aastal 1996 oli see 1000.- koos kõige jamaga kui tahtsid uuema escordiga sõita siis panid 200.- juurde. Siis tundus see kaks soidi juba räme kirves eriti kui olid veel õpilane. Nüüd käis naine autokoolis lõpetas eelmise aasta lõpus ja maksis 7000.- millest sai tulumaksu tagasi
Ei ole veel lube käes, aga autokool ainuüksi on praegu 4700 EEKU+igasugused boonusmaksud(esmaabi 350.-, siis riigilõiv peaaegu 1200 vist, arstitõend 200.-) ja noh alla 6 kilo hakkama enam ei saa, Tallinnas on need hinnad veel kirvemad.
Läksin kooli 21. aug, 2006 ja viimase eksami sain tehtud 04. aprill, 2007. Ja minu summa oli 11 500. Libedasõit on tegemata (orienteeruvalt 1800). Aga ma ostsin tunde palju juurde ka- et mitte hirmuga eksamile minna... Tundub , et tasus ära, sest eksamid tegin esimese korraga.. Jaksu !!!
Kuidas teil küll nii odavalt saanud olete? Mina lõpetasin kuu tagasi kooli ja ARK-i pole veel jõudnud ning maksnud olen siiani 20 000EEK aga sõidutunde kogunes see eest 165!
Kuidas te küll 1998aastal 500-600EEK-u eest autojuhiloa tegite? Koolikursus maksis sellel ajal juba ca. 2000EEK.u ringis!
mul läks ikka mingi paarteist tuhhi ära :S
Oma raske vaevaga teenitud raha oli see.
Tunde tuli 90+, millest ~20 mustalt...
Eksamitel sai ka läbi kukutud jne
Transport veel siia juurde, iga kord ~10-30 eeku, olenevalt kuidas jänkut sõitsin.
Ega see odav lõbu enam pole jah. Kui sõit selge ja tutvusi ka jagub siis võib isegi mingi enam vähem ok hinnaga saada.
Kõige hullem oli see ajakulu (tund linna, tund tagasi. vahest sai ka mõttetult kohale mindud jne) ja lootusetuse tunne, aga nüüd juba aasta otsa load käes ja auto ka p. all :)
Ei pea vist mainima, kui hea tunne see on. Ei mingit haisvat ühistransporti ja parmotte enam! Sellest jamast nüüd prii.
maksin auto kooli eest 5350 siis ark oli 1140 ning tervisetõend 150 seega 6640 krooni ja oligi kõik aga see oli kaks aastat tagasi seega 2006 aga mul õde käis nüüd ja maksis mingi üle 8000
Aga palun, aasta siis oli 1998:
- Autokool (sõit 20 tundi + teooria + esmaabi) 1000 eek
- ARK eksam 300 eek
- tervisetõendi maksumust ei mäleta, oli vist äkki 25 või 50 eek
kool (teooria+120 sõidutundi)+ARK = ca 18000
samuti nullist alustanud ja esimese korraga on kõik eksamid sooritatud. ei häbene oma sõidutundide arvu, sõidaks aga veel, õppida on veel küllalt, ent aitab - nüüd tuleb iseseisvalt edasi harjutada.
arstitõend on tervisetõend, mille saab perearsti käest. kontrollitakse nägemist, vererõhku, samuti küsitlus raskete haiguste kohta. kui seda ei tehtaks, oleksid rohkem kui pooled autojuhtidest pimedad, kurdid ja iga hetk roolis ära suremas - see kõik on aga liiklusohutuse koha pealt väga oluline, et juht oleks igati terve!
Kokku siis 9100 krooni (noh tegelt võiks ju veel bussipiletid, tervisetõendi jms kah sisse arvestada aga jah). Lisatunde ei võtnud, arkis kukkusin küll sõidus esimesel korral läbi, aga seda puhtalt sellest, et olin närvis ja tegin paar rumalat viga. Ahjaa, load sain 3 kuud tagasi.
