Mootori tuunimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

kommutaator

neiu
15:38 11.08.2004
mul on probleem mersul läks kommutaator läbi, tahaks teada kui palju see umbes maksab ja seda on lihtne kuskilt lammutusest leida????????????????
ettetänades!!!
peiu
16:06 11.08.2004
Võta telefoniraamat kätte ja helista lammutused läbi.Nii lihtne see ongi.
AADY
16:48 11.08.2004
Mis juhtus - kas tegid tahtlikult haiget?(akujuhtmed nõrgalt kinni, keevitati -ahelat lahutamatta, töötaval mootoril tõmmati piip pesast ,jne).
Siil
17:00 11.08.2004
kommutaatorit sa juba nii lihtsalt romulast ei leia. Kunagi pidin enda oma ka ära vahetama ja siis otsisin igast romulatest aga ei midagi. Lõppes sellega et pidin 10 000.- uue tellima :(
rumal
18:48 11.08.2004
mis see kommutaator on?
neiu
19:27 11.08.2004
to aadi: ei teind midagi ise meelega....
kas on yldse võimalik et on kommutaatori viga kui lambist sõidu ajal auto välja sureb?????
läheb käima ja siis mingi veitsa aja pärast sureb jälle lambist välja ????????????
Siil
20:19 11.08.2004
ahnii.. Kui ta niisama välja sureb.. siis tundub et on sama viga mis minu autol kunagi oli (88a. 260e w124). Ma vahetasin ka alguses kommutaatori ära (tellisin uue 10 k), sellest polnud kasu. Lõpuks sain auto korda nii et vahetasin aju ära autol. Ma arvan et sul ongi sama viga autol et autol on aju lolliks läinud.
Type R
14:56 12.08.2004
Ei suutnud kiusatusele vastu panna..

...
Ma arvan et sul ongi sama viga autol et autol on aju lolliks läinud.
...

jama ka kui jalad oleksid lolliks läinud.
Siil to Type R
15:56 12.08.2004
mis sa oled mingi täiesti lammas w?? Polegi kuulnud et autodel on selline asi ka mida kutsutakse ajuks?? Kui sa asjast midagi ei jaga siis soovitaks sul üldse oma suu kinni hoida.
W 123
17:04 12.08.2004
Kadaka teel Kannu Kõrtsi vastas on Mersu lammutus koos töökojaga ja ka uute osade pood. Poe tel. 6109030. Sealt peaksid küll abi saama.
AADY
17:21 12.08.2004
Täitsa võimalik et kommu vigane - pingetõuge v muu põhjus. Uue/ma paigaldamise kindlasti kasutada soojuse paremaks ärajuhtimiseks spetsmöginat(mittekasutamisel on suur oht et kõrbeb üsna kiiresti). Kas toitesys on kindlasti korras, mõtlen rõhuregulaatorit ja pumpa/juhtreleed?
neiu
22:58 12.08.2004
leidsin yhe mb lammutuse kuhu helistasin sealt vastati ka et on olemas ja arvatavasti saan 500- 1000 krooniga kätte See asub Magasini 27!!!!!!!!!!!!
aitäh aitamast...
jack
19:59 24.09.2004
Nendel kommutaatoritel läheb tavaliselt lõputransistor läbi, needid lahti ja saab vahetada.Saab paarisaja kr hakkama.
hei jack
21:53 24.09.2004
aga kus ja kes neid parandab.asi täitsa huvitab.ehk jätad mõne kontakti maha.
remondimees
10:59 25.09.2004
MIDA seal vahetada õnnestub? INTEGRAALLÜLITUSES.
jack
20:13 25.09.2004
Ma remontisin Irises omal ajal V2108 kommutaatoreid (1 ja 2 kanalilised), ka BMW, Opel , Mersu jt. omi ja muud autoelektroonikat, ka karburaatoreid. Helista tööp. 51 02 469
kpihus
07:31 04.10.2004
To remondimees: Vanad kommud ei ole midagi nii integralsed lülitused ja õnnestub ilusti vahetada.
