Kastiremondi hinnad on enamvähem ühtlustunud, sealt palju võitu saada pole võimalik. Pealegi on see Volvo vastik monteerida, koos esisilla ja mootoriga. Sellega pead lammarist ostetud kasti puhul arvestama! Kui ehk õnnestub lammariga kokkuleppele saada, et nemad vahetavad ja maksad ainult siis kui asi korralikult töötab, siis tekib õrn lootus kokkuhoiuks. Mujal paigaldades maksad ka ebaõnnestunud ostu proovimise kinni kahjuks.
Kui on lammaris läbiussitanud sara, millega saab enne ostu prooviring teha, siis on ka mingi teema, aga sellist juhust leida on üliväike tõenäosus.
Kõige odavam tuleb lasta oma kast remontida koos garantiiga, romula kasti saad maksta 4 korda, romula kast - kasti paigaldus - oma kasti remont - oma kasti paigaldus.
Sellises olukorras ei olegi head lahendust kui korraliku remondi eest maksta ei taha. Lammarisse. Variant 2, kulutad mingi raha ja närve ning siis ikkagi lammarisse.
tegelikult on võimalik, et on ka lihtsamaid, so soodsamaid lahendusi aga tuleb need lahendused välja otsida. mõnikord on kasti elwktroonikaploki remondihind 100 euri, vaja natuke ühendusi joota jms ja esindus v hõbenool pakub ploki vahetust 1000 eest. aga alguseks pead ikka siis tuvastada oskama milles probleem seisneb.
Recro Lätis on odavam. Rehkenda nüüd ise, kas Sulle on odavam maksta Hõbenoole või A-osa (https://www.automaatkast.ee/) teenuse ostmine või Lätitripp. Seda enam, et alati on võimalik garantiijuhtum ehk sõidad kaks korda.
Variant on ka ise teha.
Mina remondiks oma kasti, on vähemalt hooldusajalugu teada. Eeldusel, et pole kinni lastud või kesta puruks sõidetud.
Mul võeti teeninduses kast maha ja saadeti Lätti.
Kõik ülal mainitud mured olid automaatselt elimineeritud selle lükkega. Ise Lätti sõitmine oleks kah kallim tulnud nii sõidu kui iseenda tundide arvelt nii sõidu kui ka kohapealse sebimise jagu.
Miks volvodel see nii kallis on? Hyndai ja Chevy omad läksid mõlemad sinna 1000 ja 1500 vahepeale koos maha võtmise ja tagasipaneku ja õlide jne jne asjadega.
On veel variant et leiad täpselt samasuguse aga korras kasti ja muu veaga volvo millega saad enne ostu proovida. Muu jääb varuosadeks või viid lammarisse ja saad mingi raha tagasi.
Aga kas kõik muu on nii heas korras et tasub seda aega ja raha sinna panna? 2008 aasta auto hakkab nii või naa otsa saama.
Teemaväliselt on huvitav tähelepanek, et Recro suudab nüüd ka variaatorkaste remontida mis siiani on olnud lootusetu üritus ja mistõttu ka inimesed suure kaarega variaatoritest mööda käivad. Ise ostsin omale hiljuti variaatorkastiga auto ning naudin hetkel selle sujuvust ja ühtlust ning on tore teada et kui ühel päeval see kast jõnksutama hakkab, on uue ostmisele ka alternatiiv olemas.
Ei saa öelda et Volvo kast kõige kallim remontida on. Seda kasti on mitmete teiste autode all ka ainult korpused erinevad. Mõnel juhul läheb remont tava olukorrast kallimaks kui klient on lasknud kasti nii ribadeks et isegi olemasolevat korpust ei õnnestu kasutada. On konkreetseid auto mudeleid kus käigukasti eluiga on väga pikk isegi kui seda kasutatakse vedukina igapäevaselt. Lihtsalt on vaja auto all 10 min toimetada õige asja kallal ja käigukasti eluiga pikeneb mitu korda võrreldes originaal seadega. Volvo käigukasti vahetamine ei ole mingi ulmeline ettevõtmine. Sillatala tuleb eest ära võtta nagu paljudel teistelgi autodel.
Teemaalgataja pole selgitanud, millised on sümptomid, mis konkreetselt tuksis on..
Äkki vaja vahetada ainult asendi andur, vo. juhtplokk? Aga juba kistakse maha ja saadetakse Lätti....
Asi sai alguse sellest, et kadusid ära 2. ja 4. käik. Kast vahetas esimeselt kolmandale, kolmandalt viiendale. Kaks päeva sõitsin nii, kolmanda päeva hommikul enam käike sisse ei võta.
Oleksin tänulik, kui keegi soovitaks mõnda konkreetset tegijat.
