mu xm on must nahk :0) kahjuks aga manual. se eest näeb aga oma 6 ümmarguse esi tulega punk välja...
tahaks midagi väikest ja kiiret. proovisin Honda Civik(KONSERV MITTE AUTO) MEGANE2(mugav ja vaikne),MAZDA6,(täielik saast) C3(liiga kitsas kiire sõidu jaoks mootor1,6 sensodrive kastiga SUPER) BMW3seeria(SUUPPEERR) proovimatta on veel Fiat Stilo(tundus väga kvaliteetne olema). Pilukad jäävad kindlasti mängust välja (hondamazdamehed ärrituge) need ei oska autosid teha.Sõidavad jah hästi aga plekitöö on alla igasugust arvestust. Seega kaalukausil on BMW(mõni paar aastat vana sest lihtsalt pole rohkem raha) või uus C3 sensodrive.XM pidamine tõestas mulle ,et ei ole need prantslased jamad midagi ainult ise pead vähe taiplikum olema või teda hoolega hooldama.
Klubi võiks tõesti taaselustada. Kuid kuna Eestis on Citroene jube palju, võiks sinna kuuluda tuning- ja unic masimad. Igatahes, ise tuleksin oma Saxoga kindlasti kohale.
Mul '98 aasta Saxo 1.4 - 75 jõudu omast käest. Pisikese sitika kohta hirmus terane pill. Linnaliikluses näitab pisi-prantslane sama kubatuuriga POLO-dele, Fabia-tele ja Ibiza-dele tagatulesid. Kuigi igapäevaselt kasutab autot abikaasa, olen klubi taaselustamise ja üritustele käe külgepanemise poolt küll.
Muide, TM viimases numbris oli sakslaste poolt tehtud test autode veaprotsendi suuruse kohta. Sorry Renault Clio, Megane ja Laguna.
Saxo oli igastahes omas klassis heal kohal.
Mis saxode,ennem nii,et sisse saavad ainult pallindusega sidrunid,kui vastupidi,õiged ikka CX ja XM ja BX ning Xantia ka enamvähem,muidgui DS võiks ka klubisse kuuluda.
No las kuuluda kõik, kuid minu suured lemmikud on VTS sportmudelid. XM`is ringiloksudes ma end ette ei kujutaks! Väiksed mõõtmed ja super minek tekitavad liiga hea fiilingu, et pärast aerupaadiga edasi sõuda ( XM omanikud, ärge solvuge).
Ärge nüüd solvuge aga GTI klubi vms on juba olemas,need kuuluvad ju sinna,õigel citroenil on ikka hüdropneumaatiline vedrustus,teised on PSA autod,mitte sidrunid(ok 2CVga on asi teine).
to Blues ütlesid, et tahad midagi väikest ja kiiret, väikseid on su nimekirjas küll, aga mitte kiireid (võibolla bmw, sest selle juures ei ole märgitud mis mootoriga).
Kui tahad midagi kiiret siis vaata mõnda turbomootoriga autot (nt. audi a4, vw golf, seat leon) need küll kõik suht sarnased autod, hetkel tulid lihtsalt need meelde, 1.8T leoniga sõidan ise, ei ole ühtegi sama nobedat sinu nimekirjas kui sa ei mõtle just 330 bmw-d, mis kiirenduselt enamvähem sama, bmw on mugavam. Ühtegi prantslast kiiruslikke omadusi silmas pidades kõrvale ei oska panna.
Mnjah citroen...enda isal ka selline masin. Algul oli päris huvitav auto aga lõpuks viskas hüdropneumaatiline vedrustus kopa ette. Asemele tahaks osta Audi 100 või S6-e.
...pole XM hüdropneumaatikal häda midagi, kui see korras hoida, igatahes parem ja turvalisem kui tavavedrustus, kui elektroonika ka teda korrektselt aitab...ja muidugi kui pallidest on lämmastikgaas otsas, siis teeb see sama välja kui rattavõllid otse auto kere külge kinnitada...Ühesõnaga kui kõik hoida sellises korras nagu see süsteem on toimima mõeldud, ei tohiks küll tekkida mõtet, et asi on "jama".
Väike ja kiire XM ei ole, aga positiivne ongi selle masina puhul just see, et too teeb su enda rahulikumaks. XM-i massi ei keeruta nii kiiresti ja sa ei rabele kah sellest lähtuvalt liikluses, oled ise rahulikum. Muidugi igapäeva linnasõidus ei ole ta just kõige ökonoomsem.
XM (jt hüdro-pneuma sidrunite) klubi võiks ju ka siit alata (liikmeid hetkel 17): http://autos.groups.yahoo.com/group/XM_EST/
Selleks ongi klubi, et hüdropneumaatika ja muud personaalsed kogemused kokku koondada ja neid vajadusel üksteisega jagada. Neid ma arvan, on piisavalt palju, et igast probleemist jagu saada.
Ei ole mul midagi Veho vastu, aga paraku nende võimalustel ja oskustel on piirid. Kui XM-l on vedrustus korrast ära, siis nad seda korda kahjuks ei tee - see on ju nii ebameeldiv, aeganõudev, nüansirohke jne töö, palju lihtsam on lihtautodel perioodilist hooldust teha ja mõttetuid pukse, õli ning kojameeste pesuvett vahetada. Palju kergem ning stabiilsem tulu ju, neist tuleb ka aru saada, sest firma peab ju kasumit teenima, kohustuslikult iga aasta rohkem.