kristo
11:53 25.10.2004
minu mersul oli sama viga kord käis kord ei käind,oli bensu pumba viga.teiseks võib olla pritsungi relee.need kokku lähevad maksma ca 1500-eeki
priidik
20:37 28.10.2004
Räägiks veidi enda kogemusest romula kommutaatoriga.Ükspäev tööle sõites hakkas kapotialt kostma imelikku häält ja jõud kadus ära. Pakkusin ise oma eelnevast kogemusest välja kommutaatori rikke.Et üks silinder vist tagant ära.Mõtlesin et hoiaks raha kokku ja ostan väärt asja lammarist.Aga juhtus selline õnnetu lugu,et seal neid proovides ei hakanud auto üldse korralikumalt tööle.Kohe muidugi ise ka välja ei jaganud,et lammari omad ka omadega õhtal ja sai hoopis mujalt viga otsima hakatud.Peale seda kui olin katsetanud erinevate kommutaatorite,küünalde,süütepoolide ja pihustitega,mille jooksul möödus peaaegu pool päeva oma tööajast,hakkas ikka suhteliselt selgemaks saama,et viga peab olema kommutaatoris.Arusaamine tuli läbi selle,et erinevate kommutaatoritega viskas erineva silindri tagant ära,mida sai kontrollida pihustijuhtme lahtiühendamisega.Ei jäänudki muud üle kui podistada poodi ja osta 3korda romula omast kallim,kuid täiesti uus jublakas,mille paigaldamisel kostus mootoriruumist meeldiv ühtlane surin kloppimise ja podistamise asemel.Siit moraal.Lõputult kokku hoida ei ole võimalik.Osta originaalvaruosa ja sa saad sellele garantii,see töötab.
watsek
20:00 13.11.2004
Unusta see lammarist ostetud kommukas ära, muidu oled kuu aja pärast samas kohas tagasi.Lükka oma taskus kortsunud koidulad sirgu ja osta poest uus.
remondimees
14:26 14.11.2004
Priidiku jutt igati tore aga... - selgumata nimelt põhjus MIKS kommu otsad andis. Siit kusimus, kas alg põhjus kindlasti teada! Muidu jääb uue install vääääga luhikeseks rõõmuks - mõõdetav nimelt millisekundites/ms. to kpihus > mees oled seda kommut üldse näinus? Nimelt seespoolt? Sündib uus ilmaime kui lahtivõttes see terveks jääb. Ei halvusta/mõnita kedagi, lihtsalt jagan omi valusaid kogemusi.
priidik
21:52 14.11.2004
Kahjuks ei tea tõesti täpset põhjust,miks A8-l kommud läbi lähevad.Aga vahete vahel pidid ikka otsad andma.Seal on mitu halba asja vist koos.
1.Asukoht on ebaõnnestunud.Nimelt sellises kohas,kus asi saab kogu aeg vett ja vilet.Altpoolt tuleb pori ja ****a,ülalt klaasipesuvedelikku(kui mööda valad).Ja pealekauba on kollektor küllalt lähedal.
2.Ilmselt elektrisüsteemi ehituses mingi kala kuskil sees.Mõtlen üldiselt sellel mudelil.Üks läks läbi käivitushetkel,teine sõidu pealt.Võta siis kinni,kus viga võib olla.Tegu on ikka suhteliselt tundliku asjandusega.Huvi pärast kiskusin ühel kaane pealt maha.Nähtu kuulub rohkem arvutiasjanduse alla,kahjuks ise seda värki ei jaga.Ja korda teha-tundub,et ülimalt kahtlane üritus.Kuigi üks asjatundlik sõber pakkus mingi lahenduse ka välja,oleks see minu jaoks ikka liialt kõva pähkel.Endal tal ka kahjuks kunagi aega ei ole ja ei taha inimesi puhkepäevadel ju segada ka ja see tähendab,et kõige lihtsam on osta töötavaid jubinaid.Ja monteerida autole külge.Ja siis sõita.