Mina sinna recrosse lätti väga ei soovita. Sai isegi seal käidud tehti niinimetatud kap remont kastile, korda kasti ei saadudki ja siis hakkas hämamine pihta. Nii mõigi hädas nende remondi kvaliteediga. Sai lammarist teine kast alla ja kõik töötab.
Kas on siin mõni teadjamees, kes oleks võimeline ütlema, mis asi see automaatkasti puhul võiks olla, mis hoolimata õigeaegsetest õlivahetustest margiesinduses on hakanud peale 100000km läbimist külma mootori puhul käiguvahetust tegama väikese nõksuga, see muutub sujuvaks vahetuseks mootori soojenedes.Mis seda võiks esile kutsuda ? On see kaigukast või elektroonika viga +
Kast on 722.6, viiene mb automaatkast, .Kast töötas ok. siis soovitas silber teha õlivahetuse 53000 juures, sõitis kenasti edasi.100000 km juures hakkas külma mootori puhul tegema nõksuga vahetust ja alul lamava politseiniku juures otsis käiku, 2-1-2. Soojenedes sujuv vahetus edasi, õlitase on ok.kastis.tehtud teine kastiõlivahetus mersuremondifirmas.praegu on viga alles.
Külma mootoriga toksiv kast viitab õlivaegusele või sisemistele leketele, see teine tähendab kasti remonti uute tihenditega. Käigu otsimine 1-2-1 on liiga umbmäärane, et sellest midagi järeldada. Lekete puhul ei pruugi aru saada, kas järgmine käik on sees või ei ole. Klassikalises automaatkastis ei vahetata käike, järgmine käik tihtilugu liidetakse eelmisele.
Külma mootoriga vaikselt paigast liikudes on tunne, et vahetab esimeselt teisele nagu liiga vara ja liiga järsku, prõmm.Edasi on kuni soojenemiseni väikeste nõksakatega käiguvahetused.Soojalt viis pluss.proovisin paari asja.paar minutit paigal mootorit soojendada, nagu oleks pehmemad vahetused.siis lugesin polzunovide õpetust ja tegin ka, paigal seistes, jalg piduril lülitasin käigud aegamisi läbi, selle juures iga vahetuse puhul pöörded muutusid mootoril ja liikuma hakates oli kohe sujuv käiguvahetus.
Miskit siin ei klapi. Elame aastat 2024. Viiekäigulisi kaste pole toodetud teistkümmend aastat. Aga siin kodanikul mure 100 kkm läbisõidul...
See kast on solenoididega juhitav juba. Ei ole enam puhas hüdrauliline kast. Seega saab viga olla nii kasti hüdraulikas, kasti ajus (muu hulgas pistiku lekkest tingitud kastiõli ajukarpi tungimisest) või hoopis auto mingis X anduris/juhtmes.
Kui palju viimasest õlivahetusest aega on möödunud? Õlid ja tihendid hapnevad ka seismisega.
Kasti adaptsioonid nulliste ja uue õpetamistsükli tegite peale õlivahetust?
Auto on puruvanake, 2005. aastal sündinud, ostsin aastaselt A2 Autoweldist, sel ajal oli ta sakslaste omanduses veel.tehti silberis kontroll, leiti, et kõik on ok.ise käisin tööl iga kolme päeva tagant, läbisõit 10000 aastas, nüüd pikalt pensionil, aastas 6-7 tuhat km. Esimene käigukastiõli vahetati Silberis, pistik ja filter oli kirjas, adaptsiooni ei tea.teine kastiõlivahetus mb abis Lasnamäel, filter vahetati kindlasti ka 108 tuhat km spidos.Praegu on läbisõit 116000 km, uskumatu, aga nii on. 19 aastat auto vana.Esimene õlivahetus oli vist kuuendal aastal, teine 17. aastal.Hortis käigukasti diagnostikas, sealt selline info, et kasti nõksud need ei ole, on hüdromuhv, solenoid või juhtplokk.Palusin käigukasti õlitaset kontrollida, lükati see idee kohe tagasi.Kas on normis, või nende arvates võimatu põhjus.Ma üritasin küll, et mis asi see soojenedes asja korda teeb.Ja külmalt minnes on tunne, et esimene käiguvahetus tuleb liiga ruttu, liiga madalal pöördel, 1000 pööret.Manuaalis kirjutab tehas, et külma mootoriga toimuvad käiguvahetused kõrgematel pööretel.Kui seistes käiva mootoriga lülitad käigud läbi, töötab käiguvahetus laitmatult.
kas kasti reziime oled proovinud muuta.c-comfort-stardib teise käiguga.s-standard-stardib esimesega.kasti õlitaseme kontrollimine võtab aega max. 10 sekundit
Horti sõnu muidugi tasub uskuda, neil on kogemust. MB Abi peaks ka teadma, mida nad teevad, aga - mitte kõigil sajandialguse mersudel poel turbiini tühjenduse punni. Seega ei vahetanud nad kogu õli, vaid ainult kastis oleva. Mida on umbes pool kogu õlist. Palju nad arvele õli koguseks on kirjutanud?
