Opel

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

OPCOM

777TIM
14:48 09.06.2025
Tere!
Nimelt selline mure, et soetasin Opelile diagnostikaseadme OPCOM V1.99. Googeldades leian, et tegemist hiinakaga. Jändan juba mitu päeva sellega kuidas see arvutis tööle saada. Faile ja kaustu tuli hulgim kaasa aga millisest kaustast ja mida alla laadida ning milline neist õige, no ei saa aru. Siis kui juba hakkas asi toimima lõi ette teate, et vana versioon ja vajab uuendust. No ei uuenda. Netist faile ei leia ja nüüd juba häda käes. Raha välja käidud ja kasu ei miskit.
On keegi sama diagnostikaseadet kasutanud ja ehk oskab kuidagi aidata?
stammer
18:52 09.06.2025
ilmselt ongi puhas hiinakas jah ja aliexpressis 14- 17€ . Mõni müüja oskab rohkem ka küsida.
Väidetavalt 1.99 ei saagi uuendada kuna tuleb poolvigase piraatsoftiga.
Huvi pärast võiks proovida mõne vanema Opeli peal enne 2020 aastat, kas midagi üldse toimib?
Deus
19:17 09.06.2025
GM all suutis Opeliga siiski Tech2 rääkida. Opcom on rohkem nagu mänguasi selle kõrval.
Siiski siiski piisav amatöörile. Piraatima ei tohi siin õpetada, ütlen ainult vihjeks, et README.txt pole niisama ilus tekstifail, mida avama ei pea.
A66 teemasse
06:22 10.06.2025
Varsti tuleb küsimus, näeeee, sain hiina soolikaga sellisel koodil sabast kinni. Nüüd õppind mehed, selgitage mulle, mida see tähendab, sest ma ei raatsi teile maksta oskuste eest, mida 15€ ei osta.
Osta omale hambapuur ka ja poole puurimise pealt helista teise suupoolega arstile ja küsi, millisest tinast plommi valada.
Erfs
16:13 10.06.2025
Nagu Deus ütles, siis see Hiina OpCom on rohkem mänguasi. Tänapäeval on Bluetooth/WiFi OBD adapterid ja näiteks "Car Scanner ELM OBD2" äpp mobiilis oluliselt mugavam kasutada. Eriti kui vaja ainult parameetreid jälgida. Ja olgem ausad, ega see Hiina kloon eriti palju muud ei oska ka - mingeid üksikuid asju saab sisse-välja lülitada.

Kui soov seadet käima saada, siis uuemad Windows'id tahavad, et Shift+Restart teeks ja siis advanced menüüst driverite verifitseerimise välja lülitaks. Seejärel ühendad seadme ja installid manuaalselt driveri (paned driveri otsimise kaustaks driverite kausta koos subfolderitega). Ja kui mälu ei peta, siis pidi seda driverite verifitseerimise välja lülitamist enne iga kasutamist tegema.

