Honda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Honda HR-V alates 2018.a. head ja vead

opelivana
14:46 16.07.2025
tere,

Ootan huviga tagasisidet foorumikülastajatelt kellel on isiklikke kogemusi 1,5 l (96 kW) vabalthingava mootoriga Honda HR-V ´ga alates 2018.a?
Eriti pakub huvi manuaalkastiga versioon.

Siiani olen Briti ülevaadetest saanud teada järgmistest iseärasustest:
- vähe pearuumi tagaistmel istujale
- suhteliselt suur mootorimüra võrreldes analoogsete sama klassi autodega.
- kohati liiga "õõtsuv" vedrustus.
- ebamugava dünaamikaga automaatkast.

Ootan kommentaare neilt kellel vahetu kokkupuude kõnealuse mudeliga.
Kuidas on manuaalkastiga sõita linnaliikluses, st. kas iga kord ringristmikule jõudes tuleb käike alla lapata kuni 1. käiguni või mitte? Kuidas on maanteel möödasõitu teha kiirusel 100- 110 km/h kui autos on 2 inimest? Kas kõnealusel mootoril on esinenud ülemäärast õlikulu. Millisel määral kostab rehvimüra salongi jne.?Mis on teie kogemuste põhjal nõrgad kohad jne?

tänud ette!

Muudetud 16.07.25 14:48

Deus
14:50 16.07.2025
Kardaan võib minema hakata selle aja peale, tuttav just kevadel vahetas. Mingit üleliigset õõtsumist ma küll ei tuvastanud, see võib olla rehvidest jne pagan teab millest tingitud, salongimüra on tüüpiline mitsu/toyota/honda, automaatkast toimetas täitsa normaalselt ja ennustavalt, manuali kohta ie tea rääkida.
opelivana
15:44 16.07.2025
...kardaan? Esiveoline auto ju.
fdghg
15:56 16.07.2025
Mõningad sellised on isegi müügil ja siit ka küsimus- miks sa ei lähe ega tee sellega proovisõitu? Isiklik kogemus ei ole midagi väärt, teiste arvamusest piisab?
Deus
16:09 16.07.2025
Noh, kui tegu on esiveolise versiooniga mudelitest, siis ilmselgelt pole kardaanimuret.
opelivana
17:00 16.07.2025
Hetkel on vaid 1 man. kastiga eksemplar müügis ja see asub minu kodukohast kaugel.Enamus minu küsimusi eeldab pikemat kasutuskogemust kui üks proovisõit.
fdghg
18:34 16.07.2025
On ka eestis mõistlik ülevaade tehtud ja ega seal rohkem öelda olegi- lihtsalt üks auto.
https://www.auto24.ee/uudised/uudised.php?uid=40174
noober
15:35 17.07.2025
2018 uuendus ju mootorit ja käimakasti ei puudutanud? Ostsin 2015 endale HRV 1,5 manuaali ja sõitsin sellega 7,5 aastat, et kui selle kogemus huvitab, siis võin kirjutada. Väike vihje, järgmine auto ei ole enam Honda.
opelivana
15:57 17.07.2025
Tänud vihje eest, fdghg! Guugeldades seda linki ei kohanud.
Kommentaarid antud video juures andsid samuti infot.

