Mida arvate Megane 2-st. Sooviks ainult nende vastuseid, kes auto vastu tõsisemalt huvi tundnud, vaadanud ja sõitmas käinud. Mis meeldis, mis mitte. Kes ainult ajakirjast pilti näinud, nende kommentaare a´ rõve kast jne. ei soovi. Tänud kõigile ette.
Käisin täna proovisõidul (linnas ja linnast väljas, kokku ca'35km)
Avaldan siis kah oma arvamuse:
1. Välimus, mis tundus alguses veidi ebaharilik on tegelikult päris hea ja kaunistab tänavapilti.
Koostekvaliteet on igati OK.
Juhitavus ja kiirendus on samuti OK, kuid harjumatult kõrgete pööretega mootorid, st. et 90km/h ja viienda käiguga maanteel sõites on (1,6liitrine)mootori pöörded 2800 peal. Hirmuga vaatasin et spidomeetril on viimane number 250km/h. Huvitav oleks teada, millist häält teeb see mootor kiirusel 140km/h. üldiselt rebib küll.
Pidurid on igati head ABS + nn. assistent jne.
Turvalisusest ei maksa rääkida, sest midagi nii head pole eriti ühelgi teisel autotootjal vastu panna (miinimum 6-turvapatja, maksimum 10)
Ja kogu see kaardisüsteem ja Stop/Start on ikka hoopis teine maailm. Ja mugav on. Mulle meeldis.
Üldmulje 10-palli süsteemis on 9. Alati võiks parem olla!
nõustun täielikult driver maniga. Nende pöörete kohta niipalju, et arvatavasti on sissesõidu ajal mingisugune piirang peal. Mul sama asi oli ja üle 130 näiteks sisse ei võtnud.
Tegin kah proovisõitu ja peab ütlema et omas klassis hetkel parim auto! 1.6-ne rebib hirmsasti edasi küll ja 170 km/h tuleb kiiresti kätte, kuid arusaamatuks jääb ka mulle miks pagana pärast see 5. käik nii lühike peab olema, et pöörded ülesse kargavad.Oleks vaiksem ja kütust kuluks ka vähem. 5 käiguga võib vabalt sõita linna kiirustel ja jätkub jaksu ka kiirendamiseks. Teatavasti on 2.0 ja 1.9 cdi-l kuuene kast.Jääb mulje ,et samast kuuesest on üks käik lihtsalt ära jäetud. Nii et jah selles asjas oleks parandamisruumi küll.
Sain ka MeganeII proovisõitu teha
kuna tööauto on 2003 corolla, siis meganeII-ga võrreldes on see täielik moskvits. MeganeII koostekvaliteet ja materjalid on autotööstuse kõrgem pilotaaz, turvalisusest ja disainist rääkimata.
kõige muuga olen arvatavasti nõus aga vastupidavuse koha pealt ei tohiks küll veel keegi sõna võtta - sõidke ennem aastake ja siis räägime uuesti. näiteks pegu 307-ga olid ka alguses kõik ahvivaimustuses (juhitavus on 5+, sisedisain on ka hea jne) aga esimese poole aasta toodang on lapsehaigusi täis (õnneks garantii lahendab) ja alles pärast seda kui pegu tehas kogus maailmast raportid vigade kohta kokku ,kõrvaldas tehas need need tootmisvead ja viimase aasta autod on juba ok.
Sai ka lühike proovisõit tehtud(1,6).Üllatavalt hea mulje jättis,ei tundunud liiga pehme vedrustusega,hea sõidutunnetus,hea rool,jube äkilised pidurid.Suured rattad(positiivne),pikk teljevahe,plastist tagaluuk ja tiivad,head materjalid salongis,väga progressivne mulje.Mootorimüra tuleb sisse,muud ei oskagi halba öelda,igaljuhul pani mõtlema ostmise peale.307 pezo ei meeldinud näiteks mulle.
Ilus auto, väga hea ka. Annaks Jumal, et esitule, ükskõik, millise pirni vahetust ei peaks ette tulema. Kui tuleb, siis on töövõtted umbes sellised: 1. Keera rool äärmisesse asendisse. 2.Lahku autost. 3.Otsi kuskilt mingid roobad ja tõmba selga. 4.Ava rattakoopas!!! umbes 12cm diameetriga plastluuk.5.Aja käsi nii sügavale sisse, kui ulatab (kui üldse mahub).6.Otsi üles lähitule/kaugtule/suunatule/parktule pirni kattev plastluuk ja ürita see lahti keerata.7.Kui oled selle kuidagi lahti saanud, siis võta salongi kaasa ja sõida teenindusse. Pirni sa nagunii kätte ei saa või kui saad!!! siis uut lampi õigesse kohta enam ei pane.