jack
18:29 15.11.2004
Kommutaatorite rikkeid põhjustavad üldiselt:
Liiga suur küünlavahe (kohanud 2,2 mm ja rohkemgi), ka õhus katsetamisel üle 20 mm sädevahemiku korral
Liiga suur generaatoripinge üle 14,5V, kohanud ka 18V ja aku peaaegu vedelikust tühi
Kommutaatori halb asukoht-liiga kuum, vibratsioon (tekivad külmjooted), liiga märg(kontaktivead või lööb mujalt üle, koormates sellega süsteemi üle).
Detailivead, ka mõned plastdetailid, mis ette nähtud kinnituseks valest materjalist, mängivad temperatuuriga.
Projekteeritud liiga väikese varuga (tundub meelega, et teenida).
Liiga paks isoleerkiht lõputransistori-radika vahel (lõputransistor kuumeneb üle).
Eks neid vigu ole teisigi, teised rohkem haruldasemad. See eelnev 7000...8000 kommutaatori remondistatistika põhjal.
priidik
19:17 15.11.2004
On siis kvaliteetne remont siis üldse võimalik?Kui nii,siis minul oleks huvi sellise asja vastu küll.Ehk jätad siia mingi kontakti,hea meelega võtan ühendust.Ehk saab ka vea algpõhjusest midagi rohkemat teada.
jack
19:42 15.11.2004
Ma momendil sellega ei tegele ajapuudusest, juppe veel piisavalt, võin ju mõnda vaadata. vt. kontakt eespool.
truumu
19:55 15.11.2004
to jack
7000-8000 remonditud komukat? Eestis?
et siis kui võtta 10 aastat = 700-800 tk/aastas ehk 2-3 tk päevas?
kas töötad mingis tehases ja parandad praaktoodangut?
oma 10 aastase diagnostiku praktika jooksul olen vahetanud vähem kui 100 tk arvestades sellega,et stendist läbi käinud neid ca 8-10 000
ja mis kiviaegseid Sa parandad, kus jootekolviga ligi pääseb?
jack
23:16 16.11.2004
Enamus kommutaatorid omal ajal 36.3734 ja 55.3734, hiljem ka muud (BMW, Opel, MB jne.) Läbimineku põhjused paljudel samad. Oli kuid, kus tuli sadu teha (Belgiast suur partii tagasi). Uuemad muidugi kinnivalatud hübriidskeemid-neid vahetatakse, asendatakse. Autoteeninduses käivad ju tavaliselt uuemad.
inga
12:11 19.11.2004
mis asi see kommutaator maakeeli on? Äkki tean siis ka, millest jutt
jack
22:11 22.11.2004
Kuna jagajakontaktid ei kannata üle 4,5A voolu, pannakse süüte vooluahelasse suurema süüteenergia saamiseks KOMMUTAATOR ehk elektrooniline voolukatkesti.
Suurema süüteenergiaga saab näiteks kütust kokku hoida või suurema mootorivõimsuse, väiksema saaste jne. Ka kontaktivabad
elektroonilised SÜÜTEANDURID (halli, induktiiv, optiline jne.) võimaldavad täpsemaid süütenurki ja siduda KOMPUUTRIGA.(siin mõni nimetab ajuks).
Eks need tehnilised üksikasjad ajavad enamuse naistest (ja ka suure osa meestest) tõesti haigutama. Olen koos töötanud ka autode ala naisspetsialistidega, kelle teadmised panevad enamuse mehi tõesti punastama. (neid on meeste õnneks vähe ja mulle meeldivad ikka ka rohkem romantilisemad).
