Daewoo

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

kumb on parem manuaal või automaat käigukast

inz
21:01 06.02.2003
Sõltub
Manuaal on tavaliselt parema kiirendusega,väiksema küt kuluga ja saab rohkem oma autot kontrolli all hoida.
Automaat seevastu mugav linnaliikluses.
Uuematel autodel on aga juba nn.steptronic kastid, mis algupäraselt on automaat, ent sab ka käike vahetada.
Automaadi vigadeks võib pidada seda, et kui peaks juhtuma,et üks hommik auto käima ei lähe ja vaja oleks tõmmata siis seda paraku ei saa ega tohi teha.Samuti võib probleeme olla lumme kinni jäämisel
Ise eelistan hetkel veel manuaali,kuid kindlasti tuleb aeg(siis kui pea kiilas,suur kõht ees) kui otsustan automaadi kasuks
reikin
21:12 06.02.2003
alles mingi aeg tagasi vist lahati seda teemat.
Mutikas
01:15 08.05.2003
no ma ei tea nüüd...oleneb ju inimese sõidustiilist...kui ta ikka lappi annab siis autumaat on mõtetu neelab paagi tühjaks aind....kiirendusel ja agressiivsele sõitjale on manuaal ideaalne...
minule endale autumaat ei meeldi sellepärast et ta mõtleb minu eest....kui kurvis libedaga natuke kiirendada tahad siis tagusilla veoga tõmbas külje käiguvahetusel nii ette et tegi pirueti....ja talvel on LAUSA MÕTETU aut.kast
blondiin
02:15 08.05.2003
virtuaal
02:39 08.05.2003
mikromootoritele ja ringrajaautodele on manuaalkast vajalik. muul juhul igatahes automaat. mis jutt see on, et kiirendus ja manuaal? tuleb korralik automaatkast osta. kui sa ei ole oma elus paarisadat 1/4 miili starti teinud, siis enam kui tõenäoliselt ei suuda sa ka kiiremini manuaalselt käike vahetada kui õige automaat. mikromootoritel muidugi peab manuaalkast olema, et ta välja ei sureks - siis on hea siduriga mängida, kuna jõud tuleb 4000 pöörde peal.

Mutikas - mis autoga sa sõitsid, et käiguvahetusel külje ette tõmbas?

mikromootorid praegusel juhul <250hp ja/või <3-5 liitrit.
väike virtuaal
09:53 08.05.2003
Olen sõitnud 1,5 l automaadiga ja praegu on 2,0 l ja ei ole mina ristmikul jalgu jäänud või talvel kinni jne -eks see oleneb ikka rooli ja istme vahel olevast.Sama asi ka selle kurvis pirueti tegemisega(saab ka manuaaliga keset kurvi käiguvahetusega piruti teha).Omal olnud/on autod hinnaklassis 200 kuni 300 tuh. ja nende kastid küll piisavalt targad kas või selleks ,et käike lukustada või, et ei lapaks käike edasi-tagsi kui sõidad mingis "jorus".Kunagi ei vahetaks enam (3 viimast on autom.) manuaali vastu ja neile kes räägivad "ise peremehe olemisest" olen soovitanud näiteks kojamehi käsitsi keerata.Küll olen nõus ,et kui väga kärsitu sõitja siis tõmble manuaaliga edasi ja eks kütuse kulugi sõltu kõige rohkem ju sõidu stiilist.
AV
10:31 08.05.2003
Ühed head mõlemad, kui sõita oskad. Tobeda "pea" ja "liigestega" pole miskist liig hea. Mul omal kuskil kapi otsas isegi jääraja karikas tolmamas ning pole siiani veel aru saanud, et kehva sõitjat tehniline pool oluliselt aitaks, kui siis ainult kummid (seegi puudutab ainult libedat teed). Tõmblemine roolis pole veel kellestki sõidumeistrit teinud, kui siis ehk "tibide" silmis.
...
mutikas
22:24 08.05.2003
Olen sõitnud 1,5 l automaadiga ja praegu on 2,0 l ja ei ole mina ristmikul jalgu jäänud või talvel kinni jne -eks see oleneb ikka rooli ja istme vahel olevast.Sama asi ka selle kurvis pirueti tegemisega(saab ka manuaaliga keset kurvi käiguvahetusega piruti teha).Omal olnud/on autod hinnaklassis 200 kuni 300 tuh. ja nende kastid küll piisavalt targad kas või selleks ,et käike lukustada või, et ei lapaks käike edasi-tagsi kui sõidad mingis \"jorus\".Kunagi ei vahetaks enam (3 viimast on autom.) manuaali vastu ja neile kes räägivad \"ise peremehe olemisest\" olen soovitanud näiteks kojamehi käsitsi keerata.Küll olen nõus ,et kui väga kärsitu sõitja siis tõmble manuaaliga edasi ja eks kütuse kulugi sõltu kõige rohkem ju sõidu stiilist.

