Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Mondeo 2.2 diisel ja nootorituli

Julia1990
10:06 09.02.2024
Mure selline, detsembris läks põlema mootorituli ja viskas check engine. Sai tehtud diagnostika ja näitas, et probleem turbos, kuigi turbo oli 2 aastat tagasi vahetatud. Viisin auto töökotta, vaadati siis kõik üle ja turbo ise oli korras, aga aju pekkis ehk siis aktuaatur. Töökoda andis mõista, et turbot pole mõtet vahetada ja proovib eraldi aju saada. Kuna mul oli kiire autoga siis pakkusin, et võtame siis koos turboga lammutusest ja vahetame ära, mina ei teadnud, et aktuaatorit ei tohiks võtta teiselt turbolt küljest ja panna minu kasutatud turbole. Töökoda ka ei maininud miskit, tegid töö ära, vahetamisel vead kustusid ise ära. 1 päeva sain sõita ja jälle lõi viga välja. Siis sai vahetatud ka turbo ehk siis aktuaatoriga pandi seesama turbo millega ta algselt tuli, jälle kustus viga ise ära. Sain sõita 3 päeva ja siis jälle lõi välja. Viidin teise töökotta kus siis kontrolliti juhtmeid ja ega pole kusagil lekkeid, sellega kõik korras. Arvuti näitab jälle aktuaatori viga. Antud töökoda kus seda vahetati ütleb, et võib olla mootori enda ajus miksit, et äkki aitaks tarkvara uuendus. Peale viimast töökoda kus kontrolliti juhtmeid ja asju siis oli viga jälle läinud ja sain 2 nädalat täiesti muretult sõita ja tegin pöris pikki sõite ja nüüd üleeile lõi jälle mootori tuli põlema ja kast avariireziimis. Minu mõtted on otsas, et mis kurat see olla võib ? Kui auto seisab paar päeva siis on jälle kõik ok ja saad mingi aeg sõita ja viga ei ole. Kas uue tarkvara peale panemine võib aidata? On mõtet sellega jaurata? Või mida tasuks veel kontrollida? Iga päev on nagu loteriimäng, küll töötab küll jälle venid oma avariireziimis. Auto on hooldatud alati õigeaegselt, rihm vahetatud, kastile tehtud täisremont, see auto ainult neelanud raha.
Vaas
12:44 09.02.2024
Ära osta kunagi Ford autot diiselmootori ja automaat kastiga. !!!
Marko
14:18 09.02.2024
Üldiselt ei tohiks mootori pisiviga käimarit avariirežiimi sundida. Kas käigukast ikka toimetab nii, nagu ta peab toimetama? Mingit jõnksutamist või venitamist on tunda? Autost oleks ka vaja rohkem teada.
njah b
14:24 09.02.2024
äkki hakkab aku tühjaks saama ja genekas ei lae korralikult? Bemmidel ma tean viskab igasuguse jõulupuu armatuurile sealhulgas kigukastivead jne juhul kui aku hakkab tühjaks saama ning genekas kehv

