Auto välimuse muutmine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Velje ofseti muutmine

kloon
12:36 05.03.2004
Kas keegi oskab soovitada kust hankida vahe flanse.
Pilt: http://www.jom.de/produkt_pics/75000.jpg
VVV
14:56 05.03.2004
Ka Eestis mingi firma pakkus. Ei mäleta enam hästi, aga sattusin peale netis "remont ja varuosad" all sobrades.
CrashD
15:50 05.03.2004
kui keegi leiab, siis võiks ka siin ää mainida....olen ka ise huvitatud...
MarcoV
15:53 05.03.2004
Kui vähegi võimalik soovitan kasutada flantse mis ei kinnitata rummu külge vaid on lihtsalt velje ja rummu vahel ja velg kinnitub oma poltidega(ilmselt pikematega kui originaalid).
Selline ühendus nagu pildil teeb ratta kinnituse oluliselt nõrgemaks kui ette nähtud.
kakspool
16:45 05.03.2004
to MarcoV:ehk põhjendaksid loogiliselt ja tehniliselt, kuda see lahendus(pildil)ratta kinnituse nõrgemaks teeb? sinu poolt pakutud otseläbi poltidega varjandi puhul juhtub see,et poldid lähvad pooleks,kuna need on pikemad ja velje ning rummu vahele jääb flantsi jagu väändumis maad poltidele ja seda et poldid pooleks lähvad ei arvutanud ma välja vaid praktika on seda tõestanud.ise kasutan nn.10-ne poldi flantse,kuna sellel veel see hea omadus,et saab kasutada suurema-väiksema augu vahega(flants treitakse vastavalt velje aukudele)velgi.
MarcoV
17:03 05.03.2004
Iga lisadetail suurendab rikke tõenäosust.
Lisaks tekib võimalus flantsi enda väändumiseks mis muidu välistatud.
Kui keermeteta flantsid täpselt tehtud ei ole poltidel suuremat koormust võimalik saada kui ilma flantsita.Kui aga tsentreerimisrõngas või ava ebatäpne ja poldiaugud varuga puuritud on pahandused kiired tulema.Pealegi kipuvad külasepad tegema polte suvalisest kuuekandilisest materjalist mis selleks kohe üldse ei pruugi sobida.
Jörpa
17:04 05.03.2004
aga minge esimesse rauatöö töökotta ja laske endale trida sellised flansed nagu parajasti vaja on.tuleb kõvasti odavam kui originaalid osta.Olen ise lasknud mitmele autole teha1!!!
teadja
23:12 05.03.2004
Kõikidele autodele ei ole tehniliselt see ka võimalik (loomulikult kui ei minda auto kere kallale) Ise ostsin ja sõidan juba aastid. Tean, et on olemas erinevaid lahendusi - sõltub kas originaalis on mutter või polt ning kui paksu on vaja. Sealt edasi tulebjuba erinevaid lahendusi erinevate hindadega. Täpsemalt küsige PM Tuning-ust saate omale milliseid vaja - nemad oskavd juba teile paremat, õigemat ning ka kõige soodamat lahendust teile pakkuda!
CrashD
23:43 05.03.2004
ennem nagu selle peale ei mõelnudki...mul tegu mutritega...mis variandid sel juhul on?
teadja
18:35 09.03.2004
Küsi PM Tuningust nad oskavad täpselt sulle öelda sest seal igasugu andmeid vaja teada
E34
17:39 10.03.2004
flantsid
14:11 04.10.2006
audi_a4_v6
13:50 05.04.2010
Ärataks siis vana teema üles! Said ka soetatud 17 tollised audi orig veljed. Panin 2002 a4 alla ja kõik OK, aga tundub välimuse järgi, et ET on vale. Uurisin natuke asja ja veljed vist natuke uuema audi alt pärit, seega ET teine. Oleks siis vaja mingisuguseid 15mm vaheflantse. Poest vaadates on hind koos poltidega ca 3k, kas kuskil leidub mõni treial Tartus, kes võiks neid asju osata teha? Muidu poleks nagu vajagi neid flantse, aga kui tahan järgmine aasta 225/45 rehvi vahetada 215/50 vastu, siis võib hakata eest vastu käima.
VVV1
10:23 12.04.2010
Kui nagu päris algusest pihta hakata, siis igasuguste veljemodide puhul soovitatakse alati orginaalofsetti muuta võimalikult vähe ja mittekunagi üle 10 mm.
On automudelid mille veermik kannatab kohe ja oluliselt ja küllaltki suuresti vastupidisest suhtumisest (näiteks rattalaagrid, muust vedrustuse geomeetria muutumisest ja seeläbi ka vedrustusomaduste ja auto juhitavuse muutumisest rääkimata).
Auto rattapoltide materjal on TUNDUVALT tugevam tavaliste pehmete poltide materjalist.
Taolitse asjadega võiks tegeleda, kui selleks piisavalt teadmisi ja kogemusi on ja jätkub ka piisavalt raha, et asju normaalselt tehniliselt toimivana teostada. Igasugused "kuuritagused külaseppade katsetused" sellises vallas võivad nii katsetajate, kui ka teiste liikuses osalejate jaoks kurvalt lõppeda.
Ehk kas on raskem leioda autole õiged veljed alla, kui hiljem igasuguste X-aretsutega tegeleda.

