hiljuti ostetud 2002 aasta e46 2.0 diiselmootoriga. paar ndl pärast saamist viidud töökotta, et vaadata üle mis toimub. töökojast leitakse, et "DPF, EGR ja katalüsaator tühjaks tehtud". endal autodega kogemust on pigem vähem kui rohkem, aga kas sellest võiks järeldada, et sellise ökokatastroofiga puhtalt TÜV läbitud ei saaks ja hetkel olen mina see viimane vend, kellele see haisev kott väljaheiteid on kätte jäänud? heitmenorm EURO3..
Et tõsimeeli loodad, et keegi selle 2002a bemmi sult veel ära ostab kunagi? Loomulikult oled sina selle "haisev kott väljaheiteid" viimane omanik (metalli kokkuost välja arvatud).
Sellel ei saagi olla DPF, kuna DPF tuli alates EUR 4. Mul sama aasta EUR 3 ehk 2002 andis ülevaatusel hetme välja 0.49 ehk vastab isegi EUR 6 nõuetele. Aga jah kuni 3 on lubatud eur3
puls tahtis ilmselgelt öelda vast seda, et sõbrad võivad ju head olla aga autodest nad küll väga palju kahjuks ei tea. Enne ülevaatus ei ole hea üle 2000 pöörde anda väntvõllile kuna võib mootorit kahjustada suuremad pöörded ja võib ka tahma lahti lüüa ja siis ei saagi ülevaatuselt läbi kui tahma palju lahti on enne löönud. Ise ene ülevaatust ja üldse ei anna kunagi mootorile üle 2000 rpm kuna suured pöörded võivad mootorit kahjustada ja siis võib kulukas remont sellele rallisõidule järgneda.
Valdek! Tänud minu lühidat lahti seletamast küsijale! :) A selle 2000rpm jutuga pole päri mitte, köhin regulaarselt lahti nii 5, kui 20a. vanust aparaati. Kui kõikseaeg jampsida max. 2000rpm. siis just vaikselt kuhjad probleemi. Räägime ikka mitte vanematest sõiduautodest kui 30a? Igastahes neid aparaate nii soodne ja lihtne kaane all korras hoida et julgelt lõpuni lasta ei tee talle häda kedagist, pigem tänab ja hingab kergemalt pärast. Võibolla Sinu ülevaatuspuntkis ei lasta üle 2000rpm., a see teie omavaheline teema. Muidu justnimelt köhitakse ülevaatusel kogutud sodi lahti. Igastahes oled hakkaja poiss ja soovin edu ja vajadusel ka õliseid näppe! :)
Onu Valdeku jutt "maks 2 krpm, et mootor ära ei kooleks äkiste" on ju kiirtee selle sajandi mootorite surmale... Möödunud sajandi viiekümnendate püstklappidega padadega võib nii majandada.
Sellega olen küll päri, et töökoda võiks lahti seletada selle EGRi tühjendamise tehnoloogia konkreetse auto näitel ning anda ka uue originaal-DPF koodi:) Soovitan samuti võtta teise arvamuse.
Kui leidub ostja, on alati võimalik midagi maha müüa. Kui ostja hakkab alles pärast autot lähemalt uurima ja avastab, et tegu rondiga, siis pole kedagi süüdistada peale enda. Aga kui auto sõidab ja läbib ülevaatuse, siis milles probleem?
Ärge pöörake OnuValdekule tähelepanu, ta on kuskilt varasest dimensioonist, kus diisli punane joon oli 3000 peal ja bensukad kõik tõukurvarrastega, mis üle 2500 pöörde metallikilde poegima hakkasid.
Üle 2000k/rpm diislit lasta ei tohi, irw.
Puhas kinnipoomise surm on see diiselmootoriga madalatel pööretel töristamine. Ise lasen iga kord tööle-koju sõidu lõpus jala rahulikult põrandasse ja naeratan kui tagant veidi musta viskab.
Ise ju köhid samamoodi, kui kurgus kinni midagi on..
bensukad kõik tõukurvarrastega, mis üle 2500 pöörde metallikilde poegima hakkasid.- kuulaks huviga miks usa rauda top fuel või funny cari peal kasutatakse?
Sulle infoks, ma olen 10+ aastat tõukurvarrastega masinaga sõitnud naerul näoga üle 7,5k pöörde päris korduvalt ehk võid oma huviga kuulamise endale sisse istuda ja sinna kivi alla tagasi minna, kuhu ma su eelmine kord juba saatsin.
Iroonia on selles, et see tõukurvarraste müüt on sisse juurdunud just selliste onuvaldekute seas ja kui seda nüüd välja ei lugenud diisli 3000 redline osast, siis pean sõnad tagasi võtma su tarkuse poole pealt tehnika valdkonnas.
