Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Kässari teema

Kässar
21:52 26.10.2024
Magic Johsnoni kohta veel üks huvitav fakt.Floridas, Tallhassees, kevadel, aastal 1995, pärast "aidsi motivatsioonikõnet" koolis, vastas ta õpetaja küsimusele:

" Ma võtsin AZT-d mõnda aega, kuid lõpetasin selle võtmise"

Meediasse sellest kajastust ei tehtud.

Marko
23:15 26.10.2024
Kässarile polegi vaja lõksusid panna, ta värvib end ise labaselt nurka. Viiruste kohta on tal kolm erinevat seisukohta:
Neid pole olemas.
Need on liiga väikesed, et mask neid kinni peaks.
Need ei põhjusta haigusi.
Kässar
23:43 26.10.2024
Deus, Marko , Kärss ja CO oleks kohe AZT karavanile hüpanud, kui oleks omal ajal diagnoos pandud. Usk "ekspertidesse" nagu Fauci jms on liiga suur, et kahelda nende poolt kiirkorras vastuvõetud farmakonidesse.
Täpselt samamoodi nagu ka nüüd ,koronni ajal, ravimi testimised lõpetati tol ajal kiirkorras, sest testitulemused näitasid kiiret "edulugu" ja testijad tundsid "moraalset kohustust" platseebogrupp koheselt ravimit nosima panna, et nende tervist kiiresti parandama hakata.
Tagantjärgi on hea muidugi targutada, kuid mõne aastaga AZT manustajad hääbusid nagu kombeks oli ja on keemiaravi saavate inimestega. Kusjuures, huvitav fakt, et AZT-l oli esialgu bänn aastast 1964 , kuna isegi siis arvati, et see on vähiravimina liialt toksiline.
AIDS viiruse puhul tegi aga kiire "comebacki".

50-ndate Thalidome, 70 seagripi vaktsiini halvatused, 80 ja 90ndate AZT fiasko.
Aga nüüd on ju kõik teistmoodi, eksole?

ÜRO peasekretär käis ja kummardus putleri ees ja kallistas lukashenkot. Isegi paduidikast poetagune bockiparm peaks nüüd nagu aru saama, et midagi on mäda, kui tähtsate riike ühendavate organisatsioonide eesotsas on selline mäda.

Marko
23:49 26.10.2024
Kas sul on kasutada Deusi, Kärsa ja minu terviseandmed? Vaevalt küll, ära siis tuututa!
Jäme jama ja pikad igavad võõrkeelsed tekstid lähevad edaspidi ka siit ilma eriliste süümekateta kiirelt kustu, aitab küll!
Kässar
00:24 27.10.2024
Ma räägin, et kui te oleksite omal ajal diagnoosi saanud. Hüpoteetiline püstitus näitamaks kinnistunud käitumismudelit, milleks on ilma igasuguse kahtluseta manustada "ekspertide " ja meedia soovitatud farmakone.
Mul ei ole selleks vaja teie terviseandmeid, piisab vaid teie siinsetest juttudest ja selle põhjal saab järeldada käitumismustreid.

Teemad on kõik läbi aegade samad olnud , nagu koronni ajal ka nüüd. Kas siis oli teemaks inimeste garantiini panemine, HIV viiruse kandjaid ei lastud reisida, meditsiinisektoris vms teenindussektoris , kus palju kokkupuuteid inimestega, nõuti kohustuslikku testimist jne jne. Hüsteeriast ja hirmutamisest rääkimata.
Kui loed seda mitukümmend aastat vana raamatud , siis tekib deja vu tunne. Kõik on ju samamoodi, käitumismustrid on samad.

Tõenäoliselt oleks mina ka diagnoosi puhul kohe AZT vagunile hüpanud. Internet oli täiesti lapsekingades tol ajal. Mitte kuskilt ei oleks saanud infot ja poleks isegi osanud üldse arvata, et on vaja mingit infot uurida. Manustaks seda, mida öeldakse.
Ma ei häbene seda välja öelda.

Õnneks on tänapäeval internet ja saab uurida ja vähemalt mind on see muutnud palju palju ettevaatlikumaks. Seagripp 2009 aastast oli mulle õppetund. Tunnistan ausalt, ma kartsin siis seda pandeemiat. Telekast näidati Saksamaa lennujaamades kuidas hazmati ülikondadega vennad panid üles termoviisoreid, mis tuvastaksid koheselt palavikus inimesi jms uudised tulid pidevalt. Foorumites mõned mehed kirjutasid, kuidas kohe kohe on terve maailm p...ees jne jne.
Lõppkokkuvõttes aga telliti siis lõpuks laadung vaktsiine, mis kevadel, kui ilmad ilusaks läksid, prügimäele miljonite eest utiliseeriti. Üksikud vaksisid Eestis ja sommid said kirja ca 600 narkolepsia juhtumit vaksist.

See oli mulle õppetund, et kui tuli koronn, siis ma ütlesin kohe - järjekorde ülessoojendatud seagripilaadne värgendus ja ei võtnud seda tõsiselt. Aga valitsus võttis seda seekord hoopis tõsisemalt, erinevalt seagripi ajast.
Riiklikud toiduahelad on nüüdseks paika loksunud ja igasugu hüsteeriapuhangud tuleb tänapäeval juba süsteemselt kasumiks vormistada.
Head kriisi ei tohi raisku lasta , muud pole siin midagi.

Kässar
01:06 27.10.2024
Üks hea võrdlus, mille leidsin. Palju on küsitud, misasi on AIDS.

Aids on sündroom, mille alla koondatakse erinevaid haigusi. 90-ndate keskpaigaks oli sinna koondunud ligemale 33 haigust alates kopsupõletikust lõpetades munasarjavähiga.
Ühesõnaga, AIDS on nagu köögiviljasupipada, kus podiseb 30+ erinevat köögivilja, kuid kõik need köögiviljad on kasvanud ühest ja samast seemnest.
Marko
01:41 27.10.2024
Sa leiad interneedusest tekstijupi, pane oma teadustöö selle kõrvale!

PS üldiselt hakkab karikas täis saama. Ka Firma seisukoht on, et klikid pole olulised, sissetulek on mujal, seega viimane hoiatus sulle pahna tootmise kohta!
Kui tahad argumenteeritud vaidlust, siis me ootame. Lingid ei sobi.

Muudetud 27.10.24 01:46

Kässar
03:37 27.10.2024
Olen visanud noppeid Nobelistidelt ja muudelt oma ala ekspertidelt. Teie jaoks on see pahn. Aksepteerin teie arvamust, kuigi ei nõustu sellega.

Minul oli positiivne kogemus, kui sai ilma kohese tsensorita postitada Nobelistide noppeid , kes üldkonsensusega vastasarvamust omasid. Loodetavasti vähemalt mõned lugejad hakkasid uurima ka alternatiivseid vaateid. Miks need vaated tekkisid jne.

Loodetavasti said paljud lugejaid aru, miks tuumajaama töö ja tuumapommi väidetav tööpõhimõte on erinevad . Miks kasutatakse tuumajaamades moderaatorit, milleks on vesi, mis aeglustab neutroneid , mille tulemusel tõenäosus tuumareaktsiooniks on 500-1000 korda suurem, kui ilma moderaatorita. Et tuumapomm vajab teoreetiliselt eksponentsiaalset kasvu, kuid praktikas seda ei ole. Tuumapommis isegi pole moderaatorit, mis aeglustaks neutroneid, väidetavalt piisab 2 metallitüki omavahelisest kokkuviimisest, et käiks kärakas, kuid seda ei testitud , vaid vormistati kohe pommiks, mis visati Hirole. Nn gun -type pomm. Kui mõni teadlane oleks vaikselt testinud ja poolkerad omavahel laboris kokku viinud ja test oleks edukas olnud, siis poleks selle koha peal enam laborit ja me teaksime sellest.
Seejuures on oluline aru saada, et tuumajaama "melt-down" ei ole tuumaplahvatus, vaid auru ülerõhu või vesiniku plahvatus, mis tekib kuuma tuumakütuse ja vee kokkupuutel. Reaktor viskab lihtsalt paukgaasi tõttu mütsi maha. Chernobõli tuumareaktor oli sellist tüüpi, kus moderaatoriks oli grafiit ja sellises jaamas, kui tekib probleem jahutusveega, siis jaam hakkab ennast hoopis üles ergutama. Tänapäevastes tuumajaamades, kus moderaatoriks ja samal ajal ka jahutajaks on vesi, probleemide korral tuumareaktsioon vaibub ja on seetõttu tükk maad ohutumad.

Loodetavasti said inimesed aru, et praktikas metall ei ole kokkusurutav. On väiteid, et detoneerides lõhkeainet on võimalik metall mitu korda kokku suruda. Tahke lõhkeaine detonatsiooni tõttu gaasiosakeste kiirus on kuskil 4-10 km/s. Tuletame meelde, et Apollo kosmosekapsel sisenes sellisel kiirusel 11km/s atmosfääri ja pidurdas sealt 5 minuti jooksul kiiruse alla 500m/s peale, nii et suudeti avada langevari ja seejuures ei mindud põlema ega plekikosu ei surutud seejuures mitu korda kokku.

Loodetavasti lugejad said aru, et Deusi väide oli vale, kui ültes, et Mullis ja Dusberg on ainukesed AIDSI eitajad. Kusjuures siin eksis Deus ka sellega, et Mullis ja Duesberg ei eitanud AIDSi, vaid hoopis seda, et HIV seda põhjustab. Samuti eksis ta sellega, et ainult need kaks meest on skeptilised olnud. Duesberg nimetas oma raamatus vähemalt 3-me Nobelisti ja hulgaliselt muid mõjukaid teadlaseid. Samuti olen välja toonud Serge Langi nimelise matemaatiku, kes on andnud välja hulgaliselt matemaatika õpikuid jms kirjandust.

Loodetavasti lugejad said aru, et teadus ei põhine konsensusel ja eksperdikultusel ja "peer review" teadusartiklitel. Asjad, millest Kärss ei suuda ennast kuidagi lahti rebida.
Ma soovitan lugeda Popperit ja inimestel lihtsalt mitte matkida katseid , sest need tulemused tulevad tõenäoliselt samad, nagu "peer review" artiklis, vaid kriitilise pilguga vaadata katsetingimused üle ja sooritada kontrollkatseid, millega saaks ümber lükata "peer review" esitatud "tõestusi". Popperi järgi miljon kinnitavat katset ei loe midagi , kui tuleb katse, mis kõik need eelnevad ümber lükkab. Ainult sedamoodi saab teadus areneda. Vastasel juhul me elaksime ikka kiviajas ja konsensuslikult patsutaksime üksteisele turjale , " et kivikirves on ja jääb kõikse paremas asjaks maailmas"

Loodetavasti lugeja sai aru, et koronn tõmmati käima uudise pealt, et Hiina laboris suri paar inimest sarsilaadsesse viirusesse ja AIDS ja HIV tõmmati käima viie homo pealt, kuna üks mees sai uue mänguasja - T celli mõõtja, millega otsustas uurida immuunpuudulikkusega nooremapoolseid inimesi ja teha veidikese teadustööd. Tundub, et tal õnnestus seejuures väga hästi homosid välja peilida, sest 5 valitud tüüpi osutusid homodeks. Ja nende 5 äsja kapist välja tulnud homo pealt siis tõmmati käima hüsteeria, mis jõudis 90ndatel ka meil eetri uuksest aknani ära täita, nii et koolilapsed rääkisid, kuidas peldikupotilt võib saada HIVi. Poleks tal seda uudset T cell testiprotseduuri olnud, mis äsja välja töötati, siis poleks tal sellist mõtet üldse pähegi tulnud ja kogu hüsteeria ajajoon oleks olnud tugevalt nihkes. Varem või hiljem oleks mõni selle T-celli mõõtjaga mängima hakanud, aga võibolla 10 aastat oleks läinud või 15 või kauemgi veel. Sellist pandeemiat, et kuskil inimesed kukuvad nagu kärbsed, ei olnud , ega tulnud. Rohkelt narkot ja pidu panevatele homodele oleks lihtsalt muld peale lükatud ja kogu lugu oleks olemata olnud.