Muudetud 12.04.10 10:25

audi a4 v6
14:32 12.04.2010
mul on originaalis ET 39, uued veljed aga ET 56 (? midagi sinna kanti, kusjuures on audi originaalid, selliseid ei olnud aasta jooksul rohkem müügis, seetõttu said need ostetud, aga ei leidnud ühtegi audi mudelit, millel selline ET oleks), kui paneksin 20mm flantsid, siis midagi võrreldes originaaliga väga ei muutuks! Nüüd aga leidsin tegija (täpsus kaugelt enam, kui vaja), kes treib mul need vajaminevad flantsid (kordi odavamalt, kui ostes), pikemad poldid sisse ja voilaa, peaks asi toimima! Eks annan teada siia, kuidas hakkama sain!
audi a4 v6
23:18 18.04.2010
nüüd siis asi korras ja tulemus väga ok. Treial küsis töö eest 700eek 4tk ja materjal oli 200eek 4tk, kokku siis 900. Originaalide eest küsiti 3000. Poldid tulid nüüd pikemad panna, 30 asemel 50. Nii et saab ka ise asju ajades odavamalt, kuigi müügikohtades räägitakse tihti teist juttu!
VVV1
16:30 23.04.2010
Mulle jääb see suht arusaamatuks kuidas saab autole osta velgi pööramata kõigile veljenäitajatele üldse tähelepanu ja mõnesid neid üldse teadmata ?
Oleks selle 700 kr veljehinnale osta pannud oleks võibolla kohe õigete näitajatega veljed saanud ja igasugust keberniitust 5 korda vähem.
audi a4 v6
21:24 23.04.2010
to: VVV1

Ma ju ütlesin, et ÜLDSE ei olnud rohkem sellist velge!! Vähemalt originaali mitte. Ja mitte 700eek velje hinnale otsa, vaid 700eek velgede hinnale otsa, aga no vahet pole, mida polnud, seda polnud! Pole vist ka praegu sellise ET-ga, mida tahaks.
Veljed on sellised, nagu siin sellel all: http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/883/auto_php-id=4268
83-view=10-www_auto24_ee.html
VVV1
11:42 06.05.2010
Et mis mõttes "sellise ET-ga" nagu tahaks ? Kas velje offsett on selline asi mida vastavalt tahtmisele muuta võiks/tohiks ?
Teatud piirides võib muuta veljelaiust või veljemõõtu.
Need rallimasinad, millel muudetakse vastavalt tingimustele auto rööbet ja velgi suuremas ulatuses, muudetakse koos sellega ka muud vedrustuse geomeetriat ja seadeid. Teatud juhtudel vahetatakse lausa kogu või enamus vedrustusest, rattakalletest jms rääkimata.
audi a4 v6
12:28 06.05.2010
tahan seda, mis on vaja! Vaja oli ET-39, sellist aga ei olnud! Nüüd on vaheflantsidega muudetud ET enamvähem selliseks nagu vaja (loe ettenähtud e originaal). Kas sa ikka ei saa millestki aru?
ahh0099864
13:48 06.05.2010
Kas 4mm velje offseti pärast oleks vaja muretseda või mitte? Originaalis 38 lalla läks velg ofsetiga 42.
VVV1
12:59 11.05.2010
Sellepärast küll muretseda pole vaja. Üldine reegel on ja enamus autosid ka taluvad max 10 mm ofsetti muutmist, üle selle pole küll enam mõtekas.