Jah, 7,5 a kogemus huvitab küll. Kas oli midagi, mis väga häiris, sõiduomadused maanteel pikemal sõidul, töökindlus jne.?
Etny
16:16 17.07.2025
Mis tähendab enne ristmiku käike alla lapata. Ega see ralli auto pole, käigu paned ikka selle mida sobivaks pead.
Deus
16:17 17.07.2025
Vanasti nimetati seda mootoriga pidurdamiseks. Tänapäeval ka, kui on pärismootor veel kapoti all.
OnuValdek
17:51 17.07.2025
Ise sõidan manualkastiga autoga linnas tavaliselt 3 nda käiguga ja enne ristmiku kui vaja seisma jääda siis võtan kolmanda käigu üldse välja ja neutraali jääb käigukang ning piduritega kui on vaja võtan hoo maha ja jätan auto seismagi vajadusel. Niimoodi küll teha ei viitsi,et näiteks neljanda käiguga venitan linnas sõita ja siis pidurdaks veel käikudega 3-2-1. See kulutaks asjatult sidurit ja käiguhoovastikku ja ega väga ei viitsi neid käike nii palju vahetada ka.
noober
18:00 17.07.2025
Mul oli 1,5 liitrine vabalthingav HRV 7,5 aastat. Alustan headest asjadest. Juhitavus oli väga hea, maanteel sõitis nagu oleks rööbaste peal. Mootor oli väga ökonoomne, eriti maanteel. Tagumised "magic seat" istmed oli ülihea lahendus.
Aga palju oli ka halba, eriti esindus. Garantii ajal sai esinduses istutud nii, et vähe polnud. Sain asendusautodena läbi proovida kõik HRV variandid. Alustame lihtsast, aga esinduse jaoks 2 aastat lahendamatuks osutunud probleemiks - vilistavatest (vilistavad on tegelikult vähe üteldud) piduritest.
Selle asemel, et probleemile lahendust otsida väideti mulle, et kõikisel (sic!) uutel autodel pidurid vilistavad (loomulikult proovisõidu autol ei vilistanud), "isegi Audidel" (Audi esindus oli kõrval). Lõpuks vahetati jaapani kirjadega B klotside vastu ja siis oli vait. Seda aga seni, kuni oli vaja piduriklotse vahetada, juhtisin tähelepanu, et ei pandaks jälle mingeid vilistavaid asju - aga vilin oli jälle tagasi. Jobukari.
Parkimisandurid läksid läbi mitmel korral, salongiventika laagrid hakkasid vilistama ja vahetati garantii ajal. VTC aktuaator andis saba õnneks ka veel garantii ajal. Mootor hakkas jõnksutama (eriti külmemate ilmadega) kui auto polnud veel aastanegi - esindus lõpuks probleemi ei leidnudki. Peeglid klappisid suvalisel hetkel ennast kokku, rehvirõhu hoiatus põles pidevalt kuigi probleemi ei olnud.
Mootor hakkas õli võtma 75 000km läbisõidu juures, 95 000km pealt müüsin maha (koroona ja kodukontor mõjusid läbisõidule hästi). Probleeme oli veel, kõike enam ei mäletagi. 1,5 liitrine mootor on jõuetu, kilovatte on küll 96, aga 155 Nm on ilmselgelt vähe. Käigukast nagu tavaline manuaal ikka.
fdghg
18:26 17.07.2025
Kilovattidega on vabalthingavatel selline teema, et juurde tekib neid pöörete suurenedes- on selline lihtne graafik nagu võimsuse ja pööretemomendi oma. Aga hetkel seda lahkama ei hakka.
Niisiis hondadele omaselt hakkab auto liikuma alles kuskil peale 3500 rpm ja need 96kw tekivad siis, kui ka klapiajastus tööle hakkab. Niiet ootus või lootud, et need kw- d igal hetkel võtta on, on tehnikakauge inimese arvamus. Vead, mis garantiiajal kummitavad, üldjuhul enam ei kehti kasutatud auto puhul- siis on teemaks juba tavaline kulumine
Ja üldiselt uute mudelite väljalaskmisrl ongi kalad tavaline teema- aja jooksul need ravitakse (tehase poolt) välja.
Õlikulu pole aga tänapäeval enam mingi uudis, see on tasuta lisavarustus, eriti tehasevälpu järgides.
Ei kujuta ette, mis kõrged ootused teemaalgatajal selle auto suhtes on, et nii üksipulgi kõike teada tahab, aga üldiselt ei ole mõtet midagi erilist loota- tegu tavalise argipäevaautoga.
fdghg
18:34 17.07.2025
Ahjah, kui keegi pajatab midagi õli võtmisest, siis on viisakas ka mingi number lisada. Mul oli kunagi 1,8 ja 92kw mootoriga honda ja see rüüpas läbisõidul ca 100K- 200K vahemikus umbes pool liitrit 10K välba puhul, peale 230K hakkas kulu järsku suurenema, aga läks peagi müüki, seega edasine info puudub
63amg
20:48 17.07.2025
kus see üksik honda asub,et kodust kaugele jääb? inimesed toovad autosid isegi ameerikast,rääkimata euroopa erinevatest riikidest
opelivana
21:12 17.07.2025
Tänud vastajatele!
Kuigi statistiline info antud mudeli kohta puudub, siis kasutaja noober poolt loetletud jamade hulk esimese 100k km on siiski märkmisiväärne.
Salongi venika laagrid- arvasin, et need jäid VAZ ja Moskvitch autode ajastusse. Parkimisandurid on samuti üsna töökindlad.