Loodetavasti lugejad said aru, et ajalooliselt on palju tragöödiaid olnud farmakonide kiirkasutuselevõtuga ja ebapiisava testimisega. Näiteks Thalidome, mis põhjustas lastel ränki sünnidefekte, seagripiviiruse vaktsiin 70-ndatel, mille tõttu paljud jäid halvatuks , aga viirusepandeemiat ennast ei realiseerunudki. AZT, algselt bänni saanud vähiravim 60ndate alguses liigse toksilisuse tõttu, mis tegi tagasituleku HIV ravis ja mis tegelikult keemiaravina kustutas patsientide eluküünla mõne aastaga. SMON epideemia Jaapanis, kus 12 aastat otsiti ja leiti viiruseid ja baktereid, kuid lõpuks selgus, et põhjus oli hoopis seedimishäirete vastane farmakon, mis viis hauda rohkem kui 11000 japsi.

Loodetavasti lugeja saab aru, miks tuleks kahelda , kui keegi ütleb:" seekord on kõik teisiti"

Ma saar aru Marko vihjest, et "karikas hakkab täis saama ja edaspidi ootame argumenteeritud vestlust", et minu aeg siin on otsa saanud. Seega see jääb minu viimaseks postituseks siin teemas. Võtsin kokku oma põhilised asjad, mille vastu olen huvi tundnud ja panin need kokkuvõtlikult kirja.
Ma tänan igatahes võimaluse eest, mis mulle anti. Kõige hullem on see, kui sa näed vaeva posti kirjutades ja see siis lihtsalt ära plokitakse ja pannakse mingi pikk bänn peale. Oli hea kogemus, et suures osas sai vabalt kirjutada. Ega mul midagi uut ja huvitavat nagunii varnast võtta praegu ei oleks ka, nii et väga kahju ei ole, et see teema siin läbi saab.

Head aega
Kässar

fdghfgh
07:26 27.10.2024
Loodetavasti said lugejad aru...
sa oled endast ikka üliheal arvamusel kui eeldad, et rahvas käis siin massiliselt sinu tõekuulutusi lugemas. Ei saa muidugi eitada, et interneti segipööramises ja sealt iva leidmises oled visa, aga sulle on öeldud- netist leiab igaüks just täpselt seda, mida otsib, aga kas see on ka kellegi teise jaoks tõde või kas see üldse on tõde, on küsitav. Sinu jaoks igatahes tõde ja tegi su meele rahulikuks. Vähemalt saad nüüd rahulikult jätkata puude veoga ning tuua inimesetele sobivamal moel kasu.
Deus
09:10 27.10.2024
Jeah, tüüp jõudis "tõeni" välja, mida ma oma küsimustega meelitasin.
HIV - viirus
AIDS - tagajärg
Nii lihtne see ongi.

Deus
09:15 27.10.2024
Mis puutub aga tema ülistuse poole peale Nobelistide suunas, siis tõesti, nad on tõenäoliselt selline IQ 137+
IQ ei tähenda aga seda, et EQ paigas oleks.
Meil siin foorumis on tegelasi, kelle IQ on 132 ja 145 vahel. Mitmeid.
Kõrge IQ'ga kaasneb tahtmatult EQ alanemine.
Seosed, mees, seosed.
Kärss
14:22 27.10.2024
¤¤¤Loodetavasti lugejad said aru, et teadus ei põhine konsensusel ja eksperdikultusel ja "peer review" teadusartiklitel. Asjad, millest Kärss ei suuda ennast kuidagi lahti rebida.¤¤¤

Oeh, eksperdikultusega tegeled siin ainult Sina! Isegi sellele tsitaadile järgnev lause on järjekordne eksperdikultus.

Teadus ei ole kunagi konsensus! Keegi siin ei väida, et see seda oleks! AInult Sina korrutad ja korrutad vahetpidamata, et ei see ikka ei ole endiselt konsensus ja kirjutatasse süvenemata väidad, nagu teised oleksid Sinuga selles osas eriarvamusel. Ei ole eriarvamusel.

Eelretsenseeritud teadusartiklid on hetkel parim meetod, et need, kes pole SISUGA juba varasemast tuttavad, suudaksid iseseisvalt eristada tarkade sõnade rittaseadmisel suvalisi kässareid päris teadlastest, kes teiste tsiteerimise asemel ka päriselt katseid teevad. See on lihtsalt ainus võimalus lugeda kirjandust, kus loetav jutt pole suvaline arvamus, vaid kogu metoodika on kirjeldatud piisavalt täpselt, et teostada ise sama katse ja veenduda selle paikapidavuses. Minu avaldatud teadusartiklid on kõik läbinud selle sõela ja oma olen peaaegu 20 aastat juba tegelenud omal erialal teiste inimeste teadustööde eelretsenseerimisega. St vägagi kursis metoodikaga. Tegemist on ju 100% läbipaistva ja kontrollitava metoodikaga, mis välistab ringkaitse, erapoolikluse, "peavoolust" erineva allasurumise vms. Kui leiad metoodikas mõne puuduse, siis tood äkki välja selle vastuargumendi?

Ma pole viroloog. Mitte ligilähedaseltki. Minu jaoks on viirusvektorid olnud lihtsalt geenidega manipuleerimiseks mugav ja odav tööriist, mis on oma riigis seadustatud ja saadaval. Neil on väga konkreetsed omadused, mida oleks absurdne eitada. Sinu jutt koroonast on jälle mingi loetud ja loetust vigaselt arusaadav arvamus mitte faktid. Eelmise koroona kriisi ajal huvitas see teema mind niiväga, et vormistasin omale ülikoolis lähetuse, lendasin Torontosse, külastasin sellega seotud haiglaid-eksperte ja tulin pärast koju tagasi teadmistepagasiga, mida polnudki mujal võimalik omandada kui kohapeal. St reaalsete inimeste reaalsed kogemused, mida ei vormistata kunagi teadusartikliteks, vaid aitasid praktikas summutada see pandeemia juba algusfaasis ja millest hiljem vaid pinnapealseid üldistusi võib lugeda. Ainult et mu kodu ei olnud sel ajal Eestis ja need teadmised avardasid eelkõige mu enda silmaringi, mitte ei kujundanud hilisemat Eesti koroonapoliitikat ega kriisihaldamise juhiseid. Sellepärast olin juba algselt ja olen tänaseni kriitiline selles osas, kuidas pandeemiat ohjati.

Ei ole nii, et üks lahendus on õige ja teine on vale. Pigem üks on 40% õige lahendus ja teine on 45% õige lahendus, sellest ülejääv osa pole mitte "vale" vaid muutujad, mis muudavad tulemuse mitteennustatavaks. Siis tuleb teha otsus, millest meditsiini võimalustel ja kasutatavatel ressurssidel on ainult üks osa ja muud asjad (majandus, ärihuvid, poliitika jne) domineerivad. Konsensusekultusest on asi ikka väga kaugel.

¤¤¤Riiklikud toiduahelad on nüüdseks paika loksunud ja igasugu hüsteeriapuhangud tuleb tänapäeval juba süsteemselt kasumiks vormistada. Head kriisi ei tohi raisku lasta , muud pole siin midagi.¤¤¤

Viimase lause osas nõustun aga täielikult. Neid osapooli, kes kriisi enda huvides ära hakkasid kasutama, oli uskumatult palju. Ainult et see ei sobi vastuargumendiks, nagu kriisi poleks tegelikult olnudki. Oli kriis, paljude jaoks elu viimane kriis.
Deus
15:02 27.10.2024
Jah, selle lausega saab nõus olla. Igas kriisis on kasulõikajad. Oli Covid19 ajal, oli 9/11 ajal, on praegu Ukraina sõja ajal, Malis toimuvaga jne. Otsi ahelad ülesse, jälgi raha voolu ja äkki jõuad algeni, kust see jama lahti läks üldse. Selle asemel, et eitada mingi asja olemasolu võiks uurida pigem, kust see lahti läks ja miks.

Muudetud 27.10.24 15:04

Deus
00:26 10.11.2024
Deus
01:59 10.11.2024
Kässari vastutegevuse müütide purustamise purustamine:

https://www.youtube.com/watch?v=OreWXw1ojow
Marko
17:58 14.11.2024
https://www.ohtuleht.ee/1118500/otseblogi-eksperdid-peavad-j
utte-ukraina-tuumapommi-ehitamisest-taielikuks-jamaks

## Eksperdid peavad jutte Ukraina tuumapommi ehitamisest täielikuks jamaks
## „See on täielik jama,“ ütles Venemaa tuumajõudude ja rahvusvahelise relvastuskontrolli ekspert Pavel Podvig. „Ilmselt on argument selles, et Ukrainal on seitse tonni plutooniumi, mida ta saab kasutada „sadade relvade“ ehitamiseks. Kogu see plutoonium on aga kasutatud tuumkütuses. Selle välja saamiseks on vaja ümbertöötlemisrajatist, mida Ukrainal pole.“
## Tema seisukohta kordas relvakontrolli professor ja USA välisministeeriumi rahvusvahelise julgeoleku nõuandekogu liige dr Jeffrey Lewis. Vastuseks teatele, et Ukraina võib algelise pommi välja töötada, ütles ta: „Tõenäoliselt ei saa. Vähemalt mitte niipea.“

Tõin artiklist ka mõned tsitaadid. Siin on sulle piisavalt materjali oma joru uuestialustamiseks. Teine teema jäta rahule!
Kässar
20:38 14.11.2024
Lubasin , et enam ei postita siia, aga kuna mujale kõiki viisakusreegleid ja postitusreegleid järgides ka postitada ei tohi, siis ei jää mul muud üle, kui teha siia veel mõned postitused nüüdseks päris aktuaalseks tõusnud teemast, milleks on tuumapommi ehitamine. Redditis on teema nüüdseks üle 760 kommentaari kogunud. Näitab, et rahvamass on asjast huvitatud.

Ka meie oma koorekihi investeerijate foorum lhv-s on teemat käsitletud. Mõned nopped sealt:

"Tuumarelva valmistamiseks on vaja kahte asja. Plutooniumi ja teavet, kuidas sütikut valmistada. Reaktorit pole vaja valmistada, sest need on olemas ja plutoonium on tuumakütuse kasutamise jääkprodukt. Detonaatori ehitamise teave, kuidas sünkroonsete plahvatuste abil plutooniumist kera kriitilise massi saavutamiseks kokkusuruda, on ka Ukrainal tõenäoliselt olemas."