Aastaid tagasi kasutasin mingit igivana versiooni ja siis sai sellest uundamise jutust kuidagi mööda. Kahjuks detaile enam ei mäleta. Aga jah, põhiline keberniit oli alati driveritega.
OnuValdek
20:14 20.06.2025
Las inimesed ikka õpivad kui soovivad uurida ja autode vigu parandada. Kui juba veakoode lugeda saab siis on teinekord abiks ikka. Veakoode googeldada oskab vast peaaegu igaüks ja ongi jälle üks uus opeli diagnostik Eestis olemas kes ei küsi teistelt loodetavasti vähemalt hinge hinda ja aitab ka teisi opeli omanike ka näiteks väikese šokolaadi eest :)
Marko
00:39 21.06.2025
onuvaldek ei saa iialgi aru, et koodide lugemine ja googeldamine ei ole diagnostika. Diagnostikuks õpitakse (kümneid) aastaid. Pane see teadmine endale kõrva taha või raiu pähe!
Mahno3
09:43 21.06.2025
Marko, iga reis algab esimesest sammust.
Marko
14:05 21.06.2025
Otseloomulikult! Valdek kipub aga kooli sissesaanule kohe diplomit ulatama....
A66 teemasse
14:09 21.06.2025
Jaa mahno, selleks et teha üks reis, pole vaja reisibürood osta, vaid kasutada büroo teenust. Kui inimene õpib, ostab korralikud originaal seadmed ning tahab diagnostikuks saada, on teine asi. Õppimist soovitaks alustada mootorite, kastide ja muu auto juurde kuuluvate seadmete tööpõhimõttest, andmete tõlgendamisest jne. See on väga kirju maailm. Kui ei tea, kuidas asjad töötavad, mis mida mõjutab ja kuidas siis pole ka kõige kallimast seadmest abi. Veakoodide põhjal autot remontiv "pagar" on idiootsus, palju raha läheb tuulde.
OnuValdek
17:50 21.06.2025
Vaata Marko, pildil olev seade on opeli diagnostikaseade, millega tehakse diagnostikat, see ei ole mitte mutrivõti?
Ja A66, vaata selleks et reisile minna pole vaja reisibürood ega ammugi seda mitte omada. Sama on tegelikult autodiagnostikaga. Piisab kui osata ise või on mõni hea sõber kel näiteks sülearvuti ja autoga ühilduv diagnostikaseade ning teeb tasuta diagnostikat või šokolaadi eest diagnostikat ja ongi auto jälle odavalt korras :) Aga ülejäänud punnitagu ikka edasi ala 80€ veakoodide lugemise eest...
OnuValdek
18:08 21.06.2025
Kusjuures diagnostikat võib õppida kuid diagnostikast aru saamine ja oskamine on hoopis teine teema. Minu käest on mitmed autod abi saanud kus esinduse diagnostika on väitnud, et vahetada on vaja see või teine ligi 4 kohalise rahanumbriga seade. Ja peale seda siis ise olen üle teinud diagnostikat ja leidnud, et viga on hoopis mõnes anduris mis vajab puhastust või maksab paarkümmend eurot. Nii, et inimesed olge ettevaatlikud kui Teile mõnes remonditöökojas või esinduses väidetakse et üks või teine kallis sead vajab vahetust. Sest mitte alati ei ole see nii, vaid tegelikult ei osata õieti teha diagnostikat või andmeid tõlgendada ja tahetakse teilt lihtsalt raha välja pressida kuna arvatakse, et te ei jaga autodest järelikult midagi kui neile olete auto viinud remontimiseks.
A66 teemasse
07:41 22.06.2025
Peab vist hinda tõstma, kui järgmine Onuvaldek tuleb müts näpus oma isevahetatud rooliaju, lati või abs mooduliga ja tunnistab, et proovisin, tekitasin segaduse, panin algul vale detaili ja nüüd on asi puhta pekkis. Muide ma pole kuskil öelnud, et esindus või mingi ülehaibitud töökoda on ainukesed kohad. Vahel siiski ei pääse online ühendusest tehaseserveriga. Sokolaadi osta oma naisele, ükski endast lugupidav spetsialist ei võta sokolaadi eest kohvrit lahti.
Mahno3
11:25 22.06.2025
Loomulikult võib kõik mured teenuse ostmisega lahendada ja ühekordselt nii ongi ehk kõige mõistlikum.

Paljusid asju ei tehta ainult majandusliku mõttekuse kaalutlusest lähtudes. Ato torkimine võib olla ka hobi ja hobi puhul ei ole majanduslikku tasuvust vaja taga ajada.

