Superb on ehitatud pikendatud Passati põhjale. Tänu sellele on tagaistmel ruumi veidi rohkem kui Passatis. Hind algab kusagil 300 000.-.
Igati kõva auto
Proovisõitu kahjuks ei ole saanud teha, kuid korra on õnnestunud sees istuda. Meelde jäi see, et ruumi on autos tõesti palju ja seda nii esi- kui ka tagaistmetel. Välimuselt ja olemuselt tundub Superb väga sümpaatne. Pealegi ei tohiks uute � kodade kvaliteediga mingeid probleeme olla (Superbe nimelt valmistatakse selleks otsatarbeks spetsiaalselt ehitatud tehases). Seega, kui rahakott võimaldab, siis soovitan soojalt! :-)
Vaata autobildi teste ja näed mis skodast on saanud. Superbi test Volvo S80 ja Peugeot 607. 607 on üldselt väga imelik pill. Skodast on saanud väga tõsine tegija. Eks uued mudelid järgemööda paranevad.
võta uus tehnika maalim kätte ja loe keskklassi masinate võrdlustesti. superb pani ju pika puuga kinni. hind algab minu jaoks kahjuks võimatult 340000 piirilt, oleks kuskil 50k odavam, kaaluks ostmist tõsiselt.
Aga seekord ei jäänud Alfa viimaseks üksi vaid koos Nissaniga.Tuleb meelde kui kunagi olid keskklassi edukad autod ja siis 156 oli parem kui Lexus IS200 ja Mondeo ST200,vahel hinnatakse autosid teiste kriteeriumite järgi kui tavaliselt ja vahel satub testi mõni võimatult pehme ja küllalt ujuv auto nagu Maxima mis ka TMi arusaamade järgi Alfast parem ei ole.Skoda jah päris karm pill aga kuhu jääb siis imidz? JA Passat juba küllaltki suur,võiks rohkem luxuslik olla see skoda(mitte päris Phaeton aga tegu ju skoda absoluutse tipuga.
Viljandis on neid isegi kaks tükki liikvel, ilusad on... tehnilisest küljest ei tea , aga pole kuulda olnud, et miskit jama oleks olnud. Ju on hinda väärt kaup.
Sõltub suurjuhi plaanidest,praegu tahetakse lõpuks ka Audi imidz MB tasemele viia ja üldse ka BMW vastu kõik kinni panna,VW peab saama müügiedu võrreldes Fordi,Opeli ja teistega,Skoda peaks jõudma ka imidzilt teistele järgi(nagu suvaline Peugeot või Ford,rohkem küll praegu plaanis pole).Kõige raskem ülesanne peale Audi oma on Seati imidzi kujundamine algusest peale ja Seatist VW Groupi Alfa Romeo tegemine.Praegu pole Skodale auahneid plaane mõeldud,jääb odavamaks kui VW ja VW võtab üle Audi endised jahimaad.Vaatab mis tulevik toob aga ise arvan,et ega Skodal 5aasta jooksul küll enam midagi rohkemat luksuslikku ei tule(Äkki mingi Laurin & Klement variant).
Tähtis on ikkagi vast ka see, et Skoda ei peaks mitte rõhuma luksus
masinatele, vaid rahva autole, mis oleks hea, vastupidav ja odav.
Kui sellega toime tulevad, siis hakkab ka Skoda maine tõusma.
Olen siin lugenud ja jääb selline mulje, et need kes on endale Skoda muretsenud on sellega igati rahul. Mul endalgi plaanis nüüd Fabia osta ( kasutatud ).
Olen sõitnud superbiga 1,9 TDI ca 8 kuud,61000 km-d. Käesoleva seisuga ei saa ühtegi paha sõna öelda.Edasi astub normaalselt ,teel seisab ka libedaga hästi.Ruumi on salongis piisavalt ja ka varustus on tasemel.350 tonni eest on kaupa ülearugi.Lagunenud veel ei ole midagi.
Käisin proovisõidul Superbiga. Üldmulje väga hea. Ruumi, eriti jalaruumi, on väga palju. Taga koguni nii palju, et ajas naerma esimese hooga.
1.8T mootor tundus natuke lahja sellele suurele autole. Madalatel pööretel vääne lahja. Paremini käitub üle 3k pöörde. Seega peaks igaks juhuks proovima ka diislit ja 2.8 V6-te enne võimalikku ostmist. Samas 1.8T kütusekulu ka linnas väga väike.
Ruumi suhtes ainuke puudus on sirge seljaga istudes läheb tagaistmel pea vastu lage.