Näha on , et mees teab asjast. Tõepoolest, plutooniumi eraldamine toimub keemiliselt ja on väga väga palju lihtsam, kui uraani rikastamine, mida tehakse tsentrifuugidega ja mõni riik pole suutnud isegi 70+ aasta jooksul ühegi pommi jagu materjali välja vurritada. Keemiliselt on asi aga lihtne.

Plutooniumi kriitiline mass on ca 12 kg. "Fat -man" -is kasutati ca 6 kg. Teooria järgi surutakse tuumametall kokku 2,5 kordse tiheduseni ja siis see 6 kg annab nö kriitilise massi välja ehk käib jõmakas, mis aurustab linna.

Nüüd mõnel võib tekkida küsimus, et miks mitte kasutada "Gun type" pommi, mis on ülilihtne ja ei vajanud isegi Hiro puhul katsetust ja kus lihtsalt 2 metalli omavahel kokku viiakse saavutamaks kriitiline mass.
Siin on siis teoreetiliselt probleemiks see, et plutoonium, sisaldades komponenti 240, on väga aldis iseeneselikuks ahelreaktsiooniks, kuna pommitab neutroneid suurel hulgas igas suunas välja. Kardetakse nimelt, et kahe kera omavahelisel lähenemisel ahelreaktsioon algab enne seda, kui mõlemad kerad kokku saavad nö "päris kriitiliseks massiks".
Kui see juhtub, siis ei toimuvat pauk, mis aurustab linna, vaid nn "fizzle", ehk siis susiseb nagu tühjaks ja eriti suurt pauku ei tule. Samas hinnatakse, et see "fizzle" oleks kuski 100 tonni TNT suurusjärgus. Tegelikult päris kõva pauk, kui lüüa kaks 6 kilost metallitükki omavahel kokku. Algelisel kujul relvana oleks päris kõva minu arvates. Ja oleks ülilihtne , poleks vaja jamada sütiku jms asjaga.

Kässar
20:46 14.11.2024
Nope lhv foorumist, IT mees seekord kommeteerib järgmiselt:

Tsitaat:

"Tegelikult ei suruta plahvatuste abil midagi kokku, räägitakse lausa, et see on meelega levitatud valeinfo.

Reaalsuses lastakse lihtsaima tuumalaengu puhul väga silindrile lähedase kujuga tüvikoonuse otsa vastava auguga väliselt kerakujuline osa. Kui osade summa ületab kriitilist massi, siis eriti muud teadust polegi vaja."

Pmst ma ise, või ka mõni teine amatöörmeistrimees siit foorumist, oleks võimeline vastavate materjalide ja tööriistade olemasolul selle näiteks kuuga valmis meisterdama. Materjalid ja tööriistad on Ukrainal olemas."

Siin on näha, et mees midagi teab ja ta tegelikult selgitab väga hästi "gun type" pommi põhimõtet. Ainuke asi ongi see, et mees teab ainult seda ühte tüüpi pommi ja seesama pomm oligi see, mida visati ilma igasuguse katsetuseta Hirole.

Kahjuks plutooniumi puhul, nagu ma oma eelmises kommentaaris juba kirjutasin, sedatüüpi pomm ei toimivat. Ja seetõttu mõeldigi välja "implosion type" pomm, kus tavapäraste lõhkelaengutega pressitakse plutooniumist tuumametall ca 2,5 kordse tiheduseni, et 6 kg plutooniumilaeng annaks välja kriitilise massi, milleks plutooniumi puhul on ca 12 kg.

Ehk on näha, et tark IT mees, aga seekord teab ainult poolt teooriat ja tegu ei ole valeinfoga, justkui poleks vaja metalli kokku suruda. On küll vaja ja lausa 2 korda vähemalt.
Deus
21:03 14.11.2024
Kahjuks pole metallurgia päris keemia analoog ega sünonüüm...
Üldiselt on kogu see asi puhtal kujul UA poolne propagandanõks praegu, muidu siin hakatakse ära unustama, et seal 2000 tibla päevas loodust reostama jäävad maapinnale. Teises teemas ei hakanud seda ütlema, sest nagu sa just tõestasid ja ma siin kaasadminnile hommikul ütlesin, kui seda teeksin, siis sa roohaks koheselt tolle teema täis nagu sa just siin tegid. Su Delfi artiklis on tegelt täpselt sama tekst kirjas, mida ma just ütlesin.

Tsiteerin:

Pole isegi oluline, kas kogu Ukraina tuumavõime arutelu on lihtne mõttelõng, mis lähtub eeldusest, et toda 80 aastat vana tehnoloogiat pole kuigi keeruline järele teha riigil, millel on tuumarelvi olnud ning kus on olemas selleks vajalik teadmine ja kogemus.

Või on see viide reaalsele arengule, mille taga on ka mingid tõestatavad asjaolud, näiteks teadmine, et Ukraina on umbes poole aasta kaugusel sellest, kui valmib nende endi üle 1000 km lennukaugusega ballistiline rakett.

Need tuumarelvajutud toovad esile ühe selle sõja olulise nurga, mida kiputakse unustama. Nimelt: Ukraina on iseseisev tegutseja.
Kässar
21:04 14.11.2024
Lhv foorumist järgmine nope, arutellu siseneb konservatiivne vanem härra:

Tsitaat:

"Just, Manhattani projekti kallal nuputasid maailma kõige helgemad füüsikud, keemikud ja matemaatikud 4 aastat , kulutasid sellele 27 B dollarit praeguse raha väärtuse järgi , palkasid 130 000 inimest, kuid kodumaised Jaan Tatikad teevad selle põlve otsas garaažis valmis nagu naksti "

Nagu näete , siis argument põhineb asja ülimal keerulisusel ja raha hulgal, mis kulus omal ajal tuumapommi nullist välja töötamiseks.

Sellele , minu arvates väga õigustatult esitatakse vastuväide:

"Oled Sa mõelnud asjaolule, et tollest ajast ning toonastest teadmistest on elu edasi läinud?
Kui Põhja-Korea sai hakkama, siis mille poolest ukrainlased kehvemad on? Eriti olukorrs, kus neil on ka nõuka-aegsest ajupotentsiaalist vast miskit säilinud."

Ma olen varem postitanud, aga tolle aja arvutustehnika, aastal 1945, oli sellisel tasemel, et Feynman koos naiste ja perfokaartidega pidas kompuutriga sammu.

Isegi 1969 aasta kuumissioonil ju veel astronaudid arvutasid kuu orbiidile sättides käsitsi mingid asjad üle, et kas kõik on õige või mitte.

Ukrainal oli tuhandeid tuumapomme omal ajal, neid pidi ju regulaarselt hooldama, jooniseid pidi olema jpms.

Heaks näiteks veel tehnika progressist on üks redditi kommentaar vastuseks kahtlejale, kes kartis, et Ukraina ei suuda vajaliku täpsusega detaile toota:

Tsitaat:

"Extremely high tolerance you say... Maybe you should google evolution of attainable machining accuracy and compare 1945 to 2020. "Ultra precision" accuracy was around 0,1 micrometers during 1945. Today 0,5 micrometers accuracy is called "normal", 0,005 micrometers accuracy is called "precision machining" and 0,0003 micrometers accuracy is called "ultra precision machining".

So today's ordinary machining tools are already damn close what was best you could get 1945 when first implosion bombs were made. So no, high tolerances are not the issue."

Kässar
21:15 14.11.2024
Nope lhv-st, samalt mehelt, kes enne uraanipommist rääkis ja eksis plutooniumipommi tööpõhimõttega:

"Uraanipomm on lihtsam ja sellega töötamine pole väga mürgine, seega ma arvan, et peaks minema selle peale. Ukraina kaevandab seniajani uraani ja rikastab seda, seega selle hankimine pole probleemiks.

Uraanipommi jaoks on vaja uraani kerget isotoopi U-235, selle saab eraldada kui teha looduslikust uraanist UF6 fluorhappe abil, mis on tööstuses tavaline, ja suunata see läbi gaasitsentrifuugide jada, kus igaühes U-235 tõuseb üles ja jääb keskele. Kusjuures gaasitsentrifuuge saab ka osta. Pärast saab UF6 tagasi taandada.

U-235 tuleb vormida kaheks osaks, ta venib hästi seega saab seda pressida, või siis alternatiivselt sulatada, kuna ta sulamistemperatuur on veidike üle 1000C, mis pole väga kõrge. Nagu öeldud, siis keskmine osa peaks olema silindriline, kergelt tüvikoonus, mis läheb teise osa, mis on väliselt kera, sisse. 100% U235 kriitiline kera ilma peegelditeta on 17 cms diameetriga.

Siis tuleb ette valmistada vastav torukujuline pomm. Pomm valmistatakse terasest, mis on ise hea neutronipeegeldi. Ühte otsa kinnitatakse uraani see osa, mis läheb teise osa sisse. Teine osa asetatakse relssidele, ca 1m sellest. Fikseeritud otsas toimub plahvatus ja see vooderdatakse U238 (mis on hea peegeldi ja mis muidu jääks tsentrifuugimisel üle) või berülliumiga (parim peegeldi, aga kallis ja ei aita plahvatuse võimsusele kaasa, samas võimaldab uraani mitmekordselt vähem kasutada ja väiksema võimsusega pomme teha).

Eesmärk on, et kui uraanikera kokku läheb, siis oleks ta ideaalselt kerakujuline ja vooderdatud ideaalselt kerakujuliselt peegeldiga, ning see omakorda tugeva teraskestaga, mis hoiaks pommi selle murdosa sekundist koos, mis on vajalik ahelreaktsiooni kogu uraanis käivitamiseks. Uraani kokkuviimiseks on vaja väikest lõhkelaengut relssidele paigutatud osa ja selle peegeldi taga.

Ei ole ju midagi keerulist Ukraina suuruse riigi inseneridele ja teadlastele, kellel on niigi tuumatööstus, sõjatööstus ja tugev metallitööstus.

Nad ei pea seda ka nullist leiutama, nagu Manhattani projekti puhul oli vaja."

Ma vaidleks sellele tsentrifuugimise asjale vastu. Mingi riik on juba aastakümneid ja kümneid tsentrifuuginud tuhandete tsentrifuugidega, aga pole suutnud siiani üheainsamagi pommi jagu materjali kokku saada. Üksainsam interneti kaudu levitatud ussviirus keeras protsessi näiteks 10 aastaks vähemalt tuksi. Interneti eelsel ajastul olid omad trikid , kuidas saboteeriti neid vurre. Ma ei tea täpselt milliseid, aga toodangut sealt ei tulnud. Seega oli efektiivne.
Väga libe tee, ma ütleks, kui maailma praktikat vaadata. Lihtsam on tuumajäätmetest keemiliselt plutoonium välja sõeluda.
Kässar
22:02 14.11.2024
Kui suurema teooriaga on maha saadud, siis nüüd hakatakse hindama reaalset kohaletoimetamist:

Tsitaadid:

"Mis selle kaal on? Kas Ukrainal on rakett millega see sihtmärgini toimetada?"

"Alates mõnestsajast kg-st?

Vaatasin, et Hiroshima pommi kaal oli kokku 4000kg, sh 64kg uraani.

Kusjuures, ma arvan, et piisavalt hoiatav oleks ka näiteks maa-alune tuumakatsetus paarkümmend km rindest kuskil stepis."

