ajaks. Vahetusel III-->IV enam ebameeldivalt palju momenti järgi ei ole ja matakas on leebem. Ehk auto väljamõtlejad on selle sinna pannud ja seega on seda vaja.
Ehk küsijal tasub alustada Veho varuosaletist, kui juba koodki on teada. Keila kandi inimesel on vaimsele tervisele parem suhelda Keila autokeskusest Aarnega: https://keilaak.ee/kontakt/ . Nad on ajuti isegi odavamad, kui Veho ise.
Tänud, v6sa, väga abiks, hakkan uurima. Hetkel mul teeb jõnksu III-IV vahetusel ja vahetuseks pean hoo 60-le üles saama, aga siin ookeani taga on pidevalt lamavad mendid, ringid ja aeglased uimerdajad ees, nii et harva õnnestub IV sisse saada.
Pole tänu väärt, see teadmine on kõigis vanades mersuklubides olemas:) Muide, ka siinse keskkonna kasutaja Marko jagab automaagikat päris hästi!
Enamusel kastidel on tross ka (kõigil muidugi ei toimi enam ühendus...), siis selle lõdvendamisega saad käiguvahetused varasemaks. Arvesta, et tross on üsna tundlik. Ning sellega käib kaasas libisemise suurenemine.
Teine asi, mis neil kastidel tekib, on sidurite lülitussiibrite kulumine hüdroplokis. Neid saab vahetada, aga see on täpne ja PUHAS töö. Esmalt tee juhtimine korda ja kui ikka jääb libisema, siis tuleb lahkama asuda.
Tänud ikka jälle ja väga abiks :)
Ma ise sõit seni igasugu Hyundaide ja Toyotadega, aga saabus keskeakriis ja sattus ette see 300D. Väidetavalt kogust pärit, omanikust vabrikandil olla olnd nii 65 masinat, a aastaarvu keeras tal 70 ette ja siis müüs enamuse maha ja ostis asemele 10 uusimat. Mul hakkas kahju masinast, kügeles sääl autopoes rekkasuuruste Maybachide ja Rollside vahel nigu kodutu peni :)
Vabrikandil olla ka olnd autopargi hooldaja, a too vast rohkem tšillis niisama. Igatahes sain ajaloolise auto numbri ja sõidan kord nädalas, et tal igav ei hakkaks. Plaan mingite aastate jooksul korda saada, eks hädasid jagub. Nimeks sai Gottlieb :)