Mootori ja rehvimüra olid auto üldist taset arvestades natuke suurevõitu aga kokkuvõttes hindaksin autot väga asjalikuks ja kui rahakott võimaldaks siis praktilistel kaalutlustel näeksin sellel autol kohta oma majapidamises. Välimus on väga esinduslik.
Osad detailid pärinevad otse VW-st ja Audist. Nt. kliimaseadme tunneb iga Golf IV omanik ära.
Nelivedu annaks minu silmis sellele autole kindla edu kõikide alla poolt miljonit maksvate autode ees.
Jah Superbiga võrreldes on Passat tõesti pisike. Üllatav on see et isegi Audi A6 on väiksem. (Võtke nende autode võrdlemiseks tehniliste andme see osa ette, mis räägib kerest ja näete ise. Eriti teljevahe, mis suuresti määrab ära tagaistmele jääva ruumi)
sõiduan uue s klassi mer., ja olen ka Superbi tagaistmel istunud ning ainuke puudus mis minupuhul oli see, et mulle meeldib istmel lamaskleda ning see oli tõesti nati võimatu kuna iste on sutsu lühike, no passatist ärme üldse räägime, passat ei anna võrreldagi superbiga, superb on igal juhul üle.
Mõttetus.25 aastat vana Volvo on tast ikka paarikümne aasta jagu ees.Nii kiirenduselt,mahukuselt,mugavuselt kui ka ohutuselt.Pereinimesena hoian ennast selle klassi ja veel enam tehase autodest eemale.Sama raha eest saab korraliku kasutatud Mersu,BMW või Volvo,millel ON kasutusressurssi kogu raha eest.Ja juppide hinnad ka ei tapa.
Olin viimati nii vanas Volvos küll aastaid tagasi, kuid Superbiga ei ole seal tõesti midagi võrrelda - Superb on lihtsalt nii palju üle. Ja peabki olema, sest aeg on ju ometi edasi läinud... Seepärast jääb mulle arusaamatuks, miks on vaja niimoodi lahmida. Kui pereinimesena hoiate Skodadest (sh Superbist) eemale, siis on see Teie isiklik tragöödia.
Omaduste poolest ei jää Superb minu (ja ka paljude testijate) arvates konkurentidele millegagi alla. Seega taandub asi vaid isiklikule ebasümpaatiale konkreetselt Skoda kui automargi (ja -märgi) suhtes. See on aga puhtalt maitse asi ja maitse üle teatavasti ei vaielda... Edu edaspidiseks!
Mersut, bemarit ja Volvot ma nüüd ühte potti ka ei sorkaks. Mersu ja bemar ju tagaveolised ja mina olen hädas olnud mõlemaga. Vanalinnas on talve ajal niisuguseid jääkonarusi, et peale pisukest parkimist enam lihtsalt kohalt ära ei saa. Esiots on mingi suvalise nuki taga ja tagumised vedavad rattad nühivad jääst ainult vett välja. Aegajalt mõni mööduja on siis korraks nügind. Häbi täitsa. Sakslased teevad autosi ikka ennekõike enda kliimas sõitmiseks ja siia ei pruugi nad alati sobida. Vana Volvo on muidugi tank, kuid jäle januse mootoriga ja oma ajastu pitseriga. Midagi ei ole teha aga ntx 80-datel tehtud kingadega ma ei käiks. Uued Volvod on paraku ikka suht väetid. Niiet sinu võrdlus ei olegi nagu võrdlus vaid täiesti võrreldamatute asjade ühte jadasse toppimine.
ARX-i salongis on 1,9 tdi superb 325000 krooni eest saadaval. Päris mõnus tundus, kuid nii imelik kui ka ei tundu oli juhi kohal vähem ruumi kui octavias. Hind on igati soodus, kui lisada 250000 maksvale octavia 1,9 tdi-le tolle superbi lisad siis, küüniks octavia hind samuti 300000 alla....
Ma sõidan tihti Skoda Superbiga. Enne selle kasutamist teadsin vaid et pidavat olema väga hea auto - nüüd olen selles ise veendunud ja vaata et pakub rohkem kui ealeski oleksin võinud arvata. 2,8 V6 elegance + igasugu lisad... nagu paradiisis oleks selles autos. raske auto aga minekut on rohkem kui arvata oskad. Kui ise proovisin siis ei uskund stopperit, kui sain 8 sekki 0-100 ( 3 inimest oli autos ) - nagu ka tehnilised näitajad. Ruumi on kõriauguni, mugavus on esmaklassiline.