"Kui juba puhtteoreetilise arutelu peale läks -- milleks on sellises kontekstis raketti tarvis?
Eriti arvestades Venemaa bardakki?
Natuke teise nurga alt vaadatuna üks päris hea film:
The Fourth Protocol"

Nagu näete, siis meestel mõtted hea ja ideed üllad. Ainuke asi, mida nad veel ei tea, on see, et tuumapommi tegelikult polegi olemas.
Nad arutavad asjast, millest nad tegelikult mitte midagi ei tea peale propaganda, mida tuumapommide kohta räägitakse. Ja siis mõned videod , mida netist nähtud vms.
Tõenäoliselt pole isegi näinud reaalseid pilte Hirost ja Nagast pärast pauku, kus puud seisava, elektripostid seisavad , pangahoone seisab, mis kusjuures avati veel 2 päeva hiljem peale pauku ning trammid sõitsid 3 päeva peale pauku.

Nad pole isegi veel jõudnud selleni, kuidas tavapärases tuumaelektrijaamas on tarvis moderaatorit neutronite aeglustamiseks, et üldse ahelreaktsiooni käivitada ja käigus hoida. Selleks on tänapäeval vesi. Selle ülesandeks on neutronite kiiruse 10000 kordne vähendamine ja sellega saavutatakse tõenäosuse tõus 500-1000 korda, et neutron tuuma tabaks ja tekiks reaktsioon.
Gun-type pommis ei olnud ei moderaatorit ega isegi mingit erilist neutroniallikat. Lihtsalt löödi kaks metallikamakat omavahel kokku ja väideti, et see aurustas linna.

Implosion type pommis oli vähemalt neutroniallikas kõige keskel- 7 grammi kaaluv " urchin initiator" . See paigutati 6kg plutooniumist kera keskel asuvasse õnarusse. Plutoonium käis kaheks poolkeraks.

Kässar
22:40 14.11.2024
https://www.youtube.com/watch?v=uMs4IJQVRYM

Siin on video, kuidas kamikaze lendur tabab laeva, millega veeti lõhkemoona. Päris korralik jõmakas käib tavalaskemoonaga.
Marko
00:02 15.11.2024
Nagu karta oli, nii toimuski kässariga ahelreaktsioon ja järellainetus on kah muljetavaldav. Ümbersuunamine oli igati õigustatud, ära virise!
Kärss
00:29 15.11.2024
¤¤¤Nad arutavad asjast, millest nad tegelikult mitte midagi ei tea peale propaganda, mida tuumapommide kohta räägitakse. Ja siis mõned videod , mida netist nähtud vms¤¤¤

Oota, kas Sul oli siis midagi rohkemat kui netist nähtud mõned videod?

:))))
Deus
08:24 15.11.2024
Kässar tsiteerib ja kirjutab ja loeb aga ignoreerib kahe sõna kooslust...
"Ahelreaktsiooni käivitada JA käimas hoida"
Käivitada JA käimas...
JA....
Mida see JA küll eesti keeles võiks tähendada?
Ega ometi pole kahe lause osa omavahel üheks lahutamatuks tükiks sidumine?
Aga et mitte niisama targutada, tõlgin: käimas hoidmine tähendab,et asi kas seisma ei jääks VÕI käest ära ei läheks.
Nüüd aga googelda, mis EHITUSLIKUD vahed on vesinikpommil ja kasvõi rudimentsel tuumareaktoril.
Edu.
fdghfgh
08:50 15.11.2024
Kuidas käivitada ja käigus hoida kässarit- anna talle hambusse kriitiline massiühik infot.
Mis puutub laeva plahvatamisse, siis miks ei peakski lõhkeainet vedav laev pauku tegema? Paugu suurus sõltub ju lõhkeainekogusest- mida rohkem seda on, seda kõvem pauk ja ühte laeva mahub seda päris palju. Lao nt mõni tavaline liinilaev kõvemat paugumaterjali vedavaid rekasid täis (20t haagis) ja saad ka kena kõmaka.
Kässar
09:09 15.11.2024
Käimas hoidmine tähendabki seda, et on loodud tingimused tuumareaktsioonide tekkimine läbi neutronite aeglustamise. Selleks kasutatakse vett. Kui lasta tuumareaktorist vesi välja, siis põhimõtteliselt tuumareaktsioonid sumbuvad, kuna neutronid hakkavad jälle 10000 korda kiiremini liikuma ja tuumareaktsioonide tõenäousus väheneb 500-1000 korda.

Tsitaat:

"So, when a neutron is moderated to thermal energies, the likelihood of it causing fission in a uranium-235 nucleus increases by a factor of around 500 to 1,000 times. This is a rough estimate based on the significant increase in the fission cross-section for thermal neutrons.

Example:
Fission Cross-Section for Fast Neutrons: 1-2 barns
Fission Cross-Section for Thermal Neutrons: 500-580 barns

Thus, the ratio of thermal to fast neutron fission cross-sections for uranium-235 is roughly 500 to 1,000 times higher, making moderated thermal neutrons far more effective in sustaining the nuclear chain reaction."

Kuna aga vesi on samal ajal ka jahutaja, siis vett välja reaktorist ei lasta. Ja isegi kui laseks, siis sumbuvad tuumareaktsioonid tekitaksid ikkagi niipalju soojust, et tuumakütus sulaks üles ja asi oleks halb. Mingit tuumaplahvatust ei tekiks, aga tuumakütus sulaks lihtsalt ära ja reaktori keeraks ka tuksi. Seetõttu kasutatakse kontrollvardaid, millega reguleeritakse reaktsiooni.

Moderaatori ülesanne - reaktsioon käima tõmmata ja seda käimas hoida tänu neutronite kiiruse alandamisele.

Kontrollvarras - tõmbab reaktsioonile pidurit, kui vesi( mis on ühtlasi moderaator) ei jõua enam vajalikus koguses soojust minema transportida.

Deus
09:12 15.11.2024
Mõtle uuesti ja ära sega kokku uut ja vana reaktorit ning ütle, mis on reaktorist puudu kuid vesinikpommis on olemas.
Kässar
10:35 15.11.2024
"Implosion type pommis oli vähemalt neutroniallikas kõige keskel- 7 grammi kaaluv " urchin initiator" . See paigutati 6kg plutooniumist kera keskel asuvasse õnarusse. Plutoonium käis kaheks poolkeraks."

Jätkuks.Vaatleme pommi seestpoolt väljapoole.

Pommi keskel oli siis 7 grammi kaaluv "urchin initiator". See oli paigutatud 2 plutooniumist poolkera sees olevasse 2,5 cm laiusesse õnarusse. See nn"urchin initiator" koosnes 2 cm laiast ja 6mm paksusest seest õõnsast berülliumist kerast ja selle sees oli 8mm lai täis berülliumist pellet.
Selle asja pidi siis käivitama lõhkelaine, mis kaasnes väliskihi plahvatusega.

Plutoonium kaalus kokku 6 kg. Kuna plutoonium on keemiliselt väga reaktiivne materjal, siis oli ta elektrokeemiliselt kaetud nikliga, et ta säilitaks oma omadused ja ei hakkaks kohe kõige ja kõigiga reageerima.

Järgmisena tuli 40 kg kaaluv U238-st tehtud silinder, mille sisse eelnev kupatus oli paigutatud.

Järgmisena tuli 120 kg kaaluv ja 7 cm paks U238-st tehtud "tamper". Selle ülesandeks oli neutroneid tagasi peegeldada. Oli ka öeldud, et osa pommi võimsusest tuli selle uraani lõhustumisest kiirete neutronitega. Ligemale 20% võimsusest.

Seejärel tuli 120 kg kaaluv duralumiiniumist "absorber shell". Selle ülesandeks oli tagada, et rõhk jõuaks pommi keskele .

Ja kõige peal oli siis 2500 kg lõhkeainet jaotatuna 32-ks pakiks, millest 20 kuusnurkset ja 12 viisnurkset. Samamoodi nagu jalgpalli muster. Selle kihi paksus oli ca 50 cm. Kokku tuli diameetriks pärast laengute paigaldamist 1,4 meetrit.

Laengupakid olid omakorda jagatud 3-ks. Kaks olid " high velocity explosive" ja üks " low velocity explosive" tüüpi laenud.

Kõige välimise kihi "high velocity explosive" laengu sisemises küljes oli kooniline õnarus, mille külge sobitus vastavalt oma kujuga "low velocity explosive".
Kogu see mäng lõhkelaengutega käis selle ümber, et muuta kumer väljapoole paisuv lõhkelaine koonduvaks lõhkelaineks keskpunkti suunas.
Lõhkelaengud valati täppisvormidesse.
Lõhkelaengud pidid kokku sobituma alla 1 mm täpsusega, et tekiks vajalik laine tuumareaktsiooni tekitamiseks. Kõik pidi olema väga täpne ja paberist ja teibist kiiludega aeti asi "täpseks".

Lõhkelaengute lõhkamiseks töötati välja täiesti uus süsteem, kuna tavapärane süsteem ei kindlustanud vajalikult sünkroonset lõhkamist. Uueks süsteemiks sai elektriliselt plahvatuslikult aurustuv peenike juhe. Vaja läks suurt akut, kondensaatoripakki, mis kaalus ca 200 kg. Sellisel viisil saab 32 juhtme aurustumise sättida täpsusega +/- 10 nanosekundit.

Kui pomm ära koostada, siis aeg on max 2 päeva, et pauk ära panna, sest selle ajaga akupakk tühjeneks liiga palju.

Nagu näete, siis "gun type" pomm on palju palju lihtsam. Kui plutooniumist 240 välja sõeluda , siis saaks plutooniumi ka "gun type" relvana kasutada ja täit jõudu rakendada.
Gun type pomm on põhimõtteliselt nii lihtne , et koksa kaks poolkera omavahel kokku ja kogu muusika.
Deus
10:41 15.11.2024
Kas tuumareaktoris on berülliumikopsikud olemas?
Kässar
10:44 15.11.2024
"Mõtle uuesti ja ära sega kokku uut ja vana reaktorit ning ütle, mis on reaktorist puudu kuid vesinikpommis on olemas."

Vesinikupommist ma üldse ei räägi. Ukrainal on kavas teha üldse 1/10 võimsusega algelisi pomme võrreldes Hiro ja Nagaga.

Vesinikupommidesse ma ei ole ka väga süvenenud siiani, aga ma teen seda varsti.

fdghfgh
11:08 15.11.2024
Ei saa hästi aru- tema väitel pole tuumapommi olemas, aga nüüd täiskirjeldus, kuidas asi töötab. kässar väheke vastuolus pole oma lugudega?
Kässar
11:22 15.11.2024
Ma kirjeldan seda teooriat, millega väidetakse, et pomm on olemas. Mida rohkem seda lugeda, seda rohkem on ju aru saada, et tegemist on jamaga.

Näiteks "high velocity explosive" tüüpi lõhkeaine gaaside liikumise kiirus on ca 8km/s.

120 kg ja 7 cm paks uraanist sangpomm, mis plutooniumi ümbritses, kas üldse aurustub sellise gaasi kiiruse juures? Pauk käib ju hetkega ära ja kogu lugu.