Mis ulme ofsett see 39 on, et seda saab ainult vaheflantside abiga saavutada ? 38, 39, 40, 42 ofsettiga velgi enamusel tootjatest valikus küll ja rohkem.

Ka orginaalis tegelikult eri laiusega velgedel muudetakse offsetti. Näiteks 7 veljelaiuse puhul on orginaalvelje ofsett 54, 6,5 laiuse puhul 50. Veljelaiust pole samuti soovitav muuta rohkem, kui 1 mõõt laiemaks. Kui sellest kinnipidada jääb ka ofsett normaalseks.

Muudetud 11.05.10 13:08

audi a4 v6
14:14 13.05.2010
"...Mis ulme ofsett see 39 on, et seda saab ainult vaheflantside abiga saavutada ? 38, 39, 40, 42 ofsettiga velgi enamusel tootjatest valikus küll ja rohkem..."

Ma kirjutan, et tahtsin üht konkreetset originaalvelge, korduvalt kirjutan seda, panen ka pildi juurde, aga ei, mõni mees saab ikka aru hoopis teisiti... Kuidas sa aru ei saa??? Palun loe oma tekst enne järgmist postitust üle, et jälle midagi lolli ei tuleks!
VVV1
16:02 14.05.2010
Mida siin aru saada. Mulle see ongi arusaamatu, kui inimene eelistab selliste asjade nagu autovelgede juures väljanägemist õigetele tehnilistele parameetritele.
Auto pole mingi visuaalse kunsti objekt, kui ta just mingi spetsiaalne näituseauto ei ole.
See nagu ongi meil üks huvitav nähtus, et isegi suht autondusest huvitatud inimesed ei jaga tegelikult matsu välja, milleks mingi jupp auto küljes on, mis ta ülesanne on ja kui palju seda mõistlik muuta on, kui orginaaljuppi asenduseks ei kasuta.
Ehk nagu täielik võhiklikkus lokkab igal sammul ja teatud juhul seda veel laialdaselt propageeritakse just nagu oleks millegi asjalikuga hakkama saanud.
audi a4 v6
20:09 14.05.2010
no vot jõudsimegi tegeliku sinu möödapaneku põhjuseni: sa ei saa aru (nagu sa ka oma teises lauses ütled). Üldiselt kui inimene aru ei saa, siis kas küsitakse abi või ollakse vait. Abi sa ei küsinud aru saamiseks, vaid kukkusid hoopis sõimama, seega oleksid pidanud vait olema.
Lihtsalt sinu harimise mõttes ütleks sulle nii, et just DISAIN on selles praeguses maailmas üks olulisemaid asju üldse, praktilisuses ja mõistlikuses tehakse ennem järeleandmisi.
VVV1
12:23 25.05.2010
Ilmselt oleneb suuresti inimesest mida ta tähtsaks peab ja hindab. See, et paljud annavad tänapeval järele igasuguste inimtegevuste pealiskaudsuse ilmingutele on ainult nende endi mure. Ja nagu sa isegi aru saad, pole sellised tõesti selle kategooria inimesed, kellekäest ma läheskin mingiski osas nõu või abi küsima. Ilmselt on neil kõvasti tegemsit, et enda aitamisega kuhugigi jõuda.
Kuskohas ma sind sõimanud olen ?
Oma mõtetu disaini võid heasse kohta pista ja autoalast haridust ei teeks sulle üldsegi mitte paha.
Disain pole sellise täiesti praktilise asja nagu auto juures mingi eesmärk omaette, vaid see lähtubki sellest, et kasutusomadused paraneksid, mitte vastupidi.
Tulenevalt sellest on muideks paljud disainivõtted ja elemendid auto juures lausa seaduste tasemel keelatud. Niipalju sulle harituse parandamiseks.

