Olen kuulnud ..et pidi saama küll,aga kolvid ei pidavat vastu..hmm,kui sisu ära vahetada ja võibolla isegi intercooler peale sobitada...On keegi midagi sellist teinud?
Tegelikut täiesti võimalik. Bellerussi mootor on 4,25L pöördeid 2200 Sierra 2,3L pöördeid üle 4000, seega väljuvate gaaside maht umbes sama. Ainult väiksematel pööretel ta palju juurde ei anna.
kallid noored autohuvilised on arusaadav et tahate koguaeg midagi teada a kas see foorum siin ika on õige koht? jätke vanaisa traktor rahule sealt ei saa mingeid juppe oma pannile panna
Ma kujutan ette, et kui sa oma sierrale 2,8 või 2,9 V6 peale tõstad koos käigukastiga (võimalik et läheb ka teist difrit vaja) ja ette tugevamad vedrud- korralikud amordid sebid, siis tuleb see projekt kõvasti taskukohasem kui mingi turbo sinna pääle aretada. Uuri natuke teemasid mida ja milliseid süsteeme vaja läheb, et asi rahuldavalt tööle hakkaks.
Minu arvates ei ole sellisel asjal mõtet. Osta parem kohe td auto. Saad parema kui selle sierra mootoriga. See 2.3 läheb niisamagi laiali. Tean, sest olen omanud. Aga 1.8 td sierra pidi veel hullem olema.
Teoorias on asi muidugi võimalik, kuid praktikas sellist aretist pole küll mõtet teha. Ka kalliks läheb ja nu..i on ka omajagu (turbo, uued kolvid, ilmselt uut pumpa ka vaja, sest 2.3 mootori orig. pumbal ei saa kütet peale keerata, väljalaskekollektor tuleb ringi teha, turbole on veel õlitust vaja jne.)
...teema selline,et siinolijatest on enamus teoreetikud ja enamus plaane on puhas teoreetiline lähenemine asjadele..nii,et ärge siis kohe sõimama hakake,vaid mõelge ka mingi tehniline lahendus(kas või teoreetiline)välja ja pange siia üles. Lugupidamisega Mr Väntvõll
Toxtox ja Mazzu veidi eksivad: tegelikult on juba üle kümne aasta Bilarussid turboga. Alguses ainult Põderlandiast tagasitulnud variandid, kuid nüüd isegi vant oskab turbot teha ja isegi kestab (vist:)
Samas, panna Sierrale turbo...Jõuülekande peale oled vihane või? Hää küll, õlitus on võimalik võtta peakanalist välise voolikuga, torustiku saab teha lõõtsast, pumbast ilmselt saab nii palju peale keerata, et õhk ka ära tarvitatakse. Kuid milleks need HPd, kui jõuülekanne ei kesta. Kuigi, mängu ilu jaoks võiks ju keegi ära teha. Kuid kaldun arvama, et uue TDi mootori ost koos installeerimisega tuleks odavam:)
fordi v6 mootorid enamvähem kõik ühesuguse kaaluga, selleks pole küll tugevamaid vedrusi tarvis. muidu 2,3 tõesti üks laisk mootor, endal taunusel peal.
se teema nagu naca kaheks kisub, pooled vennad räägivad v6-st ja teised pooled diislist. Kui diislist rääkida, siis ilselt kõige mõtekam/odavam variant on 1:1 vana scorpa 2,5 td koos soolikatega peale tõsta. See peaks ära mahtuma küll sest talade vahe on sierradel ja scorpidel täpselt ühe laiune, samuti on silla tala sama. Kui V6 peale hakata mõtlema siis on ilmselt vaja veel päris palju kola seal mootori sees vahetada et asi kestma jääks. Esiteks muidugi kolvid, siis kepsu poldid või ka kepsud ise, siis tasakaalustada.. Kas keegi teab on üldse Eestis kusagil võimalik V mootoreid tasakaalustada? Õli pihustid kolbide alla ei teeks ka mootori elueale paha.. Karpaga arvatavasti ei ole mõtet mängida, korralikult käima saada on teda suht keeruline ja lõpuks ka kallis. Kõige odavam ilmselt otsida kusagilt XR4 sisselase ja vana turbo Audi mehhaaniline pritse (audi pritse siis selle pärast et audidel on mingil põhjusel need õhu kaalu koonused palju järsumad ning mootor jääb teravam ning oht et lahjaks tõmmab on ka väiksem). Ilmselt tuleks töö käigus veel miljon uut probleemi mille peale kohe ei oska mõelda..
www.atammel.ee seal myygil igat sorti versioone bellarusse ja varuosi aga kahjuks hindasid pole yleval. odavam siis juba ALTAI ehk linttraktori turbo peale kampunnida, hind poes 3500eeku kõigest.
to MrBungle: tänud asja kahestumisele tähelepanu juhtimast. Minu jutt jah diisli kohta käis. Bensiini pealt olen lol:)
Siiski, kui tähtis on tulemus, mitte aretamine ise, siis on mõttekam vahetada kogu jõuallikas sobivama vastu. Saab kindlamalt tulemuse.