Apollo kapsel tuli atmosfääri kiirusel 11km/s ja pidurdas maha 5 minutiga. Seejuures ei aurustunud ega midagi. Toimus 5 minuti jõhkrat pidurdamist atmosfäärigaasides, mille ekvivalendiks oleks 250 tonni vedelkütuse põletamine reaktiivmootoris, kui oleks kasutatud mootorit mahapidurdamiseks. Aga midagi ei aurustunud ega kuumenenud isegi üle.

Ma pigem arvan, et energia läheb sinna , kus lihtsam tee on. Pauk käib ära, väliskest lendab laiali ja gaasid panevad sealtkaudu plehku. Uraanist 7 cm paksusega sangpomm üldse ei aurustugi ja mitte midagi seal sees käima ei lähegi.

fdghfgh
11:28 15.11.2024
Taaskord- sa ei ole ise midagi sellist valmis teinud, seega hoia mokk maas.
Deus
11:30 15.11.2024
Püssirohuga saab sigaretti süüdata, aind haamrit vaja. Püssirohuga saab ka mõnda asja väga kiiresti kuskile suunas saata. Püssirohuga saab ka väetisele uue väärtuse anda nagu Beirutis juhtus.
Kässar
19:39 15.11.2024
fdghfgh, ütle miks putler lihtsalt Ukraina vastu taktikalist tuumakat ei kasuta. Saaks sõja kiiresti lõpetatud ja vurru ja CO saaksid oma tahmise, rahu oleks jälle maapeal.

Mida tal karta oleks, mitte midagi. Tal on ju suurim tuumavõimekus maailmas. Kes teda ründaks, mitte keegi. Praegu USA ei luba isegi tavarakettidega vastu pommitada, vaevalt siis midagi muutuks.

Sõda oleks läbi, putler saaks oma tahtmise ja olekski asi läbi.

Deus
20:19 15.11.2024
Sa kõike pealt tee endale selgeks, mis on taktikaline tuumakas, siis alles tule plõksima.

Muudetud 15.11.24 20:19

Kässar
20:40 15.11.2024
Tunnistan ausalt, ma ei tea misasi on taktikaline tuumakas, aga ma eeldasin, et see on väiksemat sorti tuumakas, sellepärast, et ei ole mõtet overkillida.

Seega, ma küsin uuesti fdghfgh käest, et miks putler ei kasuta väiksemat sorti, Hiro ja Naga sorti tuumakat, et sõda lõpetada. Ei pea kohe Kiievile paugu ära panema, piisaks hoitavast paarist laksust kuskil kaugemal hõredamalt asustatud piirkonnas.

Saaks selle sõjaga ükskord ühelepoole. Vurru ja Co oleks õnnelik, et sõda lõpuks läbi sai ja rahu oleks jälle maapeal.

fdghfgh
20:43 15.11.2024
Nagu muudeski asjades, on ka poliitikas su arusaamad primitiivsed. putler on tsaar ainult veremaal, oma lollide alamate silmis. mujal on ka tema jaoks olemas inimesed, keda ta kuulama peab kui tahab veremaal edasi valitseda.
Kässar
21:04 15.11.2024
"Nagu muudeski asjades, on ka poliitikas su arusaamad primitiivsed. putler on tsaar ainult veremaal, oma lollide alamate silmis. mujal on ka tema jaoks olemas inimesed, keda ta kuulama peab kui tahab veremaal edasi valitseda."

Tahad öelda, et putler võetakse siis mingite jõudude poolt maha või?

Või arvad , et siis surutakse sanktsioonidega põlvili?

Ma küsin su käest, fdgh, et kui mingi Aafrika suguharu viskaks teisele suguharule aatompommi pähe, mingi 100000 sureks kuskil ära ja plats oleks puhas, siis kui palju selline uudis sind nagu üldse puudutaks?

Kässar
21:21 15.11.2024
Deus, ma kuulaks ära ka sinu stsenaariumi, mis siis juhtuma hakkaks, kui putinaator otsustaks sõja kiirelt paari pisema tuumapommiga ära lõpetada. Soovitavalt vesiniku omaga, need ei pidavat üldse eriti mingit saastet tekitama. Võiks isegi öelda, et nö "rohetuumapommiga".

Fgh arvab, et on mingit tegelased, kes saavad pärast putinaatori miskitmoodi ametist maha võtta.

Kuulame sinu arvamuse ära.
Deus
23:10 15.11.2024
Noh, seda vesniku oma ei saa ICBM'i ega Kindzalli toppida, alustame sealt. (Ja ma tean näitest, et on ka ICBM versioonis olemas aga ebapraktiline tänapäevase õhutõrje juures)
Vesinikpomm tekitab samamoodi radiatsiooni, vähem aga tekitab ikkagi.
Taktikaline tuumakas on mõeldud ühe sõjaväe osa maha võtmiseks.
Paarist jääb väheks ja miks mitte rohkem, loe edasi.
Tagajärjeks on kiiritatud maa ja pahased oma kodanikud ja pahased "tulevased" "oma" kodanikud. Võidad aga kasutada ei saa veel pikka aega, vilja ei saa kasvatada lähedal, kaevata ei saa midagi jne, kasutuks muudad oma "võidu". Kui kaua sõitis liharong mööda raudteed edasi-tagasi? Kui ei tea, mis liharong oli, siis soovitan uurida, mis sai veisekarjast, kes Tšernoboli juures kasvas hiljem ja kellest osa vorstiks tehti "pisiosades" kokku segades puhta lihaga ja keda enamus sovjeetiku ja peale seda aega inimesed on sisse söönud.
Sujuvalt oled hiilinud mööda vastamast, miks tuumapommis on berüllium ja reaktoris pole.

Muudetud 15.11.24 23:22

Kässar
03:55 16.11.2024
Ei veena su jutt. Pank Hiros läks käima 2 päeva peale pauku, trammid sõitsid 3 päeva hiljem. Vahetult pärast pauku elas linnas 83000 inimest, veebruaris 1946 elas linnas juba 169000 inimest. Linn ehitati üles ja BAU jätkus.1955 oli linn juba praktiliselt täielikult üles ehitatud.
Deus
08:59 16.11.2024
Minu ülesanne pole sind veenda vaid üldsust kaitsa su valede eest.
Piirkonnale, kus pidevalt on maavärinad, on väga iseloomuomane taastada kommunikatsioonid ja ka ehitised väga kiiresti. Faktiliselt Jaapanlased ei tunne uhkust oma hoonete, kui objektide üle vaid hoopis selle üle, kui kiiresti nad suudavad uue hoone luua peale õnnetust.
Vool oli tagasi tundide pärast, pank jätkas 2 päeva pärast, radiatsioonist ei teadnud keegi midagi, tekkisid uus inimgrupp lihtsalt nimega hibakusha ja sa räägid seda grupile inimestele, kes ei suutnud ühes eesti linnas voolu üle 5 päeva taastada veel mõned aastad tagasi.
Jätad mainimata kümnete tuhandete vabatahtlike sissevoo (mitte toetatud riiklikult), kes seda kõike aitasid seal ehitada teadmata, et ka nemad muutuvad hibikusha'deks.
Jätad mainimata, et mõned nädalad hiljem saabus Makurazaki, mis hävitas taaskord juba käima saadud asja, eriti ajutised haiglas olid peamised kannatajad AGA sellel oli ka positiivne osa, see pesi saarekese radiatsioonist puhtaks.
Sa võrdled tormide ja maavärinate läbi karrastunud saarekest maapinnaga, kus pole ei torme ega maavärinaid ehk siga ja kägu.

Sa ei võrdle isegi, sa haugud lihtsalt mingi trolli väänatud informatsiooni siin tõe pähe lihtsalt muutudes ise selle läbi valetajaks.
Kässar
10:50 16.11.2024
Trükkisin pika jutu, aga nutimobsis kustutasin kogemata. Lühidalt.
Tuumapommis on 6kg plutooniumi, tuumajaamades podisevat tuumakütust mõõdetakse tonnidega,kui mitte sadade tonnidega.
Tuumapomm plahvatab 600m kõrgusel õhus, aurustunud materjal paneb 8km sekundis igas suunas minema. Tuul laotab ka pärast kogu atmosfääri jäänud osakesed laiali. 6kg plutooniumist läbib reaktsiooni ca1gramm.

Venelased on samuti harjunud kannatama. Vaesus, viletsus, nälg ja närusus. Selle pinnalt putinaator leiab biomassi,mis vabatahtlikult 30000 dollari eest rindele lotot mängima lähevad ja enamus seda raha ei näe ja lastakse ribadeks. Samalt pinnalt ja propa abil pole putinaatoril raske leida rahvast,keda ümber asustada vallutatud aladele.
Pommi viskab üle jõe, ma isegi ei räägi terve Ukraina vallutamisest. Seega kaob isegi vajadus propa abil midagi siluda. Pauk käib kaugemal.
Sõjas täna kasutatakse tuhandeid depleted uranium soomustläbistavat moona. Keegi ei köhi, peale putinaatori, kes sogas midagi räpases moonast ja lubas tuumakat kasutada.
Venemaa on kaevanduslinnu , kus keskeltläbi pannakse 50selt pillid kotti. Keegi ei köhi.
Isegi ametlik versioon ,miks Naga ja Hiro nii kiiresti üles ehitati, on selline, et kiirgus plahvatuse ajal on ohtlik ja surmav, aga pärast ei ole enam. Seda tõestab ka ajalugu, linna elu jätkus päevade pärast,mitte aastakümnete.
Nii et jah, peale fdgh retoorika, et tuumapommi ei kasutata sellepärasy, et mingi tegelikku võimu omava eliidi jaoks ei ole see kossher, pole siin muud mitte midagi.

Deus
11:56 16.11.2024
Loe uuesti, mida ma kirjutasin. Valetad jälle jättes välja loodusnähtuse, mis mängis suurt rolli selles, et asi pole siiani tühermaa.
Kässar
14:57 16.11.2024
Täitsa vale jutt. Googeldasin, mõned nädalad olid tegelikult 6 nädalat. Ja see jutt, et oleks tühermaa jms, vahetult pärast pauku läks linna tagasi elama 83000 elanikku. Tänavad ja teed roogitud puhtaks, majad õhati ja ehitati uuesti jnejne. Keegi ei oodanud mingit imelist loodusnähtust, mis kõike ära puhastas.
Aatompomm on tegelikult väga puhas,isegi tolleaegne ebaeffektiivne ja räpakasvõrreldes tänapäevastega, mis pidavat puhta puhtad olema praktiliselt.
Samuti sind ei häiri kümned ja kümned tuhanded depleted uranium soomustläbistavad laengud,mida terve lahingutallermaa täis on.Kas loodad, et mingi müstiline loodusnähtus tuleb ja pühib jälle kõik vaibaalla või.
Uskumatu mentaalne gümnastika,mida sa siin etendad, et enda jaoks mingit reaalsust tekitada.
Isegi peavool kirjutab, et pärast tuumapommi plahvatust on kiiritus nii madal,et suurt ohtu pole ja selle tõestuseks on fakt , et Hirot ja Nagat päevadega hakati üles ehitama ja 83000 elanikku hakkasid linnas toimetama.
Ja milleks on vaja taifuun oma hädise 50 meetrit sekundis tuulekiirysega,kui plahvatuse epitsenter lendab aurustunud aine laiali 10 km sekundis. See plahvatus ise juba puhus kogu selle aine piisavalt laiale pinnale laiali.
Solution to the pollition is dilution.
6kg plutooniumi aurustati ja kanti 8km sekundis algkiirusega 4 tuule poole teele. 1gramm ainet üldse läbis tuumareaktsiooni.
Marie Curie käis ringi pool elu radioaktiivsed ained taskus ja viskas alles 60+vanuses vedru välja. Mingi 1 plutooniumi molekul kuskil pinnases on sellekõrval kökimöki.