Muide, et kaugtule pirni vahetada, peab su käevarre pikkus olema vähemalt 50 cm (labakäest küünarnukini). Teeninduses vahetatakse pirn nigu naksti 2.5 tunniga ära. 2,5x350EEK + 125EEK = 1000 EEK.
H7 lamp peab vastu keskmiselt 350 tundi. Päevas sõidan keskeltläbi 3 tundi. Aastas vahetan 3 korda lampe. Vist ei taha Megan II -te.
Pirni jutt pidi olema täielik jama. Uurisin mõlemast Tallinas asuvast Renault esindusest ja öeldi ,et ebamugav küll aga aega läheb oskajal mehel 10-20 minutit.
kuulge mis auto see on kui pirni vahetamiseks peab olema oskaja mees? Kui ma olen kuskil metsavahel ja parempoolne pirn õhtale läheb siis ei julgegi edasi sõita. Mõni vastutulija peab sind tsikliks ja ongi õnnetus käes. Ise ka vahetada ei saa kuna peab olema oskaja mees...
Olen proovinud 1.6 115 hj varianti. Päris meeldiva mulje jättis, kuigi kui soovid mootorit paremini tunnetada, siis tee proovisõitu AS Autor'i 1.6- st sinist 3-ukselist. Minu mäletamistmööda oli selle ls. kuskil 7000 km. S.t. et hakkab kohe lahti minema. Praegu sõidan 2001.a Opel Astra Caravan'iga, 1.6 100 hj, ls.135 000 km. Võrreldes Opeliga märkan erinevusi:
Opel'i 100 hj kiirendab 5. käiguga 80-lt 100-ni teravamalt. Käiku maanteel alla ei vaheta. Megan II -l tuleb samadel tingimustel 4. käigu peale minna. Miks, kuigi hj nagu 15 rohkem. Lihtne, vt. väändemomenti:
Opel 150 N*m 3500 pöördel (80 -ga sõites 5. käik 2500 p ja hakkab rebima, sest maximum 1000 p kaugusel)
MeganeII 152 N*m 4200 pöördel (80 -ga sõites 5. käik 2600 p ainult ja maximum alles 1600 p kaugusel) - lihtne, eks. 4. -daga liikudes jääb Prantslasel kõige magusam minek vaid 300-400 p kaugusele.
Veel lihtne valem autoostjale, kellel mingi kogemus juba olemas.
Hobujõud (või kW) näitavad eelkõige auto suutlikust saavutada max. kiirust. Mida rohkem hj (sama litraazhiga), seda suurem lõppkiirus. Auto võimekust kiirendamisel saab kontrollida nii:
Auto tühimass (vt. tehnilistest andmetest) jagada maksimaalse väändemomendiga. Mida väiksema numbri saad, seda erksama masina saad. (1.6 -stel 16V autodel jääb tavaliselt vahemikku 7,0 - 8,8
Näide: Opel Astra Caravan 1245 kg/150 N*m = 8.3 ühikut
Renault Megane II univers. 1260 kg/152 N*m = 8.289 ühikut
Toyota Corolla univers 1285 kg/150 N*m = 8.566 ühikut
ja auto on veel VVT klapisüsteemiga. Küsimus, mis on kellele vajalik - kas saada 8 sek nullist sajani või nautida sujuvaid möödasõite maanteekiirustel. Vastus: mulle meeldib Opel, kuid minu uueks autoks saab Megane II 1.6 Grandtour. Jõudu arvutamiseks.
Allakirjutanu on lõpetanud TTÜ mehaanikateaduskonna autonduse eriala.
quote: kuna tööauto on 2003 corolla, siis meganeII-ga võrreldes on see täielik moskvits. MeganeII koostekvaliteet ja materjalid on autotööstuse kõrgem pilotaaz, turvalisusest ja disainist rääkimata.
Hei, see on siin ikka autofoorum, mitte mingi naljarubriik.
Mootori võimsus (kW = 1000W) on võrdne väändemomendi(Nm) ja pöörlemissageduse (rad/s ; 1pööre =2*3,14 rad ja 1min =60s ) korrutis. Autotehaste avaldatud maksimumid on kiiruskarakteristiku ekstreemumid ehk üles võetud täielikult avatud drosselklapi puhul.
