Mida teha selle autoga et ta liiguks normaalselt ja kütusekulu ei tõuseks üle 13L linnas?kuna ta diisel pole siis langeb DTB ära.kuna palju on sõitmist maateedel siis sportvedrustus langeb ka ära.eesmärgiks oleks et auto liiguks hästi,saaks sõita maateedel ja mudel ehvade tingimustega teedel ja ,et juhitavus oleks hea.raha oleks selle projekti tegemiseks 15000.- natuke vähe küll aga ega ma mingit raketti või **** the fuel eco style autot ei taha teha.lihtsalt hea minekuga tänavasõiduautot.oodatud on kõik versioonid.kokkuvõttes võiks võimsus tulla alates 200hp.muidu kui kütusekulu poleks probla siis paneks rohkem nutsu mängu.aaa!tegemist on 1999 aasta autoga.keretüüp on universaal.siiani on auto stock ja pole temaga midagi tehtud.minek on sellise suure auto kohta hea aga alati võib ka parem olla.käige asju välja.ainsateks piirajateks on 15000.- ja kütusekule linnas max13l.muu pole oluline.väljast soovin jätta tavaliseks kuna maateedel sõitmised ja kardan et lõhun spoilad ära.aisaks asjaks väljast võiks olla tagatiib kuna kiirused kasvavad siis soovin ka juhitavust tõsta.loodan et jutt ei tulnud liiga segane.noh tuunimiskunnid käige oma ideed välja.
ABT chip....a hind tuleb vist vähe suurem kui eelpool mainitu. Kuna seal neid chipe palju, mis võimsust tõstavad, saad äkki langetada otsuse oma rahakotile mõeldes. ABT pluss on see, et ta on VW kontserni autode pikaajaline tuunnija.
kui panna see chi mis on es-tuning.org-is,k&n õhufilter,sport siduriketas,sportpütt ja midagi veel.see jääks ju 15000.- piiridelle kuid annab vähe hobuseid.kokkuvõttes üle 200hp.siinkohal tekkis idee.kui aretada vahejahuti vahele siis palju see juurde annab?palju kokkuvõttes mul hobuseid tuleb?või see abt chip annab rohkem kui kõik need kokku???kas see abt chip alandab ka seda kütusekulu?kuidas muidu selle komplektiga mis mina välja käisin kütusekulu oleks?chip võtab 1-2l maha aga teised annavad ainult juurde.
Kõik on ju seal olemas pekki...
VW Passat 3B 1,8 T von 150 PS auf ca. 215 PS
maksab netto 2250
ja bruto 2610 euri.
Mis vahel sellel netol ja brutol on seda ma ei tea.
aa!ma lukkanin inglisekeele peale.siis ei näidanud hindu.hinnad on küll megad ennem ostan sele es-tuning.org 5300.- chippi kui käin mitu kohra rohkem välja ja saan lahjema chipi.on siis abt parem ve?
Tuning on kallis lõbu. Täitsa oleneb, kui palju see orig chip juurde annab. Nagu ütlesin on ABT-l pikaajaline kogemus nende mootoritega, seega võib tulemus lihtsalt parem tulla.
No kui see kallis tundus, siis ehk 193 hp chip:
Orig mootor
Bohrung: 81,0 mm
Hub: 86,4 mm
Leistung: 110/(150) kW/(PS)
bei 5700 U/min
Drehmoment: 210 Nm bei 1750-4600 U/min
Höchstgeschw.: 223 km/h (Limousine)
0 - 100 km/h: 8,7 s (Schaltgetriebe)
ABT chip
Bohrung: 81,0 mm
Hub: 86,4 mm
Leistung: ca. 142/(193) kW/(PS)
bei 5800 U/min
Drehmoment: ca. 268 Nm bei 3900 U/min
Höchstgeschw.:* ca. 238 km/h (Limousine)
0 - 100 km/h: ca. 7,7 s (Schaltgetriebe)
No selle 1200 euri eest saad mootorile tunduva lisa, kui pead seda väheks ja tahad rohkem, tee rahakott rohkem lahti!
seda ma tean et see on kallis lõbu,kuid kas see mitte liiga kalliks ei lähe?eelarve oli 15000 kui see 193hp chip tuleks brutos üle 17000!neto=maksudeta,Bruto=maksudega.kas tõeasti tasub välja käia kolmekordne summa abt chipi eest kui võib saada eestist 195hp chipi.praegu ma ei tea palju 0-100km/h oleks kui oleks es-tuning.org chip.need asjad on ikke üüratult kallimad mis eestist saada on!!krt ma saan eestist selle 17000.--ga juba üle 200hp kätte.saksas kurat ainult mingi chipi.milles siis probleem on?kas nimi maksab või kvaliteet on väga hea?siinkohal pole võrdlusmomenti.kui ta tõesti siis parem on siis äkki mõtlen selle "lõbu" peale.