Kui aretamine ise on eesmärgiks ja tulemus meeldiv kõrvalsaadus, siis jah, miks mitte. Turbosid saab peale A.Tammeli ka muudelt põllumajandustehnikaga kauplejatelt. Neid palju, Kesko ja Mecro näiteks:) Kõos Tartumaal on firma, mis toob Ukrainast Vene tehnikat ja selle varuosi...
Endal on ka selline 2,3 V6 olemas...tõsi küll et ta uimane on aga toorest jõudu on tal ****ks(kui panna suur käru järgi ja masin ka veel kraami täis kiirendab ikka prakt samalt) ja masin kannatab kiiresti pikka maad sõita.
PS! Mootor on juba u 300000tuhhi sõitnud ja pole midagi peale küünalde-karpa puhastuse, ja õlivahetusega.
sellel asjal pole m6tet se l6heb liiga kulukaks ja ma arvan et need mehad kes sirrega s6idavad ei j6uua seda kinni maksta mul on subaru impreza 2,0 turbo sellest on kyll
Deus: kas sa täpsustaksid äkki natuke? Kui sa tahad erinevate mootorite jaoks mõeldud turbote ehituslikke iseärasusi, siis neid ei oska sulle küll kahjuks välja tuua. Kasutusnõuded peaks samad olema (pärast sõitu lasta kohapeal ca pool min. kohapeal käia jne)
mind just see ehituslik pool huvitabki, on ju kuuldud et rekka turbod mootoritele juurde ja hp kasvab, rekkad ju disla peal aga pannakse benamootorile, seepärast mul hämming.
Jama selles, et tavalisele mootorile ei ole eriti soovitav turbot peale väänata, sest kolvid ja muud liikuvad osad ei pea vastu. Arvatavasti ei pea vastu ka plokk!
Mis te siisn nüüd laamendate. Kõik on võimalik ja kõike on tehtud. On pandud täiesti stock autodele mootoritele turbosid peale ja kestavad küll - läksuandes aint jahutusest jääb väheks
See et käiguosa või kolvid, kepsud nõrgaks jäävad on vale jutt - tuleb osata sõita (muidugi sidurit hakkad nagunii aastas korra vahetama)
Lihtsalt ei tohi rõhuga liialdama hakata. 0,2 bar piisab täiesti et 20% hj juurde saada ja selle rõhu juures kestab ka mootor vastu (kõik mootorid on ehitatud väikese varuga)
...Uskumatu,teema,mida algatasin on juba poolteist aastat vana,ja ikka ilgutakse....tegelikult on asi täitsa võimalik,aga nimelt caterpillari (428)tüüpi traktori turboga ja vana 2,3 tüüpi pesukoti mootor kannatab teema välja küll,aga rallirajale pole mõtet küll minna,ja igasugustele teibituunijatele,olen rohkem diiselmootoreid teinud,kui mõni tattnokk siin spl suus hoidnud
nii lolli juttu pole varem kuulnud ,esiteks sa oled turbode kohalt ma arvan nii loll et paneks su ajule ka lisaks ühe intercooleri peale nb mida suurem turbo seda ägedam ja parem tõmme
K700 A või K701 (kirovetš) turbo peale ja pool valda kuuleb kui kodust kõrvulukustava vilinaga stardid. Te algajad ärge arvake et asjad nii lihtsad on et turbo, paar voolikut ja asi korras... see jääbki teile unistustesse. jah tehakse, aga teevad proffid, pm mootor läheb seest vahetusse (kolvid, kepsud, väntvõll, nukkvõll, klapid, jne jne jne...ümber tuleb teha sisselase, väljalase, jõuülekanne, sidur ja palju muudki. Arvestage et sellised projektid maksavad piisavalt, et teil need märjad unenäod kaotada elust!
Mis kuradi ******** jutt see on, et belarusil turbot pole.. Uuemad belarusid on paljud turbo mootoritega ja endal metsaveo mtz 82 peale ka uue russi turbo pandud.