Omamoodi veidrus on see, et eraldi kliima nuppusid pole, vaid need on integreeritud puutetundlikkuse ekraani.

Ent teatud pilt antud autost on juba olemas ja seda oligi vaja.

Pidurite kriuksumist kas mitte ei lahenda nn. anti-squeal shims? Sageli on need originaalis metallist nn. katte kujul mis geomeetriliselt lukustatavad klotsi külge ja vahele pannakse tavaliselt keraamilist määret.
noober
09:48 18.07.2025
Pidurite kohapelt väideti esindusest, et nemad on "kõike proovinud". Alguses väideti ka seda, et kõik teised klotsid ka vilistavad. Sellepärast ma kirjutasingi, et esindus halb. Kliima kohapealt, need puutetundlikud nupud olid minu omal ka vajutustundlikud, sai talvel ka kindaga reguleerida. Mind ei häirinud.
Rinnakompress
17:10 18.07.2025
Igati normaalne auto. 2015 tulnud isenditel oli tõesti lapsemure, mis 2018 faceliftiga likvideeriti. 1.5 i-VTEC käis edasi küll, aga nagu Honda vabalthingavad ikka, tahtis pöördeid. Sõita oli diisel pika puuga parem. Kahjuks ei pakutud diislile automaatkasti.
Bensiinimootorid kippusid mingil määral õli sööma, kui sõideti enamuses lühikesi otsi ja anti külma mootoriga pähe.
Kõike kokku võttes siiski ökonoomne, töökindel ja praktiline auto. Sportautot ei tasu sealt siiski otsida.
opelivana
19:42 18.07.2025
Aastaid tagasi sai proovitud 2,0l bensiinimoooriga CR-V`d ja linnatingimustes. Ei saanud aru, et oleks kõrgete pöörete järele janunenud. 1,5 l mootor on muidugi teine lugu.
Kuidas maanteemüra sisse kostab, so. siis iseäranis talverehvidega?
Rinnakompress
20:07 18.07.2025
Minu kogemus ütleb, et tolle aja japsi (ok Lexus ei lähe arvesse) kohta väga ok müraisolatsiooniga auto.
63amg
20:45 18.07.2025
tuttaval oli hrv.roolitunnetust pole.mootor isegi üksinda sõites jõuetu,peamenüü arusaamatult keeruline,mida ei saa näppida,kui auto liigub,tagavaate kaamera pilt on televiisori pilt 70-datest,loomulikult ka japsidele kohane sõidumüra,interjöör kõige odavamast plastist mis maailmas leidub jne,jne
Marko
22:24 18.07.2025
Vaata lugupeetav, maailmas on niimoodi välja kujunenud, et kõik ei saa endale S-klassi Mersut osta. Nemad sõidavad HR-V-ga.
2.0CRV
22:38 18.07.2025
2L CR-V on linnas sõites väga ok, liigub väga sujuvalt. Ülejäänud on kõik halb :)
Rinnakompress
00:28 19.07.2025
Olles omanud kuhjaga Hondasid alates 1.8 vabalthingavast Civicust kuni viimase PHEV CR-Vni välja, siis toonane HR-V on tegelt väga okei auto.
noober
19:55 20.07.2025
Eks iga autoga on nii, et kes millega võrdleb. Mul oli enne Hondat üks teine jaapani automark ja minu ootused tehnikale olid kõrged. Peale HRVd kolisin eelmise margi peale tagasi ja sellega pole garantiisse veel asja olnud. Ptüi, ptüi, ptüi...