Ford

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

FORD GRAND C-MAX 1,5 l bensiin 110 kw vl. 2019

raud222
23:55 16.12.2024
Tere foorumlased. Veelokrd teemasse tagasi :) Armatuuris süttis mootori tuli. Sai viga kustutatud. Pärast 200 km süttis uuesti. Diagnost näitas veakoodi- Süsteem: Mootor, M1DDP0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1) Internal fault. Täna sai tehtud heade inimeste juures diagnost (lisan foto 1) Tagumine andur viskab üles alla ja arvamus oli ,et katalüsaator nässus. Ülevaatuse punktis käisin samuti ja sealne mõõtmine näitas ,et katalüsaator töötab väga hästi ja hetekogus on alla normi ja igati korrektne läbimaks ülevaatust? Müstika. Antud isendil on üks andur kataka ees ja üks kohe taga. Lisaks sellele on veel üks andur ,mille funktsiooni ma ei tea. Kuna auto on madal ja vett lendab ,siis tekkis mõte ,et järsku sellel asjal mingi oma osa veakoodi tekkimisel ( foto 2) Häid jõule kõigile ja rohkem ei tüüta. Kui keegi oskab nõu anda oleks tore. Niisama katalüsaatroit ei sooviks vahetada :) Tänud ette.
jee.kim
06:08 17.12.2024
Viska sinna vahele O2 sensor adapter ja sõida rahulikult edasi.
fdghfgh
07:48 17.12.2024
Kui heitgaasid korras, siis mingi andur jukerdab. Vbl lihtsalt pistikul halb ühendus.
nipitiri666666
09:56 17.12.2024
Esimene lambda mõõdab gaase, ja selle abil juhitakse mootorit. Tagumine lambda, mis on pärast katalüsaatorit, mõõdab katalüsaatori tööd. Kui gaasid on korras, siis võiks süüdistada tagumist lambdat või lambda juhtmestikku, pistikuid vms.
Erfs
10:51 17.12.2024
Ma pole küll autodiagnostik, aga see signaali kuju tundub mulle vale. Kui katalüsaator ei töötaks, siis peaks see signaal olema siinuse kujuline. Kui katalüsaator töötab ideaalselt, siis peaks olema suhteliselt tasane ja vähemuutuv. Arvestades, et sul heitgaasid on paigas, siis ilmselt on tagumine lambda andur ise kutu. See teisel pildil olev asi paistab temperatuuri andur ja see ei tohiks asja puutuda.
63amg
14:36 17.12.2024
nagu juba soovitati,siis adapter vahele ja rohkem ei pea pead vaevama sellega