Ford Mondeo 2010 automaat diisel 2,0.
Lugu järgmine - Võtsin aku maha, oli teine nats tühja võitu, et käivatada mootor. Järgmise päeva hommikul pärast aku laadimist paigaldasin selle autole ja mida ei ole, ei tule süüdet. Ainuke kiri mis armatuur lauale tekib pärast Start/stop nupu vajutamist on steering malfunction.
On proovitu erinevaid akusid ja aku pangaga käivitamist - ei mingeid muutusi sama tekst.
Pandud uued massi juhtmed
Ära vahetatud puldi patareid
Tehtud nii öelda restart
On kellegil mingeid asjalikke mõtteid. Seda, et vii remondi töökotta seda tean ise ka.
Igale autole on ettenähtud sobiv aku. Need akud, mida proovisid ei pruukinud isegi täis olla või olid täis aga said käivitamise hetkel ülikiirelt tühjaks( surnud akud).
Vii aku töökotta ja lase üle vaadata. Muidugi see maksab midagi aga vähemalt saad teada, kas probleem on akus.
Nende uuemate autode küljest ei julge inimesed varsti enam midagi ära võtta, kui autode elektroonika on nii tundlik, et läheb lolliks. Hea, et ratast saab veel ise vahetada.
Väljend "elektroonika läheb lolliks" jäägu neile, kes sokke koovad ja laulavad. Elektroonika ei ole loll, loll on inimene selle läheduses. Pigem on säristamise, pingekõikumise ja oskamatu tegutsemise järel mingi moodul surnud. Kas pääsed lihtsalt, või tuleb hakata asju vahetama, ütleb spetsialist. Tänapäevastel autodel ei võeta enam aku juhet igaks juhuks maha, see on kirju maailm, mõnel on suurem risk mooduleid killida.
Ei ole see mondeo akude suhtes mingi pirtsakas, kui vool akus siis võtab ka pildi ette. Seda juttu, Et peab olema autol täpselt mingi konkreetne aku, seda juttu ma ei usu. Siis peaks olema akul juba mingi kiip küljes.
Aga ega sul roolilukk peal pole? Mäletan endal ka kunagi seda kirja aga siis sai rooli liigutatud ja nuppu vajutada ja oli kõik korras. Kui rool on pinge all, siis ei saa ta roolilukku maha, kui vajutad nuppu, ehk paned süüte sisse.
Tere. Sai just vahetatud aku 2015a. 2,0 d Mondeol. Mulle öeldi, et peab olema täpselt samade näitajatega aku. Pärast vahetust juhtmed taha. Diagnostika. No problemo.
Tähendab, siin on see koht, kus otsitakse murele abi, mitte see koht, kus oodatakse rõõmuhõiskeid, et "minu masinas töötab"!
Saladuskatte all võin öelda, et ma võin sulle 27 traktoriakut ka sinna 2015 aasta Mondeole sappa panna nii, et juhtmed vean kapoti alla, kus originaalaku oli ja traktoriakud paigutan pagassi, panen juhtme taha ja töötab ja Diagnostika ja No Problemo!
Aga see ei ole siin see koht vaid inimesel on jama majas. Istub maru vaikselt kah nagu kult rukkis, ühelegi küsimusele täiendust ei anna.
Hetkel öeldu kokkuvõte.
Elektroonika läheb lolliks - Süütevõtme keeramise peale kerib tagumise akna alla (reaalelust näide) Focuselt
Veakoodidest paistab, et tagumise lambda soojendusringi ei tööta. (Sama Focus)
LED vilgub ja ei kustu - immo moodus sai pihta, tõenäoliselt pääseb võtmete uuesti õpetamisega. (mitte küll tüüpiline kuid harva esinev juhus Mondeotel)
Tuluke armatuuril ütleb, et roolisüsteemis viga - suurim tõenäosus kalevao seletus. (Vahel on kõige lihtsam seletus kõige õigem)
Ja nii edasi.
Kõik muud voolud on. Raadio läheb tööle, tuled põlema, kesklukk toimetab, armatuurile tulevad fordi reklaam kirjad jne. Aga mida ei ole see on nii öelda süüde.
Fordi koha ei oska öelda, kuid mõnede mulle tuttavate markide puhul on omad meetodid, kuidas ilma süüteta arvutiga asjadele läheneda. Uuri seda ja saad targemaks.
Kunagi kui sai selle ajastu fordidega rohkem tegeletud on jäänud meelde see, et tihti peale taoliste vigade põhjuseks oli katkine juhe. Küll mõni ei laadinud, teisel ei läinud immo maha. Ei mäleta, et oleks mingit plokkide jama olnud. Lihtne juhe,lihtsalt leia see koht üles.