Üldjuhul tavaeksplutatsioonis drosselklappi täielikult ei avata (e. nn. "gaas põhjas" )
Auto kiirendus on võrdeline veojõu ja takistusjõudude vahega . Maanteekiirustel on peamiseks takistusjõuks õhutakistus e. samade kiiruste puhul muutub määravaks auto voolujoonelisus ja ristlõike pindala. Veojõud on võrdeline väändemomendi ja ülekandesuhtega . Käike alla vahetades suurendame veojõudu .
Viimase käigu ülekandesuhe valitakse kompromissina dünaamika ja ökonoomsuse vahel. Renault` puhul tundub kaalukauss olema kaldu ökonoomsuse suurendamise ja sõidumüra vähendamise suunas .
Lõppkokkuvõttes : lihtsalt kirjanduse põhjal kuigi täpset pilti ei saa ,soovitangi minna proovisõidule ja otsustada siis oma vajadustest lähtuvalt .
siin on mingid professorid hoogu läinud;) see kõik on muidugi õige aga üsna teisejärguline info. ühe klassi autod on laias laastus võrdsed tänapäeval. kes mida eelistab.
Mul endal on silm peal Megane II Coupe-l - päris tore tundub tulevat ja Disain on väga hea. Pesukott näiteks ikka seljatatakse nii vabalt kui veel vähegi saab.
Ise sõitsin proovisõiduna natuke pikemat aega Megane II pardipepuga, mille pepu iseenesest polegi väga paha ja auto oli täitsa super!
mul on olnud nüüd umbes 2 kuud, megane2, 2 liitrine ja kõik vidinad.
sõita on lausa nauding selle autoga, mugav ja vaikne.
mootor ja käiguvahetus on tipptopp (eriti 2-sel, 6 käiku)
kliima on intelligentne ja töötab hästi. soojaks läheb, mitte nii võimas kui rootslastel aga parem kui enamikel sakslastel. istmesoendus väga kiire, kompuuter pakub palju infi (kuigi kui bensu vähe (punases) ei näita enam mitu Km saab veel sõita)
stereo ja selle juhtimine roolilt väga hea (autom. jaama otsimine, kiiruse kasvades heli tugevuse tõstmine jne on täitsa olemas)
el. rool on ülihea. madala kiirusega ja kohapeal väga pehme, maanteel suure kiirusega jäik jne.
panipaiku on auto täis, kvaliteetne poolnahk sisu.
handsfree kaart, ainult start ja stop. ukse lähevad ise lahti ja kinni ükskõik millisest uksel asuvast nupust.
istmete kokku klappimist pole proovinud veel, tundub natuke teistsugune lahendus kui nt golfil ja audil. pagassis on 2 katet ja tööriistadeni jõudmine võtab natuke vaeva (tagavararatas (täismõõt)) tuleb enne ära võtta). muud tarvikud (tulekustuti, kolmnurk jne) saab enne kätte.
auto on talvekummiga sama vaikne või isegi vaiksem kui suvekummiga (suvel 17", talvel 16")
pirnivahetus on jah nii, aga kui vaatate uuemate autode kapoti alla siis on pilt sisuliselt sama (kõik on ilusti kinni kaetud ja kompaktne). pirnimehe jutule ütleks et edu. osta siis mõni auto millel pirnid eluaeg vastu peavad ja kus pirnivahetus nupuvajutusega käib (NALJAMEES). olen sõitnud aastaid uute ja kasutatud autodega ilma et oleks pirne vahetanud. igasugu pirnid.
A ja O pirni juures on vahetus ja pirn ise. Korralikke pirne saab vist ainult teatud poodides ja esinduses. Bensuka ja suva autopoe pirnid peavad vastu 1 kuu.
siiani pole probleeme olnud.
esinduses(abc motors) juba mitu korda käinud, kummimatid, talvekad, tiib jne. mehed on väga viisakad ja asjad laabuvad hästi. hinnad on ka minu arust väga head (võrreldes sakslastega).
ma ei ütleks et sama klassi autod on võrdsed. minge proovige ja katsuge. peale sellist megane minna corolla või golfi või peugeot rooli ja tuleb masendus peale. tunne on selgelt et sõidan vana tehnoloogia autoga, mugavus, sõidumõnu ja lisad ei anna kuidagi megane oma välja.
disain disainiks. see on iga mehe enda otsustada.
ei oska rohkem miskit kirjutada. kui keegi konkreetselt midagi küsib siis võin vastata kui oskan.