Investeerisin lubadesse umbes 35 000 krooni. Kõik eksamid sooritasin esimesel katsel, nii kooli kui ka ARK-i omad, seega kulus põhiliselt raha lisasõidutundidele. Suuri õpinguid kroonisid 3. juulil 2008 saadud juhiload :-)
Summa tuli suurem kui lootsin. Täpselt ei oskagi öelda aga ilmselt rohkem kui 15 000. Lisasõidutunde kogunes palju ning nii kooli kui arki sõidueksamil sai ühe korra läbi kukutud. Siiski täna sai eksam sooritatud ning järgmine nädal lubadele järgi.:)
B,C1,T,R läksid kehtna MTK-s maksma kokku esmaabi 400-
autokool tasuta koos sõitudega kuna erialas sees ning arkis pildid maksid ka mingi 50 või kokku 100-ja rohkem ei maksnudki midagi.
Kolmapäeval saan nüüd CE kat-i load.Täna oli sauel eksamid.
B-kat. Aasta 2006 Piritaliikluskool
Arstitõend 150.-
Teooria 690.-
Sõidutunnid 40*95.- 3800.-
Plats u.250.-
Riigilõiv 1140.-
Liberada oli ka.Vist maksis u.1000.-
Kui rohelineleht läbi siis läks veel
Tervisetõend 150.-
Uued load (riigilõiv) 380.-
Kokku 7560.-
C-kat Autokool Kaja (Väga hea kool)
Tervisetõen 200.-
Kool 7250.-
Plats u.400.-
Riigilõiv 1200.-
Kokku 9050.- Märts 2009
CE-kat Kaja Autokool kaja (Väga hea kool)
Tervisetõend 250.-
Kool 4590.-
Plats u. 400.-
Riigilõiv 1200.-
Kokku 6440.- Juuli 2009
Kõik kokku BECE läks 23050.- + veel viinad oleneb mis number lubadel viimane oli.
40+40 tundi+eksamid koolis ja arkis.Kokku mingi pea 11000,aga ega ma peale esimest 40 sõita ka ei osanud,kuigi ise arvasin et 4500 pakett ja load käes.Nüüd olen rahul,autoõpetaja oli ka tipptopp.
Automis läks 40 tundi 6800 ( 2008 aasta sügis) , 450 esmaabi, 200 tervisetõend, ca. 1200 läks ARK-is..... et 9 k ligi läks siis.... Seda siis sedasi, et kõik asjad said esimesel korral tehtud.....
Re: Palju te juhilubadesse investeerisite?
18. 000.- 2005 a. Eksamid sooritain esimestel katsetel.Ilmselt tuleb vahe sisse Tallinnas õppinutel ja maakohtades juhiload teinute vahel!
Kes sõita oskab ja julgeb, see sõidab nii Tallinnas kui maal. Ma ise pole veel tallinasse jõudnud, pole vajadust olnud sinna minna aga tartus sain ideaalselt hakkama.... Ma olen muide naissoost , noh jah see on vähe erinev, et iga emane ei julge pedaali vajutada ja ei ole endale liikluseeskirja selgeks teinud....
Läks päris palju, eksamid esimese korraga, alustasin nullist. B-kat, Tallinnas, aastal 2007.
Kooli teooria + 40 sõidukorda - 6900.
Lisasõidukorrad (sõidukorra hind vahepeal ka tõusis) - 6760
Tervisetõend (uuendamisega esmaste lõpus) 2 x 150 - 300
Esmaabi - 400
Riigilõiv (esmased + vahetus) - 1610
Lõppaste - 1600
Õpik + testivihik - u. 200
Kokku - 17770
Autokool läks kokku 5500.- lisasõidutunde ei olnud vaja.Esmaabi 300.- Tervisetõend 150.- Ark-i riigilõivud 1400.- Autokooli läksin 2009 märts, sõidueksami tegin 2. juunil.Nii et kokku siis läks 7350.- Lõppastme koolitus tuleb ka nüüd järgmine aasta ära teha :)
.. ulme summa läks, samas läks kaks aastat aega ka, vahelduva eduga püüe lubade poole.. Lõppsumma jäi 21-22 kilo vahele.. Tõeliselt hea meel, et see ristitee on ära käidud!
4200.- Autokooli maksumus ( nii teooria ja sõit) muidu oli 6975.- aga sain soodust:)
Arstitõend 200.-
Meditsiini koolitus 350.-
ARK 1400.- Seal sees siis olid load, sõidueksam ja teooria.