Teiseks on väga palju mida ise saab ära teha. Nii et tasub loota iseendale ja abile mida teiste kaasosaliste poolt niisama pakutakse nii imelik kui see ka pole ;) Pealegi on sidruniomanike seas väga toredaid inimesi.
Teistele XM vms. omanikele. Väga lahe oleks ühe korraga samas kohas näha 10. või enamat XM-i ;) Hetkel on selliseid aparaate vahetevahel ainult linnapildis ja maanteedel mööda sõitmas :) ARK kodulehel oli mõnda aega tagasi paari aasta tagune päring, kus ARK vastas, et Eestis on mingi 65 XM-i, ei mäleta täpselt õiget arvu. Nii et liikuda võiks neist kolmandik ja 10 liikuvat isendit peaks küll saama.
kas kuskil kõike seda juttu enam alles pole mis vanasti citroeni lehel oli, mäletan et sel oli xm kohta päris pikalt juttu, kui kllelgi midagi olemas võiks maili panna mulle selle jallo@hot.ee
Terv!
Klubi mõte tundub väga huvitav, võiks ikka kogu citroen klubi olla, VA tööautod (berlingod) mis on konkreetselt tööautod.
Klubil võiks olla ka korralik foorum , kus on kõikide mudelite omanikke ka mitmeid,et oleks kellega arutada kui miskit peaks juhtunud olema vms...samas ka varuosade saadavus kohtasid vahetada, igasugu multimeedia ost müük jne.
Olen endine 4 BMW omanik, olen ka 3 aastat juba bmw-klubis olnud, ja see klubi on oluliselt bmw kasutuses toeks olnud. Koos ringi sõitmised, varuosade hankimised ,üks-teise abistamine jne. Miks bmw-lt citroenile? Vastus lihtne - bmw'd lagunevad väga palju kuna ei ole võimalust olnud millionilist uut bmwd osta olen piirdunud aastatega 2001-2003. 3,5 ja 7 seeriatega.
Aga Citroen klubi on väga huvitav idee,ise ma paraku selle organisaatorina ette ei kujuta,kuid keegi ,kellel rohkem teadmisi citroenis, võiks väljendada initsiatiivi ning valmis teha.
Sa võid ju omale C4 klubi avada kui Berlingo pole Citroen Sinu meelest.On neid ju ka viieistmelisena ja pole nad lõik sugugi tööautod.Teiste jaoks on ammu juba www.club-citroen.org olemas ja seal ei küsi keegi kas kasutad Berlingot tööautona või sõidad niisama.
võiks teha prantsuse GTi autode lehe.
tegelikult mulle meeldivad kõik prantsuse masinad. mida vanemad seda ägedamad. uued ala citroen C4 ja peugeot 307 sugused autod enam kahjuks emotsioone ei tekita.
Kindlasti saate abi diagnostikaga tegelevast ettevõttest, teie autol on probleem heitgaasidega :) esimesed võimalikud probleemid: katalüsaator, hapniku andurid, egr jne.
Tere kas siin on mõni kes teab rääkida Jumper mootoritest ?
Kusimus on selles mis vahet on 2006 a 2,2 ja 2015 a 2,2 mootoritel ilma seadmeta ehk korpusest. olen neid võrrelnud niipalju kui olen saanud ja tunduvad ühesugused aga on kõhklusi kuna reaalselt kohapel pole saanud kusagil võrrelda.
Tõenäoliselt on kolmide erinevused aga kas korpuliselt on ühesugused?
Aitäh vastamast kes teab .
Korpus? Seda asja nimetatakse mootoriplokiks.
Ja mootoritel on erinevused nii kolvimõõdus kui kolvikäigus. Muus osas mootori kinnitused kere külge ehk mootoripatjade asukohad, käigukasti kinnitus ploki külge jne- erinevusi võib olla palju. Kui ise ei suuda netist infi otsida, mine targemate juurde, kasvõi esindusse.
Mul 2007 aasta c5. Sellinne mure et võti käis pesus ja nüüd immo tuksis. puldist lukku läks aga maha enam mitte . Nüüd auto ei käivitu. Ilmselt immo blokeeritud. Uut võtit ka ei ole võimalik enam kuskilt saada . Kas keegi oskab nõu anda kuidas auto blokeeringu maha saaks?
Tere
Mure tuledega. Lähituled on peale keeratud kuid kangi tõmmates ei jää kaugtuled põlema vaid kustuvad mingi 5 sek pärast. Sama anomaalia kui päevasõidu asendist lähikate peale keerata siis lähikad kustuvad mingiks 3-5sek enne kui uuesti põlema lähevad. Roolisamba ümber oleava tulede mooduli vahetus ei muutnud asja paremaks.
Masinaks siis C8 2006 väljalase.
1. Võimalik viga COM2000 moodulis.
2. Youtube otsing - Citroen C8 Helljus ur funktion
Rootsikeelne(vist) video, aga videos on näha, mida ta teeb. Täistulede lülitis on mingi elektroonika komponent läbi.
Olen üsna kindel, et viga on lülitis, kuna tuled ise ju töötavad korraks. Otsi uus lüliti ja vaheta välja või kui oskad elektrit teha, siis tee lüliti lahti ja otsi viga sealt.
Ma ise välistaks selle lüliti värgi, sest proovisin teist blokki koos lülititega ja probleem jäi endiseks. Pigem viga kusagil mujal (comfort module?), sest nüüd hakkasid ka kojamehed näkkupanema- korra kojameeste kangi tõmmates tegid nad ennemalt ühe pühkimise nüüd 5-15 pühkimist ja jäävad lambi kohapeale esiklaasile seisma.