Nii et endiselt jääme fdgh väljapakutud variandi juurde, et kuskil on mingi suurt võimu omav eliit, kelle jaoks kiire linna maatasa tegemine tuumapommiga ei ole kossher ja neil on niipalju võimu, et suruvad putinaatori põlvili , kui ta seda teeb ja vahetavad ta välja. Aeglasemas tempos linna hävitamine aga on kossher.
Minu arvamus selle peale on selline, et miljard indut absoluutselt ei koti, kui kuskil mõni linn kiirelt ära kustutada. Nende jaoks on ainult oluline,et saaks odavat kütust oma punnvõrridesse jms tänavakaarikutesse.
Deus
15:23 16.11.2024
4 või 6 ongi mõned. Tore et googeldasid.
Kahju, et looduslikku pesumasinat ignoreerid ja seetõttu valesid järeldusi teed.
Kahju et endiselt ignoreerid inimeste mürgitamisjuhtumit, mida endiselt ignoreerid.
Kahju, et endiselt lased üle berülliumkerakese olemasolu.
Kahju, et ignoreerid inimliigi hibikusha tekkimist Jaapani sõnaraamatusse.
Kahju et ignoreerid fakti, et tollel hetkel ei teanud 99,9% inimestest, mis asi on kiiritus.
Su ignorantsus ja teabe vastuvõtt ning analüüsioskus ongi su viinud valele teele mu poeg, tule parem valgustatuse poole tagasi ja loe mõni päriselt teaduslik raamat läbi. Alusta näiteks Matemaatika õhtuõpiku lugemisest.
jee.kim
16:54 16.11.2024
Arva ära, miks mrs. Curie kandis musti, pikkade varrukatega kindaid?
Ja muuseas:
"Marie Curie, known as the 'mother of modern physics', died from aplastic anaemia, a rare condition linked to high levels of exposure to her famed discoveries, the radioactive elements polonium and radium. ... Her body is also radioactive and was therefore placed in a coffin lined with nearly an inch of lead"
Kässar
19:48 16.11.2024
Marie Cyrie elas 66 aastaseks. Tolleaegne keskmine eluga oli ca 50 ja mõni kopik peale. Elas pika elu võrreldes keskmisega.
Igasugu väljamõeldud inimliigid on bs, tänapäeval kutsume neid lihtsalt invaliidideks. Erinevad põhjused, miks inimesed vigaseks jäävad, muud midagi. Hiros ja Nagas visati napalmi pähe, mõni ime, kui invaliidsus järgneb.
Sa, Deus, võid olla kõva käpp matemaatikas, aga füüsikast ei jaga sa eriti midagi. Nii naiivset juttu ajad, et anna olla. Taifuun pühkis platsi puhtaks, päris hea nali. Samahästi võin rääkida, et lumesulamisvesi viib kõik halva minema.
Ma loen välismaiseid foorumeid, Ukraina sõja teemad on unustusse vajunud. India, Hiina, Lõuna Ameerikas, seal enamus ei teagi, et kuskil siin mingi madin käib. Neil jumala poogen, peatsi, et odav kütus ja toit.
Praeguseks on putinaatori ja orkide armee ameeriklaste silmis täielikuks naljanimbriks osutunud.3 aastaga on kaotatud tohutu hulk inimesi ja Ukraina võitleb 80 ja 90ndate tehnikaga, seejuures üks käsi selja taha seotud.
Võrdluseks USA tegi Iraagis 3 nädalaga puhta töö,45000 vastast löödi maha ja enda kaotused olid 169.
Selle asemel oleks võinud putinaator kohe tuumapommi läbirääkimiste lauale lüüa ja piiri maha panna ilma dramaatikat. Ukraina ei ole ju tuumariik. Palju elusid oleks seejuures säästetud.
Deus
20:33 16.11.2024
Mis radioaktiivse tolmu maha pesemiseks peaks sinu arust olema mingi spets kemikaal või mis? Ma ütlesin sulle enne, et metallurgia ja keemia ei ole sünonüümid.

Muudetud 16.11.24 20:34

Kässar
21:04 16.11.2024
Olematu kogus radioaktiivset tolmu, kui 6 kg plutooniumi aurustad 600m kõrgusel ja 8km sekundis algkiirusega igas suunas laiali pihustada.
Solucion to the pollution is dilution.

Mind pigem huvitaks,mis neist depleted uranium soomustläbistavatest loaengutest saab, mis lahingutallermaale tuhandete ja tuhandete kaupa külvatakse.
Ma juba tean, mida Deus ütleb. Depleted, st ohutud. Võid võtta õhtuti miini kaissu, silitada , musitada ,paitada ja elad 100+ , kui suitsu ei tee ja viina ei joo.
Kässar
21:10 16.11.2024
Deus, kas sul suitsuandur on kodus. Viska kohe välja, seal on radioaktiivne aine americium-241.

Deus
22:02 16.11.2024
Beta kiirgus, täitsa savi sellest. Õigesti tead. Depleted tähendab vaesustatud tähendab, et kiirgust pole. Seda kasutatakse Wolframi asemel ainult seepärast, et mass peaaegu sama aga kõvasti odavam. Muidu kasutataks wolfram südamikke.

Muudetud 16.11.24 22:03

Kässar
01:03 17.11.2024
Venelased kasutasid ja vist kasutavad suitsuandurites plutooniumi. Pole kuulnud, et orkland väga lokku lööks sellepärast.

Deus
01:24 17.11.2024
Ja siis? Tahad sööma hakata seda või? Rektorikõlbulik plutoonium aastast 70 on nendes.
Marko
01:30 17.11.2024
Alkomeetrid on samamoodi radioaktiivse materjali baasil anduritega.
Deus
01:32 17.11.2024
Ma unustasin öelda, et americium postituse vastuses valetasin, sa ikka üldse kodutööd ei tee...
jee.kim
07:16 17.11.2024
Kässar, Sulle ju soovitati, et astu Eesti Tšernobõli Ühingust läbi ja pea nendele "simulantidele" väike loeng, kuda asi päriselt on.
Vaata, mida nad asjast arvavad?
Deus
08:40 17.11.2024
Ei saa minna süsinikule baseeruvate organismide Ühingusse, sest süsinikku pole olemas! Seda on läbi teaduslike artiklite tõestanud juba ammu kodanik Hando.
Kässar
10:00 17.11.2024
Ahah, radioaktiivne molekul pinnases ei ole kossher, aga milligrammid suitsuandurites jms kohtades on.
Nimetame seda siis kossherloogikaks.
Oppenhimer ja Co seisid kilesussidega pärast trinity pauku "ground zero"-s ja keegi ei köhinud. Ei muutunud ei zombiks, hikomoriks ega damaguchiks. Kartnud seal keegi mingit räiget radioaktiivsuset, kuigi geeniused oleks pidanud üht teist radioaktiivsuse teadma küll.
Pole kuulda ka olnud, et sealt enne mõni taifuun üle käinud oleks, mis platsi puhtaks oleks pesnud.
Endiselt ei ole ühtegi tõsiseltvõetavat argumenti, miks putinaator ei kasuta sõja kiireks lõpetamiseks tuumakat mittetuumariigi vastu,vaid riskib oma riigi majanduse täieliku laostumisega ja kerjab põhja koreast ja hiinast abi.
Deus
10:49 17.11.2024
Argumendid ja faktid on antud. Sa valid lihtsalt nende mitteuskumise, see on sinu isiklik tragöödia.

Tavalistele inimetele: radioaktiivsus on paha-paha. Seda on tõestanud grusiinidest metsamehed, tšernoboli lehmad ja opositsiooniliider Navalnõi.
fdghfgh
11:07 17.11.2024
Ei ole kahjulikke aineid, on kahjulikud kogused. Ka kiirgust talub inimene probleemideta teatud doosini. Või arseeni või kobramürki. Selles ongi asja võti. Kuigi veremaal on inimelu alati olnud üsna väärtusetu, siis isegi katust koristavatele meestele anti tinavestid selga ja vaid paar minutit aega. Seega isegi tookord püüti mehi säästa, mitte lasta kiirgusest läbi imbuda. kässar kõvatab netis, aga ilmselt kisub suu virilaks kui peab viibima kohas, kus dosimeetri seieri põhja lööb.
Kässar
11:18 17.11.2024
Hiro rahvaarv läbi aegade peale pauku:

1945 - 83000
1946 veebruar- 160000
1950- 500000
1964- 1001900
1992- 2008000
2024- 2063000

Kindlasti võib leida isikuid, kel läks halvasti, sündisid ebardina jms, aga üldine kasvutrend on muljetavaldav.
Keskeltläbi , jäädes tagasihoidlikuks, võib öelda, et edulugu on olnud tuumapommijärgse ala taasasustamine.

Kässar
12:23 17.11.2024
Dosimeeter käiks põhja paugu ajal. 2 nädalat hiljem võib juba kilesussides jalutada ja pilte teha,nagu Oppenheimer ja Co ka seda tegid. Geeniused tuumafüüsikud radioaktiivsust ei kartnud.
Seesuur ka veel, et radioaktiivsus väheneb ruutsõltuvusega kaugusest. 2 cm kaugusel on radioaktiisus radioaktiivsus 4 korda väiksem,kui 1 cm kaugusel.3cm kaugusel 9 korda väiksem, 4cm kaugusel 16, 5cm kaugusel25 jnejne. 100cm ehk 1m kaugusel on radioaktiivsus 10000 korda väiksem.
Samal põhjusel Galen Winsor ei kartnud ka reaktori jahutusvett käega sobrada ja selles ujuda. Ta isegi jõi seda demonstreeritakse uhhuukontrollidele, et nad ajavad juuksekarva lõhki oma piirangutega.
Ahi on ka ohtlik, kui pea otse ahju toppida. Ukse ees on aga ennast mõnus soojendada.
Putinaator ei kasuta tuumapommi lihtsalt sellepärast, et tal pole seda. Muud pole siin mitte midagi.
Deus
12:33 17.11.2024
Lendasid taas kaitsemehhanismiga tsüklisse ehk langesid tagasi oma.esimese arusaamise juurde ja ignoreerid kõike vahepeal loetut, mis su arusaamise sõelapõhjaks lasi. Pole hullu, nagu ma ütlesin, sinu isiklik tragöödia, sind ei saa umber kasvatada, sest sa ei taha seda aga teistele lugejatele saab siiski tuua vastukaaluks päristeaduse ja faktid, et sinu valed ja süsteemsed ignoreerimised domineerima ei jääks.
Kässar
12:39 17.11.2024
Galen Winsori demonstratsioonid uraanipulbri lakkumisest, jahutusvees ujumisest ja selle joomine, näitavad, kui raske on inimesi milleski ümber veenda.
Tüüp elas 82 aastaseks ja tema ja ta meeskonnad panid USA tuumaarsenali enne regulatsioonide ajastut praktiliselt paljakäsi kokku.
Ma kujutan ette ta frustratsiooni, kui pead uhhuukontrollidele ja regulaatoritele asju selgeks tegema uraani lakkudes, jahutusvett juues ja selles ujudes ning tulemuseks on ikka peaga vastu betooni jooksmine.
Deus
12:44 17.11.2024
Palun keri enda teemat tagasi nüüd. Sellele on juba vastatud ja su kirjutis põhja lastud eelpool. Nagu ma ütlesin, oled taas nurka surutud kaine mõistuse poolt ja reflektoorselt kaitsed sellega, mida oled endale valesti selgeks õpetanud.
fdghfgh
12:56 17.11.2024
Sai juba sulle kord selgitatud- leidus üks mustkunstnik, kes jättis pealtvaatajatele just selle mulje, mida oli vaja jätta ning kõik olid pöördes- tõesti, lakkuski uraani, ise nägin. Oli see aga uraan? Tõestus on? Miks neid lakkujaid siis rohkem pole olnud, miks sa ehitad kogu oma vandenõuteooria vaid ühe inimese näitel üles?
Kässar
13:02 17.11.2024
Ma ei ole kuhugi surutud. Faktid on lauale laotud, vastuseks on ebamäärased jutud hikomoridest, damaguchides, jokomiridest, tsernobõli lehmadest, mürgitamistest, salajasest ülivõimsast kosshereliidist, berülliumkopsikutest jnejne.

