Huvi pärast küsin, palju siin CX-5 omanikke termostaadiga hädas olnud.. Endal autol 44 000 km läbisõit, ja juba probleem käes.. Esindused siin muidugi kuulevad umbes nagu esimest korda sellisest probleemist muidugi))
Esiteks jõuavad probleemid tehasteni just läbi autoomanike- esinduste, seega võib ka esindus olla suht teadmatuses kui probleemid alles hakkavad tekkima ja ei ole veel laialt levinud. Teiseks on paljudel autotootjatel läbi aegade olnud olukordi, kus mõned külge kruvitavad jupid on olnud mingis koguses praakpartii ning nende väljavahetamiseks on tehtud tagasikutsumisi. 44 000 sõitnud auto on ilmselt garantii all ja rikkis tükk vahetatakse garantiikorras.
Kahjuks garantii juba läbi, jupi enda olen kõige soodsamalt leidnud 790€ esialgu, eks sinna lisanduvad diagnostika ja paigaldus jms. Ma saan aru, et see oleks ka parandatav, kui leida oskaja.. Esialgu proovin esinduse kaudu siis uurida mis tehas arvab.. Auto 2020 2,5..
Tänapäeva inimesed on ikka "omapärased.
Kuna puudub nn. probleemi kirjeldus, siis....,
Kas on viga valesti kirjeldatud või......soovib omanik vahetada termostaati koos (auto) mootoriga!?
Termostaat- olenemata mootori tüübist (D või B)maksab heal juhul kuni 50.- ja see ka liialdusega.
No päris 50-ga sellele autole ei leia ja päris täpselt ei tea milline sinna käib aga poole odavamalt kui 790.- paistab et maailmas on olemas. Kahjuks vahetuse kohta ei oska midagi kosta.
Sellel on elektriline termostaat ja ainult orig. osana saadaval. Põhimõtteliselt kõigil 2018-2021 cx-5 see läheb, tüüpviga.. mootori temp ei lähe eriti üle 50-60 kraadi.. Praeguseks uuel versioonil see parandatud..
Paistab et selline https://www.ebay.com/p/22055234095 Kui mootori pilti vaadata siis paari tunniga peaks ikka vahetatud saama. Ei ole tarvis mootorit maha võtta!
OEM / Interchange Numbers: PYFB1516ZA, PYFD1516Z, PYFD1516ZA
Muhe, isegi Aliexpressis on 350 euri, mikistanis on üldse ladudest otsas ja odavaim on ebayst 230 euri + 20 saatmine Leedust kasutatu.
NB! Jaapanist ostes käive + toll otsa!
teine NB! Käive ja toll lähevad otsa isegi kui tellid ebayst omaarust jaapanist ja teele pannakse pakk tegelikul thiinast läbi USA.
Ma olen paar korda nii lõhkuda saanud, sellisel hetkel aliexpressist 350 enam ei tundugi nii väga kallis.
Murikamaal on aga selle kohta täitsa recall olemas: https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2023/MC-10232274-0001.pdf
Küsi esinduse tüüpide käest nüüd üle, et äkki nad ikkagi tahavad tehase kuludega sul selle ära vahetada (esindus ei maksa selle eest, tehas maksab jupi + kulutatud töötunnid)