Tuled kui on puhtad näitavad täitsa piisavalt ja udutuled ei ole lihtsalt kosmeetiline lisa vaid nendest on tõesti päris palju abi. Soovitan autoga teha proovisõitu ja paljud eelarvamused muutuvad. Autos on peaaegu kõik uue 7 - seeria BMW mugavused.
ka nüüd Megan II 1.6 kõikide lisadega omanik.eelarvamused Renaulti suhtes kaovad kui selle autoga sõita,aa,,ja ise käisin ka Astrat vaatamas,aga selle salong pole küll suurem asi Megan´iga võrreldes.
Ja ega see pirni vahetus teistel autodel ka kerge ole,
Tööauto MeganII 1.6, rool on mõnus, teel püsib, minekut on, mugav. Aga jõle kütusekulu... aru ma ei saa. Kui asfaldilt maha saab, siis kruusateedel on nagu teine auto, teel ei püsi, vänderdab ja juba 70 sõites tunned end roolis, nagu Märtin.
ma ei saa aru..sõidan päris palju kruusateid ja minul püsib see auto küll päris hästi teel.Kütusekulu ca7-7,5l/100km,pool on linnasõidud ja pool maantee,sh päris suur osa kruusal.See kütusekulu siis palju või?Autopiloodiga mööda trassi sõites kütusekulu ca 6l/100km.Ainus mis veel häirib,et käsi haarab ikka veel sõidu lõppedes võtme järele.Väga rahul olen selle auto kliimaseadmega,mis tõesti hoiab temperatuuri nii nagu selle reguleerid.Eelmine suvi sõitsin Focusega,mille kliimaga ei saanud küll rahul olla,pidevalt kas liiga külm või palav.Seda autot ei saa küll võrrelda 7 Bmw-ga ,kuid oma klassi kohta väga hea minu arvates.Ja ülalpidamiskulud ka soodsad,hooldusvälp 20 000km,kaskokindlustus küllaltki odav.Isiklikult olid küll enne selle auto soetamist eelarvamused.Nüüd juba kohe 40 000km täis ja kütuse hinnatõusu jälgides endale kangema mootoriga autot küll ei himustaks
ise üle aasta megane II 1,5 dci omanik. Kütusekulu väike sain isegi 2,9 l sajale keskmiseks maanteel sõites 500 km ulatuses. Liigub kohalt minema paremini kui BMW bensiin 1,6 Opel 1,7tdi jms väike ja keskklassi autod. Ruumi on sees meeletult ja tulevahetus on tõesti 15 minutit ei ole mingit suurt jamamist nagu ülevalpool kirjutati.
Kes tahab või julgelt diisli osta - soovitan. Enda diisel müügis kel huvi ostku ära :=)
Meil oli tööautol maantepeal kütusekulu 8l/100'le. Linnas pea 11. Auto läbisõit alla 15K. Aga ausalt öelda, sellest pigistati viimast. Aga mis muhe, et auto mootor külmalt suri välja, pidi jalgadega hommikul imetrikke tegema, et gaasipedaal kogemata ei vabaneks. Sattusin teise autoga teenindusse, kus sama fenomeni kõrval keegi uue megan'i omanik kurtis, tõi muige näole. Muidu hästi ok masin.
to: crystal - järgmine tööauto oli toyota corolla, mis näitas koguaeg keskmiseks 3,4 l/100le. Aga ega sp benssu nii vähe ei võtnud :)
olen juba üle poole aasta megane II omanik ja kruusateedel püsib 130-140 ka ilusti kui just seal väga palju auke pole... ja kütusekulu jääb kusagil 6 l/100km kohta...teel püsib väga hästi kui on korralikud rehvid..egas viletsate rehvidega ei püsiks vast üxki auto teel...ja 1,6 l bensukas läheb 210 km/h (jäärgi proovitud) pöörded on muidugi väga kõrgel ja müra ka palju aga kui 100 km/h sõita siis ikka meeldivalt vaikne auto ja hea vaikselt muusikatki nautida :) ja pirnide vahtuse pealt nii palju et jh nendega on probleeme...lähitulede pirni saad veel vahetatud aga parktulede pirni vahetus nagu suht võimatu ei tea mis oskaja mees peab olema et seda osata ...kaaugtulede pirni pole vahetanud seda ei oska kommenteerida.
hea pluss ka see veel et autol on pikk teljevahe ja ruumi palju ka tagaistujatel ja pagasi ruumis on ka ruumi palju ..