Nii vähe sõitnud autol võib vabalt olla hoopis kolmas häda: õlikanalitesse settinud peen muda. Järgnevat reklaamimaigulist juttu võib rahumeeli ignoreerida, sest kohe tulevad esspetsialitsid, kelle arvates ma ainult lollidelt raha äravõtmist propageerin. Aga julgen arvata, et praeguseks sõidukõlbulik 211 või 203 või 220 on igal juhul mugavam liikumisvahend täna müüa punnitatavate asjade kõrval. Ning seda tasub hoida.
Hõbenool OÜ (hobenool.eu) teeb dünaamilist õlivahetust. Selle käigus uhatakse süsteemi õliga läbi ja sellest saadakse märkimisväärselt enam sodi kätte, kui tavapärase õli- ja filtrivahetusega. Tõsi, maksab ka enam. Aga igal juhul vähem, kui kasti avamine ja kõigi tihendite profülaktiline vahetus. Ning erinevalt Silberist, Hõbenooles adaptsioonid ka nullitakse. Kas tehakse uued, sõltub kliendi soovist. Auto õpib need ise ka ära, lihtsalt nende sadade kilomeetrite ajal pole asjad päris ... harjumuspärased:)
Isiklik kogemus nüüdseks juba seitsme autoga kinnitab, et halba dünaamiline õlivahetus ühelegi kastile teinud ei ole. Kas sellest on olnud kasu või oleks kõik kastid ka ilma selleta töötanud tõrgeteta ma paraku öelda ei oska. Kõigi kastide töö on muutunud rahulikumaks ja vahetused kindlamaks peale õlivahetust.
Siin on nüüd küsija valik, kas ta teeb ise endale asja selgeks või usaldab mõnda töökoda. Hõbenool pole ainuke wärkstuba, kus dünaamilist tehakse, aga neil on kogemust üksjagu.
See, et teenindus ei suvatsenud õlitaset kontrollida, on kõige veidram asi, mida neil teemadel kuulnud olen. Miski siin ei klapi. Kas ajab autoomanik mulli või oli teeninduses möödarääkimine?
Tõenäoliselt tahab kast siiski uusi tihendeid, juba aja järgi on nende best before ümber saanud, midagi pole teha.
PS kui tahad ise pusida, siis võid rahumeeli pool kuni kolmveerand liitrit testiks juurde valada, see on täiesti ohutu!
horti käigukasti diagnostikat teha lastes oli meil jutt selline, et ma küsisin, et kuidas diagnostikat tehakse, kas arvutiga ? Jah, arvutiga.Kas ei või olla käigukasti õli tase madal, soojenedes paisub ja töötab normaalselt ? Ei. Ma ei taibanud küsida rohkem, kas arvate või kontrollisite, juttu sel teemal oli, ma pakkusin teema välja, kahjuks jäin sellega rahule.
Tuleb parandada oma kombeid teenindust külastades.Kui küsid ja vastatakse ühe sõnaga, siis tavaline pensionär nagu kohmetub ja jääb kuulduga rahule aga tuleks ilmselt võtta rohkem kuraazi ja küsida ikka uuesti ja uuesti.minu viga.Andke andeks.
sinna kasti ei mahu 8 liitrit õli,kui ei tehta nn. dünaamilist vahetust.kas pandi õiget õli ja mis firma õli.see on lollikindel kast ja 100 tuhandega ei juhtu temaga midagi.sõidavad vabalt 400-500 tuhat,kui hooldada regulaarselt
Siis on kas Kottermann või ebaõnn.paremini hooldada kui mina hooldan ei kujuta ette, kastiõlivahetused spetsialiseeritud ja sertifitseeritud teenindustes , kus on nahkdiivanid ja kohviautomaadid, tv ka vahel näitab liikuvaid udupilte.Sada kuusteist tuhat spidos, kaks kastiõlivahetust mersu hooldusfirmades, ei mingeid nurgataguseid.Aga ilmselt see asi jääb nii nagu on.aamen selle asja peale.
Nahkdiivan ja udupilt ei räägi midagi tõstukil toimuva kvaliteedist. Eriti endine Silber, nüüdne Veho oli suurmeister lati alt läbijooksmises vähegi keerukama juhtumi korral. Et Hort õli tasemest miskit ei maininud, on halb üllatus.
19 aastat vanust tähendab, et autol peaks olema vähemalt kolmas automaadiõli sees.
Õlitaset tasub ikka uurida, sellest algab kõik. Kui mõõtevarrast ei ole, siis minu pandud lingilt saab mõõdud ja suvaline ülemeetrine tross ajab asja ära.
