Remont ja hooldus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Toyota Yaris 2003 (SCP12) lahja küttesegu

veosetukas
10:23 22.07.2024
Koodid näitavad, et küttesegu lahja ja tuluke armatuuris hakkab ka vahelduva eduga, peale 7... 20 km. sõitmist põlema. Lamda andurid said ka mõlemad vahetatud. Olid päris koleda välimusega. Küünlad, süütepoolid ka uued. Kas on mingit nippi kuidas segu õigeks doseerida? Kui veel auto andmeid vaja, küsige.
Lumehelbeke liuglemas
11:41 22.07.2024
Kraan kütusetorustikus teeb oma tööd perfektselt
Deus
12:08 22.07.2024
Lase kütuselatirõhk ära mõõta, lugedes nimekirja, siis on veel jäänud pump ja pihustid vahetamata, sellise aastakäigu juures võib emb-kumb või mõlemad olla. Lisask on sellise aastakäigu juures juba norm ka süütepoolid ära vaehtada, saab tulevikus rahulikult edasi kulgeda ehk siis vahetus ei läinud nö luhta.
Marko
12:15 22.07.2024
Lumehelbeke, ära vihja! Kui oskad midagi kontrollimistväärivat arvata, siis pane selgelt kirja!
fghfd
14:14 22.07.2024
Elementaarne viga on lisaõhu imemine kuskilt sisselasketraktist. Õhulugeja seisukord teine teema. Aga nagu ikka, ei viitsita isegi mootori andmeid kirja panna. Yaristel ei olnud vaid üks mootor.
Lumehelbeke liuglemas
15:32 22.07.2024
Marko,mida saab vastata tegelasele kes hindab lambdaid välimuse järgi ja pajatab lahja kütusesegu veakoodidest, huumorinurgas peab asja võtma huumoriga
Marko
16:11 22.07.2024
Siis jäta lihtsalt kirjutamata!
Deus
17:56 22.07.2024
Mis sellels "lahja kütusesegu kood" jutus humoorikat on? Tavaline lambaabdur2 veateade ju, et kütus lahja. Kui seal midagi juures pole juttu, et MAF jamab, siis ongi sul valikus välja mõelda, milline komponent nendest ülalnimetatuist nüüd täpsemalt jukerdab.
veosetukas
18:59 22.07.2024
Yaris on:
SCP12(H); SCP12L-CHMGKW(2F)
1298 cm3
64 kW
Scanner on mingi pisike odav mis erilist infi ei jaga aga veateade oli mingi 017....? Peast enam ei mäleta. Homme kui liigun, siis vaatan uuesti kui ette lööb.
Süütepoolid, kõik neli vahetatud.
Küünlad vahetatud.
Lamda (hapniku) andurid vahetatud.
vaakum klapp tundub korras olevat aga mõõtnud ei ole.
No mida veel? ennustage siis kohvipaksult kui konkreetset juhtumit elus ette tulnud ei ole.

Muudetud 22.07.24 19:06

jabbajabba
20:20 22.07.2024
Meil pidi ju igamees scanneriga diagnostik olema?

Et diagnostika on nõrkadele ja vahetame aga otsast juppe? Pole hullu, varsti on ring peal ja kas saab korda või viiakse see pill oskajate meeste juurde.
Oskaja mees paneb 15 min diagnoosi ära, aga küsib ka raha oma oskuste eest.
fghgd
20:39 22.07.2024
ma ju kirjutasin, et kuskilt võib lisaõhku imeda. oled selle üle kontrollinud?
Deus
22:45 22.07.2024
Ja sai ka kirjutatud, et vaata kütuserõhk üle.
Kaks asja öeldud.

Ja need 15 min õigesti asja ütlevate meeste kohta olen legende kuulnud aga ise pole näinud või siis mul on väga kehvad tuttavad, kes ei tea autodest midagi (see oli iroonia).
Sõidetakse, logitakse, käid logi läbi, leiad graafikult augu, paned paika täpsemalt, kus mis jama põhjustab. Tegevus ei kesta kindlastiballa tunni, soidu peale läheb juba 15 min kuni 30 min.
Ja me räägime siin 2003 Yarisest, sel pole nii palju sensoreidki tõenäoliselt peoga kapoti alla visatud, et seda tegevust teha.
jabbajabba
09:42 23.07.2024
@Deus

Kui sa neid autosid igapäev näed, siis jäävad tüüpvead meelde. Samuti parameetrid.

Külaseppade poolt paigaldatud B osa MAF on diagnoositav 5-10 min, mis näitas vale õhukogust.
Samuti teemaalgataja on juba kamaluga B osasid külge ladunud, tänapäeva varuosade kvaliteet on "ulme hea". Eriti odavatel veel. Võimalik, et tekib uusi ägedaid vigu juurde nende varuosadega.

Muideks teemasse: P0171. Kas MAF on välja keeratud ja kuumatraadid üle vaadatud ja puhastatud? Väga palju autosid saab selle liigutusega korda.
Deus
10:05 23.07.2024
Jutuga 100% nõus. Siiski pole see diagnostika vaid probleemi lahendamine kogemuse pealt. Diagnostika tuleb alles siis, kui kogemuse pealt lahendus ei toiminud.
veosetukas
11:58 23.07.2024
A ja B varuosade võrdluseks: Esindus küsis süütepooli eest 280 €urot/1tk. Mu vana käru ei maksagi nii palju! Hiinast ostsin 4 tk./43.95 € (nüüd on hinda tõstetud pisut. https://www.aliexpress.com/item/1005006454400815.html ) Need sai vahetatud juba enne kui õhuga jama algas.
Uus MAF sensor maksab alis 19 €urot koos saatekuluga, aga ma puhastasin vana ära. Lihtne töö ja eks paistab mis teeb.
jabbajabba
12:43 23.07.2024
Võite ju proovida igast ali ja ebay varuosasid. Seal on sõna otses mõttes väga palju piraat varuosasid, mis ongi mõeldud kliendilt raha ära võtmiseks.

Teised inimesed on sellise tee ammu läbi käinud ja teavad.
Muideks minu 16a remondipraktika juures pole ükski originaal MAF andur vahetust vajanud. Puhastad ära ja toimib edasi. Suvaline noname bränd toimib paar aastat, siis hakkab kelbast panema.
Kui orig ei taha osta, osta vähemalt denso. Seal on veel kvaliteet alles.

Soovitan soojalt läheneda asjale teaduslikult mitte suvalt asju vahetades. Kui ise ei oska, võta sõber ligi, kes teab. Tuleb odavam

Deus
13:57 23.07.2024
Ma olen proovinud. Lõpptulemus oli minna poodi, leida acdelco koodi järgi Delphi (sama tootja tegelt) ja osta 5x kallim (ebay jupist) kui 2 x odavam OEM. Võib jopata aga võib ka aiateibaid näitama hakata ajule, mul näitas aiateibaid.