Türgis või Bangladeshis jummalast OK. Meil siin pole sääraste pasteldega liiklemine tavaks.
Säärane muhk paneb kusagil trassil paugu ära. Libista käega üle - tunned muhku? See paneb igal pöördel vasta maad käies mütaka ära. Üks jääb viimaseks....
Kuskil külavahel kuni 50 aerutades muidugi pole vahet - saab ka käies viimase jupi teest kaetud.
Sellistega saab muidugi sõita, aga õigeks sellist tegevust lugeda ei saa. Mine osta kasvõi vähekasutatud kui rahakott hõre on! Nõuded pole ilmaasjata välja mõeldud.
Nii kooner ikka ei saa olla. Palju sul seal mustrit on, 2mm? Vaata, et kuskil maanteel vihmaga rööbastes ei sõida siis, muidu järgmine peatus on juba kraavis.
Ma siis selgitan väheke selgitamist vajavale lugejale seda selgitamist vajavat rehviparanduse juttu Silestone rehvide kontekstis.
Olen väga nõus, et kuniks liiklemine toimib kusagil suletud territooriumil või metsade vahel asustamata aladel pole tõesti suvel väga vahet, milline pastel täpselt kaarikul all on. Kuniks tuult peab ja sõites väga ei raputa, saab hakkama. Aga tänaste kiiruste ja liiklustiheduse juures eeldavad kaasliiklejad, et esimese vihmapiisa peale ei kuku kellegi kiirus trassil 30 kanti, et koonri piloteeritav projektiil ei hakkaks füüsikaseaduste sunnil vesiliuglema kaasliiklejate vara ja tervist ohustaval viisil.
Suverehvil võiks ikka anno2024 olla Eesti Vabariigis sedapalju mustrit, et seda ei peaks nihikuga mõõtma seaduslikkuse tõdemiseks...
Samas annab kurikuulus MKM Määrus 48 koonrile tõepoolest võimaluse minimeerida kulused, sõites rehvid 1,8 mm mustrisügavuseni suvel. Aga siis peab olema valmis juhitavuse kaotusest tingitud intsidenti sattumisel ka vastu võtma teiste osapoolte pahameele, mis võidakse sisse kanda otse sihverplaadile. Ning arvestades meie kohtusüsteemi hambutust ja suure raha poole kalduolekut, siis midagi laiduväärset säärasel puhul looduse seaduste rakendamises leida ei ole.
Ma mäletan miskipärast 1,6mm, seda tõsteti mingi aeg?
Praktika näitab, et pannakse tuimalt 1mm või vähema pealegi, keegi ju ei kontrolli suvel, ainult lume ilmumisel hakatakse parklas väiksemates linnades vahtima, kas on ikka nael all või mitte.
mis see 1,8 mm siia puutub.ka uhiuue rehviga võid sattuda vesiliugu.kõik sõltub lombi sügavusest ja masina kiirusest.vormel-1 täisvihmarehv on 5mm ja vahepealne rehv 3mm sügavuse mustriga.
rehvil ei tohi olla läbivaid vigastusi,nagu seaduses on kirjutatud,kuid pole kirjutatud,et rehvi ei või parandada
Praktika näitab vesiliu suhtes, et kaks-koma natuke millimeetrit rehvil ja uuel rehvil on väga suur vahe maanteekiirusel vesiliu suhtes. Pole mõtet ullikestele rääkida, et lubatud miinimumiga on vett täis rööbastes turvaline sõita 110kmh - ei ole. Kui oskad oodata seda gliseerimist ja on külma närvi ja kogemust mitte rapsida, siis on üks tulemus, aga algajal juhil võib tulemus olla üpris erinev.
Vormelirehvi näiteid pole mõtet tuua - esiteks pole neil rehvidel suurt midagi ühist tänavarehviga, teiseks ei ole vormelirajad üldiselt rööpasse sõidetud ja kolmandaks vormelit ei optimeeri keegi turvaliselt liiklemiseks, vaid kiireks liikumiseks.
sa arvad,et trassil võid rööbastes rahumeeli lasta 110-ga,kui all on uued rehvid.see on täpselt see sama jutt,et kui all on naelad,siis ei juhtu kunagi midagi.vormeli näite tõin sellepärast,et võid ka 300-ga sõita märjal kuigi on rehv all millel on mustrit 3mm.sa võid lasta omale treida puust rattad ja lõigata mustri 3cm sügavuseks ja sa arvad,et siis on kohe kõik ok
Ma ei ütle rahumeeli. Ma ütlen, et suur vahe on. Kui sa ei tunne seda vahet, siis sa ei peaks teistele nõu jagama. Ja kui tunned, siis mida sa vaidled?
Kord vormeli rattad, siis jälle vankri rattad 3cm sügavuse mustriga. Ekspert, mis muud.
Teema algataja rehv oleks kõige õigem välja vahetada, kui see just traktori käru all pole.