teine variant käigukasti aju
Teemaalgataja
14:25 09.02.2024
Auto 2012a diisel, automaat 147kw 2.2mootor. No kui mootorituli põlema läheb ja avariireziimi siis ta küll sõidab, aga ei kiirenda niimoodi nagu muidu, alguses läheb nagu normaalselt, aga kui kiirust juba suuremaks tahad saada siis alates 70-90km/h ta läheb väga raskelt ehk siis kaua ja pöörded tõusevad ca 3000ni kui lõpuks käiku vahetab. Ütleme nii, et kui avariireziimil siis ta vaevu suudab 90km/h saavutada üle selle ei lähe. Samas kui nüüd on olnud olukordi kus mootorituli kustub seismisega ise ära(autol külm ja ala 1-2päeva seinud) siis toimetab kast ilusti ja kiirendab sõidab kõik normaalselt. Ma ei tahaks uskuda, et automaatkastis võiks viga olla(pole powershift) kuna kastis on ka hiljuti kõik asjad ära vahetatud: hüdroplokk, mingi siduri asi ja kõik võimalikud muud asjad. Lisan pildi viimasest diagnostikast mis kaasa anti.
Julia1990
14:41 09.02.2024
Aku samuti välistaks kuna pole kordagi probleeme käivitumisega olnud ka siis kui siin -20/25 kraadised külmad olid siis käivitus väga ilusti. Ei ole olnud ühtki märki, et probleem oleks akuga
Julia1990
14:50 09.02.2024
Esimesel pildil on siis diagnostika mida tehti Tallinnas kui üldse kõik alles algas. Kui ma auto töökotta viisin siis seal diagnostika näitas ainult turbo aktuaatori viga. Ehk siis teised vead mis pildil olid ise ära kustunud. Viimane pilt stikist on siis kõige viimane diagnostika mis talle tehti ja kontrolliti juhtmeid ja õhuleket mida siis ei tuvastatud. Ainukene mis pandi tähele oli see, et veidi õli immitseb kusagilt vahelt siis. Peale seda tulin autole järgi ja mootorituli jälle ei põlenud ja sõitsin peale seda 2 nädalat jutti murevabalt. Nüüd siis jälle lõi välja. Ka stikist öeldi, et küll põleb küll jälle kõik ok. Kasti aju välistaks kuna loogika ütleb et siis oleks probleem pidevalt väljas, lisaks on mul kastiga probleeme olnud eelnevalt mille pärast ma siis ka kastiremondis käisin. Siis ei löönud ta mul mingit mootorituld põlema. Kui kaks aastat tagasi järsku autol mootorituli läks põlema ja läks avarireziimi siis selgus, et turbo läbi ja siis ka vahetati turbo komplekt ära ja oli kõik korras, nüüd 2 aastat hiljem oli turbo korras, aga aktuaator sellel läbi ja väideti, et sellepärast ta mul niimoodi avariireziimi läkski. Ainult, et selles töökojas olen ma 2 korda sama jamaga käinud ja kaks korda töö eest maksnud. Üle 600eur ja tulemust null. Töökoda väga huvitatud probleemi lahendamisega ka pole. Kui ma nüüd püüan meenutama hakata siis ta lööb mul vea välja siis kui ilmad olid meeletult külmad ja kehvad teeolud. Lasen nüüd auto paar päeva seista ja siis vaatan kas viga jälle kaob ära, aga isegi kui kaob siis kauaks seda rõõmu? Tahaks nagu välja selgitada mis ei sobi ja selle jama lõpuks korda saada.
fdghfgh
16:18 09.02.2024
Siis kuskil juhtmestik jamab, pistikühendused logisevad ja külmaga võivadki loksud suuremaks minna, kasvõi trükiplaatidel külmjooted.
63amg
16:36 09.02.2024
nagu ma aru saan,siis siin pole tehtud mitte diagnostikat,vaid on lihtlabaselt veakoode loetud. diagnostika ja veakoodide lugemine on 2 erinevat asja! mine sellisese töökotta kes tegeleb ainult fordidega ja annab tehtud töödele ka garantii
A66 teemasse
18:13 09.02.2024
Esiteks, turbo aktuaator on vaja ECU-ga paaritada e.s. adapteerida. Teiseks on vaja tähelepanu madalpinge liinele (reference B....), mis vähemalt osadel markidel on 5V ja jookseb erinevatele sensoritele ja võib rivist viia terve ahela, nagu ka veakoodidest näha on. Oled sattunud inimeste peale, kes ei tea, mida teevad paraku. Ma ei tegele fordidega, kuid hästi on aru saada teadmatuses kobamine.
Vaas
19:17 09.02.2024
Su autol on sellised sümptomid nagu oleks DPF filter kinni ja tahaks põletamist.....
kalev25ao
19:56 09.02.2024
Kui dpf oleks umbes, siis oleks vastavad veokoodid ka.
jabbajabba
20:23 09.02.2024
Kuidas käib õige diagnostika:
1.Kõigepealt uuritakse kliendilt, kui tihti viga esineb, mis tingimustel tekib. Kas mootor külm/soe, ilmastikuolud jne.

2. Loetakse veakoodid, otsitakse veakoodidele juhend, uuritakse tehase bulletääne. Siin 99% firmasid loeb ainult veakoode, teiseks juhendeid pole ja pannakse omaenese tarkusest. Esindustes on vähemalt tehase juhendid olemas, mida väikestes kõigi margi garaazides ei ole. Diagnostikat ilma juhenditeta on väga väga keeruline teha.

3. Proovisõit. Vaja see viga esile kutsuda ja samal ajal live datat vaadata, mis juhtub. See koht on võtmetähtsusega, sest kui viga ei esine praegu ja kohe siin, kobatakse pimeduses ja tegeletakse ennustamisega. Kui viga esineb harva, siis tulebki seda kliendile öelda, et tule siis tagasi kui viga on pidev või saab lihtsasti esile kutsuda. Enamasti kliendid saavad selle lause peale vihaseks, et mismõttes, aga klient ei taha maksta nt nädala tööraha, et ma sõidan tema autoga ringi ja püüan viga esile kutsuda. Remondikohad on eelkõige äriettevõtted.