VAZ-2108-l pidi alati varukommutaator kaasas olema. Mul kunagi üks tore klient rääkis hästi lõbusa loo, kuidas nad armukesega sügavale metsa vallatlema sõitsid ja pidid kommutaatori rikke korral mitu km autot teele tagasi lükkama. Ma täpsemalt seda lugu ei kirjelda, muidu "registreerimata neiul 22:41 17.11.04" tulevad vastu ööd jälle "patumõtted"... Aga see ju igati normaalne.
RANDO
18:37 16.02.2005
Kas keegi seletaks või aitaks , Bmw 528 i 84a. käima saada, pensu tuleb ja sädet on kuid ei luba käima ka minna , milles viga võib olla?Kas aju või kommutaator on p...s, mehaaniliselt on ta ideaalses korras kuid käima ei lähe millegipärast, küünaldesse säde tuleb.tel.56775234
remondimees
20:34 17.02.2005
Vaata sellist asja nagu õhukulumõõdik - on selline pöördlaba õhutrakisi mis peab vabalt liikuma(suhteliselt). Kas säde on punane või violetne/sinine?
thomasc
14:31 28.02.2005
Säde on violetne, erk selline .
jack
17:41 28.02.2005
1. Kontrolli süüdet (ilmselt korras kui säde vähemalt 10mm õhus)
2. Kontrolli õhukulu mõõtvat andurit (ühenduspistik ja korrasolek).
3. Toitesüsteemi relee, vajadusel vaheta
4. Elektriline kütusepump, kas pinge tuleb peale, kas töötab.
K.
15:32 05.03.2005
On autoga kuidas on, vähemasti on sinuga kõik korras
matu
12:20 06.03.2005
kommutaatoris ei pruugigi viga olla, kui käisid teeninduses siis USU MIND, las tuttav vaatab üle, igasuguseid inimeis on olemas, kõin nöörivad!
Usu et kui sul on nt süüde vale ja käima ei lähe ja nad ytlevad et pihustid lendasid siis maksad sa 9000.- pihusti eest, siis see on väga hea viis raha teenida v siis endale asju soetada, müüakse sinu raha eest endale pihustid :)
Alustagem siisk õigest kohast otsimist!
marks
15:01 24.04.2006
huvitaks selline asi, kus asub see kommutaator audi 80 1,6l 91a,
otsisin pool päeva- probleem pole sädet süütepoolist kontrollides,
võibolla probleem pooliga, sureb raibe lambist välja viimasel ajal
mõni tore mees võiks midagi vastata.....
audiofriik
12:31 25.04.2006
Osadel on kommu syytepooliga kokku ehitatud
marks
14:37 29.04.2006
vahetasin ära süütepooli, midagi ei muutunud, korra nagu hästi
õrnalt midagi sädeles ja kõik.
Kommut küll kuskilt ei leia, kes räägib ta olevat koos ajuga või
selle ümber sees, süütepooli all, kojameeste all kambris kaitsmete
karbi juures, kuid pole kuskil.
Aga kokkuehitatud süütepooliga, kas siis süütepooli sees või....
marks
14:39 29.04.2006
vaatasin ka aju sisse, kruvisin poldid lahti, seal ainult skeemid...
marks
14:42 29.04.2006
ikkagi vist on vaja leida see kommutaator ehk voolukatkesti...
mõni AUDI mees teadja saaks ehk aidata...
ehk
18:09 06.05.2006
Audi 80 omanikule, üritan seletada. Peaks asuma vasaku esitiiva küljes. Kui eemaldad juhi koha pealt uksepiida ja siduri vahelise katte, ehk siis sisu,selline nagu kolmnurkne latakas sametine või milline sisu autol on. peaks olema kruviga kinni, . siis saad ligi kommutaatorile. Ei oska seletada paremini. mõistus kinni.
ehk
18:10 06.05.2006
Kui see nüüd oli kommutaator
erki87
08:49 14.04.2008
to jack: see nr mis andsid on vale. äkki annad õige?