8 liitirit õli läheb kasti siis, kui turbiin ja jahutuskontuur ka tühjaks on saadud. Päris hea tulemus! Ühel meie autol oli Silber eelmisel omanikul süüdimatult vahetanud 5 l ehk kastist väljajooksva õli.
Või lähed Horti tagasi ja küsid, mis seis oli õlitasemega. Külmalt on see paratamatult madalam ja siit võib koos kulunud/mudaste solenoididega miskit hargnema hakata küll.
Nii, käisin dmg autos, käigukasti õlitase oli normist madalam 375 ml võrra, lisati, punane kork pandi ka, oli puudu.nüüd on külma käigukastiga oluliselt pehmemad käiguvahetused.Võiks sellega rahule jääda, aga näed, ikka on midagi, mis võiks parem olla.Esimeselt teisele käigule sport reziimis vahetab millegipärast alla tuhande pöörde külma mootoriga, soojaga on õppinud minu sõidustiili järgi 2100 pöörde juures vahetama.Sealt võiks ju see vahe esimese ja teise käigu vahel ka tuntavam olla.kas peaks elektriliselt programmeerima kusagil nõidade juures ?
horti ma tagasi ei läinud sellepärast, et külma mootoriga olid nõksud, jätsin hommikul auto jahtuma maja ette, tööaeg oli keset päeva.Õlitaset tuleb jälle kontrollida sooja õliga.Olin selle tõttu pigem paindlik, kontrollisin õlitaset teises firmas ja oligi vähem.
Näed kui lihtne lahendus oli. Hangi omale varras! Punane plast on vist plomm, see viska nahherisse ja kontrolli aegajalt! Kork peab peal olema muidugi.
See teine käik siis on hoopis "liiga varane" vahetus esimeselt teisele? Hea et sulle üldse esimest käiku antakse, Mersu on ajalooliselt juba olnud teisega kohaltmineja, esimest sai ainult kickdowni pressides. Kõik sujuva sõidu nimel, et tagaistmel lösutav direktor jooki sülle ei loksutaks :)
Võid muidugi proovida massinat pedaaliga tohterdada karmimate kohaltvõttudega. Siin on nüüd see koht, kus v6sa saab kogemust jagada, mul endal pole sellist autot olnud, kõhualusega olen aga hästi tuttav (olin)
Veelkord - kas alguses öeldud 1 - 2 - 1 ekslemine edasi-tagasi on tegelikult pelgalt liiga varane vahetus sinu arvates?
Vanemal autol on ikka mõistlikum romula kast alla panna. Kasti remont üldjuhul kallim variant. Oleneb kui kallis on sõiduk ja kaua veel kavatsed kasutada
Auto on mul kuni Pärnamäe kalmistuni ilmselt 77 aastat elatud ka.Auto juubel, 20 aastat teenistust, saabub järgmisel aastal.Välja näeb ta nii seest kui väljast nagu 20 aastat tagasi.Nagu pereliige teine.Mersud on head autod !
See 2.0 100kw automaatkastiga MPS6 pidi olema remondimeeste sõnul üks hullemaid kombinatsioone. Miks nii, ma ei tea, sest omasin seda sama masinat - väga hea kast oli + kütusekulu ka mõistlik. Ei jõnksutanud, käike vahetas hästi, möödasõidul reageeris väga hästi pedaali vajutusele....
Kuniks 3le käigule vahetus hakkas kerget jõnksu tekitama mingitel oludel ja mingi hetk kadus üldse tagurpidi käik ära. Vahepeal ei saanudki tagurpidi käiku sisse. Või kui läks, siis kolina saatel ning auto ei liikunud. Väga hea auto, aga sai sellisena ära müüdud. Teadmata, mida uus omanik sellega tegi või mis kastil päriselt viga oli.
Asemele sai võetud järgmine, kuid manuaal kastiga. Sellel hea 6ne kast, aga esimene käik linnas tüütult lühike (muudkui lappa käike) ning ka sellel tekkisid mured, kuid mitte kastiga vaid hooratas ja sidur väsisid ära.
Aga põhimõte mõlemal - mootor väga hea, aga ülekanne rikub asja ära. Ning misiganes ülekande juures teha, siis selle kätte saamine auto alt on murekoht.
Mis siis automaadi korda tegemise eest siis küsitakse? 2000 eur?
Sest käest lastus V50 maksavadki u 2000 euri. Normaalsemad on seal 3000-4000 vahemikus. Aga osadel automüüjatel on ikka vägev arusaam hindadest nendel masinatel, kui küsivad seal 6000+ euri nende eest. Tavalise baasvarustusega mudeli eest. Oleks siis R-Design max lisavarustusega (spoilerid, el. istmed, Dynaudio, pööravad esituled, pimenurga andurid jms), siis teine asi.