Meil on vaja selliseid entusiaste ja harrastajaid ja autofoorumis on päris nõme kedagi maha teha selle pärast, et ta üritab midagi teha. Kritiseerida ja käe peal istuda on kindlasti palju lihtsam muidugi. Kui oskad aidata inimest edasi, ja kui ei oska, siis ole viisakalt vait.
A66 teemasse
14:12 22.06.2025
Keegi peab need hobi korras hiina vidinatega pekki keeratud asjad korda ka tegema. Läbi foorumi seda ei tee ja tore ongi. Andke aga minna, mulle sobib :). 50 kohalist binaari koostada mingi lolli tegevuse tagajärjel on päris tasuv. Edu.
vanames
15:41 22.06.2025
Veidi offtop aga tehke lollile selgeks mis on diagnostika, veakood?
Minu kogemus piirdub 10 aastase VAG comiga toimetamisel. Mul on kallima otsa (70eur) hiinakas ja pean ütlema et sellega olen mina kõik tehtud saanud mis vaja. Adaptsioonid, võtmete ja ajude, immode kodeerimine jne, jne.
Minu seade jah vist näitab mingit numbrit vea ees aga mis kõige tähtsam ta ütleb konkreetselt mis viga- nt- juhi istme turvapadjas katkestus, vasak tagumine ABS andur katkestus, temp või õli anduri katkestus või lühis jne ja jne..kui selle infi peale ei oska viga likvideerida siis, IMHO see on ainult minu arvamus - peab ikka päris puudulik olema.
PS. Mis on diagnostika ei tea tänase päevani.
63amg
18:54 22.06.2025
see mida sina teed on veakoodide lugemine.diagnostika tähendab seda et otsitakse konkreetset viga.siin ju näiteid tuhandeid kus nn. arvuti viga ei näita ja justkui oleks kõik korras.tegelikult ei tööta mootor või käigukast niinagu peab.siis tehaksegi diagnostikat nn. laivis ja jälgitakse erinevaid parameetreid.vahel tuleb selleks trassil sõita mitukümmend kilomeetrit
Deus
21:53 22.06.2025
Konkreetne näide:
5500 pöörde peal käib huvitav turtsatus mootorist läbi ja peale seda ei ole minek enam nii hea. Veakood näitab et teine lamda on paigast ja kütus liiga lahja.
Mis on viga?
Tech2 järgi ja näitab et 7's silindris on misfire. Küünlad vahetatud, 7 silindri süütepool vahetatud, süütepooli juhe vahetatud. Lamda vahetatud.
Aktiivne misfire kadus ära aga kaitumine ikka sama ja probleem eksisteerib.
Tech2 pealt vaatad, et õhulugeja näitab liiga väikseid numbreid, see ka siis uus, ikka sama jama. Jama saab korrata ainult sõites ehk koormuse all, koha peal ei juhtu midagi, kütuserõhk on latis normis.
Viga on kütusepumbas, mis ei suutnud kõrgema pöörde peal korraks ette sööta vajalikku kütust.
OnuValdek
00:03 23.06.2025
A66 tõsta muidugi hinda kes sul keelab? See tekitab lihtsalt selle, et veel rohkem on isetegijaid kes võibolla ise ei oska juhtmooduleid vahetada ega neid õieti kodeerida vajadusel aga olude sunnil teevad ikkagi ise sest "kohvriga" spetsialist tahab neid iga liigutuse eest sisuliselt paljaks röövida. Aga õnneks on igal turul konkurents ja see määrab õiglased ja õiged, sõbralikud hinnad tarbijale. Tehakse lihtsalt enne ostu turuuuring ja kes müüb ülehinnatud toodet või teenust see lihtsalt ei müügi midagi.
A66 teemasse
20:50 25.06.2025
Mine osta endale prillid, terav nuga ja valge põll, valdekuonu. Tead kui kallid on eraoperatsioonid? Saad kõvasti hindu alla nügida kõigi rõõmuks, või äkki lõpeb hoopis kurvalt? :).
OnuValdek
11:40 26.06.2025
A66 Ära ole nüüd nii kade ja kibestunud, et keegi teeb odavamalt autole diagnostikat ja asjad korda ja pole kliendil vaja maksta ala 80eur tunnis mõne väikse liigutuse eest arvutiga või mõni juhtmoodul vahetada. Pead ka lihtsalt hinda alla laskma kui tahad ka tegijatega konkurentsis püsida ja tarbijasõbralike hindasid pakkuda:)