kes iganes sa kirjutad asi selles et lõpeta ära see loll jutt
mul oli auto mis oli 2.8 sissepritse ja mida sa teed sellega???? kurat ta kaalus 2 tonni ....mida sa vaidled...sa võibolla oma bemariga mis 1.4 kaalub sellega mudugi pohh...aga jäda meelde et bemar mis on palju kergem läheb palju kergemini käest ära.....niiet mõtle mida sa räägid
ja kas ma olen sulle öelnud et mina olen kärsitu sõitja...vaata asi nii et ma avaldasin arvamust lihtsalt see ei tähenda et mina see olen .... vaata kui sa automaadiga sõidad siis tema lappab neid käike nagu endal pöörded lubavad mitte et ise mõtled...ja kui sa kurvis sõidad ja samal ajal sa vajutad gaasi siis auto vahetab käike ise.....mitte et sa ise sõidad näiteks 2 käiguga ja ootad kuni kurv lõpeb...ühesõnaga sa saad valesti aru....ja muideks ma olen väga rahulik sõitja....
mutikas
22:25 08.05.2003
ja muide eelmine vestja kes sa oled.....minu autod on küündinud natukene üle 200000 niiet sama nagu sul
mutikas
22:32 08.05.2003
hobujõude oli natuke üle 200.....mootor oli 2.8 sissepritse....
max
12:16 28.01.2004
kui sa oled laisk siis on automaatkast hea aga kui rullikas siis manuaal.
mõlemad on head sõna otseses mõttes.
heh
12:46 28.01.2004
automaat on järsul kiirendamisel nati uimane, sõitsin 187 kW autoga, Chrysler 300m, 3.5 l, V6.
kui nüüd natuke mõelda, siis peaks see olema ikka päris hea minekuga, kiirendus tehaseandmetel 8.8s, tippkiirus 230, suure mootoriga... ameeriklane, huvitav palju neid hobujõude seal on, 250?

nojah, ühesõnaga hakkasin möödasõidule minema, enne polnd automaadiga sõitnud ka, ja vajutasin siis gaasi. ja kuidas siis alles pani, pöörded tõusid 4000, siis 5500 (pani vist 3 käigu) ja selleks läks oma 1-1.5 sekundit enne kui ta vahetas 3 käigu peale ja siis hakkas kiirendama. no aga krt küll siis oli alles kiirendus ka, aga see on juba teine teema... point selles et asi ehmatab esimesel korral ikka ära, ootad, et kohe läheks, aga tema hakkab käiku vahetama... pärast lülitasin autosticki peale ümber, ja kohe palju kindlam oli sõita...

kui sellel autol oleks manuaal, oleks taga hoopis lõbusam ja parem sõita. mina eelistan küll manuaali, võibolla uuemad mudelid vahetavad kiiremini, aga manuaal on ikka vähe kindlam asi