Muudetud 25.05.10 12:26

audi a4 v6
12:28 25.05.2010
pistangi heasse kohta, tagumiku alla ja olen ise rahul, see, kas ka sina rahul oled sellega on mulle täiesti poogen!
VVV1
11:10 28.05.2010
See on ju kena, kui vähemalt ise rahul oled. Paljud autoinimesed, kes lähenevad autole, kui sellisele tehnilise vahendile, mis toimib kõigeparemini siis, kui vastab teatud nõuetele, aga ilmselt pole.
Läheneda suht lihtsale, ühele ja ainsale tänavasõiduautole kui mingile visaalse kunsti objektile on pehmeltöeldes veidi totter. Ma saaks aru, kui on tegemist "profitasemel" näituseautoga, mis tänavatel ei liikle, seal võivad väljanägemise huvides mõned totrused ju seeditavad olla.
On ju suht mõtetu tegeleda selleqa, et raiskad suure hunniku raha sellejaoks, et halvendada oma auto tehnilist vastupidavust ja teha tema sõiduomadusi viletsmaks ainuüksi sellepärast, et autoall mingi velg mingitmoodi väljanäeks. Pealegi on velgede ja rehvide näol tegu selliste asjadega, mida sõiduomadusi tunduvalt halvendamata saab muuta ainult teatud piirides. Igasugune flantsimajandus on ilmselt TÜV reeglitega ka keelatud ja kui seda üldse harrastada peaks seda tegema väga proffesionaalsete toodetega, mitte mingite külaseppade kokkuaretatud vidinaid kasutades.
Minule on maanteekiirusel vastu "sõitnud" auto, millel oli äsja ratas autoküljest eraldunud. Tegemist oli samuti "visuaalse kunsti autopeal harrastajaga", auto nägi küll "äge" välja (pärast intsidenti veidi kehvem), aga millegipärast polnud ta suuteline tagama niivõrd elementaarset ja tähtsat asja auto juures, et rattapoldid õigest materjalist oleksid ja, et need ka kinni oleksid (seisaksid). Tüübil ei vastanud ilmselt kokkuaretatud rehvi ja veljekombinatsiooni juures poltide koonused veljekoonustele, osad poldid olid kadunud ja viimased lihtsalt ära murdunud või polnud seal poldid üldse õige pikkusega ja tugevusega.
Igaljuhul minu tegevuse tulemusena saatis politsei selle "autoalase visuaalse kunsti asutaja" kordusülevaatusele ja ma pean ütlema, et ma olen endaga ka täiesti rahul, sest üks potensiaalne õnnetuse põhjustaja (seekord küll peale tema auto midagi ega kedagi viga ei saanud) oli vähemalt mõneks ajaks liiklusest kõrvaldatud.
audi a4 v6
11:40 28.05.2010
to: VVV1

Milles on sinu probleem? Kas tahad mind veenda, et disain pole igapäeva auto juures oluline? Kas ma tegin midagi väga valesti nende flantside lisamisega? Mis seal siis nii palju halvemaks muutus? ET jäi ju praktiliselt samaks? Ma pole ju ainuke, kellel selline probleem on olnud, muidu neid vaheflantse ju ka ei toodetaks! Või mis on sinu postituste mõte algusest peale, minu küsimusele sa ju ei vastanud! Mis sa jahud siin poltidest, kui veljepolte on poes müügil küll ja ma polegi mingisuguseid tavapolte pannud, samuti on tegemist pallpea poltidega nagu originaaliski! Milles on sul ikka veel probleem? Ja kas sa pead seda enda probleemi siin kõigile demonstreerima?
Sull12
10:17 30.05.2010
Kuidagi ei tahaks nõus olla VVV1 sõnavõttudega. Muidugi igal inimesel on õigus oma arvamusele, aga disain on tänases maailmas kahjuks vägagi määrav. Miks muidu autofirmad pidevalt teevad mudeliuuendusi ja "feisslifte"?
Endal velgedega sama mure. Suvised 18'' on all ilma flantsideta. Talveveljed 17'' on all aga 16mm vaheflantsidega. Lihtsalt pole alternatiivi, vähemalt mitte mõistliku raha eest (kpl orig velgi maksab 26500eek). Terve mõistusega võttes, ostsin alla 12000 eest valud, poldivahe ok (autol suht tobe poldivalem), aga ET ei sobi, Tellisin esindusest vaheflantisd. Ilusti pakendis koos pikkade poltidega, tsentreerimisrõngastega ja TÜV paberitega. Muutsin velje ET nüüd sobivaks oma autole. Mille vastu ma nüüd eksisin sinu arvates? Et peaks nende suviste orig velgedega ikkagi sõitma aastaringi, et jumalapärast flantsi ei kasutaks? Ja et ei tuleks sõnavõttu teemal, et pane siis plekkvelg + kilp (disain pole oluline ju!), siis teadmiseks, et antud mudelile pole kunagi plekkvelge pakutudki. Ei saa isegi mitte tellida (tegelt mõni firma maailmas mingi raha eest ikka teeks).