Pole kuulnudki sellisest firmast, ei oska kommenteerida, a nii palju ma oskan öelda, et need hinnad kuradi odavad. Isegi väga kahtlaselt odavad, kui vaadata teiste kõikide firmade chipe. Pluss see, et garantii on kuus kuud. Ma pole selles kindel, aga arvan et maksaks ise pigem rohkem, ja sõidaks rahuliku südamega.
ABT garantii (esimene uue, teine kasutatud auto kohta):
Neufahrzeuge: 2 Jahre analog Umfang und Richtlinien des Herstellers bis max. 100.000 km
Gebrauchtfahrzeuge: 2 Jahre auf die von uns erbrachten Lieferungen und Leistungen bis max. 30.000 km
olen langetanud otsuse.otsuseks on et abt chip jääb liiga kulukaks.es-tuningus on pöördemoment suurem ja kahobused on suuremad.siiski jääb mulle 14000.- alles.1. asi mis on on chip siis db-hp koonus,dc-ice strutbar,xenon-eesti sport siduriketas ja xenoni blowoff,laki tuningu vahejahuti.14000.- peaks saama teed kõik tehtud.chip ei kuulu 14000.- sisse.
kui palju seda rõhku sinna väänata annab?et selles mõttes,et millal mootor kotti jookseb.siiski on plaan panna vahejahuti ja chip pluss koonus ja võibolla midagi veel.
on kellelgi siin es-tuningu chipidega kogemusi? Hinnad on meeldivad küll,kui ka pool lubatud kasvust tuleb,on tegu laheda asjaga,aga auto on liiga väärtuslik,et väga riskida.
Jube kahtlane on see es tuning. Tahaks omal kah midagi veidi juurde teha aga ei julge st ei viitsi hakata oma 1.8T 20V remontima. Tegemist on Leon TopSpordiga 180hp. Tahaks seda kusagile 250hp kanti venitada.
Mine alptomi ja lase panna superchips(oli vist mingi 11000 krooni).Siis pm-tuning ja k&N filter ja sul peaks olema nöksa yle kahesaja hepa.Endal panin ja pole nagu nuriseda,minek ikka hoopis teisest puust(momenti tuli ka kusagil saja kanti juurde).Söitnud olen 55000 ja probleeme ei ole täheldanud.Abt on muidugi veel parem aga noh see hind on nagu natsa kosmos.Igast odavat sodi aga ma ei soovitaks sul sinna toppida.
mis mõttega te mootorit tuunite...sel pole ju mõttet....kui te tõstate auto HP siis CO muutub ja te ei saa ylevaatuselt läbi kuna auto ja tehase andmed ei klappi
Tea mis ajast nt suurem vahejahuti, koonusfilter, chip jne asjad sul CO-d muutma hakkavad? nt chipid on ehitatud üldjuhul selliselt, et maanteel kütusekulu pigem isegi langeb kui tõuseb, täisgaasiga kiirendades on kulu muidugi suurem kuid selleest ka minek. Ülevaatusel mõõdetakse CO-d tühikäigul ning katalüsaatoriga masinatel ka 3000 pöörde pealt, turbo sellistes tingimustes rõhku ei tooda (ilma koormuseta pöörete lisamine) ja CO-ga ei juhtu mitte kui miskit.
Otseselt CO-d hakkab mõjutama alles kõiksugune ümberehitus väljalaskes.
+ veel see, et sa teema vanust ka märkasid vaatama???
Kas see mitte kompressoriga mootor pole? turbol ja kompressoril väike vahe sees. vaata volkari foorumisse, seal keegi myys 15000 eest kompressorit chipi ja kollektorit. kui sul kompressor korras siis ylejääva saad maha myya ja mingeid vidinaid veel osta allesjääva raha eest.
Turbo on turbo ja kompressor on kompressor, need on kaks ise asja. Ühte ajavad ringi väljalaskegaasid ja teist väntvõllilt võetud rihm.
Pealegi, kui nii oluliselt chipiga võimsust muuta muutub väljalaskegaaside koostis kohe kindlasti, rääkimata sellest, et peab ka muid asju muutma nagu sisselaset ja väljalaset jne. mida seal cipikirjelduste all tavaliselt kirjas ei ole. Mõnes kohas müüakse ka komplektina, aga spets. chipimüüjad/tootjad sellega ei tegele.
Võibolla 150 hp teha 200-ks mahub veel kuidagi nendesse piiridesse ära, aga koos väljalaske ja sisselaske muutmisega saaks seejuures veel rohkem ehk praktiliselt "maast leitud" hobujõud. Väljalaskesüsteemi "vabastamise" juurde kindlasti ei kuulu katid üldse, kui just spetsiaalset sportkatti ei osta. Nii, et ülevaatuse küsimus tõuseb niikuinii, kui võimsust tõsta otsustasid.