4. Remont/juhtmete mõõtmine jms.

5. Proovisõit ja veendumine et viga sai fixitud.

stammer
20:36 09.02.2024
enamus kliente ei oska üldse nendele küsimustele vastata ja iga teeninduse kuldklient on see, kes ütleb, et auto on katki ja kõik. Tehke korda, rahas ei ole küsimus. Ja maksavadki, kuigi nagu näha korda ei saada.
On vead ja on kaasnevad vead, mille pädev diagnostik suudab tuvastada ja õigest kohast viga otsida.
Selle jaoks ongi foorumid koos probleemide lahendamisega, et saaks mingigigi kodutöö enne remondikohta äraviimist ära teha.
Sama on ka arsti juurde minekuga, no ei lähe ju peavaluga arstile, et hiljem teada saada, et sul on ajukasvaja?
jabbajabba
20:54 09.02.2024
@stammer

Remondikoht ütleb vaja vahetada "see". Kliendi asi on küsida, et okei, ma maksan aga tahan, et auto oleks pärast "selle" jupi vahetust korras. Kui sellist asja ei suudeta garanteerida, siis sorry, mina kliendina ei maksa. Vahetagu tagasi see varuosa kui tasuta seda juppi anda ei taha. Kui ei suudeta diagnoosida esimese korraga õieti, siis diagnoositakse tasuta niikaua kuni õige veani jõutakse või öeldakse sorry, me ei oska ja makstakse raha tagasi. Eestis väga aumehi ei ole, kes enda viga suudaks tunnistada, et me ei tea kus viga on. Juppide vahetuse peale ollakse küll mihklid.
kalev25ao
22:26 09.02.2024
No Stik on fordi esindus/remondikoht, kuid ega needki vist väga ei süvenenud.
fdghfgh
06:47 10.02.2024
A kui oled haiglas ja mõne aja pärast välja visatakse, et sry, me ikka ei oska sind terveks teha, aga raha maksa ikka nende päevade eest? Selline ongi eesti autoremont. Ja nüüd teatab keegi, et auto ongi keerulisem kui inimene.
A66 teemasse
07:01 10.02.2024
Jabbajabba, sellise suhtumisega jääbki su auto su enda remontida. Võta teadmiseks, et katkise auto omanik on katkise autoga kunn ja spetsialistil on õigus klienti valida. Vahest ongi vaja katsetada ja aega kulub palju ja sina maksad selle kinni. Seepärast ongi hinnas ennekõike inimesed, kes leiavad probleemi ruttu ja kogemuste baasil, töökoda on siin ainult koht, kus tööd tehakse, mõistus ei käi sellega alati kaasas. Olgu kui kõlav nimi tahes. See on probleem igalpool.
jabbajabba
10:15 10.02.2024
Vaadake poisid, kõik töökojad kes ei vaevu asju testima ja mõõtma ongi hukule määratud. Pangu oma putka kinni. Ei ole ikka nii, et vahetame selle jupi ja selle jupi, proovime. Autoremont ei ole üks juppide vahetus. Asjale on vaja läheneda mõistusega. Kui konkreetse margi mingi sõlme tööpõhimõtet ei tea, siis parem ära näpi eks. Aga raha varuosade pealt on magus eks....
v6sa
10:57 10.02.2024
Hea fd..., neid haiglast välja visatud haigeid on lademes. Vähegi keerulisemad juhtumid jäävad surnuaia lahendada.

Aga teemaalgatajale ei oska soovitada muud, kui teist töökoda. Üks normaalne kiosk peaks teadma, et turbo aktuaator ja turbo tuleb omavahel paaritada ja selleks on vaja TEADA, mida teha.

Päälinna kandis tasub Fordiga esmalt käia StopBoxis Kadaka teel ja kui seal ei klapi, siis mujalt otsida.
Njah b
14:02 10.02.2024
Kahju muidugi naisterahvast. Kahjuks ise autodest ei tea midagi, aga lugupeetud “niisama lobisejad” ja tehnikahuvilised, kellel vähegi resurssi ja aega ja oskuseid, aidakne naisterahvas hädast välja. Võibolla on kellelgi garaaz ja saab üle vaadata (ja tunneb forde)
Deus
14:29 10.02.2024
Kirjutan ka StopBoxi soovitusele alla. Üks südamelähedane Focus kui ka Mondeo on seal käinud juba väga palju aastaid ja alati remonditud. Tüübid helistavad sulle enne kui hakkavad juppe vahetama ja ütlevad valikud ja ka hinnad ette ära. Kiirlahendust ei tasu oodata, nad sõidavad su masinaga natukene linna peal ringi enne kui remontima kukuvad.