Vastuvaidlematu fakt on see, et Hiro ja Naga asustati kohe peale pauku ja 10 aasta pärast oli rahvaarv Hiros juba üle 500000 inimese.

Ühtegi tõsiseltvõetavat argumenti ei ole, miks putinaator mittetuumariigi vastu tuumarelva ei kasuta ja selleasemel oma majanduse allavett laseb ja koos sellega ohustab kogu oma kaardimajakese laiali lasta,mis tähendaks ka tema endaga oleks kaputt.
fdghfgh
13:13 17.11.2024
Sulle juba korduvalt selgitatud, et teadmised radiatsioonist olid tookord minimaalsed, seega inimesed kolisidki tagasi ja hakkasid uuesti oma elu üles ehitama. Samas on piisavalt fakte radiatsiooni poolt tekitatud tervisekahjustustest ja väärarengutest. Kui sa neid fakte eirad, siis jäädki siin peaga vastu kiviseina jooksma. Ja putleri asjadesse oma nina ära topi- ka sinust kordi targemad inimesed ei saa kõigest aru. Sinu mõistuse jaoks on asi maru lihtne- vajuta punast nuppu ja probleem on lahendatud. Ei ole, probleemid siis alles algavad.
Deus
13:15 17.11.2024
Siin sa kasutad naeruvääristamist kaitsemehhanismina, et alandada sulle antud faktide tõesust teiste ja su enda silmis.
Kõik argumendid on antud. Igaks juhuks kokkuvõtvalt:
Radioaktiivne tolm on paha tervisele.
Radioaktiivne muru on paha kariloomadele
Naga ja Hiro näited ei kehti tänu looduse tööle.
Ukrainas selliseid loodusnähte ei eksisteeri.
Endale jalga tulistamine oleks see, olgu siis linna tasandav aatompomm või ainult väeosa pühkimiseks mõeldud taktikaline, mida peaks palju kasutama.
Muud siin pole mitte midagi.

Edit: fdghfg, putlerist ei saagi keegi aru, isegi lähedased mitte. Nimelt diktaatorite on omane paranoiline käitumine ja seetõttu ei saa keegi ei mõttelõngast aru ega ka suuda ette näha, mida ra järgmisena teeb. Ei kehti aind kgb ohvitseri kohta vaid ka Kim jne bande.

Kässarile: kuna sa ei soostu ise uut infot otsima, siis ma annan sulle seemneks sellise asja, vaata läbi:
https://youtu.be/brMMbzEWs6s?si=TzGYvJIU2MPOO2JJ

Muudetud 17.11.24 13:22

Kässar
13:26 17.11.2024
Kas siinsed tuumafüüsikud üldse teavad, et chernobõli tuumajaam jätkas pärast pauku tööd korrasolevate reaktoritega ja alles aastal 2000 suleti täielikult ja seda välissurve tõttu, mitte reaalse vajaduse pärast.
Huvitav, kes seal töötasid. Hikomorid, damaguzzhid, jakopanod jms inimliigid, kel vist poogen oma tervisest.
Või siis tegelikult leiti inimesed, kes raha eest tööd teevad isegi kui tingimused meiesuguste tugitoolituumafüüsikute jaoks tunduvad vastuvõetamatud.
Näitab , et putinaatoril ei oleks mingit probleemi leida töölisi tuumapaugu piirkondadesse.
Kässar
13:37 17.11.2024
Fdgh imetleb vist putinaatorit, seda olen tema tekstidest ka varem välja lugenud. Pole hullu, ka Trump imetleb teda ja ka minu parim sõber imetleb teda.Tark mees, teab hästi ajalugu jms juttu olen kuulnud küll.
Mina fännan pigem füüsikaga tegelevaid isikuid. Loen vastavaid materjale, foorumeid jms.

Kässar
13:52 17.11.2024
Kõrbest käis ka taifuun üle ja kas chernbõlist ka või. Deus mässib ennast üha sügavamale väärarusaamadevõrku.
Fdgh, suits ja viin pidavat ka kahjulikud olema, ometi sünnib enamus orke fetaalse alkoholisündroomiga. Kui oma lastest ei hoolita, siis miks putinaator peaks tavairgi tervisest hoolima. Naiivne oled.

Deus
14:10 17.11.2024
Mis asi see fetaalse on?
Miks jätkad naeruvääristamist välja mõeldud sõnadega faktide suunas?
Hiros ja Nagas oli radiatsioon olemas, sinna tormanud tavainimesed aga ei teadnud tollel hetkel, et radiatsioon üldse olemaski on.
Kõrbes oli radiatsioon olemas. Teadlased teadsid seda seal.
Ette saadeti tinavarjestusega tankid mõõturitega ja ligineti alles siis, kui ARVATI, et on piisavalt madalal kiiritusfoon.
Keegi ei teanud tollel hetkel, kaasaarvatud Oppenheimer ise, kuidas radiatsioon reaalselt mõjub inimkehale, see on alles hiljem aastakümnetega kogunenud tagant järgi tarkus.
Oppenheimer suri vähki.
Kus sul see mässimine on? Kõrvutad siga ja kägu samaliigiliseks ning räägid seentest. Kas video vaatasid läbi?
Kässar
14:13 17.11.2024
Hea küll, ma saaks isegi aru argumendist, et tavaork, kelle keskmine eluga rindel on paar nädalat, ei soovi minna vahetult taktikalisega puhastatud piirkonda, hirm radiatsiooni ees jne.
Sellisel juhul ei jää muud üle, kui mõni vaenlase linn kaugemal ära tasandada.
Paneme paika ultimaatumi, kas piirijoon maha või järgmisena võtame ette 5000 rahvaarvuga küla, kui sellest ei piisa, siis 15000, siis 50000 kuni Kiievini välja. Ja soojenduseks teeks ühe näidisõhkamise mõnes mahajäetud piirkonnas.
Sellest vast piisaks ja ei peaks ühtegi küla aurustama.
Putinaator aga miskipärast jätkab oma kaardimaja laialilaskmist. Iroonilisel kombel lääs pidavat seda veel hullemini kartma, sest siis võivat tuumakad pärisidikate kätte sattuda.

Deus
14:21 17.11.2024
Orkid surid ka 2022 aastal puhtalt kiirituse kätte, sest hakkasid kaevama Tšernobõlis kaevikuid. Ei piisa mõnest tunnist, tuumajaama õnnetusest on möödas väga palju aega juba, vähem aega on kahjustunud reaktorile kaane peale panemise ajast.
Kas video vaatasid ära?
Kässar
14:39 17.11.2024
Saatsid tinavarjestusega tankid ja selgitasid, et ohtu pole. Aitäh, et kinnitasid mu argumendid nüüd ka omalt poolt. Tõepoolest, kaks nädalat hiljem peale pauku ohtu ei ole. Isegi 2 päeva hiljem erilist ohtu ei ole. Oht on isegi peavoolu sõnul paugu ajal, mitte pärast pauku.

Imestama paneb, et sa ei ole midagi kuulnud fetaalsest alkoholisündroomist. Tuleb sõnadest fetus ja alkohol. Orkistanis ülilevinud sündroom, alkoholist läbiimbunud vanemate järeltulijatele kaasasündinud sünnikahjustused, mis avalduvad alates näojoontest ja lõpetades ajukahjustuses.

Kässar
14:45 17.11.2024
Orkid surid kaevikuid...

See on juba puhas sõjapropaganda.
fdghfgh
15:01 17.11.2024
Tüüp on ilmselt hetkel ise alkost läbi imbunud või käivadki tal sellised tsüklid peal, kus hakkab foorumis jälle sajaga tuuseldama. Umbes nagu kuri vaim läheb sisse ning hakkab mõistust kontrollima. Ollivuudis tehtud küll selliseid filme.
Kui sa oma lõpututel netirännakutel leiad mingi sõna, mis eesti keeles just igapäevases kasutuses ei ole, siis ei ole vaja teha nägu, et oled täeiga erudeeritud tüüp ja kui siin antakse mõista, et see sõna ei lähe mette kohe, siis kukud tembeldama.
https://et.wikipedia.org/wiki/Loode
Deus
15:27 17.11.2024
Eks olegi umbes nii.
Tegelasele ei jõua kohale rohkem kui 1/5 lausest. Üritasin kirjutada lihtlausetega, et peaks kohale jõudma aga näed, isegi see ei toiminud :)
Endiselt, kässari uskumistest on kama, peaasi et ta leviatatavad valed kergema kriitikameelega inimestele domineerivaks ei muutuks.
Kässar
15:34 17.11.2024
Fetaalne alkoholisündroom on peavoolus kasutusele võetud.Googelda,kui ei usu.

Chernobõli jaam jätkas peale pauku tööd kuni 2000 aastani ja siis suleti välissurve tõttu, mitte reaalse vajaduse tõttu.See on fakt.

Videot põgusalt vaatasin, tundub hirmutamiseks mõeldud propagandale põhinev video olevat. Jah, võimaluse korral , kui saaks valida, siis ma sealtkandist tulnud liha ei sööks. Kui aga olud sunnivad, siis pannakse ka hiired rotid jms nahka.

Deus
15:44 17.11.2024
Sulle anti vihje etta ja sa ikka jätkad oma jamaga?

https://www.inimene.ee/haigused-ja-seisundid/list/haigused-j
a-seisundid/loote-alkoholsundroom

ka Alkohoolne fetopaatia;
Fetaalalkoholisündroom
Syndroma fetale alcoholicum (ld. k.)
Fetal alcohol syndrome (ingl. k.)

Näed kui tähtis on lugeda? Eriti tähtis on loetut õigesti ja täpselt edasi anda.
Video lükkas ümber su uhuufoorumite tarkuse ja purustas su õhulossikese, seepärast nüüd viril nägu ees. Jõudu sulle uute valede otsimisel ja meile ette söötmisel, me jätkame nende purustamist.
Kässar
16:55 17.11.2024
Deusi väited:
1.Hiro ja Naga puhastas taifuun.