ja need, kellel on 1.5 l auto ja automaat, nendele ei julge ma ikka midagi öelda, sest see ikka ei käi ikka päris nii... automaat on ikka AUTO jaoks mõeldud! ja auto algab 2.5 l :D
automaat
18:39 25.02.2004
paistab et kommijatest on ainult üks inimene automaatkastiga autot omanud ja sellega ka sõitnud. ülejäänud on tavalised ilastajad
amateur
23:13 05.03.2004
parem käsi taskus vms. hea sõita. automaatkast on ****st rullnokast targem. enam ei taha manuaalkasti.
)
16:27 07.05.2004
noh kujutan nüüd ette: istun punase tule taga, väljas sooja 35 tseed, ei julge ennast liigutadagi. ja siis süttib roheline. võtan jala pidurilt ja asetan gaasile. järgmise foori juures võtan jälle piduripedaali ette.krt mugav on)
manuaal on rallimeestele.
R.
16:56 07.05.2004
Endale meeldib manuaal rohkem. Raha pole nii palju, et piisavalt võimast ja head autot osta, kuhu automaat sobiks. Alla 3L masinatele justkui automaat eriti ei passi. Teeb asja veelgi uimasemaks. Kuna väikeste mootoritega autosid ostetakse enamasti kütusesäästu eesmärgil, siis automaat nullib igasuguse säästu, mis töömahust saadakse. Samas automaadiga on maanteel ja suureatel magistraalidel mõnus kulgeda. Tuleb harjuda sellega, millal ta käiku vahetab täpselt. Ühel masinal, millega sõitnud olen hakkas linnas 2. ja 3. käigu vahel tõmblema u 50kmh liigeldes. Kujutan ette, et kvaliteetsemate tootjate automaatkastid on päris mugavad.
Tiptronicud mulle ka eriti ei meeldi. Kunagi olen katsetanud odavamal japsil seda ja vahetused olid kuidagi puised ja aeglased. Parem siis juba täiesti manuaalne või automaat. Muidugi japsid ja aut. kastid kokku ei käi.
Manuaalkastiga on juhitavus kurvis parem, sest sees on kindel käik ja veojõudu muudad ainult gaasiga. Automaat aga võib juhuslikult otsustada, et nüüd oleks aeg käiku vahetada, ja teedki pirueti. Ma ei taha öelda, et automaadiga ei saaks kiiresti sõita, aga manuaaliga saab kiiremini.
vdX
18:06 15.06.2004
Oman automaatkastiga autot ja ütleks, et käiku saab "sees hoida" ja vahetada ka ise, erinevalt paljudest siinsetest arvamustest ja selleks pole sugugi tarvis kallist tiptronicut (või analoogi). Soovite talvel käiguga pidurdada? Täiesti võimalik! Ning see, kui kergesti kast käigu alla vahetab on sõltuv programmist (talv, sport, economy vms) ja jala tundlikusest ehk kui palju korraga vajutad.
1,6 autom.
20:09 16.09.2004
mul 55kw automaat ning ei kurda uimasuse yle. kiirendama ei kipu vöidu, aga jalgu ka ei jää. automaat on jube mugav ikka linnas ja ummikutes. algul pelgasain ka automaati aga nyyd arvan et järgmine kah automaadiga..
tuku
00:14 09.11.2004
Kui automaatkast läbi läheb, siis see maskab ikka kordi rohkem kui manuaalkast.
Kiire automaat
01:00 09.11.2004
Autoks Mazda 323 1,6 automaat. Isiklikest kogemustest lähtudes kiirendan foori alt minema küllalt energiliselt. Saab rutem linnakiiruse üles ja kõrgema käigu sisse. Neljas käik tuleb meelitamisega - kui lõpuks veidi gaasi järgi annad (kiirus ca 55-60). Kütuse kokkuhoiu mõttes on see parem kui pikalt madala käiguga jokutamine (mõõdetud, mitte arvamus). Mõnusaks teeb asja see, et enamuse maad fooride vahel kulged vabal alal, sest manuaalimehed näevad sellel ajal tagapool vaeva käikude vahetamisega ja kaotavad kiirenduses. Teoreetiliselt on manuaaliga kiirendus parem, aga see on saadaval ainult väga hea juhi poolt paraja rabelemisega. Automaadil on tehase poolt lubatud kiirendus alati saadaval. Mis puutub remondi keerukusse, siis see ei ole probleemiks. Automaadi "intelligents" ületab paljude juhtide oma ja ta lihtsalt ei lase ennast "ära ruunata". Tuleb ainult õigel ajal talle värsket õli pakkuda.
tiit
01:15 09.11.2004
mul 4,6 x5,ei kujuta küll ette ,et peaks kogu aeg käike sõeluma,step töötab ka päris talutavalt jalgu ei ´jää,alati võiks kiirem olla aga mis sa ikka norid.Siinsed tänavad ei luba nagu rõõmu tunda .Mina soovitan automaati ,eriti suurele autole.Mugavus maksab.
daewuuuuuuu
21:32 11.01.2005
osadel automaatidel saab panna ka ülemise käigu milleni ta käike vahetab ja saab lasta vahetada automaatselt lõppuni
stenku
15:47 12.01.2006
isiklikult oman kõikide kastiliikide sõidukogemust nii manuaal robot kui automaat. Kindlalt on parim neist automaat ei ole veel juhtunud et kurvis käik vahetub ning auto külje ette võtab sõidukilomeetreid on aastas nii u 80th. Samas kui käru vedada siis manuaal mis mul tööautoks on on 2,5 ja tunneb käru taga hetkega ära automaat on vaid kahene aga niipalju ei mõjuta nagu minekut. samas võib see ka vaid minu arvamus olla