Auto testides paneb pika puuga teistele ning isegi Mersu E240 tegi silmad ette hinnas kui tehn näitajatega. Ei tea et oleks olnud kellelgi probleeme veel superbiga - vastupidavus, kvaliteet 5+.IGATI SOOVITAN!!
olen 200 000 sõitnud superbiga 1.9 tdi ja ma ei oska paremat autot tahta arvestades veel kütusekulu ja auto suurust ja vastupidavust ning kõike seda saab sellise hinna eest siis pole enam mingit kahtlust kah mida osta!!!
sõitnud superbiga aasta aega, auto 2,5 tdi elegance. Keegi küsib siin varuosade kohta, milleks neid vaja superbile? vahest hakkab lausa piinlik autoga sõita, nii et ühtegi asja ei juhtu...see teeb ettevaatlikuks... aga see on sellest et harjunud tavaliste saksa autodega millele iga 10k km tagant käid esinduses mõttetuid jupikesi ostmas. Istud sisse ja sõidad, ei mingit muret. Soovitan vaadata reaalse läbisõiduga auto, mis alla 100 000 sõitnud. Siis peab aastaid muretult vastu. teenindus naeruväärselt odav, võrreldes näiteks volkswageniga..
teenindus naeruväärselt odav, võrreldes näiteks volkswageniga.. aga kas superb ei kasuta vw silda?
minuteada peaksid seal audi/vw sillad olema? mis on samas hinnaklassis kui passat ja a6 ehk midagi odavat seal ei ole. õõtsasid on 4tk per esirattas ja esirattaid 2 ehk 8 õõtsa. ühe õõtsa hind ca 1200-1500 eeku ja sinna veel tööraha.
naeruvääeselt odav on passat aastast 88- 93 !!!! sharniir maksab 130eek ja kõik ülejäänu ka väga odav ja lollikindel. ruumi on rohkem kui superb -is
küttekulu (diisel 1,9 ilma turbota 50kw) linn 6 ja maantee 4-4,5.
niiet ei saa ju rääkida mingistest mis parem on. superb on (praegusel hetkel) skoda lippulaev ning tehtud peab seal olema vastaval tasemel ehk kvaliteetselt ja sillajuppid peavad tagama vastava mugavuse/pehmuse mis omakorda pole sugugi odav lõbu. oleneb muidugi rahakottist. kui soetad auto mis maxab 350-500 tuhhi siis ei ole ju 12 tuhandene laks ainult esisilla remonti ka suur raha. ise pole madalapalgaline kuid auto on pinktist a punktist b liikumiseks. vaadake naabreid -rootsi, soome, norra jne jne isegi firma tippjuht sõidab mingi 15-20 aastase panniga ja naerab otsa mõnele kes töömehele kes ostab mingi kalli pilli ***** alla.
aga nagu ühes saates öeldi (pealnägija): eesti on auto****de paradiis või midagi sellist
VW-le
Skoda kasutab küll Passati põhja kuid silla konstruktsioon on oluliselt lihtsam ja sellest ka vastupidavam, eriti meie teedel. Passatite ja Audide sillad ei pea jah meie teedel pikalt vastu, kindlasti on nad mugavad ja head oma omadustelt (tagavad hea juhitavuse), kuid Superb millegi olulisega alla küll ei jää.
Superb tugev alternatiiv neile kes hindavad hinna ja kvaliteedi suhet - see skodal (eriti Superbil) praeguse hetkega kindlasti üks turu parimaid. Ainukese miinusena tuuaksegi välja margi nõrka mainet, mis võib kättemaksta järelturul. Samas ega neid Superbe eriti turul ei liigu, sest omanikud suht rahul nendega ja masin on pommikindel.
Mootoritest niipalju, et 1,8T jääb jah natuke lahjaks, osalt ka vist sellepärast, et automaatkast on nats uimane (ilmselt eelmise põlvkonna oma). Suuremate mootoritega pole enam probleemi.
Ise kahjuks Superbi ei oma aga järgmise neljajalgse sõbra soetamisel on see kindlasti üks tõenäolisemaid varjante minu jaoks.
Mul sama mure. Ainult , et tegemist on Superbi väga väikese vennaga - Feliciaga. Käin esinduses ostmas ainult õhufiltrit ja süüteküünlaid - hoolduse mõttes. Auto ise on aastast 98 ja läbisõit 130 000. Teenindaja leti tagant ütles mureliku näoga, et Skoda on varuosade müüjatele halb, väga halb auto. Käive on olematu nimelt.
Järelikult ei osata, kui jagu ei saada. Seal on mitmeid võimalike lahendusi, kuid enne tuleb tulukese põlemise põhjus välja selgitada arvuti abil. Seal on terve rida parameetreid, mida tuleb osata tõlgendada, et õige otsus teha kuidas edasi.