Eksite enamuses. Olen 20 aastat enamuses diiselmootoritega autodega sõitnud ja pole ühelgi tahmaprobleme ja üle 2000 rpm ei lase põhimõtteliselt pööretel minna, euro 2, euro 4 ega euro 5 mootoriga ja 0 probleemi tahmaga. See on siin nagu mingi naised saunas rääkisid, et diisliga hakkavad probleemid kui üle 2000 rpm ei lase. Auto peab lihtsalt korras olema ja pole mõtet mootorit lihtsalt piinata ja kütust raisata pööretel üle 2000 rpm. Ega paljudel ongi veel vaja päriselt õppida kuidas autoga ökonoomselt ja säästlikult sõita!
Nagu ma ütlesin, eksite mõlemad. Pähe andmine ja mitte andmine om otses seoses mootori endaga.
On mootorid, mis tahavad talda ja on mootorid, mis ei kannata seda üldse, eriti külmalt.
Igale mootorile oma ja kui ei tunne, milline neist sul kapoti all on, tuleb tegemata jätta. Vale on aga öelda, et ei tohi! Nagu ka vale on öelda, et peab!
VK50 ja N* tahavad väga WOT saada nagu ka enamus uusi diisleid, kui DPF puhtaks põletab, Isuzu tõstab ise vabatahtlikult koha peal juba pöörde sinna 2000 kanti.
Ja on masinaid, mis WOT ei salli kuidagi, eranditult kõik otsepritsega bensakad, mis pole veel kuumaks sõidetud, Fjordi 6.0 pauerstrõuk poegib ennast enamasti juppideks selle peale jne.
Ses suhtes on õigus, et kui ei tunne masinat, siis parem jäta tegemata, parem pähklipurupritsung kui peotäis klappe kapoti alt vastu vaatamas.
valdek võib ju sõita kuidas talle meeldib ja teha oma autodega mida talle meeldib, aga ei pea foorumites kaagutama, et just tema teeb õigesti ja teised valesti.
Mul euro 5 mootoriga auto põletab edukalt 2000rpm peal dpf filtrit tahmast puhtaks ja pole kunagi tahmakaga probleeme esinenud. Seega pole vajadust nagu kütust kõrgematel pööretel kulutada.
Linnas võite ju paarutada 3-4 tuhande rpm ja saate tahmafiltri veel kiiremini umbe kui madalamatel pööretel sõites kuna tahmafiltri põletuseks on vaja esiteks aega ja ka õige mootori töötemperatuur saavutada. Kiirendustega ja kõrgematel pööretel sõites tekib mootorites ülekoormus mis väljendab mustas suitsus ehk tahmas ja põlemata kütuses.
Kui sul tuleb must suits välja, siis sul kütus/turbo paigast ära ehk auto on katki. Mõned murikamaalased timmivad enda dislad nimelt sellist asja tegema nagu ka enamus kaitsevägesid teevad, et saaks lokaalselt suitsukatet teha, "kõrgemate" pööretega on siin aind nii palju pistmist, kui võimsat suitsukatet sa teha tahad.
Minul ei tule musta suitsu välja, ikka autol tuleb musta välja. Muidu ka korras kütuse ja turboga saab diislelmootoriga autol musta välja kui gaasipedaal põhjani suruda. Selles suhtes soovitan gaasipedaaliga hästi hellalt ümber käia nii saab kütust ja raha kokku hoida ja nii on ka keskkonnale vähem koormav. Tegelikult keskkonna hoiu eesmärgil tulekski autodel mootorite pöörded piirata ca 2000 rpm juurde, samuti võimsus tuleks piirata ca max 60 kw peale, nii oleks loodussõbralikum.
Lõpeta ära oma jauramine, see must sealt gaasipedaali vajutusel tulebki, sest juba on sodi täis sul kõik ja vaja torud puhtaks köhida. Diislimeeste värk, vakselt jorutades on kokkuhoid laen tulevikust. Ära rohkem reosta siin nüüd, see on käsk.
Onu Valdek mis jama Te ajate , olen olnud ülevaataja 25a. ja näinud neid alla 2000 pöörde sõitnud autosid mis tulid ülevaatusele näidud olid 9,99 aparaat rohkem ei näita . Mõned läksid pihusteid vahetama , kütusepumpa jne.Paljudele sai soovitatud minna tegema puhastussõitu madalama käiguga mingi 4000 pöörde juures ning tulid tagasi ,näidud korras , alla 3.00 K arvuga.
Huvitav kuidas Valdek ülevaatusel käib kus kurjad onud tema diisli piirajasse lasevad? Kruvib parajaks lihvitud klotsi pedaali alla, et üle 2k ei läheks?
Ma oleks nagu sellist kildu siit foorumist juba lugenud kui nüüd mõtlema hakata..
Eks ta topib ennast enne ülevaatust rahusteid täis ja kodus riiulitel ootavad uued väntvõllid juhuks kui mõni peaks pööretega katki minema. Aga nagu siin juba korduvalt mainitud, ei maksa valdekule eriti tähelepanu pöörata. Las elab oma 2000 pöördega ja vähemalt pea ei hakka suurest tuuritamisest ringi käima. Eks me näe ka liikluses neid madalapöördelisi juhte.