Vastuväide: Chernobõl jätkas tööd 2000 aastani.Oppenhimer ja Co klõpsisid fotosid kilesussid jalas 2 nädalat pärast pauku ground zeros.

2. Putinaator ei kasuta tuumakat, kuna see ei meeldiks nii praegustele orkidele,kui ka tulevastele orkidele ja rahvas oleks pahameeles ja ei tahaks ja julgeks sinna elama minna.

Vastuväide: orkid heameelega kaevavad kaevikuid chernobõlis ja väidetavalt surevad. Järelikult ei ole peaorkil probleeme leida orgimassi,keda tööle rakendada uskumatuna näivaisse tingimustesse.
Samuti tekib küsimus,kas Hiros ja Nagas maad kaevata tohib või tegi taifuun süvaloputuse ja mingit probleemi ei ole.

3.Tuumapomm töötab, kuna seal on berülliumkopsik.

Vastuväide: erinevad netilehed annavad erinevaid andmeid, kas berülliumkopsik üldse oli kasutusel gun type relvas. Küll aga on peavool ühel meelel, et gun type pomm visati Hirole ilma katsetama.
Hetkel peame uskuma, et pomm töötab, kuna seal on berülliumkopsik. Samahästi võin ka öelda, et mu iguliikur töötab, sest seal on raudmutter vajalikus kohas.

4.Radioaktiivsus on väga ohtlik, kuna putinaator kasutab polooniumi oma vastaste likvideerimiseks.

Vastuväide: orkid kasutavad plutooniumi suitsuandurites. Sigaretisuits pidi sisaldama poloonium-210, sedasama, millega väidetavalt tapeti ltvinenko jpt vastased.

5. Hirmujutud tsernobõli liharongidest ja uutest inimliikidest.

Vastuväide: propaganda,eesmärgiga külvata hirmu ja "koguda klikke".
Hikomorid, damaguchid, jokomirid, jakopanod , kesköised liharongid jms kuulub netflix and chill kategooriasse . Jah, seal on kindlasti ka tõepõhja all , alati on sündinud või mingi keskkonnamõju põhjusel vigaseks jäänud inimesi, kes tavainimesele näevad rõvedad ja värdjalikud välja ja siis selle pealt saab mingi hüsteeria käima tõmmata ja inimesi tuleriidale saata.
Stalin koondas näiteks tuhandeid sõjas invaliidistunud oma sõdureid kuhugi saarele silma alt ära surema. Invaliidid olid sunnitud vette roomama,et ennast ära tappa.

Kässar
17:01 17.11.2024
Fetaalne alkoholisündroom on peavoolus kasutusele. Googelda rohkem, mitte ära võta esimest ettejuhtuvat linki ja hakka selle pealt võitu välja kuulutama.
Marko
17:16 17.11.2024
Kässar, su googel on end sinu järgi seadnud ja annab sulle sobivat sisu.
Deus
17:57 17.11.2024
Mis mul sellest meediavoolust, keelereeglid ei käi meedia järgi.
Kuidas sa liharongi olemasolu üldse eitada saad? Üks väga hästi varjatud saladus ju, peaks just vastupidise efektiga olema.
Kaevuma asunud ja nüüdseks laibastunud/invaliidistunud orkid - praegu on Tšernobolis orkide kaevikud reas ja tüübid kaitsepositsioonidel? Ei ole, arva ära, miks! Kui väga tahta, leian orkistani telegrammikanalitest otsevideod aga need ka sind vist ei veenaks, seega praegu ei viitsi.
Jätkas tööd... Miks ja mis tingimustel? Top Gear voi oli see juba Amazoni Grand Tour sõitis seal lausa ringi muide.
Küsimus oli, miks reakoris pole berülliumkera aga pommis on? Küsimus ei olnud, miks algelises aatompommis seda ei olnud ja hilisemates on. Suudad neil kahel küsimusel erinevuse leida?
Miks sa jälle mustad fakte narrimisega ja miks sa väänad tähendust?
Ilmselt jälle olid laisk ja ei otsinud sõna päristähendust. Tähtis osa oli see, et seda inimest tähistavat sõna polnud enne olemaski!
Jätsid vastamata küsimusele, kas radioaktiivse tolmu maha oesemiseks on miskit soetsiaalset kemikaali vaja, et suuremat sorti vihmatorm.ei sobi sinu valelikku narratiivi?

Muudetud 17.11.24 18:00

Kässar
21:26 17.11.2024
https://tervis.postimees.ee/2980191/vaike-naps-raseduse-ajal
-voib-lapselt-tervise-roovida

Tsitaati:

"FASDi raskeim väljendus on fetaalne alkoholisündroom (FAS), mille avastasid USA arstid aastal 1973. FASiga inimese tunneb sageli ära juba välimuse järgi: tal on väikesed silmaavad, lamedad ülahuule kurrud, kitsas ülahuul, väike pea ja kasvupeetus. Kõige hullem on aga kesknärvisüsteemi kahjustus, mis tähendab, et hilisemas elus võivad ilmneda väga madal IQ, käitumishäired ning õpiraskused."

https://nupsu.ee/tag/fetaalne-alkoholisundroom/

"Fetal Alcohol Syndrome (FAS) ehk fetaalne (loote) alkoholisündroom on kogum füüsilistest ja vaimsetest sünnidefektidest mis tulenevad rasedusaegsest alkoholi tarvitamise mõjust lootele. FAS-i diagnoosimise kriteeriumideks on…"

https://www.terviseinfo.ee/et/component/jem/event/1799-rahvu
svaheline-alkoholitarvitamisest-tingitud-sunnikahjustuste-te
advustamise-paev

Tsitaat:

"Rasedusaegne alkoholitarvitamine võib lootele tekitada erinevaid väärarenguid, sünnikahjustuste raskekujuliseimaks väljenduseks on fetaalne alkoholisündroom, mis on mentaalse taandarengu juhtivaks põhjuseks läänemaailmas."

Kiired nopped. Fetaalne alkoholisündroom on peavoolus laialt kasutusel. Et see mõnele ei meeldi, midagi teha ei ole. Rahvas võtab järjest uut sõnavara kasutusse. Kunagi 90-ndatel keeleteadlased kirjutasid vihaseid artikleid, et firma nimedesse topiti anglitsisme jms. Tänapäeval on see rong ammu läinud.

Deus
21:38 17.11.2024
Loe nüüd, mida fds kirjutas. Minul oli sinule küsimus, sa siin õigustad oma "tsitaati" selle asemel, et oleks lihtsalt vastanud maakeeli, mida sa mõtled selle all. Ma tõesti ei teadnud sellist värdjalikku sõnakooslust. Ei viitsi praegu mõne pärisarsti käest ka pärima minna, et kas siukene väärakas asi üldse emakeeli oli kasutusel, samas nad ei pruugi teada, sest räägivad omavahel ju ladina keeles..
Kässar
22:45 17.11.2024
Ekis on isegi loote sünonüümiks märgitud feetus.
Siit võib arendada sõna fetaalne.

Näiteks sõnast aatom on saanud ka sõna atomaarne.

Marko
23:22 17.11.2024
Jajah muidugi, sul on nüüd uus päike, mille paistel end soojendada.....
Ole siis õnnelik oma kuulsuseminutiga ja ära seda kuritarvita!
ConnorFlint
08:46 18.11.2024
Heh, 27.10.2024 sain lugeda:
"Ega mul midagi uut ja huvitavat nagunii varnast võtta praegu ei oleks ka, nii et väga kahju ei ole, et see teema siin läbi saab.

Head aega
Kässar"
-
Mõtsin, et sellega on nüüd see kunstiline installatsioon läbi, kui peategelane on peo lõppenuks kuulutanud...
A kae värki - peategelane on kõnepuldis tagasi ja tõe kuulutamine on jälle aktiivne.
Siit saab vaid üht järeldada - inimkond on hukas (no... või siis päris lähedal sellele) ja argipäeva kangelane tunneb vastapandamatud kohustust päästa, mis veel päästa annab....
Või on veel miskit, mis kohe märgata pole?
A igatahes... igati lõbus lugemine :)
Kässar
08:46 18.11.2024
Kasutasin chatgtp abi, et veel sarnaseid kombosid leida:

raadius, radiaalne
fookus, fokaalne

Ise mõtlesin veel juurde näiteks kui oleks haigus leepra, siis lepraalne. Tüüfus, tüfaalne.

Üsna raske on, vähemalt minu jaoks, leida veel selliseid kombosid , aga neid on.

Kässar
08:57 18.11.2024
Connor, asi selles, et siin arutatud teema sai aktuaalseks. Peaaegu 3 aastat tagasi oli ka mul suur hirm tuumapommi ees, kui orkistan ründas Ukrainat, kuid siis hakkasin lugema, uurima ja õnneks sattusin lehekülgedele, mis ära selgitasid, miks tuumapomm võimalik ei ole.
Once you see it, you can not unsee it.

Põhjus, miks keegi kuskil ei ole tuumakat väljapressimiseks kasutatud, ongi lihtlabaselt see, et tuumakat ei ole olemas. Vastasel korral leiduks enesetaputerroriste jms, kes jalutaksid mõnda suuremasse linna, tõstaks 6 kg plutooniumi ühest taskust teise ja aurustaks linna. Seda aga pole juhtunud kuna selline asi lihtsalt ei ole võimalik.
fdghfgh
08:59 18.11.2024
Kui sa pead eelmainitud sõnade leidmiseks kasutama AI abi, siis tuleb tõdeda, et su reaalne silmaring/lugemus/eesti keele tase on üsna minimaalne. Aga eks me ole juba ammu aru saanud, et kõik, mis sa siin kirja paned, on netist välja tuulatud.
Kässar
09:10 18.11.2024
fdgh, oleks ma näiteks ühte lamemaalaste foorumisse 10 aastat varem sattunud, siis mul oleks täna bitcoini kott pungil täis.

Näitab, et tasub netis sobrada, uurida, õppida. Igal juhul rohkem, kui vanu veneaegseid õpikuid lugeda.
Võimkuubis
09:16 18.11.2024
Tuumapommid on olemas aga neid ei kasutata sellepärast, et see pole sõjatööstusele kasulik. Raha tehakse padruneid ja rakette müües. Tummapomm ei ole ühegi sõjatööstusettevõtte tootelistis. Riigijuhid on lihtsalt nukud kes meedias "teatrit" teevad. Otsused tulevad kuskilt mujalt mida kasutada ja millal.
fdghfgh
09:20 18.11.2024
See näitab vaid seda, et sa leidsid omale USU. Enne kartsid pommi, aga nüüd jõudsid veendumusele, st hakkasid uskuma, et pommi ei ole ja see aitab sul ilma hirmuta edasi elada. Eks jumala uskujatega sama teema- usk aitab elada. Nagu ka veremaal, kus kiriku mõju on väga suur, eestis seevastu üsna kesine. Siinkirjutajad ilmselt ei ole kunagi pommi kartnud, seega ei mõju ka meile sinu fanatism elik püüe meid "õigele" teele pöörata.
Muideks, laiendan su silmaringi sõnadega bifokaalne, steradiaan. Täitsa ilma AI abita on need sõnad mulle tuttavad.