1200,- kuna kukutati kaks korda läbi. ebamäärased põhjused öeldi.
Load sai tehtud Autosõit OÜ's
Tegin lube neli kuud ja kulutused olid järgmised:
Autokool 4300.-
Esmaabikoolitus 500.-
Ark 1400.-
Kokku läs siis~6000.- , saan veel tulumaksu tagasi ka autokooli pealt ehk siis kuski l5000.-
Sõite võtsin 40 tundi. Polnud rohkem vaja, sest sõita oskasin vähesel määral juba varemgi.
Aga päris hämmastav on vaadata, et mõnel kulub üle 15 000.-
Mul poleks elusees sellist raha võtta kuskilt... Eks see osa vist sellel ka, et enamused Tallinnast pärit ja see liiklus seal vähe keerulisem kui mujal. Õppimine vajab rohkem aega. Mina tegin Rakveres ja ausalt öeldes ei julge Tallinnas küll eriti sõita. Liiklus selline kiire ja närviline, ma ise selline flegmaatiline, ei taha eriti enda aeglasema reageerimisega teisi häirida ka. Tallinnas käies panen kellegi teise rooli või jätan auto parkimismajja ja sõidan ühistransporiga. Säästan enda ja teiste närve. Tartus aga seevastu pole mingit probleemi sõita, väiksem linn ja mitte nii keevaline.
Ikka väga palju raha läks, autokool oli ise üle 7000 krooni, sõidutunde võtsin ka väga palju juurde. Ma kartsin sõita, iga kord oli nagu esimesse sõidutundi minek ning alles pärast seda, kui ma olin umbes 40-50 tundi veel lisaks võtnud, siis hakkas hirm üle minema. ARK-i teooria tegin esimese korraga ära, aga sõidueksamit pidin 3 korda tegema enne kui läbi sai. Kui sõitu kiiresti ära ei õpi, siis läheb ikka väga kalliks
Kui valite autokooli, siis uurige kindlasti, kas on sõidutunde 20 või 21. Nimelt on üks tund algastmes pimedasõidu koolitus ja kui seda komplektis ei ole siis küsitakse teilt selle eest hiljem ligi 50.- eurot. Ilma selleta te aga uue seaduse alusel lõppastmekoolitusele ei pääse. (kehtib neile, kes alustasid õpinguid augustis 2011.a. ja hiljem)
4200.- Autokooli maksumus ( nii teooria ja sõit) muidu oli 6975.- aga sain soodust:)
Arstitõend 200.-
Meditsiini koolitus 350.-
ARK 1400.- Seal sees siis olid load, sõidueksam ja teooria.
1200,- kuna kukutati kaks korda läbi. ebamäärased põhjused öeldi.
Sai läbitud Alfawing autokool Tartus. Hinnakirjas kõik ilusti välja toodud ja isegi lisatud asjad, mis lõpuks juurde tuleb põhikoolitusele. Üllatusi ei tekkinud. Võimalik isegi valida erinevate pakettide vahel. Õpetajad väga normaalsed, tunnevad oma asja.
Astusin autokooli ja meile rõhutati, enne kui valid autokooli, uuri mis selle raha eest saad. Paljud autokoolid ei paku algastme koolitusel piedasõidu koolitust, mis on aga õpilase jaoks kohustuslik. See on üks tund pimedasõidu koolitust. Hiljem maksad muidu 48.- eurot lisaks. JUHTUSIN JUHUSLIKULT ÕIGESSE AUTOKOOLI. (Ei olnud enne kuulnud uuest seadusest).
Tervisetõend 20
Autokool 350 (hinnas oli teooria, sõidutunnid, esmaabi, pimedasõit ja algastme libedasõit)
ARK 89 sentidega
Asukoht Tartu ja Vasara autokool
Enam ei pea ei poolt ega tervet summat kokku lööma. Vähemalt mitte selleks, et enammakstud tulumaksult mingeid tasandusmakseid saada. Autokool tunnistati sellest aastast hobinduseks, deklarisse on asja ainult koolituskuludega. Kui muidugi igav on, ei saa keelata, aga seda lihtsalt ei arvestata enam. Mälu järgi oli tegemist Maksuseadus &26.