Tere. Tekkis selline küsimus, et hetkel lekib klaasipesuvedeliku kuskilt ning plaan see korda teha. Kuna aga autol pritsib vedeliku nii klaasile, kui ka tuledele siis tekkis mõte eemalda või sulgeda tulede voolikud, sest ei näe mõtet milleks neid vaja hetkel puhastada ning mõttetult kulutada klaasipesuvedeliku. On see mõistlik tegevus? Ise mõtlen seda, et süsteem töötab ikka aga lihtsalt jääb tühjalt töötama, kuna katkestaksin vedeliku juurdepääsu sinna. Või on üli loll mõte?
Algab sellest millised tuled on. Osadel on pesur nõutud.
Ma sõitsin ka ühe vanakesega tulepesuri pistik lahti, aga seal olid halogeenid ja sellest ei tekkinud ka jõulupuud armatuurlauale.
Ehk saad hoopis menüüst tulepesu hõredamaks keerata?
Kui pesurid küljes, siis vahet pole kas hõõgniit või HID või LED lahendus, peavad töötama. Vooliku sulgemise asemel võta lihtsalt tuledepesu mootori kaitse välja, ma ei tea ühtegi 2000+ aasta autot, kus tuledepesur oleks klaasipesurimootoriga jagatud.
Üldse tahaks vaadata kus ta katki on, öeldi et toru on katki aga no selleks tuleb kogu esistange eest ära võtta mulle öeldi ja no korteri ees seda raske teha
Seal peaks olema voolikud, mitte torud. Kui alla ronida siis peaks olema näha, kui saad mootori alumise katte lahti. On ka muid võimalusi- otsi juutuubist.
Kui ilma pumpamata kogu aeg niriseb, siis sa ei pääse nagunii ju stange eemaldamisest, seega pole arutelul erilist pointi. Teed ühes kohas, küll näitavad kaitsme ka kätte.
Kaldun arvama, et ligi pääseb rattakoopast kui logar ära võtta. Paljudel on paak niimoodi paigutatud. Õhufiltri kopsiku eemaldamine peaks andma parema arusaamise, kustkohast läheneda. https://img12.img-bcg.eu/auto24/560/763/186699763.jpg
Kui sõidad päevatuledega siis vett tuledele ei lasta. Seega suht mõttetu midagi ümber teha. Ja peaks logari eemaldamisega saama ligi küll kui just stange taga midagi katki pole. Iseenesest selle auto stange käib väga hästi ära.
Kuidas küll foorumites suudetakse lihtsad asjad keeruliseks ajada?
Alates teemaalgatajast, kes juba teise lihtsa probleemiga ei suuda ise hakkama saada. Peeglite kohta loe juhendit ja pesupaagini pääsemise kohta vaata tuubi. Ja kui ei taha tulesid pesta, võta mootori kaitse välja (kui ta just ei ole ühildatud mõne muu vajaliku tarbijaga) ning ülevaatuse ajaks kaitse tagasi. Ja nagu eespool märgitud, siis päevatulede puhul pesu ilmselt ei toimu (taaskord asi, mida manuaalist lugeda), seega enamuse aja (t)ööpäevast pesuvedelikku ei kulu ka.
Ahjah, kaitsmete kohta on ka manuaalis eraldi lehekülg olemas.
Polegi. Algne seletus oli lihtsalt nii kehv ja taheti juba joosta voolikuid pooma. Nu voolikuid kinni puua pole hea mõte, kui mootor hagu peale annab (eraldi mootor ju). Sellel oleks mõte sees ainult ühel juhul, et kui kogu voolikumajandus lõppeks ühes pumbas koos, siis kasvab ainult natukene peavoolikus surve.
Ma tavaliselt ei viitsi loogikat lahti seletada, kui just eraldi ei küsita, tänan küsimuse eest.
Antud olukorrad aga kus permanentselt midagi välja niriseb hoolimata kasutusest või mitte või siis pritsib kasutusel kuskil pumba ja paagivahelise tihendi vahelt välja või tahab mingi vooliku ots lihtsalt kaablivitsa/voolikusulguri näol natukene tihendust saada üleminekukohas või voolik/toru lõhedes ja väljavahetust - ei tea, niisama lampi interneti teel seda ei ütle.
Telefoni kaamera, sond ja/või taskupeegel abiks.
Pisipeegel on üldse tore asi, teda saab päris paljudes kohtades kasutada lisaks naiste seeliku alla piilumisele.
No kuhu sa selle peegli topid, kui logar ja stange on ees?
Kordan veel- stange eemaldamise video on eespool olemas ja paarkümmend minutit nokitsemist ning kogu kupatus avaneb täies hiilguses.
Loomulikult on ka teemaalgataja üsnagi võhik, aga ju alles alustab oma autoomaniku teed.
Mikropeegel näitab mikropilti, lisaks valguse olemasolu vaatluse kohas. Siis targem juba endoskoobiga vahtida. Samas mõttetu tegevus kui leke on fakt ja stange lahtikiskumine selle likvideerimiseks paratamatu. Äkki lõpetaks selle heietamise, sest vajalikud töövõtted on välja toodud, lahendus tuledepesu peatamiseks vedeliku kokkuhoiu eesmärgil samuti ja kui nüüd teemaalgatajal käed õigest kohast kasvavad ja peas midagigi mõtlemise sarnast toimub, on probleem pühapäevaks lahendatud.
P.S Kunagi oli mul taunus, mis samamoodi igal aknapesul tuledele uhas. Et tookord oli lähituledega sõit juba kohustuslik ja päevatuledest teadnud keegi midagi, siis paak (isegi vist üle 5l )sai üsnagi kiiresti tühjaks, seega probleemi olemus on mulle tuttav. Vist lahendasin ka selle kaitsme eemaldamisega.
Ega tuledele koguaeg ei pritsigi kui vihma sajab. Minu autol hakkas tulesid pesema alles siis kui nad põlesid, päevatuledega sõites pesi ainult tuuleklaasi.