Olen ise Megane II omanik ja mina kül ei kurda, et sellel autol mõni miinus oleks. Kui siis ainult niipalju, et 90% autokallal asju saab teha vaid esinduses ( SOOVITATAVALT ). Mugav, stiilne välimus, ruumikas, väga palju lisasi.
2008 megane II busines line 1.6, sõidab ilusti. Garantiikorras vahetati peale aastat starter aga muidu enamvähem pill... selle raha eest on autot küll ja väga mugav ning pehme vedrustus, eriti veel meie auklikel teedel.
Prantsuse autoelektroonika ei kannata kriitikat....
Oli ka kord Megane... naine väga tahtis, sai ostetud.
Protseduur järgmine iga päev ja mitmed korrad päevas: teed uksed kesklukust lahti, ennem kui käivitama hakkad, pead puldi pealt keskluku uuesti kinni paenema ja siis jälle lahti tegema, ise samal ajal autos istudes ja siis alles käivitad...... muidu lihtsalt auto käima ei läinud
Ajab ikka vihale küll
Sai see auto pool-muidu ara andud ja enam ei taha ühtegi prantsuse autot näha.
Disain on suht maitseküsimus aga ikka veidi ülepakutud-ülepingutatud ta on nagu ikka prantslastel. Stangede alumine serv on väga nõrk ehk väga kerge on sinna mõra siisesõita isegi ainult kergelt kusagile vastu lastes, tänavaäärekivi näiteks, eriti külmaga.
Käivituskaart võib küll mõnele huvitav tunduda, ainult, et paljudel tootjatel on need asjad tunduvalt tagasihoidlikemate mõõtmetega ja ei purune lihtsalt näiteks püksitaskus kandes.
Tagaluuk ja tiivad on täiesti plekist, mis plekist, mitte plastmassist nagu siin keegi "hõiskas".
Lihtsamate varustustega on väga väike aku, millega meie külmade talvedega tuleb probleeme, eriti, kui sees on veel garantiiaja (sissesõiduaja)poolsünteetiline mootoriõli.
Esinduse teenindus pehmeltöeldes kliente pügav. Garantiiajal katkiläinud asjadega jokutavad ja ajavad kliendile mingisugust jura, ilmselt ootavad, et garantiiaeg enne lõppeks.
Esitules on pirnid (päevasõidutuled), mida esindus ei taha või ei oska aktiveerida - kes veel peaks oskama ?
Koos selle käivitussüsteemiga on mõned prantsuspärased ebaloogilisused (tulede süttimine ja siganalisatsiooni kasutamine), mis auto praktilise kasutamise juures kasuks ei tule.
Juhitavus prantuse auto kohta suht hea, pidurid head, 1,6 mootor nõrk aga ökonoomne, nagu enamusel teistelgi tootjatel.
Esinduse, eriti Eesti oma suhtes nõus, et vähegi tõsisemaid probleeme, ei taheta- ei osata lahendada. Oman õnneks esinduses tõõmeest kes kodus teostab remonti ja hooldust- superrahul, ega teistmoodi ei saagi.
Autol endal pole miskot erilist juhtunud, hooldused õigeaegselt tehtud ja kuluosad vahetatud ja ei nurise on siiani eeskujulikult toimind. 1,5 diislist paremat ja ökomat mootorit ei tea.Ja kävituskaardi koht pole ikka tagataskus ka.Tehase aku ka 4a mrobleemideta.Teisel aastal läks kyll peoga pooltule pirne, aga nyyd pidama jäänud.Järelturu hind eriti ei huvita, samas ega saa kasutatud moblast ka uue hinda ei saa.
Miks ei võiks seda käivituskaarti ka tagataskus kanda, kui teistel saab seda ilma igasuguste probleemideta teha. See antud juhul probleemiks ongi, et sellise lahenduse kasutamine pole nii mugav, kui paljdel teistel. Või on sul selle kaardi tarbeks mingi eraldi tasku külgeõmmeldud ? :)))
kui sõidan Tallinn - Tartu maanteel siis tavaliselt on just Renaultiga sõitjad need kes jalgu jäävad sõidavad 85 või 90ga ei tea miks. Sama olen näinud linnas, alati kui sõidan Renaulti taga, siis keegi ikka pidurdab juba rohelise/kollase vilkuva fooritulega kuigi saaks veel 2 autot läbi lasta jne jne. Ühesõnaga, mina ei ostaks Renaulti, kuna sellega sõidavad 95 % penskarid või penskari sõidustiiliga. See on üks põhjustest miks ma ei osta renood